۱۴۵۵۲۴
۱۸۷۷۹
۱۸۷۷۹
پ

یوگا در دوران بارداری، فواید

خانم باردار در سه ماهه اول میتواند حرکات پایه ای یوگا را انجام دهد، اما بسیار مهم است که او به صدای بدنش گوش بسپارد تا هر زمان توانست ورزش کند و هر زمان نیاز به استراحت پیدا کرد، این کار را انجام دهد. در این مقاله با یوگا در دوران بارداری و فواید آن، بیشتر آشنا می‌شوید.

یوگا در دوران بارداری، فواید

گروه ترجمه نی نی بان: وقتی حرکت گربه را در یوگا انجام میدهید، مربی یه شما میگوید تصور کنید بدنتان را دور فرزندتان پیچیده اید و این به شما در حرکات یوگا حس بسیار خوبی میدهد. متخصصان زنان به طور معمول انجام حرکات یوگا را توصیه میکنند، اما حتی اگر دلتان نخواهد به طور روتین در کلاسهای یوگا شرکت کنید بد نیست برخی حرکات پایه و اولیه یوگا در دوران بارداری را یاد بگیرید و در خانه انجام دهید.

یوگا در دوران بارداری، نگاه کلی
تمرکز ورزش یوگا روی تعادل بین ذهن، بدن و تنفس است که از این طرق انجام می‌شود:

  • تمرینات و حالات بدنی (آسانا)
  • تمرینات تنفس (پرانایاما)
  • ریلکسیشن
  • مدیتیشن

خوب است بدانید که ورزش یوگا در بارداری بی خطر است و می تواند به شما کمک کند تندرست، قوی و انعطاف پذیر بمانید.
به طور کلی یوگا باعث بهبود وضعیت جسمی، روحی و عاطفی شما می‌شود.
این ورزش می‌تواند در این موارد به شما کمک کند:

  • گردش خون
  • انعطاف پذیری
  • آرامش ذهنی
  • احساس آرامش روحی
  • کاهش فشار عضلات

یوگا در دوران بارداری، فواید

یوگا در دوران بارداری، فیزیولوژی ماه اول تا سوم

سه ماهه اول بارداری بسیار ویژه است چون به لحاظ بیرونی نمود چندانی هم ندارد و بدن در حال مونتاژ یک سیستم پشتیبان از حیات نوزاد در درون خود است. هورمونها منتشر میشوند تا پوشش داخلی رحم ساخته شود و حجم خون برای سهولت این ساخت و ساز افزایش پیدا میکند.
فشار خون کاهش پیدا میکند بنابراین قلب مایع اضافی را پمپ میکند. بافتهای عضلانی و مفاصل شروع به شل شدن میکنند تا به رحم اجازه کشش به منظور رشد جنین را بدهند.
اوایل این سه ماهه و قبل از هفته دهم بالاترین خطر سقط جنین وجود دارد، بنابراین فعالیت بدنی در این مدت یک محیط مطلوب در اختیار رحم قرار میدهد تا جنین لانه گزینی کرده و به جفت بچسبد. همه این فعالیتهای داخلی باعث خستگی خانم بارداری میشود بنابراین بسیار مهم است که اگر میخواهید در این سه ماه یوگا انجام دهید این موضوع را به اطلاع مربی برسانید.

یوگا در دوران بارداری، فواید در سه ماهه اول

خانم باردار در سه ماهه اول میتواند حرکات پایه ای یوگا را انجام دهد، اما بسیار مهم است که او به صدای بدنش گوش دهد و هر زمان توانست ورزش کند و هر زمان احساس نیاز به استراحت کرد، این کار را انجام دهد. اگر احساس بدی پیدا کرد باید حرکت متوقف شود و اگر با حرکتی احساسی خوب داشت باید آن را ادامه دهد. بیشتر حرکات ایستاده مانند حرکات جنگجو در سه ماهه اول مناسب هستند.
حتی حرکات تعادلی مانند درخت و عقاب مشکلی ندارند فقط کافی است آنها را کنار دیوار انجام دهند تا اگر تعادلشان به هم خورد بتوانند از دیوار کمک بگیرند. کشش رانها و لگن آمادگی بسیار مهمی برای مراحل بعدی بارداری به شمار می آید چون به افزایش گردش خون در پاها و جلوگیری از گرفتگی کمک میکند.
حرکات ایستاده و پیچشی به دلیل فشاری که به شکم وارد میکنند نباید انجام شوند. اما حرکت نشسته پیچشی میتواند درد پشت و ناحیه پایین کمر را کاهش دهد. اما باید دقت داشت که به دلیل ترشح هورمون ریلاکسین مفاصل شل میشود و کشش بیش از حد ممکن است باعث جا به جا شدن آنها شود، بنابراین باید به این موضوع توجه کنید.
یوگا در دوران بارداری، فواید

یوگا در دوران بارداری، حرکات ممنوعه در سه ماهه اول

زنان باردار باید از حرکات وارونه در این دوران اجتناب کنند چون گردش خون به رحم کاهش پیدا میکند، ضمن آنکه فشار خون پایین باعث سرگیجه در این حرکات میشود. تنها استثنا در این حرکات سگ رو به پایین است که انجام آن برای مدت کوتاهی مناسب است.
به دلیل نیازهای فیزیکی در سه ماهه اول، زنان باردار حرکاتی که نیاز به انرژی بالایی دارد مانند سلام بر خورشید را نباید انجام دهند. همچنین انجام حرکاتی مانند خم به عقب به دلیل کشش بیش از حد عضلات شکم به هیچ عنوان توصیه نمیشود. آنچه اهمیت دارد این است که قبل از انجام هر حرکتی وضعیت خودتان را برای مربی توضیح دهید و از او درباره انجامش مشورت بگیرید.
علاوه بر این بهترین راه برای اینکه بدانید یوگا در دوران بارداری و حرکات آن برایتان مناسب است یا نه، این است که به صدای بدنتان گوش دهید، در صورت هر گونه احساس ناراحتی بلافاصله حرکت را متوقف کنید و در صورتی که احساس راحتی کردید، آن حرکت را ادامه دهید.
پ

محتوای حمایت شده

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.