مشاوره انتخاب رشته کنکور

سلام دوست خوبم. امیدوارم حالت خوب باشه. میدونم الان که وارد این صفحه شدی در یکی از سخت ترین و حیاتی ترین مراحل زندگیت هستی و باید یک انتخاب سخت انجام بدی. امیدوارم که از پس این مرحله هم بربیای و با انتخابی خوب به سراغ آینده بری.

در این صفحه صرفا به جزئیات و دانستنی های انتخاب رشته پرداخته شده. اگر تمایل داری در این مرحله حساس زندگیت تیم ما در کنارت باشه و انتخاب رشته ات رو به ما بسپاری حتما روی لینک زیر بزن و وارد شو تا از جزئیات ثبت نام با خبر بشی. منتظرتیم.

ثبت نام انتخاب رشته کنکور

مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

انتخاب رشته به اندازه شرکت در کنکور سراسری وکسب رتبه مناسب در قبولی داوطلب تاثیر گذار است که اکثر داوطلبان کنکور سراسری در گروه های ازمایشی مختلف از این تاثیر در قبولی خود مطلع هستند اما اغلب اطلاعات کافی پیرامون انتخاب رشته ندارند وبه عبارتی نمیدانند چگونه انتخاب رشته را انجام دهند تا با توجه به رتبه ای که بدست اورده اند،بهترین نتیجه راکسب کنند.
داوطلبان باید حتما از افراد اگاه دراین زمینه کمک و مشاوره بگیرند تا با دید بهتری در این مسیر قدم بگذارند.
مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری به انالیز کردن و تحلیل تراز ، رتبه و سایر جزئیات مرتبط باکارنامه هر داوطلب میپردازد.
بدین ترتیب هرمشاور میتواند باداشتن انالیز و تحلیلی دقیق و عالی به موارد همچون شناخت نقاط قدرت و ضعف هر داوطلب ، میزان سعی و تلاش وی برای قبولی در کنکور  و اطلاع از سطح علمی داوطلب دست پیداکند.
درنهایت مشاور میتواند تمامی نکات لازم را به داوطلب متذکر شود.

البته بهتر است در کنار تجزیه وتحلیل کارنامه خود داوطلب کارنامه داوطلبان سال های گذشته که موفق به کسب نتایجی مشابه باداوطلب شده اند نیز مورد بررسی قرار بگیرند.

????تا ویدیو زیر رو ندیدی به هیچ عنوان ادامه مقاله رو نخون????

در حال بارگیری

انتخاب رشته درست؛ رمز موفقیت در کنکور

خوب دادن کنکور تنها بخشی از پروسه موفقیت و قبولی در دانشگاه و رشته مورد نظر شما است. بله درست است! پس از اعلام نتایج کنکور، شما باید کاری سخت تر و حتی مهم تر یعنی انتخاب رشته را انجام دهید. انتخاب رشته کاری است که نیازمند دقت و توجه زیاد است و اشتباهی حتی کوچک در انجام این کار سبب عدم قبولی شما در رشته مورد نظر و هدر رفتن همه زحمات شما خواهد شد. در این مقاله سعی داریم تا شیوه انتخاب رشته درست را برای شما توضیح دهیم. پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

سالانه بسیاری از داوطلبان کنکور که از قضی در کنکور هم عالی عمل کرده اند، نمیتوانند به رشته مورد علاقه شان برسند و تنها دلیل آن هم انتخاب رشته نادرست است. افرادی که پس از کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته میشوند باید از بسیاری از موارد اعم از میزان تاثیر سهمیه ها، زمان انتخاب رشته، نحوه و ترتیب چینش رشته های مد نظر و… اطلاع کافی داشته باشند. توصیه ما به شما عزیزان ضمن اینکه اطلاعات خود را در مورد انتخاب رشته بالاتر ببرید، این است که حتما از نظر مشاوران با تجربه استفاده کنید. سپس، پس از شنیدن نظرات آنها میتوانید اقدام به انتخاب رشته کنید.

در مقاله زیر متداول ترین اشتباهات انتخاب رشته کنکور سراسری را بررسی کردیم که از طریق لینک زیر می توانی آن ها مطالعه کنید.

مشاوره انتخاب رشته
مشاوره انتخاب رشته

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

با تغییر فرمت کنکور سراسری، زمان های جدیدی هم برای انتخاب رشته افراد اعلام خواهد شد. اما مطابق کنکور سال های گذشته، انتخاب رشته کنکور تیر ماه حدودا یک ماه پس از برگزاری کنکور یعنی هفته سوم یا چهارم مرداد ماه خواهد بود. اما هر ساله پس از اتمام این بازه زمانی دو روزه، سازمان سنجش اقدام به تمدید زمان انتخاب رشته کنکور می کند. همچنین لازم به ذکر است که شما در این دوره زمانی تمدید شده، میتوانید فرم انتخاب رشته خود را ویرایش کنید.

مشاوره انتخاب رشته کنکور 3

راهنمای انتخاب رشته صحیح در کنکور

حدود ۲ الی ۳ روز قبل از شروع زمان انتخاب رشته، دفترچه های انتخاب رشته هم به صورت آنلاین در اینترنت و هم به صورت چاپی در دسترس مردم قرار میگیرند. نکته ای که قبل از مشاهده لیست رشته ها باید به آن توجه کنید این است که حتما توضیحات نوشته شده در قسمت ابتدای دفترچه را مطالعه کنید. این توضیحات به شما کمک خواهد کرد تا انتخاب رشته ای درست داشته باشید.

یکی از عوامل مهمی که تاثیر زیادی در رتبه و میزان تراز شما دارد، سهمیه ها هستند. هر ساله سهمیه های متفاوتی برای کنکور سراسری اعلام میشوند که عبارتند از سهمیه ایثارگران، سهمیه رزمندگان، سهمیه جانبازی، سهمیه خانواده شهدا و… در ادامه با انواع سهمیه های ارائه شده در کنکور های سراسری آشنا خواهیم شد.

در حال بارگیری

راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ مرحله به مرحله

فرآیند انتخاب رشته به صورت کاملا آنلاین از طریق سایت انتخاب رشته کنکور سراسری انجام می شود. راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ به صورت مرحله به مرحله برای شما آورده شده است.

برای ثبت نام انتخاب رشته کافیست مراحل زیر را با در دست داشتن اطلاعات ثبت نام انجام دهید:

  • با آدرس sanjesh.org وارد سایت سازمان سنجش آموزش کشور شوید و از منوی سمت راست صفحه گزینه «سراسری» را انتخاب کنید.

راهنمای مرحله به مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 مرحله 1

  • بر روی لینک فعال “انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲” کلیک کنید.

راهنمای مرحله به مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 مرحله 2

  • مطالعه دقیق نکات نمایش داده شده، فعال سازی تیک مربوط به عبارت «اطلاعیه های اصلاحیه دفترچه آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ را مطالعه نموده ام». و در نهایت دکمه “تأیید و ادامه – گام بعدی” را فشار دهید.

راهنمای مرحله به مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 مرحله 3

  • اطلاعات درخواستی را به یکی از روش های زیر وارد کنید، عبارت امنیتی را وارد کرده و سپس دکمه «ورود» را انتخاب کنید.
    1. سریال ثبت نام ۱۲ رقمی و شماره شناسنامه
    2. شماره پرونده، کدملی و سریال شناسنامه
    3. شماره رهگیری ثبت نام ۱۶ رقمی و کدملی

برای اطلاع از نحوه دریافت شماره داوطلبی و شماره پرونده بر روی لینک زیر کلیک کنید.

راهنمای مرحله به مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 مرحله 4

پس از ورود به پروفایل شخصی و تایید اطلاعات نمایش داده شده، می توانید لیست کد رشته های خود را به ترتیب اولویت وارد کنید. در این مرحله ورود صحیح و دقیق کدها برای جلوگیری از اشتباه در انتخاب رشته بسیار مهم است. همچنین در صورت فراموشی اطلاعات ثبت نامی می توانید با ورود به سامانه پاسخگویی سازمان سنجش درخواست خود را برای دریافت شماره پرونده و شماره داوطلبی کنکور سراسری ۱۴۰۲ ثبت کنید.

در حال بارگیری

نکاتی مهم در انتخاب رشته

تا به اینجای کار با نحوه درست انتخاب رشته آشنا شدید. اکنون وقت آن است که نکات مهمی را که باید در حین انتخاب رشته رعایت کنید را به شما بگوییم.

اولین نکته ای که قصد داریم تا به شما گوشزد کنیم این است که حین انتخاب رشته دقت بالایی داشته باشید. بسیاری از داوطلبان هستند که با وجود تراز بالایی که دارند به دلیل اشتباه وارد کردن کد رشته، نتوانسته اند تا در رشته مورد علاقه شان به تحصیل بپردازند. پیشنهاد ما به شما داوطلبان گرامی این است که حتما قبل از وارد کردن کد رشته ها در سایت، کد و نام رشته به همراه اسم دانشگاه را روی کاغذی به ترتیب نوشته و براساس آنها اقدام به وارد کردن کد رشته ها در سایت کنید.

همچنین پس از اینکه کد رشته ها را وارد کردید، حتما چندین بار کد ها، رشته ها و نام دانشگاه های انتخاب شده را چک کنید و سپس گزینه تایید نهایی را بزنید. در نهایت پس از تایید نهایی میتوانید فرم انتخاب رشته خود به همراه کد ۱۵ رقمی پیگیری را پرینت بگیرید.

حین انتخاب رشته حتما به شهریه پرداز بودن دانشگاه های مورد نظرتان دقت کنید. در واقع به طور کلی تمامی رشته های ارائه شده در دانشگاه های سراسری روزانه رایگان هستند ولی بقیه دانشگاه ها که شامل دوره شبانه، پردیس خود گردان، دانشگاه های آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور هستند باید برای تحصیل در آنها شهریه پرداخت شود یا اصطلاحا شهریه پرداز هستند. هزینه شهریه دانشگاه ها برای رشته های مختلف متفاوت است.

همچنین فراموش نکنید که پس از اعلام نتایج انتخاب رشته در صورت نارضایتی از نتیجه به دست آمده شما میتوانید با مراجعه به کارنامه سبز کنکور خود، شانس قبولی خود را در رشته های دیگری که در فرم انتخاب رشته خود انتخاب کرده اید، مشاهده کنید.

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

حدودا دو تا سه روز قبل از شروع فرایند انتخاب رشته دفترچه راهنمای انتخاب رشته های با آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در سایت سازمان سنجش قرار می گیرد که می توانید آن را برای گروه های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان های خارجه ، دانلود و استفاده کنید. نکات و اطلاعات بسیار مهمی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ ارائه شده است و به همین دلیل شما باید به دقت آن را مطالعه کنید. برای دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور از طریق لینک های مجود در جدول زیر استفاده کنید.

میزان تاثیر سهمیه های کنکور در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

سازمان سنجش آموزش کشور چندین سال است که به منظور اعتدال سازی کنکور سراسری برای تمامی دانش اموزان با شرایط  و محل رندگی مختلف ، چندین سهمیه را در نظر گرفته است.
تقسیم بندی هر استان و سهمیه مناطق ، سهمیه ایثارگران ، سهمیه خانواده شهدا ، سهمیه رزمندگان و سهمیه جانبازی از مهم ترین سهمیه های اعمالی در کنکور سراسری بوده است.
البته لازم است اشاره کنیم که درمیان سهمیه های ذکر شده ، برخی سهمیه ها همچون ایثارگران ، شهدا ، بهیاری ، رزمندگان از سهمیه های خاص هستند و دانش اموزانی که طبق شرایط ، مشمول این سهمیه ها میباشند به طور کلی در مجموعه ای جداگانه سنجش خواهندشد.

سهمیه مناطق

اکثریت داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت می کنند سهمیه خاصی ندارند و در واقع می توان گفت سهمیه های مناطق آمار بیشتری نسبت به سایر سهمیه ها دارند.

شرکت کنندگان کنکور های سراسری از نظر سهمیه مناطق به سه دسته تقسیم میشوند. سهمیه مناطق ۱، ۲ و ۳. این سهمیه با در نظر گرفتن شهری است که داوطلب سه سال آخر، در آن شهر به تحصیل مشغول بوده است. همچنین در صورتی که دانش آموز، دبیرستان خود را در شهر های متفاوتی به تحصیل پرداخته باشد، منطقه ای که بالاتر باشد، برای داوطلب اعمال میشود.

منطقه بندی شهر ها طبق آخرین بیانیه سازمان سنجش به صورت زیر است:

شهر های منطقه ۱ معمولا شهرهایی هستند که از نظر اقتصادی پیشرفته تر هستند و امکانات رفاهی در آنها بیشتر وجود دارد. قبولی برای داوطلبان منطقه ۱ نسبت به مناطق دیگر به دلیل بیشتر بودن امکانات رفاهی و خدماتی دشوار تر است. استان های منطقه ۱ عبارت است از: تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و آذربایجان شرقی.

استان های منطقه دو: اردبیل، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، زنجان، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان و…

استان های منطقه سه: بخش هایی از استان یزد، مرکزی، هرمزگان، همدان، گلستان، ایلام، بوشهر و…

هر داوطلب کنکوری با توجه به محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال اخر دوره دبیرستان در یکی از این مناطق قرار میگیرد. در رابطه با سهمیه مناطق به نکات زیر توجه کنید:

  • محل اخذ مدرک تحصیلی ۳ سال آخر دبیرستان یا هنرستان تعیین کننده سهمیه منطقه شما می باشد.
  • در صورتی که رشته محل اخذ مدرک داوطلبان از منطقه دیگری باشد (حداقل یک تا سه سال)، سهمیه داوطلب با توجه به منطقه بالاتر اعمال می شود.
  • متقاضیانی که حداقل دو سال از سه سال آخر متوسطه یا سال آخر متوسطه (سال دوازدهم یا پیش دانشگاهی) را در خارج از کشور گذرانده باشند جزء سهمیه منطقه ۳ محسوب می شوند.

سهمیه ایثارگران

سهمیه ایثارگران در مجموعه خود شامل دو سهمیه ایثارگران ۲۵درصدی و ایثارگران ۵ درصدی است که طبق مقررات سازمان سنجش داوطلبانی که جزو همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر ، ازادگان و همسر و فرزندان انان ، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان انان باشند ، مشمول سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد بوده و داوطلبانی هم که جزو جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان ان ، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه ، سهمیه رزمندگان باشند ، مشمول سهمیه ۵ درصدی هستند.
لازم به ذکر است که سهمیه ایثارگران جزو سهمیه های خاص هست ، یعنی داوطلبان مشمول این سهمیه با داوطلبانی که شرایط مشابه دارند سنجیده خواهند شد. از سوی دیگر هر دانشگاه ۵ درصد ظرفیت خود را برای داوطلبان با سهمیه ۵ درصد و ۲۵ درصد ظرفیت خود را برای داوطلبان با سهمیه ۲۵ درصدی اختصاص می دهد. در لایحه جدید مقدار حدنصاب قبولی داوطلبان دارای سهمیه ایثارگران از ۷۰ درصد اخرین نفر پذیرفته شده به ۸۵درصد تغییر یافته است.

سهمیه رزمندگان

طبق تعریفی که سازمان سنجش از مشمولان سهمیه رزمندگان ارائه کرده است ، داوطلبانی که جزو رزمندگان بسیجی ، جهادگران جهاد کشاورزی ، رزمندگان ستاد کل نیروهای مسلح با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه های دفاع مقدس از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ را داشته اند ، مشمول سهمیه رزمندگان هستند.
در حالت دوم اگر سه چهارم مدت زمان حضور داوطلبان که در زمان جنگ ، سرباز یا نیروی کادری بوده اند ، بیش از شش ماه باشد، داوطلب مشمول سهمیه رزمندگان خواهد بود.

سهمیه خانواده شهدا

داوطلبانی که جز اسامی پدر،مادر،خواهر وبرادر شهید باشند طبق بند دفترچه ثبت نام کنکور سراسری مشمول سهمیه خانواه شهدا هستند.

سهمیه کارمندان

سهمیه کارمندان برای رشته های پزشکی وغیرپزشکی به دو صورت اعمال میشود.در رشته های پزشکی چنانچه داوطلب جزو کارکنان وکارمندان دانشگاه های علوم پزشکی باشد،مشمول ۲۰درصد ظرفیت  دانشگاه های شبانه است و رشته های غیرپزشکی اگر جزو کارمندان وزارت علوم وکارمندان دانشگاه هاباشد،مشمول۱۰درصد از ظرفیت دانشگاه های شبانه است.

سهمیه بهیاری

یکی دیگر از سهمیه های ارائه شده برای کنکور سراسری، سهمیه بهیاری است. همانطور که از اسم این سهمیه هم مشخص است، این سهمیه مخصوص بهیاران است. کسانی که در شغل بهیاری مشغول به کار هستند و قصد دارند تا با شرکت در کنکور سراسری شانس خود را برای قبولی در رشته پرستاری امتحان کنند، میتوانند از این سهمیه استفاده کنند. شرایط استفاده از این سهمیه به این صورت است که ۵ درصد از ظرفیت رشته پرستاری را افرادی که دارای دیپلم بهیاری هستند تشکیل میدهند. البته لازم به ذکر است که فرد برای مشمول این سهمیه شدن باید حداقل سه سال سابقه کار در مراکز درمانی را داشته باشند.

سهمیه مناطق سیل زده

برای داوطلبانی که در مناطق سیل زده بوده اند،سهمیه کنکور سراسری همچون مناطق زلزله زده برایشان محاسبه میشود که در واقع بدین صورت است که ۵درصدسهمیه مازاد در تمامی رشته ها به داوطلبان مناطق سیل زده اختصاص دارد.به دلیل زمان دار بودن این نوع سهمیه تغییر جدیدی در لایحه جدید تغییر سهمیه ها اشاره ای نشد.

تقسیم بندی رشته ها در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ چگونه انجام می شود؟

اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور گروه آزمایشی خود را به دقت بررسی کرده باشید، متوجه می شوید که در مقابل هر رشته یکی از ۴ کلمه بومی، استانی، ناحیه ای ( منطقه ) و کشوری درج شده است و این ممکن است گیج کننده باشد. گزینش های بومی، استانی، منطقه ای و کشوری کدامند؟

رشته های استانی

این رشته ها عموما در تمامی استان های کشور ارائه می شود، بنابراین بیشترین ظرفیت آن ها به دانشجویان بومی استان اختصاص دارد. دلایل متعددی منجر به این طبقه بندی شده است، از جمله نیاز در مناطقی از کشور به نیروی متخصص بومی در استان.

رشته های کشوری

هر رشته اگر در یکی از دو قطب همجوار ارائه نشود و تنها در چند استان ناهمگن و پراکنده باشد، یک رشته کشوری است. ظرفیت پذیرش این رشته ها برای داوطلبان سهمیه مناطق، رزمندگان، ایثارگران و … در سراسر کشور می باشد. به عنوان مثال حوزه بهداشت عمومی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در کشور با ظرفیت ۱۰۰ نفر ارائه می شود که ۳۰ درصد از این ۱۰۰ نفر یعنی ۳۰ نفر به داوطلبان با سهمیه رزمندگان و ایثارگران اختصاص داده شده است. . ، و مابقی بین سایر داوطلبان به اشتراک گذاشته می شود.

رشته های بومی، قطبی، ناحیه ای

گاهی اوقات برخی از رشته ها در همه استان ها ارائه نمی شود اما در استان های همجوار وجود دارد. بنابراین، دسته بندی های منطقه‌ای و قطبی در جایی تعریف می‌شوند که مانند مناطق استانی، ۸۰ درصد ظرفیت رشته‌ای بین داوطلبان منطقه مربوطه (قطبی، ناحیه و استانی) و ۲۰ درصد به داوطلبان آزاد تعلق می‌گیرد. در ادامه با تقسیم بندی مناطق و قطب های کشور آشنا می شویم.

به عنوان مثال رشته مهندسی کامپیوتر با ظرفیت پذیرش ۱۰۰ نفر در دانشگاه علم و صنعت به صورت قطبی ارائه می شود، در این صورت ۲۰ درصد یعنی ۲۰ نفر به داوطلبان آزاد (غیرقطبی) و ۸۰ درصد نیز به داوطلبان قطبی اختصاص می باید که از این ۸۰ درصد، ۳۰ درصد یعنی ۲۴ نفر ویژه داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان و ایثارگران است.

برای اطلاع از میزان تاثیر بومی گزینی در کنکور سراسری بر روی لینک زیر کلیک کنید.

نواحی بومی

استان های تابعه

ناحیه یک البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، مرکزی
ناحیه دو آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل
ناحیه سه اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد
ناحیه چهار سیستان و بلوچستان، کرمان
ناحیه پنج بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان
ناحیه شش کردستان، کرمانشاه، همدان
ناحیه هفت ایلام، خوزستان، لرستان
ناحیه هشت خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی
ناحیه نه گلستان، گیلان، مازندران

قطب های بومی

استان های تابعه

قطب یک البرز، تهران، زنجان، سمنان، قزوین، قم، مرکزی، گلستان، گیلان، مازندران
قطب دو سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی
قطب سه آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، همدان
قطب چهار اصفهان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، یزد، خوزستان، لرستان
قطب پنج بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان

رشته های متمرکز و غیر متمرکز چیست؟

در دفترچه انتخاب رشته احتمالا با رشته هایی با نام های متمرکز و غیر متمرکز برخورد خواهید کرد. رشته های متمرکز به طور کلی دارای شرایطی خاص هستند و پذیرش آنها فقط بر اساس سوابق تحصیلی است. از طرفی دیگر قبولی در رشته های غیر متمرکز تنها بر اساس رتبه و تراز کسب شده توسط کاربر است. همچنین بعضی از این رشته های غیر متمرکز دارای شرایطی خاص برای پذیرفتن دانشجو هستند. به این صورت که داوطلب باید برای قبولی در آن رشته مورد نظر مراحلی همچون مصاحبه، آزمون عملی و حتی معاینات پزشکی را پشت سر بگذارد. برای اطلاع از زمان مصاحبه رشته های نیمه متمرکز کنکور ۱۴۰۲ کلیک کنید.

از جمله نکاتی که در مورد انتخاب رشته، برای رشته های متمرکز باید بدانید این است که شما محدودیتی از نظر تعداد رشته های متمرکز انتخاب شده ندارید و میتوانید تا هر چند تا که مایل هستید انتخاب کنید. اما در نهایت برای مصاحبه حداکثر دو رشته دعوت و پذیرش خواهید شد. در صورتی که اولویت شما قبولی در رشته های متمرکز است باید این رشته ها را در رتبه های نخست فرم انتخاب رشته خود قرار دهید.

فرم انتخاب رشته برای دانشگاه های آزاد دارای ۱۰۰ انتخاب و فرم انتخاب رشته برای کنکور سراسری دارای ۱۵۰ ردیف برای قرار دادن اسامی و کد رشته های مربوطه می باشد. همچنین از نکات بسیار مهمی که حین انتخاب رشته باید به آن دقت کنید علاقه، بازار کار رشته مورد نظر، امکانات و خدمات رفاهی دانشگاه، خوابگاه داشتن دانشگاه، مسافت و دوری دانشگاه و… است.

فرم انتخاب رشته شما باید شامل حدود ۲۰ لی ۳۰ درصد انتخاب رویایی یا خوشبینانه باشد. این رشته ها معمولا رشته های مورد علاقه شما را تشکیل میدهند. هرچند که شانس قبولی شما در این رشته ها کم است اما به قول قدیمی ها تیری در تاریکی است و انتخاب آنها ضرری ندارد.

اما ردیف های بعدی به هیچ عنوان نباید انتخاب هایی بر اساس رویا و خیال بافی باشد. بلکه انتخاب های بعدی شما باید فقط بر اساس منطق و عقل باشد. این انتخاب ها نیمی از رشته های انتخابی شما را شامل میشوند که احتمالا رشته ای که شما قبول خواهید شد، در میان همین انتخاب ها است.

انتخاب های بدبینانه! قسمت آخر فرم انتخاب رشته شما باید حاوی رشته هایی باشد که شانس قبولی شما در آنها بسیار بالا است. لزوم قرار دادن این رشته ها در فرم انتخاب رشته شما این است که در صورتی که در هیچ کدام از انتخاب های بالا قبول نشدید، این رشته ها به کمک شما خواهند آمد. این انتخاب ها شامل رشته های ارائه شده در دانشگاه های غیر انتفاعی و رشته های کم طرفدار می باشد. پس یکی از مهم ترین اصول انتخاب رشته درست نحوه چینش رشته ها و دانشگاه های مورد نظر شما می باشد.

نکات مهم

  • در زمان انتخاب رشته داوطلبان محدودیتی از نظر تعداد برای انتخاب رشته های متمرکز دارای شرایط ندارند ولی در نهایت و در صورت کسب حدنصاب نمرات، حداکثر برای مصاحبه دو رشته محل دعوت خواهند شد.
  • در صورت تمایل به قبولی، رشته های متمرکز را در اولین انتخاب های فرم انتخاب رشته خود قرار دهید و شرایطی را در اولویت قرار دهید تا در صورت مناسب بودن رتبه، برای مصاحبه دعوت شوید. (در صورتی که از رشته های متمرکز در انتخاب های اول خود قرار دهید و نمره لازم را نیز داشته باشید، در همان رشته پذیرفته می شوید و دیگر برای مصاحبه رشته متمرکز دارای شرایط دعوت نخواهید شد.)
در حال بارگیری

به چه دلیل باید از مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری کمک بگیریم؟

تصور کنید که یک سال را صرف مطالعه از صبح تا غروب کنید، شب بخوابید و هزینه زیادی برای شرکت در کنکور بپردازید، فقط با انتخاب رشته اشتباه وقت و هزینه خود را تلف کنید. انتخاب رشته ای که به طور کلی پوچ و غیر منطقی به نظر می رسد و با معیارهای اصلی انجام نمی شود. در اینجا ارزش استفاده از خدمات مشاوره برای انتخاب رشته کنکور سراسری و کمک گرفتن از مشاوران برتر برای انجام این کار بیش از پیش مشخص می شود.آن هم مشاوره ای که از بهترین مشاوران انتخاب رشته کنکور سراسری دریافت می کنید.

مشاوری که اطلاعات خوبی از رشته های مختلف دانشگاهی دارد و می داند که با توجه به رتبه ای که کسب کرده اید کدام رشته و دانشگاه برای شما بهتر است. بنابراین نگران این نباشید که مسیر نامناسبی را انتخاب کنید، بلکه می توانید با کمک بهترین مشاور برای انتخاب رشته کنکور، خیال خود را به هر نحو ممکن آرام کنید. مشاوران ما در درس جت که دارای سالها تجربه و مهارت کافی هستند می توانند به شما عزیزان کمک کنند.

انتخاب رشته کنکور
انتخاب رشته کنکور

یک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

شاید این سوال در ذهن شما باشد که مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری چه ویژگی هایی دارد؟ در متن زیر با ذکر مهم ترین ویژگی های بهترین مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری در خدمت شما هستیم. مشاوره ای که می تواند با بهترین کیفیت ممکن به شما ارائه شود.

یک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری باید شماری ویژگی راشامل شود تا آن را یک مشاور انتخاب رشته خوب و مناسب بنامیم.از جمله این ویژگی هامیتوان به تسلط مشاور به سرفصل های درس تخصصی رشته های تحصیلی،دادن برنامه های درسی کوتاه مدت به داوطلب واحاطه کامل به مباحث انگیزشی جهت دادن انگیزه وامید به دانش اموز اشاره کرد.

۱-دارا بودن تجربه کافی برای انتخاب رشته

تجربه مهم ترین عامل در انتخاب رشته می باشد. بسیاری از افراد هستند که با رتبه نه چندان خوب ولی انتخاب رشته خوب، توانسته اند تا در رشته های خوبی به تحصیل مشغول شوند. تجربه کافی مشاور به این دلیل مهم است که بر اساس تجربیات خود در گذشته میداند که با توجه به رتبه و تراز شما، در چه رشته هایی احتمال قبولی بیشتری خواهید داشت. همچنین با توجه به علایق شما، رشته هایی که احتمال قبولی بالاتری را دارید، در قسمت های بالاتر فرم انتخاب رشته شما قرار خواهد داد.

۲-انتخاب منطقی

درست است که علاقه شما به رشته ای، جزو مهم ترین اصول انتخاب رشته است ولی باید به این نکته توجه کرد که شما تنها قابلیت انتخاب ۱۵۰ رشته را دارید و تعداد رشته های قابل انتخاب بسیار زیاد است. به همین دلیل اگر غیر منطقی اقدام به انتخاب رشته کنید، امکان آن وجود دارد که هیچ رشته ای قبول نشوید.

۳-وجدان کاری

مشاور شما موظف است تا دلسوزانه و با صبر به رشته های مورد علاقه شما گوش داده و ضمن در نظر گرفتن رتبه کسب شده توسط داوطلب و تراز او، اقدام به پیشنهاد رشته هایی کند که شانس قبولی دانش آموز در آن بالا می باشد. بعضی از مشاوران متاسفانه اقدام به تهیه برنامه ای نیمه آماده میکنند و به تمام مراجعین خود، همان برنامه و فرم انتخاب رشته را پیشنهاد میدهند.

۴-پشتیبانی از دانش آموز

از آنجایی که داوطلب زمانی چند روزه برای انتخاب رشته و همچنین ویرایش آن دارد، مشاور موظف است که تا انتهای زمان انتخاب رشته، جوابگوی سوالات داوطلب باشد و راهنمایی های خود را از او دریغ نکند.

۵-هزینه مشاوره

بسیاری از مشاوران حین انتخاب رشته هزینه هایی نجومی را از داوطلبان دریافت میکنند که این عمل برخلاف وجدان کاری و اصول اخلاقی است. بسیاری از خانواده ها حین انتخاب رشته دچار استرس و دلهره میشوند که مشاوران موظف هستند تا ضمن دریافت هزینه ای منطقی، به تمام سوالات داوطلب پاسخ دهند و نگرانی های داوطلب و خانواده او را به طور کامل رفع کنند. همچنین مشاوران باید با برخوردی گرم و صمیمی سبب ایجاد جوی دوستانه برای دانش آموز شوند تا میزان نگرانی او کمتر شود.

عوامل موثر در انتخاب رشته کارشناسی

اولین کاری که یک مشاور انتخاب رشته خوب باید انجام دهد کمک به شناسایی اولویت ها و مواردی است که بر زندگی یک داوطلب تاثیر می گذارد.

این اولویت ها شامل موارد زیر است:

  • علاقه (وابسته به شناخت درست از رشته های موجود)
  • بازار کار
  • نیازهای اساسی کشور و رفع مشکلات آن
  • شهر محل تحصیل
  • آب و هوا
  • فرهنگ مردم شهر محل تحصیل
  • وضعیت خانواده و …

هیچ فردی جز شما از تمام این مسائل و تاثیر آنها بر زندگی شما اطلاع ندارد. وظیفه مشاور انتخاب رشته کنکور نیز کمک به شما در تحلیل، جمع بندی و نتیجه گیری عاقلانه پس از بررسی مجموعه این عوامل است.

پس این فکر را از خود دور کنید که باید بنشینید و منتظر بمانید تا مشاور برای شما رشته ای را انتخاب کند. شما مسئول زندگی خود هستید و چند سال دیگر آثار انتخاب های خود را خواهید دید. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای انتخاب مسیر درست در این چند روز انجام دهید.

بررسی عوامل موثر در مشاوره انتخاب رشته دانشگاه +نتایج آنها

پس از جمع بندی موارد بالا، انتظار می رود که شما داوطلبان مشاوره انتخاب رشته کنکور بتوانید به سوالاتی مانند زیر پاسخ دهید:

  • چه رشته ای برای شما ارجحیت دارد؟
  • آیا در هر دانشگاهی این رشته را حاضر هستید بخوانید؟
  • چه انتخاب های دیگری را به خود می دهید، اولویت بندی رشته های انتخابی شما چیست؟
  • دلیل این چیدمان علاقه است؟ شهر است؟ نظر والدین است؟
  • آیا رشته ای که می خواهید همه انتظارات شما را از لحاظ علاقه، آینده شغلی و تحصیلی برآورده می کند؟
  • آیا فقط می خواهید در شهر خودتان ادامه تحصیل دهید، یا شهرهای دیگر را هم مد نظر قرار خواهید داد؟

و سوالاتی از این دست، تا در نهایت بتوانید چینش رشته محل های انتخاب رشته خود را دقیق انتخاب کنید.

چگونه می توانم یک رشته خوب انتخاب کنم و انتخاب رشته ای موفق داشته باشم؟

حتما این موضوع ذهن شما را به خود مشغول کرده است که چگونه می توانم رشته ای موفق و عالی را انتخاب کنم که سردرگمم نکند؟ توصیه می کنیم برای دریافت پاسخ این سوال مهم و مهم تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا بتوانیم نکاتی را برای انتخاب رشته موفق به شما ارائه دهیم.

مشاوره انتخاب رشته کنکور
مشاوره انتخاب رشته

آگاهی از رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی و شغلی آنها

یکی از مواردی که شما را به یک انتخاب رشته موفق و بی نقص می رساند، جمع آوری اطلاعات لازم در مورد انواع رشته های تحصیلی ارائه شده در گروه های آزمایشی مختلف است. اطلاعاتی مانند اینکه  آن رشته چه گروه آزمایشی ارائه می شود یا بازار کار در آن رشته چگونه است. البته بد نیست دروس ارائه شده در این رشته و آینده تحصیلی آن را نیز بشناسید.به این معنا که آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته دانشگاهی در مقاطع بالاتر وجود دارد یا خیر. مثلا امکان ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکتری را دارد یا خیر؟

یا اینکه می توان برای ادامه تحصیل این رشته در دانشگاه های خارج از کشور اقدام کرد؟ همه اینها موارد مهمی هستند که قبل از هر اقدامی برای انتخاب رشته در گروه آزمایشی متفاوت نباید از توجه به آنها غافل شوید.

در چه رشته هایی می خواهید تحصیل کنید؟ برای انتخاب رشته بهتر برای کنکور باید آن رشته را به خوبی بشناسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید علاوه بر صحبت با دوستان و آشنایان، تحقیق از دانشگاه ها، معلمان و دانشجویان، رشته مورد نظر را در وب سایت ما جستجو کنید تا اطلاعات مفید و بروزی در مورد شرایط تحصیلی، آینده تحصیلی آن و بازار کار آنها به دست آورید.

شناخت انواع دانشگاه ها مانند روزانه، پیام نور، غیرانتفاعی و شبانه 

شاید باورتان نشود، اما آشنایی با دانشگاه ها و به دست آوردن اطلاعات دقیق و قابل اعتماد در مورد آنها می تواند کمک بزرگی به انتخاب حوزه موفقیت شما کند. وگرنه ممکن است مثل خیلی از داوطلبان عاقبت به خیر نشوید و زحمات سالانه شما به هدر برود. قبل از هر اقدامی برای انتخاب رشته تحصیلی، اطمینان حاصل کنید که تحقیقات کامل و دقیقی در مورد پذیرش دانشگاه انجام داده اید. اطلاعات در این زمینه با شرکت در جلسات مشاوره انتخاب رشته با مشاور متخصص و کاربلد به دست می آید.

در مورد خوابگاه دانشجویی و امکانات ارائه شده در دانشگاه اطلاعات کسب کنید

یکی از مهم ترین مطالبی که قبل از انتخاب رشته نباید نادیده گرفته شود، کسب اطلاعات از امکانات ارائه شده در دانشگاه ها و همچنین خوابگاه هایی است که تحت نظر دانشگاه فعالیت می کنند. اگر تصمیم به تحصیل در شهری خارج از محل زندگی خود گرفته اید و به دلیل گرانی های اخیر نمی توانید هزینه مسکن جداگانه را بپردازید، حتما در مورد اینکه دانشگاه مورد نظرتان خوابگاه ارائه می دهد یا خیر تحقیق کنید. حتی در صورت لزوم از خوابگاه ها و امکانات دانشگاه مورد نظر دیدن کنید تا با امکاناتی که در آنجا ارائه می شود خیالتان راحت باشد.

تست های شخصیت شناسی و استعدادیابی را بررسی کنید

آیا تا به حال نام تست های شخصیت شناسی و استعدادیابی را شنیده اید؟ اسم این تست های معروف و کاربردی را شنیده اید؟ با کمک تست های شخصیتی می توانید توانایی ها و مهارت های فردی خود را بهتر درک کنید و در مورد انتخاب رشته خود تصمیم بهتری بگیرید. در واقع این تست ها که معمولا هنگام انتخاب رشته آزمون سراسری می توانید در جلسات مشاوره به آن ها پاسخ دهید، به شما کمک می کند تا رشته مورد نظر خود را راحت تر و بهتر بشناسی و درک کنید.

زیرا بسیاری از داوطلبان تا انتخاب رشته دقیقاً نمی دانند به چه رشته ای علاقه دارند و کدام یک از رشته های ارائه شده در دانشگاه برای آنها مناسب تر و بهتر است. با این حال، با کمک تست های شخصیت شناسی مختلف، از جمله تست هالند، این دیگر برای شما یک مشکل نیست و به راحتی میتوانید از آن مطلع شوید.

از چیدمان کلی انتخاب رشته های دانشگاهی مطلع شوید

یکی از موارد بسیار مهم که بد نیست بدانیم، ترتیب کلی چیدمان انتخاب رشته های دانشگاهی است.بنابراین باید از ترتیب چیدمان رشته های ارائه شده در دانشگاه در فرم انتخاب رشته و نحوه انجام آن مطلع شوید. در مورد این موضوع باید اشاره کنیم که چینش کلی رشته هایی که در دانشگاه ها ارائه می شود این است که ابتدا رشته های خوش بینانه و سپس رشته های واقع بینانه و بعد رشته های بدبینانه را انتخاب و درج کنید. توجه داشته باشید که این مورد بسیار مهم است و در صورت عدم توجه به آن نتیجه خوبی در انتخاب رشته های خود نخواهید گرفت.

در رابطه با شهریه دانشگاه های غیردولتی اطلاع کسب کنید

یکی از مهم ترین مواردی که قبل از انتخاب رشته کنکور و انتخاب بهترین رشته های دانشگاهی باید به آن توجه کنید، پرداخت شهریه برای پذیرش در هر رشته دانشگاهی در دانشگاه های غیردولتی است. البته این مشکل با افزایش شهریه دانشگاه های شبانه، پیام نور و دانشگاه های غیرانتفاعی در هر سال تحصیلی تشدید می شود. بنابراین باید لیست آخرین شهریه های ثابت و متغیر هر یک از این دانشگاه ها را بدانید.

از زمان و نحوه انجام انتخاب رشته مطمئن شوید

یکی از موارد مهم دیگری که برای داشتن یک انتخاب موفق و صحیح باید به آن توجه کنید، داشتن اطلاعات در مورد نحوه و زمان اختصاص داده شده برای انتخاب رشته می باشد. به این ترتیب از طریق بهترین مشاور انتخاب رشته کنکور می توانید از نحوه دقیق انتخاب رشته و مراحلی که برای این کار باید طی کنید مطمئن شوید. البته جدا از این باید بدانید چه زمانی می توانید انتخاب رشته کنید و چه مهلتی برای این کار وجود دارد.
در حال بارگیری

بخش های مختلف کارنامه اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۲ + توضیحات

پس از دریافت نتایج آزمون سراسری از سایت سازمان سنجش آموزش کشور با بخشهای مختلفی از جمله رتبه کل در سهمیه، آخرین رتبه مجاز و … مواجه خواهید شد اما سوال اینجاست که رتبه در سهمیه کنکور سراسری چند است؟ یا گزینش در کد رشته های مختلف بر اساس کدام نمره درج شده انجام شده است؟ در ادامه تمامی اطلاعات مورد نیاز در این زمینه به اختصار ارائه شده است.

رتبه سهمیه در هر زیرگروه

هر یک از گروه های آزمایشی دارای چندین زیرگروه است که ضرایب دروس عمومی و اختصاصی در کنکور سراسری در آن ها متفاوت است و در کارنامه اولیه رتبه شما در هر یک از زیرگروه ها به صورت جداگانه محاسبه می شود. نحوه انتخاب به این صورت است که مثلا اگر می خواهید رشته پزشکی در رشته کنکور تجربی بخوانید رتبه شما در زیرگروه اول گروه آزمایشی ملاک قبولی خواهد بود.

رتبه کشوری در هر زیرگروه

رتبه کشوری نشان دهنده جایگاه شما در بین کلیه شرکت کنندگان و بدون احتساب سهمیه می باشد که صرفا در انتخاب رشته دانشگاه آزاد لحاظ خواهد شد. یعنی در ارزیابی شما برای ورود به رشته های دانشگاه آزاد، ملاک اصلی رتبه کشوری است.

رتبه کل در سهمیه

این رتبه حداکثر نمره کل زیرگروه های هر داوطلب بوده و صرفا جهت اطلاع داوطلب درج می شود زیرا برای انتخاب رشته فقط باید رتبه سهمیه و رتبه کشوری در هر یک از زیرگروه ها در نظر گرفته شود.

آخرین رتبه مجاز

این قسمت مربوط به رتبه آخرین نفر مجاز برای انتخاب رشته دانشگاه های روزانه و نوبت دوم می باشد و در صورتی که رتبه کل شما در سهمیه بیشتر از رتبه آخرین نفر مجاز برای انتخاب رشته باشد، شما نمی توانید رشته دانشگاه های روزانه و نوبت دوم را انتخاب کنید.

وضعیت مجاز بودن برای انتخاب رشته

در صورتی که داوطلب مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های روزانه، نوبت دوم، پردیس های خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی و … باشد، عبارت مجاز برای وی در کادرهای جداگانه در مشخصات کنکور درج می شود. در غیر این صورت نمی تواند برای انتخاب این دانشگاه ها انتخاب رشته کند.

بررسی بندهای مهم  کارنامه کنکور برای انتخاب رشته

برای انتخاب رشته صحیح باید تحلیل مناسبی از کارنامه کنکور سراسری خود داشته باشید و بندهای مهم آن را بررسی کنید. در اینجا سعی داریم قسمت های تاثیرگذار در انتخاب رشته شما را بررسی کنیم.

ابتدا مشخصات مندرج در کارنامه را با مشخصات خود مطابقت دهید و در صورت مغایرت باید مراتب را به سازمان سنجش اطلاع دهید.

برای این کار از سیستم پاسخگویی واقع در صفحه اصلی سایت سازمان سنجش استفاده کنید. توضیحات مفصل در دفترچه انتخاب رشته ذکر شده است.

بند مربوط به سهمیه

در بند سوم کارنامه شما سهمیه نهایی شما که بر اساس آن انتخاب می شوید مشخص شده است.

سهمیه شما با توجه به اطلاعاتی که در زمان ثبت نام به سازمان سنجش ارائه کرده اید (و تایید سازمان مربوطه) تعیین می شود. ظرفیت رشته ها بین سهمیه ها تقسیم می شود.

داوطلبان هر سهمیه در ظرفیت مخصوص به آن سهمیه به رقابت می پردازند. اما در بخشی از ظرفیت (سهمیه آزاد) همه داوطلبان بدون در نظر گرفتن سهمیه با یکدیگر رقابت می کنند.

بند مربوط به استان، ناحیه و قطب بومی

در بند پنج کارنامه، استان، ناحیه و قطب بومی شما مشخص شده است. با انتخاب رشته های با گزینش بومی، احتمال قبولی شما در دانشگاه های منطقه بومی یا مناطق نزدیک شما افزایش می یابد.

در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری روبروی رشته محل روزانه نوع انتخاب سراسری یا بومی ( استانی، منطقه ای یا قطبی) مشخص شده است.

اگر در تصمیم گیری برای انتخاب رشته کارشناسی می خواهید بین رشته های بومی و غیر بومی یکی را انتخاب کنید، بدانید که احتمال قبولی شما در رشته های بومی بیشتر از رشته های غیر بومی است.

بند مربوط به ثبت نام دانشگاه های پیام نور – غیر انتفاعی و همچنین دانشگاه فرهنگیان

اگر در زمان ثبت نام به هر دلیل علاقه خود را به دوره های غیرانتفاعی و پیام نور اعلام نکردید. در بازه زمانی انتخاب رشته کنکور می توانید با پرداخت هزینه مربوطه ، علاقه خود را اعلام کنید.

برای این کار می توانید با مراجعه به قسمت خرید کارت اعتباری در سایت سنجش و پرداخت هزینه ، کارت اعلام علاقه به ثبت نام در دانشگاه های غیرانتفاعی و پیام نور را دریافت کنید و در هنگام انتخاب رشته در سایت، کد رهگیری خریداری شده را وارد کنید.

در مورد دانشگاه فرهنگیان نیز همانند دانشگاه های غیرانتفاعی و پیام نور در صورت مجاز به انتخاب رشته در این گروه می توانید با خرید کارت اعتباری ثبت نام دانشگاه فرهنگیان ازسایت سازمان سنجش اقدام به انتخاب کد رشته محل های دانشگاه فرهنگیان نمایید.

آیین نامه تحصیل در دانشگاه فرهنگیان را حتما از دفترچه انتخاب رشته کنکور مطالعه کنید.

رشته های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی

در مورد رشته های پذیرش فقط بر اساس سوابق تحصیلی برای انتخاب رشته باید به قسمت انتخاب رشته فقط بر اساس سوابق تحصیلی سایت سنجش یا سایت دانشگاه آزاد مراجعه و به صورت جداگانه ثبت نام و انتخاب رشته کنید.

دانش آموزان باید قبلاً سوابق تحصیلی خود را در سایت آموزش و پرورش در تاریخ اعلام شده مشاهده و تایید کرده باشند.

بند وضعیت رتبه و نمره کل – مهم ترین بند

مهمترین و موثرترین بند در انتخاب رشته شما همین بند است.

در این قسمت می توانید وضعیت رتبه در منطقه یا سهمیه نهایی، رتبه کشوری (بدون سهمیه) و نمره کل نهایی خود را در هر زیرگروه مشاهده کنید. برای هر گروه آزمایشی یک جدول جداگانه برای کسانی که در دو یا سه تا از آنها شرکت کرده اند وجود دارد.

مهمترین معیار شما برای انتخاب رشته، ردیف سوم این جدول یعنی رتبه در سهمیه و زیر گروه های مقابل آن است. می دانید که با توجه به تعداد درس ها، هر گروه آزمایشی دارای چندین زیر گروه است.

هر داوطلب با توجه به تعداد زیر گروه ها دارای رتبه است. برای انتخاب هر فیلدی باید بدانید که آن فیلد در کدام زیرگروه قرار دارد و وضعیت شما در آن زیر گروه چگونه است.

احتمال قبولی شما در زیرگروهی که رتبه بهتری دارید بیشتر است.

بند کد دسترسی برای انتخاب رشته در سایت دانشگاه آزاد اسلامی

با توجه به زمان اعلام شده از سوی دانشگاه آزاد، با کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد می توانید به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.iau.ac.ir مراجعه و رشته های دارای این آزمون را انتخاب کنید.

چگونگی انتخاب رشته کنکور

در شروع انتخاب رشته داوطلب بایستی برای خود ملاک انتخاب رشته اش را تعیین کند. برای درک بهتر این مطلب ، باید ذکر شود که داوطلب ابتدا باید برای خود مشخص کند که رشته تحصیلی برایش اهمیت دارد یا دانشگاه محل قبولی ، به عبارت بهتر میخواهد انتخاب رشته دانشگاه محور داشته باشد یا رشته محور.

رشته محور

در یک انتخاب رشته به صورت رشته محور ، داوطلب رشته مورد علاقه اش را در دانشگاه هایی که میتواند در آنها به تحصیل بپردازد را انتخاب میکند ، دراین مورد شهر محل تحصیل نیز باید در نظر گرفته شود اما اولویت داوطلب رشته میباشد.

دانشگاه محور

در انتخاب رشته دانشگاه محور ، برای داوطلب فرقی نمیکند چه رشته ای میخواهد ، چرا که فقط دانشگاه برایش اهمیت دارد و رشته های خوب را در یک دانشگاه معتبر و دلخواه و البته در شهری که میتواند در آن تحصیل کند ، انتخاب میکند.

پس از تعیین این مورد باید داوطلب از ابتدای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه های سراسری ، کد رشته محل های مورد نظر خود را استخراج کند و بر رروی یک کاغذ بنویسد. درهنگام انجام این کار رشته ، دانشگاه و محل دانشگاه باید در نظرگرفته شود و داوطلبان باید توجه کنند حتی یک انتخاب هم از نطر انها پنهان نباشد.
در ادامه برای اولویت بندی ، داوطلبان نیاز دارند از قبولی های رتبه های مشابه خود در سال های گذشته مطلع شوند.

انتخاب رشته کنکور سراسری در ۵ مرحله

مرحله اول: انتخاب و اولویت بندی رشته ها و مقاطع تحصیلی

مرحله دوم: اولویت بندی دوره ها (روزانه، شبانه و …)

مرحله سوم: انتخاب و اولویت بندی محل تحصیل (شهر/دانشگاه)

مرحله ۴: بررسی شانس پذیرش (رشته/مکان)

مرحله ۵: ویرایش نهایی 

مرحله اول – انتخاب و اولویت بندی زمینه ها

اگر تست های خودشناسی را انجام داده باشید و سایر مراحل بالا را به ترتیب پشت سر گذاشته باشید، معمولاً به ۱۰ رشته تحصیلی مورد علاقه خود می رسید. باید آنها را در اولویت قرار دهید.

زیرا علاقه یک فرد به  رشته ها نمی تواند گسترده باشد و نمی توان زمینه های متضاد را که نیاز به توانایی های متفاوتی دارند به طور همزمان با هم ترکیب کرد.

درست است که شما می توانید ۱۵۰ کد رشته را انتخاب کنید، اما نمی توانید ۱۵۰ نوع رشته مختلف را انتخاب کنید.

در این مرحله به شانس قبولی و اینکه چه رتبه ای می خواهید یا به رشته های مختلف و یا به کدام دانشگاه دروس ارائه می شود توجه نکنید. لیست رشته های انتخابی باید شامل رشته های ایده آل (سقف انتخابی) و حداقل مورد قبول (کف انتخابی) باشد.

مرحله دوم – انتخاب دوره تحصیلی

در این مرحله حداقل مورد قابل قبول خود را برای دوره های آموزشی (روزانه، شبانه، غیر انتفاعی، پیام نور، پاره وقت و …) انتخاب کنید که با توجه به اینکه مجاز به انتخاب کدام یک در کارنامه و علاقه و شرایط خود هستید ( به عنوان مثال شرایط مالی و…)

مرحله سوم – انتخاب و اولویت بندی محل تحصیل (شهر/دانشگاه)

شهرهای مورد نظر را انتخاب کنید و نام آنها را در مقابل دوره های آموزشی که قبلا انتخاب کرده اید بنویسید.

در انتخاب شهرها بهتر است با اعضای خانواده مشورت کنید. در این رابطه به معیارهای لازم برای انتخاب دانشگاه که قبلا ذکر شد توجه کنید.

مرحله چهارم – بررسی شانس قبولی در انتخاب رشته (رشته محل ها)

برای تعیین شانس قبولی در هر رشته می توانید به کارنامه پذیرفته شدگان و رتبه آخرین نفر قبولی در هر رشته سال گذشته یا سال های قبل مراجعه کنید.

برای این کار می توانید همانطور که در زیر توضیح خواهیم داد عمل کنید.

خرید کارت انتخاب رشته مجازی کنکور 

معمولا نرم افزار انتخاب رشته مجازی برای گروه های علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان های خارجی در سایت سازمان سنجش منتشر می شود.

نرم افزار انتخاب رشته مجازی کنکور به داوطلبان امکان مقایسه خود با داوطلب مشابه در سال گذشته را می دهد و با توجه به اعمال کلیه تغییرات، شرایط و ضوابط آزمون سراسری سال جاری در فایل اطلاعاتی سال گذشته، داوطلبان می توانند از وضعیت خود مطلع شوند.

البته این مستلزم پرداخت هزینه خرید کارت انتخاب رشته مجازی است (معمولا زیاد نیست)، اما اطلاعاتی که به دست می آورید ارزش هزینه را دارد.

کد رشته محل هایی که رشته کنکور خود را انتخاب می کنید به سه دسته تقسیم می شود که به شرح زیر است:

  1. رشته هایی که رتبه لازم برای قبولی بالاتر از رتبه شماست و شانس قبولی ضعیف است. که به عنوان ایده آل و سقف رشته های خود انتخاب می کنید. این رشته نباید بیش از ۲۵ درصد از کل انتخاب های شما باشد.
  2. رشته هایی که ضریب قبولی آنها نزدیک یا برابر رتبه کنکور شما باشد. یعنی امکان قبولی در آنها وجود دارد که اکثر انتخاب های شما باید شامل این موارد باشد یعنی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد از انتخاب ها.
  3. رشته هایی که رتبه آنها کمتر از شماست به این معنی است که شانس قطعی برای قبولی در آنها دارید. حداقل های قابل قبول خود را در این موارد بیابید

گام پنجم – چیدمان و ویرایش نهایی رشته محل ها

فهرست به دست آمده از چهار مرحله بالا را خلاصه کنید و با توجه به شرایط خود آنها را مجددا مرتب کنید، اولویت بندی و ویرایش کنید.

به طور کلی در تعیین اولویت کد رشته های با شانس قبولی کم و سپس کد رشته های با شانس متوسط ​​و در نهایت کد رشته های با شانس قبولی بسیار بالا (کف قابل قبول) قرار دهید.

برای اطلاع از شرایط و جزئیات ویرایش انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.

مشاوره انتخاب رشته کنکور 2

اولویت بندی انتخاب ها

در فرم انتخاب رشته دانشگاه های سراسری ۱۵۰ انتخاب وجود دارد.
داوطلبان باید انتخاب های خود را که پیش تر از دفترچه استخراج کرده و برروی کاغذ نوشته بودند را از طریق مقایسه با لیستی که از مرکز مشاوره دریافت کرده اند را به سه گروه خوش بینانه ، نرمال و بدبینانه تقسیم کنند.
در فرایند انتخاب رشته باید به نکات دیگری همچون سهمیه ، نوع پذیرش در هر رشته به صورت بومی گزینی ، استانی و یا کشوری ، دوره پذیرش رشته مدنظر به صورت روزانه ، پردیس و شبانه و همینطور برخی رشته های خاص و نیمه متمرکز نیز دقت کرد و تمامی موارد را مدنظر قرار داد.

تعریف انتخاب های خوش بینانه،منطقی وبدبینانه

بعداز اینکه داوطلبان در کنکورسراسری در زیرگروه ها شرکت کردند ورتبه اکتسابی خود را رویت نمودند،باید به کمک مشاور ورتبه های قبولی مشابه به رتبه خود دررشته های مورد علاقه،فرم انتخاب رشته را تکمیل کنند.

در انتخاب رشته فرقی نمیکند که در حال انتخاب کد رشته محل برای دانشگاه های سراسری با۱۵۰انتخاب ویادانشگاه ازاد با۱۰۰ انتخاب هستید،چراکه در هرصورت باید از یک الگوریتم کلی انتخاب رشته پیروی کنید وان اینست که فرم انتخاب رشته خود ذا به سه قسمت خوش بینانه،منطقی وبدبینانه تقسیم کنید.

انتخاب خوش بینانه:

انتخاب های خوش بینانه ۲۰تا۳۰درصد از انتخاب های اول را شامل میشود.همانطور که از اسمش مشخص است این انتخاب ها خوش بینانه هست و در ایده ال ترین حالت ممکن شانس قبولی وجوددارد.

در انتخاب های خوش بینانه میتوان بدون درنظرگرفتن رتبه خود،کد رشته محل هایی که به انها علاقه مند هستید را درابتدای فرم انتخاب رشته خود انتخاب نمایید.

انتخاب منطقی:

مهم ترین انتخاب هاباید دراین قسمت گنجانده شود.بدین معنی که بیش از۵۰درصد از اولویت های خود باید به گونه ای انتخاب شود که شانس قبولی بالایی در انها باشد.

انتخاب های منطقی باید کاملا متناسب بارتبه ای که بدست اورده اید باشد وشانس قبولی شمادراین انتخاب ها متوسط روبه بالا باشد.

انتخاب های منطقی ویانرمال پی از انتخاب های خوش بینانه قرارمیگیرند.

انتخاب بدبینانه:

درانتهای فرم انتخاب رشته خود نیز حدود۲۰تا۳۰درصد پایانی رابه کدرشته محل هایی اختصاص دهید که شانس قبولی بسیاربالایی درانها دارید.این انتخاب های بدبینانه بدین معنیست  که در بدترین حالت اگر از میان رشته های نرمال موفق به کسب قبولی نشدید،دراین انتخاب ها شانس قبولی دارید.

نکات انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲

  • قبل از وارد کردن کد رشته ها در سایت، آنها را به ترتیب روی کاغذ یا کامپیوتر خود لیست کنید تا احتمال اشتباه در وارد کردن کدها کاهش یابد.
  • پس از ورود به لیست رشته ها، قبل از تایید نهایی مجددا دانشگاه و رشته های انتخابی را بررسی کنید.
  • در نهایت پس از تایید، لیست رشته ها را به همراه شماره پیگیری ۱۵ رقمی پرینت بگیرید.

میزان شهریه دانشگاه های غیرروزانه ۱۴۰۲

یکی از عواملی که می تواند در انتخاب رشته شما تاثیرگذار باشد، شهریه دانشگاه های مختلف است. در واقع برای ورود به دوره ها و دانشگاه های دیگر از جمله دوره های شبانه ، پردیس های خودگردان، دانشگاه آزاد، دانشگاه های غیرانتفاعی و پیام نور به غیر از دوره های روزانه دانشگاه های سراسری باید شهریه پرداخت شود. هزینه تحصیل در موارد ذکر شده با یکدیگر متفاوت است و شما می توانید بر اساس توان مالی خود تصمیم بگیرید.

فراموش نکنید پس از انتخاب رشته کنکور در صورت نارضایتی از رشته انتخابی خود ، کارنامه سبز کنکور را بررسی کنید و شانس قبولی خود را در سایر رشته های انتخابی نیز مشاهده کنید.

در حال بارگیری

مشاوره تلفنی

باید توجه داشت مشاوری که برای انتخاب رشته کنکور انتخاب میشود ، به کمک خودمان سرنوشت را رقم خواهد زد بنابراین باید در انتخاب آن دقت شود.
یکی از شیوه ها برای گرفتن مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری ، مشاوره تلفنی میباشد که علاوه بر هزینه رفت و آمد ، در وقت نیز صرفه جویی میشود همیشه در دسترس است.
در مشاوره تلفنی انتخاب رشته ، یک مشاور گام به گام همراه شما در فرایند انتخاب رشته پیش میرود و متناسب با رتبه شما وعلاقه مندی هایتان اولویت هارا برایتان مشخص میکند و ابهامات دفترچه انتخاب رشته را برایتان شفاف سازی میکند و با مقایسه رتبه شما با رتبه های قبولی سال گذشته بهترین انتخاب را با توجه به خواسته شما انجام میدهد.

سوالات متداول

برای انتخاب رشته از مشاور کمک بگیریم؟

برای انتخاب رشته بهتر است ریسک نکنید و این کار را به مشاوران و متخصصان این زمینه بسپارید.

آیا انتخاب رشته رشته های نظری مانند رشته تجربی با رشته هنر تفاوت دارد؟

ما در این مقاله مواردی که کلیت انتخاب رشته را شامل می شوند گفتیم اما انتخاب رشته رشته های نظری مانند رشته تجربی و رشته هنر هر دو نیاز به تخصص و تجربه دارند.

به چه نکاتی در مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری بیشتر توجه کنیم؟

به مواردی همچون کارنامه داوطلب، علایق او، شهریه دانشگاه ها، سهمیه ها و گزینش بومی باید بیشتر توجه کنید.

انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ چگونه و از چه طریقی انجام می شود؟

به صورت کاملا اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا