سیتریک اسید (Citric acid) مادهای جامدی سفید رنگ و انحلالپذیر در آب است. سیتریک اسید به صورت طبیعی در بدن حیوانات و گیاهان وجود دارد. در گذشته سیتریک اسید با استخراج از میوهها تولید میشد اما در سال ۱۸۹۳ کشف شد که رشد گروه خاصی از میکروارگانیسمها در محیط قندی سبب تولید سیتریک اسید میشود و به این ترتیب تولید تجاری سیتریک اسید از روش تخمیر ابداع شد. اولین واحد موفق سیتریک اسید از روش تخمیر در سال ۱۹۲۳ در نیویورک راهاندازی شد و بعد از آن واحدهای بزرگتر در چکسلواکی سابق، انگلستان، بلژیک و آلمان توسعه یافتند. تخمیر غوطهور نیز از دهه ۱۹۵۰ مورد استفاده قرار گرفت. هماکنون سیتریک اسید از تخمیر کربوهیدراتهایی مانند دکستروز (D-glucose) یا ساکاروز تولید میشود. دکستروز نوعی قند ساده است که معمولا از ذرت به دست میآید.
کاربر گرامی دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای ویژه VCMStudy در نظر گرفته شده است. در صورتی که عضو سایت هستید، وارد حساب کاربری خود شوید، در غیر این صورت ابتدا در سایت ثبتنام نمایید و سپس اشتراک تهیه کنید. کاربر گرامی دسترسی کامل به این محتوا برای اعضای ویژه VCMStudy در نظر گرفته شده است. متاسفانه شما اشتراک فعال ندارید، لطفا ابتدا اشتراک مورد نظر خود را تهیه/تمدید نمایید.