نشست تحلیل و بررسی «انتخابات مجلس در کرمانشاه از مشروطه تا امروز» برگزار شد
کد خبر: 4194581
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۲

نشست تحلیل و بررسی «انتخابات مجلس در کرمانشاه از مشروطه تا امروز» برگزار شد

اولین نشست تخصصی تحلیل و بررسی «انتخابات مجلس در کرمانشاه از مشروطه تا امروز» با سخنرانی استاد اردشیر کشاورز، در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

نشست تحلیل و بررسی «انتخابات مجلس در کرمانشاه از مشروطه تا امروز»
به گزارش ایکنا از کرمانشاه، در ادامه سلسله جلسات تریبون تبیین تاریخ اولین نشست تحلیل و بررسی «انتخابات مجلس در کرمانشاه، از مشروطه تا امروز» با حضور و سخنرانی استاد اردشیر کشاورز، مورخ و پژوهشگر تاریخ کرمانشاه؛ محمد امین بهرامی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه؛ مسئولین کتابخانه‌های عمومی کرمانشاه و سایر علاقمندان در سالن جلسات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.
 
محمد امین بهرامی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در این نشست، اظهار کرد: این نشست‌ها با هدف تبیین و روشنگری در خصوص انتخابات به عنوان وظیفه‌ای دینی و ملی در کرمانشاه به صورت هفتگی در روز‌های چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح در سالن جلسات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار می‌شود.
 
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در خصوص فراهم نمودن مشارکت گسترده‌تر در انتخابات تأکید دارند و ما در جهت آگاهی تاریخی برای مردم استان کرمانشاه استاد کشاورز را دعوت کردیم که به بیان نکات ارزشمند و تاریخی شرایط انتخابات بپردازند و دوران مشروطه تا به امروز را با عنوان یک وظیفه دینی بازخوانی کنند.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه بیان داشت: ما نسبت به انتخابات و آینده کشورمان مسئولیم و یکی از مهم‌ترین شئون مسئولیتمان همین شرکت در انتخابات است، لذا یکی از کار‌هایی که در این زمینه باید انجام شود بازخوانی کار‌ها و زحماتی است که در ادوار مختلف صورت گرفته است و در اینجا می‌توانیم از اطلاعات ارزشمند و نکات مفید شخصیت‌های برجسته کرمانشاه بهره‌مند شویم.
 
وی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در انتخابات مجلس است تفاوتی با سایر انتخابات دارد و تفاوت استان‌ها را مشخص می‌کند این است نماینده‌ای که از استان کرمانشاه به مجلس می‌رود عیار استان را در کشور معلوم می‌کند و واقعاً توجه به انتخابات مجلس و اینکه چه کسانی انتخاب شوند ضروری است باید با نگاهی دقیق‌تر به انتخابات بپردازیم.
 
بهرامی افزود: همچنین باید با این شیوه‌های بازخوانی تاریخی، از خدمات افرادی که در ادوار قبل و زمان‌های گذشته برای مردم استان داشته‌اند روشنگری کنیم، به طور مثال شخصی که در ۵۰ سال قبل بلوار طاق‌بستان را ایجاد کرده است و تفاوت این خدمت با فردی که شهرک پردیس کرمانشاه را با تمام مشکلاتی که دارد را در حوزه شهرسازی طراحی و اجرا کرده مشخص شود و این مسائل از اهمیت ما به انتخاب مسئول و نماینده می‌آید، لذا ما باید ذائقه مردم را نسبت به کار‌های خوب تحریک کنیم و کار‌های خوب را به عنوان یک ویترین بگذاریم تا مسئول دیگر به این جایگاه منصوب می‌شود بداند کار‌های خوبی انجام شده و مردم می‌خواهند که برنامه‌ها و کار‌های بهتر از آن صورت گیرد و این ضرورت توسعه استان است که از حیث تاریخی زیاد به آن پرداخته نشده است و اکنون ما باید نگاهی ویژه به این مسئله داشته باشیم.
 
استاد اردشیر کشاورز، مورخ کرمانشاهی نیز در ادامه، اظهار کرد: در ۲۴ دوره مجلس شورای ملی، انتخابات مجلس در کرمانشاه فرمایشی و گزینشی بود.
 
وی ضمن قدردانی از اداره کل کتابخانه‌های استان کرمانشاه از برگزاری چنین جلسات مهمی که در جامعه تأثیرگذار است؛ بیان کرد: استان کرمانشاه در زمان انتخابات در ۲۴ دوره مجلس شورای ملی، همیشه جزو ادواری بود که انتخابات فرمایشی و الیگارشی داشت که فقط ۳ دوره انتخابات آزاد داشته است.
 
کشاورز افزود: در این دوره‌ها انتخابات گزینشی و فرمایشی بود و یک عده‌ای شناسنامه‌ها را جمع آوری می‌کردند و به صورت فرمایشی رأی می‌دادند که این هیچ بار مثبتی برای جامعه نداشت.
 
وی گفت: الیگارشی یعنی یک طیف اندکی که حاکم بر جامعه است «خاندان‌های حکومتی مثل زنگنه‌ها» بودند و این‌ها بر جامعه چه در کرمانشاهان و چه در سایر بلاد ایران تسلسل حاکمیت داشتند، یعنی تمام اعتبار انتخاباتی که صورت می‌گرفت الیگارشی بود و ریشه در خاندان‌های حکومت‌گر داشت.
 
کشاورز مسائل پیرامون انتخابات از مشروطه تا به امروز و شرح تاریخ قضایا را در محور انتخابات مجلس تشریح کرد و افزود: امیدوارم این تبیین و روشنگری‌ها بتواند در حضور فعال مردم در انتخابات و مؤثر بودن برای جامعه خود تأثیراتی چشمگیر داشته باشد.
انتهای پیام
captcha