۲۰۷۶۸۱
۹۹۰
۹۹۰
پ

سلامتی در دوران بارداری، نکات طلایی

دوران بارداری نیازمند مراقبت و توجه ویژه است، زیرا بدن در این دوران دستخوش تغییراتی می شود که هم می تواند سلامت مادر و هم جنین را تحت الشعاع قرار دهد.

دوران بارداری نیازمند مراقبت و توجه ویژه است، زیرا بدن در این دوران دستخوش تغییراتی می شود که هم می تواند سلامت مادر و هم جنین را تحت الشعاع قرار دهد. با رعایت نکات مهم اما ساده می توانی در طول دوران بارداری علاوه بر داشتن آرامش، سالم و پرانرژی باشی. همه مادران معمولا با نکات پایه نظیر استراحت، سیگار نکشیدن و عدم مصرف نوشیدنی های الکلی آشنا هستند، اما در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی نکات کلیدی تر بپردازیم و در مورد سلامتی در دوران بارداری صحبت کنیم:
۱. مصرف ویتامین و مکمل های غذایی: معمولا پزشکان با توجه به شرایط جسمی مادر این ویتامین ها را تجویز می کنند که مهمترین آنها فولیک اسید، کلسیم و آهن است. در صورتی که بدن تو در دوران بارداری به این ویتامین ها و مکمل ها نیاز داشته باشد اما تأمین نشوند، ممکن است به کم خونی یا فقر آهن دچار شوی که برای سلامت جنین مضر است. همچنین کمبود کلسیم به مشکلاتی در سلامت استخوان های جنین منجر می شود.
۲. ورزش: انجام ورزش های مناسب و فعالیت جسمی در دوران بارداری، علاوه بر کنترل وزن، نقش موثری را در افزایش انرژی، خواب بهتر و روحیه قوی ایفا می کند. یوگا، شنا و پیاده روی به مدت نیم ساعت و سه بار در هفته توصیه می شود. خوب است در مورد نوع ورزشی که قرار است انجام دهی با پزشک متخصص مشورت کنی.
۳. آموزش رفتار با کودک: دوران بارداری بهترین زمان برای یادگیری نحوه رفتار و مراقبت صحیح نوزاد است. علاوه بر کلاس های آموزشی، کتاب های زیادی نیز در این زمینه وجود دارد. این روزها که فرصت خوبی برای استراحت داری، سعی کن اطلاعات خودت را هم بالا ببری تا هم بتوانی با استرس دوران بارداری و ترس ناشی از مادر شدن کنار بیایی و هم در مورد شیوه مراقبت از نوزاد اطلاعات کافی پیدا کنی.
۴. استفاده از کفش مناسب: با افزایش وزن، پاهای تو نیز دچار ورم خواهند شد و این می تواند برای تو سبب کمر درد و پا درد شود. برای اینکه راحت باشی، خرید کفش های بدون پاشنه و باکیفیت بهترین انتخاب است تا فشار کمتری به پاها وارد شود.
۵. انجام ماساژ: انجام ماساژ و ریلکسیشن مخصوصا در دوره اول و دوم بارداری منجر به سلامت روحی و جسمی مادر و آرامش جنین می شود. بهترین کار این است که از یارت بخواهی تو را ماساژ دهد و به این ترتیب با او تعامل برقرار کنی. می توانی در این مدت با او در مورد ذهنیاتی که داری صحبت کنی یا بگویی که چقدر از حضور او خوشحال هستی و انرژی زناشویی خوبی را به وجود بیاوری. در مورد روغن های طبیعی که قرار است هنگام ماساژ استفاده کنی با پزشک متخصص مشورت کن چون برخی از این روغن ها برای سلامتی دوران بارداری مناسب نیستند.
۶. افزایش مصرف میوه: بهتر است مصرف قهوه و مواد حاوی کافئین را در دوران بارداری محدود کنی و به منظور افزایش انرژی میوه ها را جایگزین این مواد نمایی. قند طبیعی موجود در میوه هایی نظیر موز و سیب نقش موثری را در افزایش سطح انرژی ایفا می کند. یادت باشد که میوه ها ویتامین زیادی دارند و برای تأمین مواد مورد نیاز بدن تو و جنین ضروری هستند. همچنین میوه فیبر زیادی دارد که به رفع گرسنگی تو در دوران بارداری کمک می کند.
۷. رفتار صحیح با خود: جنین تمام احساسات درونی مادر را حس خواهد کرد؛ بنابراین بهتر است در این دوران به خودت بیشتر برسی. انجام کارهای مورد علاقه و گوش دادن به موسیقی به نوعی که استرس را کاهش دهد، پیشنهاد می شود. یادت باشد یکی از راه های خوب برای آرامش پیدا کردن این است که کتاب مطالعه کنی. خوب است کتاب را بلند بخوانی که هم به رشد ذهنی و شنوایی جنین کمک کنی و هم خودت با شنیدن صدای خودت آرام تر شوی.
۸. استفاده از ضد آفتاب: دوران بارداری منجر به حساس شدن پوست می شود و این موضوع به تغییر سطح هورمون ها در بدن بستگی دارد. در نتیجه پوست سریع تر دچار آفتاب سوختگی، لک های ناشی از اشعه نور خورشید و قرمزی پوست خواهی شد. به همین دلیل از کرم ضد آفتاب با SPF۳۰ به بالا و بر پایه مواد معدنی استفاده کن تا به سلامتی دوران بارداری کمک کنی.

پ

محتوای حمایت شده

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.