۲۲۷۷۳۲
۲۰۷۳
۲۰۷۳
پ

علت کیست تخمدان چیست؟

کیست تخمدان کیسه های پر از مایع در تخمدان است. آنها شایع هستند و معمولاً در طی تخمک گذاری ایجاد می شوند.

کیست تخمدان کیسه های پر از مایع در تخمدان است. آنها شایع هستند و معمولاً در طی تخمک گذاری ایجاد می شوند. تخمک گذاری زمانی اتفاق می افتد که تخمدان هر ماه تخمک آزاد کند. بسیاری از زنان مبتلا به کیست تخمدان علائمی ندارند. کیست ها معمولاً بی خطر هستند.

کیست تخمدان چیست؟
کیست کیسه ای پر از مایع است. این می تواند در بسیاری از نقاط بدن ایجاد شود. کیست تخمدان در تخمدان یا روی آن ایجاد می شود.

انواع مختلف کیست تخمدان کدامند؟
رایج ترین انواع کیست تخمدان (که کیست های عملکردی نامیده می شوند) در طول چرخه قاعدگی تشکیل می شوند. آنها معمولاً خوش خیم هستند (سرطانی نیستند.)
دو نوع رایج کیست ها
کیست های فولیکول
در یک چرخه قاعدگی طبیعی ، تخمدان هر ماه تخمک آزاد می کند. تخمک در داخل یک کیسه کوچک به نام فولیکول رشد می کند. هنگامی که تخمک بالغ می شود ، فولیکول شکسته می شود تا تخمک آزاد شود. کیست های فولیکول زمانی تشکیل می شوند که فولیکول برای آزاد شدن تخمک باز نشود. این امر باعث می شود که فولیکول به کیست ادامه یابد. کیست های فولیکول اغلب هیچ علامتی ندارند و طی یک تا سه ماه از بین می روند.
کیست جسم زرد
هنگامی که فولیکول شکسته شد و تخمک را آزاد کرد ، کیسه فولیکول خالی در یک توده سلول به نام جسم زرد جمع می شود. جسم زرد هورمون هایی ایجاد می کند تا برای تخمک بعدی برای چرخه قاعدگی بعدی آماده شود. اگر کیسه کوچک نشود کیست های جسم زرد تشکیل می شود. در عوض ، کیسه بعد از آزاد شدن تخمک ، دوباره خود را جمع می کند و سپس مایع در داخل آن جمع می شود. بیشتر کیست های جسم زرد پس از چند هفته از بین می روند. اما ، آنها می توانند تقریباً به چهار اینچ عرض برسند. آنها همچنین ممکن است موجب خونریزی و باعث درد شوند. برخی از داروهایی که برای تخمک گذاری استفاده می شوند می توانند خطر ابتلا به این کیست ها را افزایش دهند.
انواع دیگر کیست خوش خیم تخمدان کمتر شایع است
آندومتریوم در اثر آندومتریوز ایجاد می شود. آندومتریوز هنگامی اتفاق می افتد که پوشش رحم (رحم) در خارج از رحم رشد کند.
درموئیدها از سلول های موجود از بدو تولد ناشی می شوند و معمولاً علائمی ایجاد نمی کنند.
سیستادنوماها پر از مایع آبکی هستند و گاهی اوقات می توانند بزرگ شوند.
در برخی از خانم ها ، تخمدان ها کیست های کوچک زیادی ایجاد می کنند. این سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نامیده می شود. PCOS می تواند در تخمدان ها و باردار شدن مشکل ایجاد کند.
کیست های بدخیم (سرطانی) نادر است. این موارد بیشتر در زنان مسن دیده می شود. کیست های سرطانی سرطان تخمدان است. به همین دلیل ، کیست های تخمدان باید توسط پزشک بررسی شود. بیشتر کیست های تخمدان سرطانی نیستند.

چه کسانی به کیست تخمدان مبتلا می شوند؟
کیست تخمدان در زنان با پریود منظم شایع است. در حقیقت ، بیشتر خانم ها هر ماه حداقل یک فولیکول یا کیست جسم زرد ایجاد می کنند. شاید از وجود کیست اطلاع نداشته باشید مگر اینکه مشکلی وجود داشته باشد که باعث رشد کیست شود و یا در صورت ایجاد کیست های متعدد. حدود ۸٪ از زنان یائسه دچار کیست های بزرگی می شوند که نیاز به درمان دارند.
کیست تخمدان بعد از یائسگی کمتر دیده می شود. زنان یائسه با کیست تخمدان در معرض خطر بیشتری برای سرطان تخمدان قرار دارند.
در هر سنی اگر فکر می کنید کیست دارید به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت بروز علائمی مانند نفخ ، نیاز به دفع ادرار بیشتر ، فشار یا درد لگن ، یا خونریزی غیرطبیعی (غیرمعمول) از واژن به پزشک مراجعه کنید. اینها می تواند نشانه های کیست یا مشکل جدی دیگر باشد.

چه عواملی باعث ایجاد کیست تخمدان می شوند؟
شایعترین علل کیست تخمدان عبارتند از:
مشکلات هورمونی
کیست های عملکردی معمولاً خود به خود و بدون درمان از بین می روند. ممکن است به دلیل مشکلات هورمونی یا داروهایی که برای تخمک گذاری به شما کمک می کنند ایجاد شود.
آندومتریوز
زنان مبتلا به آندومتریوز می توانند نوعی کیست تخمدان به نام آندومتریوما ایجاد کنند. بافت آندومتریوز ممکن است به تخمدان متصل شود و رشد ایجاد کند. این کیست ها می توانند در هنگام رابطه جنسی و در دوران قاعدگی شما دردناک باشند.
بارداری
کیست تخمدان به طور معمول در اوایل بارداری ایجاد می شود تا از حاملگی تا زمان تشکیل جفت کمک کند. گاهی اوقات ، کیست تا اواخر بارداری روی تخمدان می ماند و ممکن است لازم باشد برداشته شود.
عفونت های شدید لگن. عفونت ها می توانند به تخمدان ها و لوله های رحمی گسترش یافته و باعث تشکیل کیست شوند.

علائم کیست تخمدان چیست؟
بیشتر کیست های تخمدان کوچک هستند و علائمی ایجاد نمی کنند.
اگر کیست علائمی ایجاد کند ، ممکن است دچار فشار ، نفخ ، تورم یا درد در قسمت زیر شکم در کنار کیست شوید. این درد ممکن است تیز یا کسل کننده باشد و بیاید و برود.
اگر کیست پاره شود ، می تواند درد ناگهانی و شدیدی ایجاد کند.
اگر کیست باعث پیچ خوردن تخمدان شود ، ممکن است همراه با حالت تهوع و استفراغ درد داشته باشید.
علائم کمتر شایع عبارتند از:
درد لگن
درد مبهم در ناحیه کمر و ران ها
مشکلات تخلیه مثانه یا روده به طور کامل
درد در هنگام رابطه جنسی
افزایش وزن بدون دلیل
درد در دوران قاعدگی شما
خونریزی غیرمعمول (غیر طبیعی) از واژن
حساسیت به پستان
نیاز به دفع ادرار بیشتر

کیست تخمدان چگونه یافت می شود؟
اگر علائم کیست تخمدان را دارید ، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است معاینه لگن را انجام دهد تا احساس تورم کیست در تخمدان شما شود.
در صورت یافتن کیست ، پزشک شما برای کمک به برنامه ریزی درمانی یا تماشا می کند و یا منتظر می ماند. آزمایشات عبارتند از:
سونوگرافی
در این آزمایش از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر از بدن استفاده می شود. با سونوگرافی ، پزشک می تواند کیست را مشاهده کند:
شکل
اندازه
محل
توده (خواه مملو از مایعات باشد ، جامد باشد یا مخلوط)

آزمایش بارداری برای رد بارداری
آزمایش سطح هورمون برای بررسی وجود مشکلات مرتبط با هورمون
آزمایش خون
اگر در دوران یائسگی به سر می برید ، پزشک ممکن است آزمایشی برای اندازه گیری میزان آنتی ژن سرطان ۱۲۵ (CA-۱۲۵) در خون انجام دهد. مقدار CA-۱۲۵ با سرطان تخمدان بیشتر است. در زنان قبل از یائسگی ، بسیاری از بیماری ها یا بیماری های دیگر علاوه بر سرطان می تواند باعث افزایش سطح CA-۱۲۵ شود.

آیا کیست های تخمدان اضطراری هستند؟
بله گاهی اوقات. اگر پزشک به شما گفته است که کیست تخمدان دارید و علائم زیر را دارید ، بلافاصله از کمک پزشکی استفاده کنید:
درد همراه با تب و استفراغ
درد ناگهانی و شدید شکمی
ضعف ، سرگیجه یا ضعف
تنفس سریع و پی در پی
این علائم می تواند به معنای شکسته شدن کیست یا پارگی آن باشد. گاهی اوقات ، کیست های بزرگ و پاره شده می توانند باعث خونریزی شدید شوند.

آیا کیست تخمدان من نیاز به جراحی دارد؟
۵ تا ۱۰ درصد زنان برای برداشتن کیست تخمدان جراحی می کنند. فقط ۱۳ تا ۲۱ درصد این کیست ها سرطانی هستند .
اگر در دوران یائسگی هستید ، ممکن است کیست شما به جراحی نیاز داشته باشد:
اگر کیست بعد از چندین دوره قاعدگی از بین نمی رود.
اگر کیست بزرگتر می شود.
اگر کیست در سونوگرافی غیر معمول به نظر می رسد.
اگر کیست باعث درد می شود.
اگر کیست شما نیازی به جراحی نداشته باشد ، پزشک شما ممکن است:
در مورد داروی درد با شما صحبت خواهیم کرد. پزشک شما ممکن است داروی بدون نسخه را توصیه کند یا داروی قوی تری را برای تسکین درد تجویز کند.
اگر غالباً کیست دارید ، کنترل بارداری هورمونی را تجویز کنید. کنترل هورمونی تولد ، مانند قرص ، حلقه واژن ، شات یا پچ ، به جلوگیری از تخمک گذاری کمک می کند. این ممکن است احتمال ابتلا به کیست بیشتر را کاهش دهد.

چه نوع جراحی کیست تخمدان را از بین می برد؟
اگر کیست شما نیاز به جراحی داشته باشد ، پزشک شما فقط کیست یا کل تخمدان را برمی دارد.
جراحی را می توان به دو روش مختلف انجام داد:
لاپاراسکوپی (lap-uh-ROSS-kuh-pee). با این جراحی ، پزشک یک برش بسیار کوچک را در بالا یا پایین شکم شما ایجاد می کند تا به داخل ناحیه لگن شما نگاه کند و کیست را خارج کند. این اغلب برای کیست های کوچکتر که در سونوگرافی خوش خیم به نظر می رسند (سرطانی نیستند) توصیه می شود.
لاپاراتومی (lap-uh-ROT-uh-mee). اگر کیست بزرگ باشد و سرطانی باشد پزشک ممکن است این روش را انتخاب کند. در این جراحی از برش بزرگتر شکم برای از بین بردن کیست استفاده می شود. سپس کیست از نظر سرطان آزمایش می شود. اگر احتمال سرطانی بودن آن وجود دارد ، بهتر است به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید ، که ممکن است نیاز به تخمدان و سایر بافت ها مانند رحم داشته باشد.

آیا کیست تخمدان می تواند منجر به سرطان شود؟
بله ، برخی کیست های تخمدان می توانند سرطانی شوند. اما بیشتر کیست های تخمدان سرطانی نیستند.
با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان تخمدان افزایش می یابد. زنانی که یائسه شده اند و دچار کیست تخمدان شده اند بیشتر در معرض خطر سرطان تخمدان قرار دارند. در مورد خطر ابتلا به سرطان تخمدان با پزشک خود صحبت کنید. غربالگری سرطان تخمدان برای بیشتر خانمها توصیه نمی شود. به این دلیل که آزمایش می تواند منجر به "مثبت کاذب" شود. مثبت کاذب نتیجه آزمایشی است که می گوید زنی در صورت ابتلا به آن سرطان تخمدان ندارد.

آیا کیست تخمدان می تواند بارداری را دشوارتر کند؟
به طور معمول ، نه. بیشتر کیست های تخمدان تاثیری در احتمال بارداری شما ندارند. گرچه گاهی اوقات ، بیماری ایجاد کننده کیست می تواند بارداری را دشوارتر کند. دو بیماری که باعث کیست تخمدان می شوند و بر قدرت باروری تأثیر می گذارند:
آندومتریوز ، که هنگامی اتفاق می افتد که پوشش داخلی رحم (رحم) در خارج از رحم رشد می کند. کیست های ناشی از آندومتریوز آندومتریوما نامیده می شوند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ، یکی از دلایل اصلی ناباروری (مشکلات باردار شدن). زنان مبتلا به PCOS اغلب کیست های کوچک زیادی در تخمدان خود دارند.

کیست تخمدان چه تاثیری بر بارداری دارد؟
کیست تخمدان در دوران بارداری شایع است. به طور معمول ، این کیست ها خوش خیم (سرطانی نیستند) و بی ضرر هستند . کیست تخمدان که در دوران بارداری به رشد خود ادامه می دهند ، می توانند پاره شوند یا پیچ خورده و یا باعث مشکلاتی در هنگام زایمان شوند. پزشک شما هر کیست تخمدان را که در دوران بارداری یافت می شود ، کنترل می کند.

آیا می توانم از کیست تخمدان جلوگیری کنم؟
خیر ، در صورت تخمک گذاری نمی توانید از کیست های تخمدان عملکردی جلوگیری کنید. اگر غالباً به کیست تخمدان مبتلا می شوید ، ممکن است پزشک برای جلوگیری از تخمک گذاری ، کنترل بارداری هورمونی برای شما تجویز کند. این به شما در کاهش خطر ابتلا به کیست جدید کمک می کند.

پ

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.