۱۸۰۵۷۲
۱۳۵۸
۱۳۵۸
پ

بیماری های قلبی در کودکان، آشنایی با انواع آن ها

بیماری مادرزادی قلبی، از انواع بیماری های قلبی در کودکان است که کودک به علت وجود نقایص مادرزادی از ابتدا به بیماری مبتلا است.

انواع گوناگونی از مشکلات قلبی، کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند. از جمله بیماری های قلبی کودکان شامل نقایص مادرزادی قلبی، عفونت های ویروسی که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند و حتی بیماری های قلبی که بعدا در کودکی در اثر بیماری ها یا سندرم های ژنتیکی ایجاد می شوند، هستند. بروز بیماری های قلبی در کودکان نیز بسیار آزار دهنده خواهد بود. خوشبختانه با پیشرفت های عظیمی که در زمینه دارو و تکنولوژی های به کار گرفته شده به دست آمده است، بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری قلبی به زندگی فعال خود ادامه می دهند. ما در این رسانه و در این مقاله به آشنایی با انواع بیماری های قلبی در کودکان می پردازیم.

1- بیماری مادرزادی قلبی:
بیماری مادرزادی قلبی، از انواع بیماری های قلبی در کودکان است که کودک به علت وجود نقایص مادرزادی از ابتدا به بیماری مبتلا است. بیماری مادرزادی قلبی در کودکان می تواند به گونه های زیر ظاهر شود:
1- اختلالات دریچه قلب مانند باریک شدن دریچه آئورت که جریان یافتن خون را محدود می کند.
2- سندرم هیپوپلاستیک قلب چپ که در آن طرف چپ قلب به خوبی تکامل نیافته است.
3- اختلالاتی که موجب شکل گیری حفره هایی در قلب خصوصا در دیواره های بین دهلیز ها و بین عروق خونی بزرگ ترک کننده قلب می شوند. این اختلالات عبارتند از:
- نقص سپتوم بین دهلیزی
- نقص سپتوم بین بطنی
- داکتوس آرتریوزوس
4- تترالوژی فالوت نمونه دیگری از بیماری مادرزادی قلبی در کودکان است که ترکیبی از چهار نقص است. این نقایص عبارتند از:
- حفره در سپتوم بین بطنی
- تنگ شدن مسیر بین بطن راست و سرخرگ ریوی
- ضخیم شدن سمت راست قلب
- جابجایی آئورت
بیماری مادرزادی قلبی ممکن است اثرات طولانی مدتی را بر روی سلامت کودک داشته باشد. درمان نقایص مادرزادی معمولا با جراحی، استفاده از کاتتر، داروها و در موارد شدید پیوند قلب انجام می گیرد.
برخی از کودکان مبتلا به بیماری های قلبی مادرزادی در تمام طول عمر خود باید تحت نظر و درمان باشند.

۲- آترواسکلروزیس:
آترواسکلروزیس اصطلاحی است که برای توصیف تشکیل پلاک های پر شده از چربی و کلسترول در داخل سرخرگ ها به کار می رود. همچنان که تشکیل این پلاک ها افزایش می یابد، سرخرگ ها سفت و باریک شده و خطر ایجاد لخته های خونی و حمله قلبی بالا می رود. تشکیل پلاک های چربی در آترواسکلروزیس به عنوان نوعی دیگر از بیماری های قلبی کودکان، سال ها زمان می برد. بروز بیماری آترواسکلروزیس در کودکان و نوجوانان بسیار غیر معمول است.
- در هر حال، چاقی، پرفشاری خون، دیابت و سایر مشکلات، کودکان را در خطر ابتلا به بیماری آترواسکلروزیس قرار می دهد. پزشکان توصیه می کند که سطح کلسترول و میزان فشار خون در کودکانی که فاکتورهای خطری مانند سابقه خانوادگی بیماری های قلبی یا دیابت را دارند و یا چاق هستند، مورد سنجش قرار گیرد.
- درمان آترواسکلروزیس در کودکان عموما شامل تغییر در شیوه زندگی مانند افزایش فعالیت و ورزش و تغییراتی در رژیم غذایی است.

3- آریتمی:
بیماری آریتمی حالتی است که در آن ریتم ضربان قلب غیر نرمال است. آریتمی موجب کارآمدی کمتر قلب در پمپاژ خون می شود. انواع گوناگونی از آریتمی در کودکان بروز می کند که عبارتند از:
- ضربان قلب سریع (تاکی کاردی) که شایع ترین نوع آریتمی در کودکان تاکی کاردی فرابطنی است.
- ضربان قلب کند (برادی کاردی)
- سندرم لانگ Q-T
- سندرم ولف پارکینسون وایت
علایم آریتمی در کودکان شامل:
- ضعف
- خستگی
- خواب آلودگی
- غش
- به سختی غذا خوردن
درمان آریتمی قلب در کودکان به عنوان یکی از انواع بیماری های قلبی در کودکان، به نوع آریتمی و این که چطور کودک را تحت تاثیر قرار داده است بستگی دارد.

۴- بیماری کاوازاکی:
بیماری کاوازاکی یک بیماری نادر است که عموما کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب التهاب در عروق خونی دست ها، پاها، دهان، لب ها و گلوی آن ها می گردد. بیماری کاوازاکی همچنین موجب بروز تب و ورم در گره های لنفاوی می شود. محققین در مورد علت بیماری کاوازاکی مطمئن نیستند.
- طبق آمار به دست آمده توسط انجمن قلب آمریکا، این بیماری به عنوان یکی از انواع بیماری های قلبی کودکان، علت عمده بیماری های قلبی در ۱ کودک از ۴ کودک است. بیشتر این کودکان زیر ۵ سال هستند.
- درمان بیماری کاوازاکی به وسعت بیماری بستگی دارد، اما اغلب درمان شامل استفاده از گاما گلوبولین یا آسپرین است. کورتیکواستروئید ها در برخی موارد می توانند عوارض بیماری کاوازاکی در کودکان را کاهش دهند. کودکان مبتلا به این بیماری در تمام طول عمر خود به مراقبت و نظارت متخصص قلب کودکان نیاز دارند.

5- مور مور قلبی:
مور مور قلبی، یک صدای جدیدی است که در اثر جریان یافتن خون در دهلیز ها یا دریچه های قلبی یا در عروق خونی نزدیک به قلب ایجاد می شود. مورمور شدن قلب اغلب خطرناک نیست. در برخی موارد این حالت ممکن است نشانه ای از یک مشکل قبلی عروقی زمینه باشد.
- مور مور شدن قلب در کودکان ممکن است در اثر بیماری مادرزادی قلبی، تب یا آنمی ایجاد شود. اگر متخصص قلب کودکان، صدای غیر طبیعی را از قلب یک کودک بشنود، تست های بیشتری را به منظور بررسی سلامت قلب وی انجام می دهد. مور مور شدن قلب بی خطر معمولا به خودی خود برطرف می شود، اما اگر این حالت ناشی از یک مشکل قلبی دیگر باشد، به اقداماتی برای درمان مور مور شدن قلب در کودکان نیاز است.

۶- پریکاردیت:
پریکاردیت زمانی اتفاق می افتد که کیسه یا غشای نازکی که قلب را احاطه کرده است (پری کاردیوم) ملتهب یا عفونی گردد. در پریکاردیت در کودکان، مقدار مایع موجود میان دو لایه این غشا افزایش می یابد و توانایی قلب در پمپاژ طبیعی خون را مختل می سازد.
- پریکاردیت در کودکان ممکن است بعد از جراحی انجام گرفته برای یک بیماری مادرزادی قلبی و یا در اثر عفونت های باکتریایی، آسیب به قفسه سینه یا اختلالات بافت پیوندی مانند لوپوس ظاهر شود. درمان پریکاردیت در کودکان به شدت بیماری، سن کودک و وضعیت کلی سلامتی وی بستگی دارد.

7- بیماری روماتیسم قلبی:
زمانی که عفونت ناشی از باکتری های استرپتوکوکوس که عامل گلو درد و تب اسکارلت هستند درمان نمی شوند، این باکتری ها می توانند عاملی برای بیماری روماتیسم قلبی نیز باشند.
- این بیماری آسیب شدید و دائمی را به دریچه های قلبی و ماهیچه قلب وارد می کند و موجب التهاب ماهیچه قلب (میوکاردیت) می شود. طبق اطلاعات بدست آمده در بیمارستان کودکان سی تل، تب روماتیسمی معمولا در کودکان 5 تا 15 سال اتفاق می افتد اما علائم روماتیسم قلبی 10 تا 20 سال بعد از بیماری اولیه بروز می کنند. شیوع تب روماتیسمی و بیماری روماتیسم قلبی که به دنبال آن ایجاد می شود، کاهش یافته است.
روماتیسم قلبی با درمان گلو درد استرپتوکوکی به کمک آنتی بیوتیک ها، قابل پیشگیری است.

۸- عفونت های ویروسی:
- ویروس ها، علاوه بر این که عامل بیماری های تنفسی و آنفولانزا هستند، می توانند سلامت قلب را نیز تحت تاثیر قرار دهند. عفونت های ویروسی موجب میوکاردیت می شوند، که توانایی قلب در پمپاژ خون به تمام بدن را تحت تاثیر قرار می دهند.
- عفونت های ویروسی قلبی نادر هستند و علائم محدودی را ظاهر می سازند. علائم عفونت های ویروسی قلبی علائمی مشابه آنفولانزا مانند خستگی، تنگی نفس و ناراحتی در قفسه سینه هستند. درمان عفونت های ویروسی قلبی به کمک تجویز داروها و راه های درمانی برای علائم میوکاردیت صورت می گیرد.
پ

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.