×

آیا فلسطینیان زمین هایشان را فروخته اند؟


تعداد بازدید : 20004     تاریخ درج : 1393/03/21

پاسخ به شبهات تاریخی اشغال فلسطین

یکی از ادعاهای صهیونیست ها در مورد اشغال سرزمین فلسطین، خرید زمین های فلسطینیان است. آنها شایع کرده اند که مردم فلسطین زمین های خود را فروختند و با پول آن خوشگذرانی کردند و امروزه خواستار بازپس گیری زمین های خود هستند. اما حقیقت ماجرا با آن چه گفته می شود کاملاً مغایرت دارد و فلسطینیان به رغم فریب های مالی از سوی یهودیان و با وجود فشارهای اقتصادی انگلیسی ها، از زمین های خود مواظبت کردند.

طبق آمار رسمی، مساحت کل فلسطین حدود 27 میلیون دونم (هر دونم تقریباً 1000مترمربع ـ یک جریب است) می باشد و مجموع زمین هایی که یهودیان تا روز پایان قیمومیت انگلیش در 15/5/1948 به دست آورده بودند کمتر از دو میلیون دونم یعنی حدود 5/6 درصد کل مساحت فلسطین بود.000/250 دونم و به عبارتی یک هشتم این دو میلیون دونم توسط عرب های فلسطینی به فروش رفت که یا در شرایط بسیار سخت بودند و یا در نتیجه خلع حاکمیت زمین های عربی، زمین های خود را ار دست دادند. حکومت قیمومیت انگلیس مساحت های وسیعی از زمین های فلسطین را بر اساس ماده دوم قیمومیت، در اختیار یهودیان قرار داد. اما مابقی دومیلیون دونمی که در اختیار یهودیان قرار گرفته است، بدین شرح است:

000/650 دوم زمین هایی است که یهودیان در دوران حکومت عثمانی و در یک مقطع زمانی طولانی به دست آوردند و شامل زمین های امیری (حکومتی) می شود. یهودیان، این زمین ها را به بهانه رونق دادن به کشاورزی به دست آوردند. 000/300 دونم توسط دولت قیمومیت انگلیس بلاعوض به یهودیان داده شد. (اراضی حکومتی) 000/200 دونم نیز در ازای مبالغ ناچیزی توسط دولت قیمومیت انگلیس به یهودیان داده شد. (اراضی دولتی)000/600 دونم زمین هایی است که یهودیان از تعدادی از لبنانی ها و سوری ها که در فلسطین (مرج بن عامره، دره الحوارث، حوله و غیره) مالک زمین بودند خریداری کردند[1].

از بررسی آمار بالا روشن می شود که هفت هشتم زمین هایی که یهودیان به دست آوردند، توسط افراد غیرفلسطینی بوده است. افزون بر این، آنهایی که زمین خود را فروختند و یا دلالانی که واسطه فروش بودند، توسط ملت فلسطین مجازات شدند و هیچ یک از آنها جان سالم به در نبردند. عده ای نیز متواری شدند و به کشورهای دیگر گریختند. اجلاس های سالانه علما و هیئت های دینی نیز با صدور فتاوی ای، کسانی را که زمین می فروختند و یا در امر فروش تسهیل می کردند، تکفیر می کردند و مرتد می دانستند و نهتنها اموات آنان را در قبرستان مسلمانان دفن نمی کردند، بلکه تحریم همه جانبه می کردند. همایش کشیشان ارتدوکسی عرب در فلسطین نیز مصوبات مشابهی داشت.

شیوه های دستیابی یهودیان به زمین های فلسطینیان تا قبل از صدور قطعنامه تقسیم فلسطین

یهودیان اراضی خود را به چهار شیوه به دست آوردند:

شیوه اول:

650 هزار دونم به عنوان اقلیت ساکن در فلسطین که از صدها سال قبل آن را در اختیار داشتند که مقداری از آن با کمک والیان فراماسونر ترک که دولت اتحاد و ترقی آنها را منصوب کرده بود، به دست آوردند. بیش از 90درصد از اعضای این دولت یهودی بودند. جمعیت اتحاد و ترقی پس از مدتی علیه سلطان "عبدالحمید" امپراتوری عثمانی دست به توطئه زد، زیرا وی با تمام پیشنهادهای یهودیان برای کسب زمین در این امپراطوری مخالفت می کرد.

از جمله پیشنهاداتی که به سلطان شد می توان از این موارد نام برد:

اهدای 5 میلیون لیره استرلینگ به عنوان پاداش شخصی، پرداخت تمام دیون امپراطوری عثمانی که بالغ بر 33 میلیون لیره طلا بود، ایجاد ناوگان دریایی برای حفاظت از امپراطوری عثمانی با هزینه ای بالغ بر 120 میلیون فرانک طلا، اعطای وام بدون بهره به میزان 35 میلیون لیره طلا به منظور شکوفایی اقتصاد عثمانی و تأسیس دانشگاه عثمانی در قدس.[2]

شیوه دوم:

 665 هزار دونم با کمک دولت انگلیس که قیمومیت اراضی فلسطین را داشت، به این شیوه ها در اختیار یهودیان قرار گرفت:

1) نماینده دولت انگلیس 300 هزار دونم زمین به آژانس یهود اعطا کرد.

2) این نماینده همچنین 200 دونم زمین به قیمت بسیار پایین به آژانس یهود فروخت.

3) دولت 165 هزار دونم اراضی سلطان عبدالحمید در مناطق حوله و بیسان را به آژانس یهود اهدا کرد.[3]

شیوه سوم:

یهودیان 625 هزار دونم را از فئودال های لبنانی و سوری خریداری کردند. این فئودال ها زمانی که فلسطین، سوریه، لبنان و اردن جزو بلاد شام یا سوریه بزرگ و تحت حاکمیت دولت عثمانی بودند، این زمین ها را خریدند. وقتی ترکیه شکست خورد و متفقین شام را اشغال کردند، این سرزمین به چهار کشور یا مستعمره تقسیم شد. سپس سوریه و لبنان به اشغال فرانسه و شرق اردن نیز به اشغال انگلستان درآمدند و فلسطین هم بنا به توطئه از قبل طراحی شده به قیمومیت انگلستان درآمد تا مقدمه ای برای ایجاد وطنی ملی برای یهودیان باشد.

این چنین پس از تقسیم شام مالکان سوری و لبنانی خود در کشوری زندگی می کردند و املاک و مستغلاتشان در کشور دیگری قرار داشت. بیشتر آنها با پول حاصل از فروش زمین هایشان در بیروت و دمشق دیگر مناطق کاخ ها و ساختمان های مجلل ساختند. در ذیل به مساحت این زمین ها و اسامی خانواده هایی که آنها را فروختند اشاره می شود:

1- خانواده لبنانی سرمشق ـ میشل سرسق و برادرانش ـ مساحت 400 هزار دونم زمین در دشت مرج ابن عامر از حاصل خیزترین مناطق فلسطینی را به یهودیان فروختند. 2546 خانواده فلسطینی در این منطقه زندگی می کردند که همگی آواره شدند و مهاجران یهود از اروپا و دیگر کشورها در آن اسکان داده شدند.

2- خانواده لبنانی سلام 165 هزار دونم زمین خود در فلسطین را به یهودیان فروختند. دولت عثمانی امتیاز احیای این زمین ها در اطراف دریاچه الحوله را به این خانواده داد. قرار بود که خانواده سلام پس از اصلاح و احیای این زمین ها در قبال دریافت مبالغ ناچیزی آنها را به کشاورزان فلسطینی بفروشد، اما با نقض تعهد خود این زمین ها را به یهودیان فروخت.

3- خانواده های بیهم و سرسق (محمد بیهم و مبشل سرسق) بخش دیگری از زمین های خود در منطقه الحوله را به یهودیان فروختند. دولت عثمانی امتیاز احیای این زمین ها را به این خانواده داد تا پس از اصلاح در مقابل دریافت مبالغی به کشاورزان فلسطینی بفروشند، اما آنها نیز بر خلاف تعهد خود عمل کردند و این زمین ها را به یهودیان فروختند.

4- آنتوان تیان و برادرانش میشل تیان 5350 دونم زمین کشاورزی خود را در منطقه الحورث به یهودیان فروختند. یهودیان پس از خرید این زمین ها همه اراضی این منطقه را که بیش از 32 هزار دونم مساحت داشت، مصادره کردند و با کمک نیروهای انگلیسی خانواده های فلسطینی ساکن الحوارث را آواره ساختند. انگلیسی ها مدعی بودند که این خانواده ها اسناد مربوط به املاک خود را که از صدها سال قبل در آنها کشت می کردند، ارائه نداده اند.

5- آل قبانی (ساکن لبنان) مساحت 4 هزار دونم ملک خود در منطقه قبانی فلسطین را به یهودیان فروختند. یهودیان پس از خرید این زمین ها، همه اراضی این منطقه را مصادره کردند.

6- آل صباخ و آل توینی (ساکن بیروت) روستاهای الهریج، دارالبیضاء، الانشراح و نهاریا را به یهودیان فروختند.

7- خانواده های قوتلی و جزایری و آل مردینی (ساکن سوریه) بخش بزرگی از زمین های خود در صفد را به یهودیان فروختند.

8- آل یوسف (ساکن سوریه) بخش بزرگی از زمین های خود را به شرکت The Palestinian Land Development Company فروخت.

9- خیرالدین الحدب، وصفی قدئره، جوزف خدیج، میشل سرجی، مراد دانان، الیاس الحاج (همه این مالکان لبنانی بودند) مساحت های گسترده ای از زمین های خود در فلسطین را که در مجاورت لبنان قرار داشت، به یهودیان فروختند.[4]

شیوه چهارم:

به رغم شرایط و وضعیت ملت فلسطین و قواین ظالمانه ای که نماینده انگلستان در فلسطین وضع کرد و بیشتر آنها به نفع یهودیان بود، اما مجموع زمین هایی که توسط فلسطینیان فروخته شد، 261400 دونم بود. هر کس زمین خود را به یهودیان می فروخت، خائن محسوب می شد و بیشتر آنها به دست خود فلسطینیان از پای درآمدند.

روزنامه های آن زمان اخباری را درباره اعدام کسانی که زمین های خود را می فروختند و برای فروش زمین به یهودیان دلالی می کردند، منتشر کردند. در اینجا خبری را که در آن زمان در شماره 28و29 ژوئیه (1937) روزنامه الاهرام منتشر شد، ذکر می کنیم: «یک نفر دیشب در هنگام بازگشت به منزلش هدف گلوله قرار گرفت و ترور شد. این شخص به دلالی برای فروش زمین به یهودیان مشهور بود و به ریاست برخی از محافل فراماسونری را که عقیده و افکار صهیونیست ها را ترویج می کنند، بر عهده داشت. گفته شد که علت اصلی ترور این شخص، دست داشتن او در انتقال مالکیت مساحات گسترده ای از حاصل خیزترین زمین های فلسطین به یهودیان بوده است. مسلمانان، مسجد حسن بیگ در منطقه المنشیه را برای جلوگیری از به جای آوردن نماز میت بر روی جنازه این شخص بستند و جز برخی فراماسون ها و تعدادی از خویشاوندانش کسی در مراسم تشیع جنازه او حضور نیافت. حتی بسیاری از نزدیکان و اقوامش هم از شرکت در این مراسم خودداری کردند. خانواده اش با توجه به مخالفت مردم با دفن او در قبرستان مسلمانان، جنازه اش را به روستایی در قلقیلیا (زادگاهش) انتقال دادند. آنجا هم مردم با دفن این شخص در قبرستان مسلمانان جلوگیری کردند. گفته می شود او به خاطر این که با یک دختر یهودی ازدواج کرده بود، در یک شهرک یهودی نشین به نام "بنیامینا" دفن و قبرش در نیمه شب نبش و جنازه اش در فاصله 20 متری آن انداخته شد».[5]

مساحت زمین هایی که یهودیان تا قبل از سال 1947 در اختیار داشتند:[6]

چگونگی دست یابی به این زمین ها

 

درصد این زمین ها نسبت به مساحت اجمالی فلسطین

 

مساحت زمین ها به دونم

در دوران دولت

 

55/1 ٪

 

42000

عثمانی و آغاز حکومت نظامی انگلستان بر

 فلسطین

 

 

نماینده انگلستان به یهودیان اجازه داد

 

64٪

 

175000

حکومت نظامی بریتانیا به یهودیان واگذار کرد

 

20/1 ٪

 

325000

از مالکان بزرگ غیر فلسطینی خریداری شده است

 

31/2 ٪

 

625000

ازمالکان بزرگ فلسطینی خریداری شده اند

 

96٪

 

261400

مجموع این زمین ها

 

6/6٪

 

1807000

این چنین یهودیان مساحت 1807000 دونم یعنی 6/6 درصد فلسطین و به عبارتی دیگر 6/19 درصد زمین های کشاورزی فلسطین را از این طریق کسب کردند.

بنا به مطالب مذکور 6/6 ٪ از مساحت فلسطین به عبارتی دیگر 1807400 دونم تا سال 1947 به شیوه های مختلف به دست یهودیان افتاد. همچنان که برخی حتی بیشتر روشنفکران مسلمان و عرب فکر می کنند، یهودیان با خرید این زمین ها از فلسطینیان، آنها را به دست نیاورده اند، بلکه بیشتر این اراضی را از طریق رابطه دوستی پنهانی با فراماسون های ترک و حکومت بریتانیا و خرید از خانواده های سوری و لبنانی به دست آورده اند و تنها261400 دونم از آنها را در طول سی سال اوضاع نابسامان اقتصادی و فشارها و اغواگری یهودیان از فلسطینیان خریده اند و دیدیم که چطور یک خانواده لبنانی در آن واحد400000 هزار دونم را به یهودیان فروخت. این رقم خیلی بیشتر از مجموع زمین هایی است که خود فلسطینیان در طول سی سال به یهودیان فروختند. این فلسطینیان هم تعداد اندکی بودند که به سزای این کار و خیانت خود رسیدند[7].

عوامل تأثیر گذار در فروش زمین

مهم ترین عواملی که باعث شد برخی فلسطینی ها در دام فروش زمین به یهودیان بیفتند، عبارتند از:

1- فلسطینیان در سال های اولیه اشغال فلسطین توسط انگلیس منویات یهودیان را درک نکردند و با آنها بر اساس دستورات دین مبین اسلام به عنوان یک اقلیت غیر مسلمان خویش رفتاری کردند.

2- قوانین وضع شده در دوران قیمومیت انگلیس به هدف فراهم نمودن زمینه لازم برای دستیابی یهودیان به زمین وضع شد.در ماده دوم این قانون آمده است: دولت مسئول است فلسطین را در زمینه های مختلف سیاسی، اداری و اقتصادی برای ایجاد وطن ملی یهود آماده کند.

3- وعده وعیدهای فریبنده یهودیان به زمین فروشان به گونه ای که آنها برای هر دونم زمین 10 برابر قیمت پیشنهادی یک عرب می پرداختند که این امر افراد ضعیف النفس را به فروش زمین هایشان واداشت.

4- یهودیان به نشر و ترویج مظاهر فساد از جمله شرب خمر و زنا پرداختند.

اما ملت فلسطین به اعدام انقلابی معدود افرادی پرداخت که دست به چنین خیانتی می زدند[8].

چگونگی تصاحب بقیه سرزمین فلسطین

اشاره شد کهصهیونیست ها تا قبل از 1947 م. تنها توانستند 6/6 از خاک فلسطین را از طریق مختلف به دست آورند، اما بقیه سرزمین فلسطین طی جنگ های خانمان سوز به اشغال صهیونیست ها درآمد. اولین جنگ تمام عیار صهیونیست ها با پشتیبانی کشورهای غربی در سال 1948 میلادی روی داد. صهیونیست ها در این جنگ 78 درصد از خاک سرزمین تاریخی فلسطین (مساحت کل فلسطین: 27 هزار کیلومتر مربع) را به اشغال خود در آوردند. در این جنگ نابرابر بیش از1200000 فلسطینی آواره و 531 شهر، روستا و شهرک به طور کامل با خاک یکسان شدند. همچنین قتل عام های زیادی از جمله دیریاسین علیه فلسطینان صورت گرفت و طی آنها هزاران فلسطینی به خاک و خون کشیده شدند.

از سوی دیگر، صدها مسجد تخریب و به مراکز عیش و نوش، قمارخانه و کابارا تبدیل شدند. در این جنگ تنها 28 درصد فلسطین از جمله قدس شرقی، کرانه باختری و نوار غزه از اشغال صهیونیست ها در امان ماند که این مناطق هم طی جنگ شش روزه 1967م. میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به اشغال این رژیم درآمد.

صهیونیست ها با زور سلاح و حمایت کشورهای غربی به خصوص آمریکا و انگلیس بر کل فلسطین سیطره یافتند. فروش فلسطین به یهودیان شایعه ای بیش نیست و صهیونیست ها از طریق ترویج چنین شایعاتی درصدد گمراه ساختن افکار عمومی جهانیان نسبت به وقایع تاریخی سرزمین فلسطین هستند[9].

پی نوشتها:

[1]- مجید صفاتاج، فرهنگ جامع فلسطین، (تهران: انتشارات سفیر اردهال، 1387) جلد دوم، ص 882

[2]- نشریه صدای فلسطین، (تهران، دفتر جنبش حماس در تهران) شماره 38، ص 20

[3]- همان، ص21

[4]- شبهات تاریخی(2) (تهران: دفتر جنبش حماس در تهران، 1384) صص54-52

[5]- همان، صص56-55

[6]- د. هند امین البدیری، اراضی فلسطینی (انتشارات اتحادیه عرب، 1981)

[7]- پیشین، ص57

[8]- نشریه صدای فلسطین، همان، ص22

[9]- پیشین، ص58

 

سوتیترها:

1یکیازادعاهایصهیونیست هادرمورداشغالسرزمینفلسطین،خریدزمین هایفلسطینیاناست. آنهاشایعکرده اندکهمردمفلسطینزمین هایخودرافروختندوباپولآنخوشگذرانیکردندوامروزهخواستاربازپس گیریزمین هایخودهستند. اماحقیقتماجراباآنچهگفتهمی شودکاملاًمغایرتداردوفلسطینیانبه رغمفریب هایمالیازسوییهودیانوباوجودفشارهایاقتصادیانگلیسی ها،اززمین هایخودمواظبتکردند.

2.

صهیونیست هاتاقبلاز 1947 م. تنهاتوانستند 6/6 ازخاکفلسطینراازطریقمختلفبهدستآورند،امابقیهسرزمینفلسطینطیجنگ هایخانمان سوزبهاشغالصهیونیست هادرآمد. اولینجنگتمامعیارصهیونیست هاباپشتیبانیکشورهایغربیدرسال 1948 میلادیرویداد. صهیونیست هادراینجنگ 78 درصدازخاکسرزمینتاریخیفلسطین (مساحتکلفلسطین: 27 هزارکیلومترمربع) رابهاشغالخوددرآوردند.

3.

صهیونیست هابازورسلاحوحمایتکشورهایغربیبهخصوصآمریکاوانگلیسبرکلفلسطینسیطرهیافتند. فروشفلسطینبهیهودیانشایعه ایبیشنیستوصهیونیست هاازطریقترویجچنینشایعاتیدرصددگمراهساختنافکارعمومیجهانیاننسبتبهوقایعتاریخیسرزمینفلسطینهستند.

کلمات کلیدی
زمین  |  یهود  |  صهیونیست  |  فلسطین  |  یهودی  |  مساحت  |  دون  |  اشغال  | 
لینک کوتاه :  
نویسنده : سامانی تاریخ : 1402/08/08

ممنون که با جزئیات نوشتی

نویسنده : محمد فلسطینی تاریخ : 1400/12/18

ممنون از روشن کردن افکار عمومی، من همیشه میخواستم بدونم این ماجرای فلسطین چیه،،، ای کاش کشورهای عربی به جای این که با ایران دشمنی کنند و به جان هم بیوفتند این اشغالگران صهیونیست رو از فلسطین بیرون میکردند. مرگ بر اسراییل، به امید نابودی اسراییل ، صلوات