رژیم غذایی برای کاهش وزن

رژیم شوک برای خارج شدن از استپ وزن
رژیم شوک برای خارج شدن از استپ وزن
2022/02/15
رژیم لاغری 8 کیلو در یک ماه
رژیم لاغری ۸ کیلو در یک ماه
2022/03/06
رژیم غذایی برای کاهش وزن

رژیم غذایی برای کاهش وزن

در این مقاله به موضوع مهم رژیم غذایی برای کاهش وزن می پردازیم.

داشتن یک رژیم غذایی برای کاهش وزن به شکلی اصولی و بدون ایجاد مشکل تنها با مراجعه به متخصص تغذیه خوب و باتجربه امکانپذیر است. با توجه به اهمیت لاغری و مشکلاتی که چاقی برای افراد ایجاد می کند، آشنایی با روش های کاهش وزن و بهترین شیوه آن یکی از دغدغه های مهم امروزی است.

در این مقاله قصد داریم تا در مورد رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن که بهترین شیوه لاغری و درمان چاقی است صحبت کنیم و علاوه بر معرفی بهترین انواع رژیم غذایی برای کاهش وزن، به معرفی بهترین متخصص تغذیه و مزایای دریافت رژیم از یک متخصص حرفه ای نیز بپردازیم.

رژیم غذایی برای کاهش وزن

رژیم غذایی برای کاهش وزن

مشاوره با دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه در این زمینه بسیار کمک کننده است. اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید و تصمیم دارید که با رژیم غذایی به تناسب اندام برسید، با این مقاله همراه باشید.

فهرست:

تغذیه چیست و چه اهمیتی دارد؟

سبک های تغذیه به چند دسته تقسیم می شوند و بهترین نوع تغذیه برای سلامت بدن چیست؟

برخورداری از سبک تغذیه متعادل و مناسب به چه صورت امکانپذیر است؟

رژیم غذایی برای کاهش وزن چیست و چه تفاوتی با سایر رژیم ها دارد؟

ویژگی یک رژیم غذایی کاهش وزن ایده آل چیست؟

چرا افراد به سراغ رژیم های لاغری می روند؟

رژیم غذایی برای کاهش وزن چند نوع دارد؟

برای تنظیم یک رژیم غذایی مناسب کاهش وزن، چه نکاتی باید در نظر گرفته شود؟

مراحل تنظیم رژیم غذایی برای کاهش وزن به چه صورت است؟

کالری مناسب در رژیم غذایی برای کاهش وزن چه میزان است؟

وجود چه خوراکی هایی در رژیم غذایی برای کاهش وزن ضرورت دارند؟

از مصرف کدام گروه از خوراکی ها در رژیم غذایی باید پرهیز شود؟

برای نتیجه گیری از رژیم غذایی برای کاهش وزن، چه اقداماتی باید توسط بیماران انجام شود؟

چه مسائلی مانع نتیجه گیری از رژیم غذایی کاهش وزن می شوند؟

آیا کودکان نیز می توانند از رژیم لاغری استفاده کنند؟

اهمیت وزن سالم در کودکان چیست؟

رژیم لاغری برای بیماران چه شرایطی دارد؟

مزایای رژیم غذایی برای کاهش وزن، نسبت به سایر روش های لاغری چیست؟

مهم ترین وعده در رژیم غذایی برای کاهش وزن کدام است؟

برای کاهش اشتها چه مسائلی کمک کننده هستند؟

بهترین روش برای دریافت رژیم غذایی کاهش وزن چیست؟

 

تغذیه چیست و چه اهمیتی دارد؟

سلامت کلی بدن و زنده ماندن انسان به فعالیت درست سلول ها و اندام های داخلی بدن بستگی دارد و عملکرد آن ها نیز به مسائلی مانند تغذیه روزانه، نوع فعالیت های فرد و … بستگی دارد. تغذیه تاثیر زیادی در سلامتی دارد تا جایی که بعد از ابتلا به بیماری یا انجام عمل جراحی، اولین اقدام برای بهبودی تغییر سبک تغذیه است.

تغذیه چیست و چه اهمیتی دارد؟

تغذیه چیست و چه اهمیتی دارد؟

تغذیه به چه معناست؟

تمام مواد خوراکی که برای کسب انرژی بدن استفاده می شوند، تغذیه نام دارند. البته برخلاف تصور عمومی، تغذیه نه فقط غذاها، بلکه داروها، ویتامین ها و … را نیز شامل می شود. به عبارت دیگر هر چیزی که برای سلامتی بدن و افزایش توانایی به منظور انجام فعالیت های روزمره استفاده شود، تغذیه محسوب می شود.

شکل شناخته شده تغذیه، مصرف مواد غذایی در نوبت های مختلف شبانه روز است که به محض بیداری، آغاز و تا زمان خواب ادامه پیدا می کند.

فرآیند تغذیه پیش از تولد و از زمانی که اندام های اصلی در بدن جنین تشکیل می شوند، از طریق بافت های خونی با بدن مادر و بند ناف آغاز می شود و تا زمان مرگ ادامه پیدا می کند. حتی در شرایط بیماری های خاص، مانند شرایط کما یا بیهوشی نیز تغذیه از طریق تزریق سرم انجام می شود.

اهمیت تغذیه

شادابی، تندرستی، افزایش طول عمر و توانایی فرد برای انجام کارها و فعالیت ها به تغذیه بستگی دارد. در واقع در کنار اکسیژن برای تنفس، تغذیه مهم ترین عامل برای زنده ماندن است. تا جایی که مطابق آمارهای جهانی، بیشتر مرگ و میرها در کشورهای فقیر، به خصوص در میان کودکان به علت مشکلات تغذیه و سوء تغذیه می باشد.

تغذیه در درمان بیماری ها نیز نقش بسیار مهمی دارد و برای درمان بسیاری از عوارض داخلی، پزشکان ابتدا سبک تغذیه را تغییر می دهند. البته تغذیه زمانی مفید است که از نوع سالم باشد. در واقع مواد مصرفی از نوع سالم انتخاب شوند. تغذیه ناسالم نه تنها مزیتی نداشته، بلکه خود باعث بروز مشکلات جدی برای فرد می شود.

تغذیه و انتخاب سبک مناسب آن نیز مانند سایر مسائل نیازمند مراجعه به افراد متخصص در این زمینه است. از بهترین متخصصین تغذیه برای مراجعه، انتخاب سبک تغذیه و دریافت یک رژیم غذایی مناسب می توان دکتر کوهدانی را معرفی کرد.

اهمیت تغذیه

اهمیت تغذیه

سبک های تغذیه به چند دسته تقسیم می شوند و بهترین نوع تغذیه برای سلامت بدن چیست؟

با توجه به اهمیت تغذیه، افراد باید مناسب ترین سبک را انتخاب کرده و برای حفظ سلامت بدن از آن پیروی کنند. سبک های تغذیه به طور کلی به چهار دسته سبک سالم تغذیه، تغذیه ناسالم، تغذیه متعادل و تغذیه با شرایط خاص تقسیم می شود. طبیعتا بهترین سبک تغذیه، سبکی است که تمام گروه های غذایی را پوشش داده و از فقر مواد معدنی و ویتامین ها در بدن جلوگیری می کند.

پیشنهاد می کنیم از پست خطای رژیم غذایی دیدن کنید.

تغذیه سالم

سبک سالم تغذیه، مصرف مواد غذایی براساس ارزش های غذایی آن هاست و تنها موادی مورد استفاده قرار می گیرد که ارزش غذایی بالایی داشته و جزو گروه های سالم قرار می گیرند. در سبک تغذیه سالم، افراد بیشتر از سبزی ها، میوه جات و مقدار کمتری پروتئین و کربوهیدرات استفاده می کنند.

افرادی که سبک تغذیه سالم را برای زندگی خود انتخاب می کنند، تلاش می کنند که از هیچ گونه چربی، قند و شکر و موادی از این دست در رژیم روزانه خود استفاده نکنند. هر چند این سبک مشکل زیادی برای فرد ایجاد نمی کند اما ممکن است اجرای طولانی مدت آن باعث فقر برخی مواد در بدن شود.

تغذیه سالم

تغذیه سالم

تغذیه ناسالم

تغذیه ناسالم سبک دیگری از رژیم غذایی است که برخی افراد به دلیل شرایط خاص از آن پیروی می کنند. برخلاف تصور عموم که رژیم غذایی ناسالم تنها از چربی ها، شیرینی جات و غذاهای این چنینی تشکیل شده است، رژیم ناسالم حتی می تواند شامل مصرف نادرست مواد با یکدیگر نیز باشد.

به عنوان مثال، مصرف گوشت با ماست ترکیب نامناسبی است که استفاده مکرر از آن باعث بروز مشکلات زیاد در معده می شود.

تغذیه شرایط خاص

دیگر سبک تغذیه، شرایط خاص است. به عنوان مثال زمانی که فرد به بیماری خاصی مبتلا باشد که پزشک رعایت رژیم غذایی را به او توصیه کرده باشد، نیاز به تغییر سبک تغذیه خود دارد.

مثلا بیماران قلبی باید سبک تغذیه خود را به رژیمی بدون نمک و چربی تغییر دهند یا بیماران دیابتی باید مصرف قند و شکر و مواد نشاسته ای را از برنامه غذایی خود حذف کنند. سبک تغذیه در شرایط خاص گاهی ممکن است تا پایان عمر تداوم داشته باشد.

تغذیه متعادل

در نهایت آخرین و بهترین سبک تغذیه، تغذیه متعادل است. در این سبک، تمام مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند و هیچ غذایی اعم از سالم یا ناسالم حذف نمی شود اما مصرف مواد سالم بیشتر و مصرف مواد ناسالم بسیار محدود و تنها برای جلوگیری از فقر آن در بدن است.

تغذیه متعادل

تغذیه متعادل

برخورداری از سبک تغذیه متعادل و مناسب به چه صورت امکانپذیر است؟

همان طور که در بخش قبل گفته شد، بهترین سبک تغذیه چه برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی برای کاهش وزن هستند و چه برای افرادی که وزن ایده آلی دارند و به دنبال حفظ سلامتی خود می باشند، سبک تغذیه متعادل است. برای این که سبک تغذیه متعادل و مناسب خود را پیدا کرده و از آن پیروی نمایید، ابتدا باید شرایط بدنی به طور دقیق مشخص شوند.

اضافه وزن یا کمبود وزن، وضعیت بیماری ها و … از مسائلی هستند که می توان با مشخص کردن آن ها، مناسب ترین سبک تغذیه را براساس آن ها انتخاب کرد. البته این کار تنها با مراجعه به بهترین متخصص تغذیه همچون دکتر کوهدانی امکانپذیر است.

انتخاب پزشک مناسب و مراجعه به ایشان

لازمه داشتن سبک مناسب تغذیه، آشنایی با شرایط دقیق بدن است و بهترین کار مراجعه به متخصص تغذیه مجرب و حرفه ای است. با توجه به اهمیت و نقش تغذیه در سلامتی بدن، برای انتخاب سبک تغذیه باید بهترین متخصص را انتخاب کرد. نکات لازم برای انتخاب یک متخصص تغذیه خوب در بخش های بعدی گفته خواهد شد.

انتخاب پزشک مناسب و مراجعه به ایشان

انتخاب پزشک مناسب و مراجعه به ایشان

مشخص کردن محدوده وزنی

بعد از انتخاب متخصص تغذیه و مراجعه به ایشان، پزشک ابتدا محدوده وزنی بیمار را مشخص می کند. برای تعیین محدوده وزنی از روشی به نام شاخص توده بدنی استفاده می شود.

در شاخص توده بدنی، مشخص می شود که آیا فرد در بدن خود دارای چربی هست یا نه؛ همچنین وزن و شرایط فعلی بدنی با جنسیت، قد، سن و … تناسب دارد یا خیر. محدوده های وزنی که با استفاده از بررسی شاخص توده بدنی مشخص می شوند، کمبود وزن، وزن سالم و ایده آل، اضافه وزن و چاقی می باشند.

انجام آزمایشات مختلف

بعد از تشخیص شاخص توده بدنی و مشخص کردن وضعیت بدن از نظر ساختار فیزیکی، باید وضعیت داخلی بدن مشخص شود. به منظور انجام این کار، پزشک آزمایشاتی را برای بیمار تجویز می کند که با بررسی آن ها شرایط بدن از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و … مشخص می شوند.

در صورتی که بیمار فقر ماده ای را در بدن نداشته یا به مشکلاتی مانند کلسترول بد یا چربی خون دچار نباشد، سبک تغذیه تنها براساس متعادل سازی شرایط فیزیکی تعیین می شود. در غیر این صورت تغذیه به گونه ای انتخاب می شود که هم وضعیت داخلی و هم وضعیت فیزیکی متعادل شود.

برای برخورداری از بهترین رژیم غذایی و سبک تغذیه مناسب باید به متخصص تغذیه با تجربه مراجعه کرد. یکی از بهترین متخصصین در این زمینه دکتر کوهدانی می باشند.

انجام آزمایشات مختلف

انجام آزمایشات مختلف

رژیم غذایی برای کاهش وزن چیست و چه تفاوتی با سایر رژیم ها دارد؟

یکی از انواع رژیم های غذایی، رژیم غذایی برای کاهش وزن است. در این رژیم، هدف کم کردن وزن و رسیدن به وزن متناسب و ایده آل است و تنها باید زیر نظر متخصص تغذیه مجرب مانند دکتر کوهدانی و با بررسی کامل و دقیق شرایط بدنی، تنظیم و ارائه شود. رژیم غذایی برای کاهش وزن تفاوت زیادی با دیگر انواع رژیم ها دارد.

کاهش مقدار غذای مصرفی

برای رژیم لاغری و کاهش وزن باید مقدار انرژی دریافتی از مواد غذایی، کمتر از میزان انرژی مصرفی شود. در بیشتر رژیم های غذایی، این کار با کاهش حجم مصرف مواد غذایی انجام می شود.

به عبارت دیگر حجم غذایی که در هر وعده استفاده می شود، کمتر از قبل می شود که این تفاوت مهم رژیم های لاغری با سایر انواع رژیم هاست. به عنوان مثال در رژیم غذایی برای درمان بیماری، مصرف غذا باید به میزان مورد نیاز بدن باشد و کمتر از آن نباشد.

اهمیت وعده ها

در رژیم غذایی برای کاهش وزن نسبت به سایر رژیم ها، توجه به وعده های غذایی و نظم آن ها بیشتر است. در یک رژیم لاغری، فرد در طول روز حداقل نیاز به ۵ وعده مصرف مواد غذایی دارد که سه وعده صبحانه، ناهار و شام و دو وعده میان وعده های صبح و عصر هستند. رعایت این ترتیب غذایی باعث مصرف غذای کمتر توسط بیمار می شود و در نتیجه آن کاهش وزن و لاغری بیشتر می شود.

توجه به کالری

دیگر موردی که در یک رژیم غذایی برای لاغری متفاوت با رژیم های دیگر می باشد، اهمیت کالری های دریافتی است. چینش غذاها در برنامه غذایی و انتخاب نوع  آن ها در رژیم لاغری براساس مقدار کالری هر ماده انجام می شود و تلاش می شود که فرد در طول شبانه روز از مقدار مشخصی کالری، بیشتر مصرف نکند.

محدودیت تنوع

بسته به نوع رژیم لاغری ممکن است تنوع مواد غذایی نسبت به سایر رژیم ها محدود شود. به عنوان مثال، برخی رژیم ها از غذاهای کم و یکنواخت آغاز شده و به مرور و در روند کاهش وزن، تنوع غذاها بیشتر می شوند.

محدودیت تنوع

محدودیت تنوع

ویژگی یک رژیم غذایی کاهش وزن ایده آل چیست؟

یک رژیم غذایی ایده آل و مناسب برای کاهش وزن، ویژگی های مختلفی دارد. این رژیم باید از انواع گروه های غذایی تشکیل شده باشد تا بدن نسبت به هیچ کدام میل شدید به مصرف نداشته باشد.

همچنین در رژیم باید از غذاهای دلخواه بیمار استفاده شده باشد تا اجرای آن ساده تر باشد. تنوع مواد در رژیم باید مطلوب باشد، در غیر این صورت احتمال خستگی بیمار زیاد خواهد بود. سایر ویژگی های یک رژیم غذایی مناسب و ایده آل برای کاهش وزن به شرح زیر می باشند.

ویژگی یک رژیم غذایی کاهش وزن ایده آل چیست؟

ویژگی یک رژیم غذایی کاهش وزن ایده آل چیست؟

داشتن تنقلات

تنقلات از جمله موادغذایی هستند که نمی توان به طور کل از مصرف آن ها خودداری کرد اما استفاده بیش از حد موجب چاقی و اضافه وزن می شود. میل و وسوسه بدن نسبت به مصرف این مواد بسیار زیاد است. برای برخورداری از رژیمی ایده آل باید تنقلات سالم به مقدار مناسب در برنامه غذایی گنجانده شوند.

وجود میان وعده های زیاد

هر چقدر میان وعده ها در رژیم غذایی بیشتر شوند، احساس گرسنگی و اشتها کمتر می شود و این مسئله تاثیر زیادی در کاهش وزن و لاغری دارد. البته نوع خوراکی های مصرفی در میان وعده اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال بهتر است در میان وعده ها از سبزیجات و میوه های کم کالری مثل سیب بیشتر استفاده شود. تنقلات سالم را می توان به شکل مناسب در میان وعده ها استفاده کرد.

وجود غذاهای دلخواه

ویژگی مهم یک رژیم ایده آل، وجود غذاهای مورد علاقه بیمار است. مصرف این غذاها برای بیمار راحت تر از سایر غذاهاست و وجود آن ها در رژیم، روند اجرای آن را ساده تر می کند. البته غذای دلخواه باید در حجمی کنترل شده مورد استفاده قرار گیرد.

پروتئین به مقدار کافی

پروتئین یکی از مواد معدنی مهم برای بدن است که انرژی فعالیت ها را تامین کرده و از بروز مشکل برای بیمار جلوگیری می کند. زمانی که این ماده به مقدار کافی استفاده شود، فرد دچار کمبود انرژی نمی شود و روند کاهش وزن به میزان مناسب خواهد بود. پروتئین در رژیم غذایی بهتر است که از گوشت سفید و کم چربی تامین شود.

انعطاف

در نهایت یک رژیم کاهش وزن ایده آل باید دارای انعطاف باشد. در واقع هر زمان که نیاز شد، بتوان رژیم را تغییر داد یا غذاهای موجود در آن را با سایر مواد جایگزین کرد.

تنظیم یک رژیم غذایی ایده آل و مناسب، تنها توسط پزشکان تغذیه مجرب امکانپذیر است. یکی از بهترین متخصصین برای تنظیم رژیم، دکتر کوهدانی می باشند.

انعطاف

انعطاف

چرا افراد به سراغ رژیم های لاغری می روند؟

تمام فعالیت هایی که توسط افراد انجام می شود، برای این که با موفقیت به پایان برسند، نیاز به انگیزه دارند. صبر، تلاش و پشتکار در یک مسیر باعث موفقیت در آن می شود و این نکات در رژیم غذایی نیز اهمیت دارند.

برای داشتن انگیزه و پشتکار برای اجرای رژیم لاغری ابتدا باید هدف از کاهش وزن را مشخص کرد. افراد به دلایل زیادی به سراغ رژیم های لاغری می روند و با استفاده از یک برنامه رژیم غذایی برای کاهش وزن، برای از بین بردن وزن اضافه تلاش می کنند.

تغییر ظاهر

بسیاری از افرادی که به سراغ رژیم های لاغری رفته و برای کاهش وزن خود تلاش می کنند، به دنبال تغییر وضعیت ظاهری هستند. تجمع چربی ها در تمام قسمت های بدن یکسان نیست و با توجه به مسائلی مانند علت چاقی، میزان فعالیت ها و … چربی در یک قسمت بدن بیشتر و در بخشی دیگر کمتر جمع می شود.

این مشکل باعث ایجاد ظاهری نامناسب برای فرد می شود. بسیاری از بیمارانی که به دنبال کاهش وزن هستند، با هدف بهبود وضعیت ظاهری خود و افزایش اعتماد به نفس از رژیم استفاده می کنند.

درمان بیماری ها

بیماری هایی که در اثر چاقی بروز پیدا می کنند، تنها با لاغری و کاهش وزن درمان می شوند. به عنوان مثال مشکلات قلبی در افرادی که به بیماری چاقی مبتلا هستند، بیشتر از سایرین است که برای کاهش و درمان آن ها، فرد باید وزن اضافه خود را کاهش دهد. این کار با رژیم غذایی به بهترین و ساده ترین  شکل انجام می شود.

بهبود ارتباطات و روابط اجتماعی

با شروع روند کاهش وزن و ایجاد تغییرات در ظاهر فرد، اعتماد به نفس او بیشتر می شود. افزایش اعتماد به نفس و حس بهتر نسبت به ظاهر خود باعث حضور بهتر فرد در جامعه می شود و در روابط اجتماعی موفق تر خواهد بود.

حل مشکلات

در نهایت بسیاری از مشکلاتی که در اثر چاقی و اضافه وزن برای بیماران ایجاد می شوند، با استفاده از رژیم های لاغری و کاهش وزن برطرف می شوند. به عنوان مثال مشکلات خواب مانند خر و پف، سختی راه رفتن و بالا و پایین کردن پله ها، مشکلات نازایی، نامنظم بودن دوران قاعدگی و … از جمله مشکلاتی هستند که در طول رژیم غذایی به مرور برطرف می شوند.

برای حل سریع تر مشکلات، بهترین کار مراجعه به متخصص تغذیه خوب و با تجربه مانند دکتر کوهدانی است که رژیمی متناسب با وضعیت بیمار را تنظیم کند.

حل مشکلات

حل مشکلات

رژیم غذایی برای کاهش وزن چند نوع دارد؟

رژیم های غذایی برای کاهش وزن انواع مختلفی دارند. برخی از رژیم ها در تمام دنیا رایج هستند و برخی دیگر توسط متخصصین تغذیه مجرب مانند دکتر کوهدانی با بررسی شرایط بیمار و به طور شخصی طراحی می شوند. طبیعتا رژیم های شخصی که با توجه به وضعیت دقیق بیمار طراحی شوند، نتیجه بخش تر خواهند بود.

اما رژیم های رایج نیز در صورتی که با مشورت دکتر کوهدانی و ایجاد تغییراتی متناسب با وضعیت بیمار اجرا شوند، می توانند نتیجه مطلوبی داشته باشند. برخی از رژیم های غذایی رایج به شرح زیر می باشند.

رژیم غذایی کالری شماری

یکی از انواع رژیم های غذایی برای لاغری، رژیم کالری شماری است. این رژیم بر پایه محاسبه میزان کالری هر ماده غذایی طراحی می شود. مجموع کالری هایی که در این رژیم و در یک شبانه روز مصرف می شود، معمولا کمتر از کالری مصرفی توسط فعالیت هاست و به میزانی است که بدن برای تامین انرژی ناچار به مصرف چربی های ذخیره شده باشد. این فرآیند در نهایت موجب لاغری و کاهش وزن بیمار می شود.

رژیم یکنواخت

رژیم یکنواخت از دیگر انواع رژیم های غذایی است که توسط برخی متخصصین با اعمال تغییراتی به منظور کاهش وزن طراحی می شود. در رژیم های یکنواخت، تمام وعده های غذایی از یک ماده تشکیل می شوند یا برای مدت زمانی مشخص، بیمار تنها باید از یک رژیم خاص پیروی کند که باعث کاهش وزن و لاغری بیمار می شود.

البته رژیم های یکنواخت مشکلاتی نیز دارند. به عنوان مثال زمانی که بدن به یک سبک غذایی خاص عادت کند، نسبت به آن مقاوم شده و احتمال کاهش وزن کمتر می شود. رژیم های یکنواخت معمولا برای تثبیت وزن کاربرد دارند.

رژیم کم کربوهیدرات

از دیگر انواع رژیم های لاغری می توان به رژیم کم کربوهیدرات اشاره کرد. کربوهیدرات یکی از موادی است که توسط سول های بدن به عنوان سوخت مصرف می شود و به تامین گلوکز بدن نیز کمک می کند. در رژیم کم کربوهیدرات، مصرف چربی و پروتئین بیشتر می شود و بدن ناچار می شود که برای تامین انرژی از چربی استفاده کند.

رژیم گیاهخواری

رژیم گیاهخواری یکی دیگر از انواع رژیم های لاغری است. این رژیم ممکن است به صورت خام گیاهخواری یا با مواد غذایی گیاهی به صورت پخته طراحی شود. همچنین در برخی از انواع این رژیم، تنها از سبزیجات و میوه ها و در برخی دیگر از فرآورده های حیوانی مانند تخم مرغ، پنیر و … نیز استفاده می شود. مهم ترین مسئله در تمام رژیم های گیاهخواری، عدم استفاده از گوشت است.

رژیم پروتئین

یکی دیگر از رژیم های رایج که برای لاغری و کاهش وزن توسط متخصصین تغذیه به بیماران ارائه می شود، رژیم پروتئین است. در این رژیم، بیشترین ماده مصرفی پروتئین است و سایر مواد مانند کربوهیدرات، قند، چربی و … به میزان کمتری مورد استفاده قرار می گیرد. حتی مصرف سبزیجات و میوه ها نیز در این رژیم کنترل شده می باشد.

رژیم پروتئین

رژیم پروتئین

برای تنظیم یک رژیم غذایی کاهش وزن، چه نکاتی باید در نظر گرفته شود؟

بهترین رژیم غذایی برای کاهش وزن، رژیمی است که با توجه به وضعیت فرد و به طور کاملا دقیق و متناسب با شرایط بیمار طراحی شود. برنامه ریزی برای چنین رژیمی تنها توسط بهترین متخصصین تغذیه مانند دکتر کوهدانی امکانپذیر است. دکتر کوهدانی با بررسی وضعیت دقیق فرد و نکاتی که در ادامه گفته خواهد شد، رژیمی متناسب با وضعیت بیمار را طراحی و به او ارائه می کنند.

مقدار اضافه وزن و وزن مناسب

اولین نکته ای که برای تنظیم رژیم غذایی باید به آن توجه کرد، مقدار اضافه وزن و وزن ایده آل و سالم برای بیمار است. همان طور که در بخش های قبل گفته شد، وزن مناسب افراد توسط روشی به نام شاخص توده بدنی مشخص می شود. بعد از تعیین میزان اضافه وزن، باید مقدار کالری لازم برای کاهش وزن اضافه تعیین شود و سپس براساس آن برای طراحی رژیم غذایی اقدام کرد.

بیماری ها و وضعیت داخلی فرد

دیگر موردی که دکتر کوهدانی برای تنظیم رژیم غذایی به آن نیاز دارد، اطلاعاتی کامل در مورد وضعیت داخلی فرد و بیماری هایی است که فرد به آن مبتلاست. به منظور تشخیص این موضوع، پزشک علاوه بر بررسی سابقه بیماری های فرد، آزمایشاتی مانند خون و ادرار را نیز به بیمار توصیه می کند تا با بررسی نتیجه آن ها، از وضعیت ویتامین های بدن و … مطلع شود.

شرایط زندگی

سبک و شرایط زندگی بیمار نیز نکته ای مهم در تنظیم رژیم غذایی است. زمان خواب و بیداری، شرایط شاغل بودن و وضعیت فعالیت های فرد، تنهایی یا زندگی با خانواده و … از جمله مسائلی است که توسط پزشک در تنظیم رژیم غذایی مورد توجه قرار می گیرد.

علائق

در نهایت برای تنظیم رژیم غذایی باید علائق بیمار بررسی شود و از آن ها در برنامه غذایی استفاده شود. به عنوان مثال غذاها و خوراکی های مورد علاقه بیمار باید در برنامه غذایی وجود داشته باشند تا انگیزه و انرژی بیمار برای ادامه رژیم غذایی بیشتر باشد.

علائق

علائق

مراحل تنظیم رژیم غذایی برای کاهش وزن به چه صورت است؟

تنظیم رژیم غذایی برای کاهش وزن مراحل مختلفی دارد. این مراحل باید به طور دقیق انجام شوند تا پزشک بهترین رژیم را برای بیمار طراحی کرده و بیمار نتیجه مورد نظر از رژیم را دریافت کند. در این بخش در مورد مراحل اصلی طراحی تا اجرای رژیم غذایی صحبت خواهیم کرد.

بررسی قد و وزن بیمار

در اولین قدم با مراجعه بیمار به پزشک، قد و وزن بیمار بررسی می شود. روش شاخص توده بدنی، مهم ترین فاکتور در طراحی رژیم غذایی است که به وسیله تقسیم قد و وزن به یکدیگر انجام می شود. البته در رژیم هایی که به صورت غیر حضوری طراحی می شوند نیز بیمار باید قد و وزن را به طور دقیق به پزشک اعلام کند تا رژیم کاملا مناسب شرایط فرد و هدف از لاغری طراحی شود.

انجام آزمایشات

در قدم بعدی، بیمار باید آزمایشاتی انجام دهد. این آزمایشات وضعیت ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بدن را برای پزشک مشخص می کنند تا در صورت فقر هر گونه ماده ای، کمبود آن را با رژیم مناسب جبران کرد. آزمایش خون و آزمایش ادرار دو آزمایش متداولی هستند که تمام پزشکان تغذیه از آن استفاده می کنند.

مشاوره اولیه

بعد از دریافت نتیجه آزمایشات توسط دکتر کوهدانی، مشاوره اولیه با بیمار انجام می شود. در این مشاوره، پزشک از مسائلی مانند علائق غذایی، وضعیت زندگی، زمان معمول مصرف وعده های غذایی و … مطلع می شود و برنامه غذایی بیمار را متناسب با این مسائل طراحی می کند. در افرادی که شاغل هستند یا با خانواده زندگی می کنند، بررسی شرایط آن ها برای تنظیم و طراحی رژیم مناسب مهم ترین مرحله است.

طراحی رژیم

در مرحله بعدی و پس از تعیین مسائل گفته شده، رژیم متناسب با وضعیت فرد طراحی می شود. بیشتر رژیم های غذایی به صورت دو هفته ای طراحی می شوند تا اولا بررسی وضعیت بیمار در فاصله زمانی کوتاه انجام شده و ثانیا امکان تغییر رژیم در صورت لزوم به سادگی امکانپذیر باشد.

پیگیری

در مرحله آخر، روند اجرای رژیم غذایی باید توسط پزشک پیگیری شود. گاهی اوقات بیمار در اجرا یا در اثر اجرای رژیم، دچار مشکلاتی می شود که ارتباط با پزشک تا حد زیادی این مسائل را کاهش می دهد.

پیگیری

پیگیری

کالری مناسب در رژیم غذایی برای کاهش وزن چه میزان است؟

کالری مناسب و مورد نیاز هر فرد، انرژی لازم سلول های آن ها برای حرکت، فعالیت های بدنی، عضله سازی و … است که از مواد غذایی مصرفی تامین می شود. هر کدام از مواد غذایی که از کربوهیدرات، چربی، پروتئین، قند و … تشکیل شده است، در تامین کالری بدن نقش دارند.

هر فرد بسته به قد و وزن و فعالیت های بدنی روزمره، نیاز به مقدار معینی انرژی یا کالری دارد. در صورتی که کالری نسبت به فعالیت ها به میزان کمتری استفاده شود، بدن روند کالری سوزی را آغاز کرده و کاهش وزن اتفاق می افتد.

کالری مورد نیاز آقایان برای کاهش وزن

مردانی که قصد لاغری و کاهش وزن دارند، باید کالری کمتری نسبت به نیاز بدن و فعالیت های خود دریافت کنند. به عنوان مثال اگر فرد در حالت عادی، روزانه ۳۵۰۰ کالری دریافت می کند، با کاهش روزانه ۵۰۰ کالری از مقدار مصرف روزانه، فرد نیم کیلو در هفته وزن کم می کند. برای تعیین مقدار کالری مورد نیاز باید به مسائلی مانند سن و میزان فعالیت ها توجه کرد.

به عنوان مثال، مردان ۲۰ ساله که فعالیت بدنی کمی دارند، در صورت عادی بودن متابولیسم و عملکرد صحیح اندام های داخلی، باید ۱۸۰۰ کالری در روز مصرف کنند و در صورت افزایش فعالیت های بدنی تا سطح متوسط، می توانند روزانه ۲۴۰۰ کالری استفاده کنند. با توجه به این که با افزایش سن، متابولیسم بدن کاهش پیدا می کند، با بالا رفتن سن باید کالری دریافتی را کمتر کرد.

کالری مورد نیاز برای کاهش وزن بانوان

زنان نیز برای کاهش وزن و لاغری از طریق رژیم غذایی باید مصرف کالری را کاهش دهند. به عنوان مثال زنانی که در سنین ۱۹ تا ۳۰ سالگی قرار داشته و فعالیت بدنی کمی داشته یا تقریبا بی تحرک هستند، روزانه نیاز به ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کالری دارند.

برای شروع روند کاهش وزن باید کالری دریافتی را کمتر از این مقدار کرد یا با افزایش فعالیت بدنی و ثابت نگه داشتن میزان کالری مصرفی، سوخت و ساز بدن را افزایش داد تا کاهش وزن و لاغری اتفاق بیفتد.

البته زنان برای مصرف کالری باید شرایط خاص بدنی مانند دوران قاعدگی را نیز در نظر بگیرند. در این دوران، تعادل هورمونی به هم می خورد و احتمال توقف یا کمتر شدن میزان کاهش وزن وجود دارد.

بهترین راه برای تعیین میزان کالری مورد نیاز بدن برای لاغری و کاهش وزن، مراجعه به متخصص تغذیه است. یکی از بهترین متخصصین تغذیه که برای تنظیم رژیم لاغری می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر کوهدانی می باشند.

کالری مورد نیاز برای کاهش وزن بانوان

کالری مورد نیاز برای کاهش وزن بانوان

وجود چه خوراکی هایی در رژیم غذایی برای کاهش وزن ضرورت دارند؟

یکی از نکات مهم در رژیم غذایی، انتخاب مواد و خوراکی های قابل استفاده در رژیم است. افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند، قادر به مصرف برخی خوراکی ها هستند و مصرف بعضی مواد نیز برای آن ها ممنوع می باشد. غذاهایی که بیماران مبتلا به چاقی در رژیم غذایی مجاز به استفاده آن ها هستند، به شرح زیر می باشند.

مغزیجات

مغزها یکی از مواد بسیار مناسب برای رژیم های لاغری هستند. این مواد سرشار از چربی های سالم و پروتئین هستند که هر دو تاثیر زیادی در کاهش وزن و لاغری دارند.

مصرف مغزیجات به خوبی معده را پر می کند و از ایجاد احساس گرسنگی نیز جلوگیری می کند. از مغزها می توان در میان وعده ها استفاده کرد. بادام، گردو و تخمه آفتابگردان بهترین مغزیجاتی هستند که در یک رژیم غذایی برای کاهش وزن می توان از آن ها استفاده کرد.

ماهی

دیگر ماده غذایی که تاثیر زیادی در لاغری و کاهش وزن داشته و مصرف آن در بیشتر رژیم های غذایی توصیه می شود، ماهی است. به طور کلی مصرف گوشت سفید در رژیم های لاغری برای تامین انرژی، پروتئین و چربی سالم مفید است و بیشتر از گوشت قرمز توصیه می شود. در این میان مصرف ماهی به دلیل وجود امگا ۳ مفیدتر از سایر مواد غذایی می باشد.

لبنیات

لبنیات، به خصوص لبنیات کم چرب، انتخاب بسیار مناسبی برای رژیم های لاغری و کاهش وزن می باشد و در این میان، ماست تاثیر بیشتری در لاغری دارد. ماست برای کنترل و کاهش اشتها، ایجاد احساس سیری، کاهش مصرف غذا و … بسیار مفید است.

البته بهتر است از ماست های کم چرب و با حجم پروتئین زیاد مانند ماست یونانی در رژیم غذایی استفاده شود. همچنین می توان ماست را با سایر خوراکی های مفید مانند خیار، جوانه گندم و … استفاده کرد. البته لبنیاتی مانند شیر کم چرب نیز می تواند در وعده صبحانه مفید باشد.

تخم مرغ

تخم مرغ دیگر ماده ای است که مصرف آن در رژیم غذایی توصیه می شود. البته در بیشتر رژیم های غذایی، سفیده تخم مرغ به بیمار توصیه می شود و زرده به دلیل چربی بالا چندان مفید نیست. بهترین حالت مصرف تخم مرغ، استفاده به صورت آب پز است و تا حد امکان باید از مصرف این ماده به شکل نیمرو جلوگیری کرد.

فلفل

انواع فلفل چه به صورت گیاهی و چه به صورت پودری، دیگر ماده ای است که در رژیم های لاغری مفید می باشد و باید از آن استفاده کرد. فلفل به دلیل طبیعت گرم، تاثیر زیادی در سوخت و ساز بدن دارد و موجب لاغری و کاهش وزن بیمار می شود. در کشورهایی که مصرف فلفل در غذاهای آن ها بیشتر است، احتمال چاقی افراد کمتر می شود.

سیب

سیب یکی از میوه هایی است که برای لاغری مفید بوده و باید در رژیم های غذایی از آن استفاده کرد. سیب حاوی قند و کربوهیدرات کمتری نسبت به سایر میوه هاست. بنابراین استفاده از آن در رژیم های غذایی مناسب است. البته سیب باید به صورت میوه تازه استفاده شود و تا حد امکان باید از استفاده از آن به صورت مربا، پوره و کمپوت جلوگیری کرد.

البته مواد غذایی سالم برای استفاده در رژیم غذایی تنها به این مواد محدود نمی شوند. برای آشنایی با سایر غذاهای مجاز و قابل استفاده در رژیم لاغری، باید زیر نظر متخصص تغذیه قرار گرفت. یکی از متخصصین خوب در این زمینه دکتر کوهدانی می باشند.

سیب

سیب

از مصرف کدام گروه از خوراکی ها در رژیم غذایی باید پرهیز شود؟

در کنار مواد غذایی مجاز و مفید برای استفاده در رژیم غذایی، برخی خوراکی ها نیز وجود دارند که مصرف آن ها مانع لاغری شده و تا حد امکان باید از استفاده آن ها در رژیم غذایی پرهیز شود. این خوراکی ها در هرم غذایی، در نوک هرم جای می گیرند و نه تنها برای کاهش وزن، بلکه برای سلامتی کلی بدن نیز باید مصرف آن ها به حداقل برسد. خوراکی های ممنوع در رژیم لاغری به شرح زیر می باشند.

نوشیدنی های با شیرین کننده مصنوعی

هنگامی که صحبت از غذاهای مجاز و غیر مجاز در رژیم غذایی می شود، بیشتر افراد تصور می کنند که استفاده از نوشیدنی های شیرین و مایعات به هر میزان در رژیم مجاز است و باعث چاقی آن ها نمی شود.

در حالی که این طور نیست و بیشتر نوشیدنی هایی که حاوی قند و شکر هستند نیز کالری بالایی داشته و مصرف بیش از اندازه آن ها باعث چاقی می شود. نوشیدنی هایی مانند نوشابه حتی در مقدار کم نیز می توانند باعث چاقی بیماران شوند. نوشیدنی های مجاز در رژیم های لاغری آب، چای، قهوه و آبمیوه های طبیعی هستند که باید به مقدار مجاز استفاده شوند.

غذاهای تولید شده با آرد سفید و نشاسته

در رژیم غذایی ایرانیان، موادی مانند نان، برنج، سیب زمینی و … ارزش بالایی داشته و جزو اصلی رژیم روزمره می باشند. این مواد بسیار مضر هستند و مصرف آن ها آسیب زیادی به بدن وارد می کند که یکی از آن ها چاقی است و در رژیم هایی که با هدف کاهش وزن طراحی می شوند، باید مصرف آن ها را به حداقل رساند. با توجه به این که امکان حذف نان و برنج به طور کلی بسیار سخت است، می توان این مواد را با انواع سالم تر مانند نان جو جایگزین کرد.

آب نبات و شیرینی جات

کیک، شیرینی، شکلات، آب نبات و هر چیزی که از قند و شکر تصفیه شده تولید شده باشد، هم باعث چاقی و هم باعث دیابت و بالا رفتن قند خون می شود و در رژیم غذایی برای کاهش وزن باید مصرف آن ها را به حداقل رساند. البته امروزه انواع بدون قند این مواد تولید شده که مناسب بیماران دیابتی است و افرادی که در حال لاغری هستند نیز می توانند با تجویز دکتر کوهدانی از آن ها استفاده کنند.

فست فودها

فست فودها دیگر موادی هستند که استفاده از آن ها در رژیم غذایی ممنوع می باشد. چربی فست فودها بسیار زیاد است و با ارزش غذایی پایینی که دارند، سیرکنندگی آن ها بسیار کم است. بنابراین مصرف آن ها در رژیم های لاغری و کاهش وزن توصیه نمی شود.

موادغذایی ممنوع در رژیم لاغری باید توسط پزشک مشخص شوند چون یک ماده سالم مانند میوه نیز ممکن است برای یک بیمار مفید نباشد. دکتر کوهدانی را می توان به عنوان یکی از بهترین متخصصین تغذیه برای تنظیم و دریافت رژیم غذایی برای کاهش وزن معرفی کرد.

فست فودها

فست فودها

برای نتیجه گیری از رژیم غذایی برای کاهش وزن، چه اقداماتی باید توسط بیماران انجام شود؟

رژیم غذایی برای کاهش وزن زمانی نتیجه بخش خواهد بود که با دقت زیاد به جزئیات و رعایت تمام نکات توصیه شده توسط پزشک انجام شود. هر تغییری در رژیم باید زیر نظر متخصص تغذیه انجام شود و در صورت توصیه پزشک به انجام هر کاری برای تسریع روند کاهش وزن، آن اقدام به طور کامل انجام شود.

اجرای دقیق رژیم

بیمارانی که در حال اجرای یک رژیم لاغری هستند، برای نتیجه گیری از آن باید در اجرای جز‌ئیات رژیم دقت کنند. در صورتی که برای مصرف یک ماده غذایی، مقدار مشخصی تعیین شده باشد، باید دقیقا مطابق با مقدار تعیین شده اقدام به مصرف ماده کرد یا در صورت نیاز به حذف یک ماده، باید اقدام به این کار کرد. هر گونه اقدام خودسرانه در اجرای رژیم غذایی از کاهش وزن و لاغری بیمار جلوگیری می کند.

افزایش تحرک و فعالیت های بدنی

افزایش تحرک و فعالیت های بدنی دیگر اقدامی است که در کنار رژیم غذایی برای کاهش وزن می تواند به لاغری سریع تر به بیمار کمک کند. با افزایش فعالیت های بدنی، میزان سوخت و ساز بدن نیز افزایش پیدا می‌کند. این عامل باعث افزایش کالری سوزی و تامین انرژی از چربی های بدن می شود که در نهایت به لاغری بیمار منجر می شود.

ارتباط منظم با پزشک

در نهایت بیمارانی که در حال اجرای یک رژیم غذایی می باشند، برای نتیجه گیری بهتر از برنامه غذایی باید با پزشک خود ارتباط منظم داشته باشند. ارتباط با پزشک به خصوص زمانی که بیمار نیاز به تغییر رژیم غذایی داشته یا به هر دلیل قادر به انجام برنامه غذایی خود نیست، کمک می کند که تغییرات لازم در رژیم به شکل اصولی صورت گرفته و در روند کاهش وزن بیمار، هیچ گونه اختلالی ایجاد نشود.

ارتباط منظم با پزشک

ارتباط منظم با پزشک

یکی از بهترین متخصصان تغذیه که برای دریافت رژیم اصولی می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر کوهدانی هستند.

چه مسائلی مانع نتیجه گیری از رژیم غذایی کاهش وزن می شوند؟

گاهی اوقات بیمار با وجود مراجعه به متخصص تغذیه و دریافت رژیم غذایی، به طور اصولی نتیجه لازم را از رژیم دریافت نمی کند و کاهش وزن اتفاق نمی‌افتد. در چنین شرایطی، پزشک علل عدم کاهش وزن بیمار را بررسی می‌کند و در صورت وجود مانع در روند لاغری، برای برطرف کردن آن اقدام می کند.

استپ وزنی

استپ وزنی یا توقف روند کاهش وزن یکی از مشکلاتی است که در طول انجام یک رژیم لاغری می تواند مانع کاهش وزن شده و روند لاغری را متوقف کند. این مشکل به دلایل مختلف ایجاد می‌شود. به عنوان مثال عادت کردن بدن به روند رژیم غذایی می تواند موجب سازگاری سلول ها با میزان انرژی دریافتی شده و سوخت و ساز اتفاق نیفتد. در شرایطی، پزشک با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی به خروج بیمار از استپ وزنی کمک می‌کند.

حذف خودسرانه وعده های اصلی

بعضی بیماران با تصور این که کاهش وعده های غذایی می‌تواند باعث مصرف کمتر غذا شده و به لاغری آن‌ها کمک کند، به طور خودسرانه اقدام به حذف وعده های غذایی مانند صبحانه و شام می کنند. این کار مشکلات زیادی به همراه دارد.

به عنوان مثال بیمار در دیگر وعده ها حجم بیشتری غذا مصرف می کند. همچنین برای متعادل بودن سوخت و ساز بدن نیاز به مصرف غذا در هر دو ساعت یک بار دارد که حذف وعده‌های غذایی مانع این کار می شود.

عدم مصرف داروها

پزشک بعد از بررسی وضعیت بدنی بیمار، داروهایی را در کنار رژیم غذایی برای بیمار تجویز می کند که مصرف آن ها به بهبود وضعیت سوخت و ساز و لاغری فرد کمک می کند. بعضی از بیماران به طور خودسرانه از مصرف این داروها خودداری می کنند که این کار گاهی اوقات مانع کاهش وزن و لاغری می شود.

عدم مصرف داروها

عدم مصرف داروها

آیا کودکان نیز می توانند از رژیم لاغری استفاده کنند؟

شیوع چاقی امروزه به مشکلی بزرگ در تمام جهان تبدیل شده است و متاسفانه سن ابتلا به آن رو به کاهش است. تعداد زیادی از مبتلایان به چاقی در دنیای امروز کودکان هستند که بالا بودن این آمار به دلیل سبک تغذیه نامناسب، آپارتمانی شدن خانه ها و کاهش تحرک و افزایش استفاده از تکنولوژی به جای بازی های فیزیکی است.

چاقی در کودکان بسیار خطرناک است و باید برای درمان آن تلاش کرد. یکی از بهترین روش ها برای درمان چاقی در کودکان، استفاده از رژیم لاغری می باشد.

مشکلات چاقی در کودکان

چاقی در کودکان زمینه ساز اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی است. بسیاری از بزرگسالانی که به چاقی مفرط مبتلا می باشند، در سنین پایین تر نیز دچار چاقی و اضافه وزن بوده اند. بسیاری از بیماری هایی که در دوران بزرگسالی عوارض زیادی داشته و مشکلات مختلفی برای افراد ایجاد می‌کنند مانند دیابت یا بیماری های قلبی، در کودکانی که به چاقی مبتلا هستند،

احتمال بروز بیشتری دارند. راندمان فعالیت و توانایی کودکانی که به چاقی مبتلا هستند، کمتر از سایر کودکان است. به همین دلیل توانایی آن ها در شرکت در بازی های گروهی و ارتباط با هم سن و سال ها نیز کاهش پیدا می‌کند که این مسئله در روحیه و اعتماد به نفس کودک نیز تأثیر زیادی دارد.

بیشتر افرادی که از سنین پایین به چاقی مبتلا بوده و تلاشی برای کاهش وزن می کنند، طول عمر کمتری داشته و معمولاً دچار پیری زودرس است و سبب مشکلاتی مانند ناباروری می شوند.

رژیم غذایی در کودکان

برای لاغری و کاهش وزن به طور کلی روش های مختلفی وجود دارد که از جمله آن ها می‌توان به جراحی لاغری یا مصرف داروهای مختلف اشاره کرده اما در کودکان با سنین پایین، هیچ کدام از این روش ها قابل استفاده نمی باشند.

برای افرادی که در سنین کودکی دچار چاقی شده و نیاز به درمان دارند، رژیم غذایی بهترین انتخاب است. رژیم غذایی برای کودکان باید بیشتر از مواد خوراکی مورد علاقه آن ها تشکیل شده باشد تا اجرای رژیم برای آن ها صادر شود.

متخصصین تغذیه معمولاً در ارائه رژیم غذایی به کودکان موفق تر می باشند. اگر فرزند شما به چاقی مبتلا است و به دنبال متخصصی خوب برای کاهش وزن و لاغری هستید، پیشنهاد ما به شما دکتر کوهدانی می باشد.

رژیم غذایی در کودکان

رژیم غذایی در کودکان

اهمیت وزن سالم در کودکان چیست؟

وزن سالم در کودکان اهمیت زیادی دارد. چاقی یا لاغری بیش از اندازه در کودکان باعث ایجاد اختلال در روند رشد آن ها می شود. تحقیقاتی که در زمینه کودکان مبتلا به چاقی انجام شده، نشاندهنده این است که بیشتر کودکان زیر ۱۲ سال که به چاقی مبتلا هستند، رشد قدی کمتری دارند و کوتاه‌تر از هم سن و سال های خود می باشند.

همچنین مسائلی مانند استخوان سازی به دلیل فشاری که وزن زیاد به استخوان های کودکان وارد می کند، به کودکانی که دچار چاقی هستند، با مشکل مواجه می‌شود. البته با توجه به این که فرایند رشد در کودکان با سرعت بیشتری انجام می شود،

در صورت انجام برخی اقدامات ساده مانند اجرای یک رژیم غذایی، درمان چاقی در کودکان با سرعت بیشتر و به شکل راحت‌تر انجام می‌شود. تنها اقدامی که خانواده های دارای کودکان مبتلا به چاقی باید انجام دهند، به موقع رژیم غذایی و انجام اقدامات لازم برای کاهش وزن در زمان مناسب است.

بهترین کار در صورت مشاهده چاقی در کودکان، مراجعه فوری به متخصص تغذیه و انجام اقدامات توصیه شده توسط پزشک به منظور کاهش وزن و لاغری می باشد. بهترین پزشکان تغذیه که به منظور لاغری کودکان می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر کوهدانی می‌باشند.

اهمیت وزن سالم در کودکان چیست؟

اهمیت وزن سالم در کودکان چیست؟

رژیم لاغری برای بیماران چه شرایطی دارد؟

یکی از گروه هایی که انجام رژیم غذایی برای آن ها ضرورت داشته و در صورت ابتلا به چاقی و عدم انجام اقدام درمانی، احتمال بروز مشکلات جدی برای آن ها وجود دارد، بیماران هستند. به خصوص بیماران مبتلا به دیابت یا مشکلات قلبی نسبت به چاقی و اضافه وزن آسیب پذیرتر هستند.

آمارهایی که در مورد بیماران دیابتی مبتلا به چاقی انجام شده، نشاندهنده این مطلب است که این گروه از بیماران، طول عمر کمتری دارند و احتمال ابتلای آن ها به سکته قلبی بیشتر از سایر بیماران است. البته رژیم غذایی برای کاهش وزن بیماران متفاوت با سایر افراد می باشد و در طراحی آن باید مسائل مختلفی را در نظر گرفت.

نوع بیماری و شدت آن

اولین نکته که برای طراحی رژیم غذایی برای کاهش وزن بیماران باید در نظر گرفته شود، نوع بیماری است. مواد غذایی مجاز و قابل استفاده برای بیماران دیابتی متفاوت با بیماران قلبی می باشد. همچنین شدت بیماری و مرحله آن نیز در طراحی رژیم غذایی تاثیر زیادی دارد.

افرادی که در مرحله شدید و مزمن بیماری قرار دارند، معمولاً محدودیت غذایی بیشتری داشته و رژیم آن ها از تنوع کمتری برخوردار است. با توجه به این که در بسیاری از بیماری ها، کاهش چربی های بدن می تواند باعث بهبود و تسکین بیماری شود، در رژیم غذایی بیماران، باید به سرعت کاهش وزن نیز دقت شود.

رژیم غذایی به گونه ای انتخاب شود که بیمار به سریعترین شکل ممکن وزن اضافه خود را از دست بدهد. نکته دیگری که در مورد ارتباط بیماری با رژیم غذایی وجود دارد، تاثیر بیماری در سوخت و ساز بدن است. برخی بیماری ها با اختلال در عملکرد هورمون ها، سوخت و ساز بدن را کاهش می دهند و مانع لاغری و کاهش وزن بیمار می شوند.

داروهای مصرفی

نکته مهم بعدی برای طراحی رژیم لاغری برای بیماران، داروهای مصرفی آن هاست. بعضی داروها با مواد غذایی خاص تداخل دارند و مصرف همزمان آن ها می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در معده شود. متخصص تغذیه برای طراحی رژیم غذایی لاغری در بیماران ابتدا لیستی از داروهای آن ها را دریافت می کند و مواد غذایی رژیم را مطابق با لیست دریافتی مشخص می کند.

داروهای مصرفی

داروهای مصرفی

مزایای رژیم غذایی برای کاهش وزن، نسبت به سایر روش های لاغری چیست؟

رژیم لاغری نسبت به سایر روش‌هایی که برای کاهش وزن وجود دارند، مانند جراحی، لاغری از طریق ورزش، استفاده از داروها و … مزایای بیشتری دارد. در این بخش از مقاله رژیم غذایی برای کاهش وزن، برخی از مهمترین مزایای این روش را بررسی‌ خواهیم کرد.

هزینه مناسب

هزینه رژیم غذایی در مجموع نسبت به تمام روش های کاهش وزن مناسب تر می باشد. در صورتی که پزشک برای بیمار داروی خاصی تجویز نکرده و تنها نیاز به مصرف مکمل ها باشد، هزینه رژیم بسیار پایین خواهد بود. به خصوص در رژیم های کالری شماری که از مواد غذایی روزانه استفاده می شود، بیمار نیاز به هزینه مجزا برای تهیه مواد خوراکی نخواهد داشت که این مسئله تاثیر زیادی در کاهش هزینه ها دارد.

کم خطر بودن

عوارض و مشکلات رژیم غذایی نسبت به سایر روش های لاغری کمتر و کنترل شده تر است. شایع‌ترین عارضه رژیم غذایی، ریزش موست که با مصرف مکمل های خاص یا داروهایی که تقویت کننده فولیکول مو هستند، می توان با آن مقابله کرد. البته در صورتی که رژیم زیر نظر متخصصانی مانند دکتر کوهدانی طراحی شده باشد، چنین مشکلاتی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

عدم بازگشت وزن

یکی دیگر از مزایای مهم رژیم‌های لاغری نسبت به سایر روش ها، عدم بازگشت وزن می باشد. در رژیم های لاغری، کاهش وزن با سرعت کم اما مداوم است که این مسئله تاثیر بسیار زیادی در ثبات وزنی و عدم بازگشت وزن اضافه دارد.

قابل استفاده در هر شرایطی

رژیم غذایی روشی منعطف است که در هر شرایطی می توان از آن استفاده کرد. در شرایط بیماری، مسافرت و … رژیم قابل اجرا می باشد و نیاز به فراهم کردن وضعیت خاصی برای اجرای آن نیست و این یک مزیت مهم محسوب می شود.

قابل استفاده در هر شرایطی

قابل استفاده در هر شرایطی

مهم ترین وعده در رژیم غذایی برای کاهش وزن کدام است؟

در بخش های قبلی در مورد اهمیت وعده های غذایی صحبت شد و همان طور که گفته شد، با مصرف منظم وعده های غذایی و عدم حذف آن ها می توان سوخت و ساز بدن را افزایش داد. اما یکی از سوالات متداول بیماران در مورد رژیم های غذایی و وعده های غذایی، مهم ترین وعده است.

به طور کلی می توان گفت که تمام وعده های غذایی از اهمیت زیادی برخوردار هستند و نقش مهمی در کاهش وزن و لاغری بیمار دارند اما به نسبت صبحانه و مصرف کامل آن اهمیت بیشتری دارد.

وعده صبحانه اولین وعده غذایی بعد از چند ساعت است و در صورتی که در آن از غذاهای مناسب استفاده نشود، احتمال بروز مشکلاتی مانند افت قند خون یا افزایش ناگهانی فشار وجود دارد.

همچنین با مصرف کامل صبحانه، فرد کمتر دچار گرسنگی می شود و سایر وعده های غذایی را به مقدار کمتر و مناسب تری استفاده می کند که این مسئله در کاهش وزن و لاغری بیمار تاثیر زیادی دارد.

در وعده صبحانه، بهتر است از لبنیات، کربوهیدرات و مقداری پروتئین استفاده کرد. بعد از صبحانه، مهم ترین وعده ناهار و بعد از آن شام از وعده های مهم غذایی هستند که به ترتیب باید حجم مصرف غذا در آن ها کمتر شود.

مهم ترین وعده در رژیم غذایی برای کاهش وزن کدام است؟

مهم ترین وعده در رژیم غذایی برای کاهش وزن کدام است؟

برای کاهش اشتها چه مسائلی کمک کننده هستند؟

یکی از مشکلات مهم بیماران در اجرای رژیم غذایی، عدم توانایی کنترل اشتهاست. در صورتی که بیمار بتواند اشتهای خود را کاهش داده و مقدار غذای مصرفی را کمتر کند، احتمال لاغری و کاهش وزن بیشتر خواهد شد. برای کنترل اشتها روش های مختلف وجود دارد.

مصرف داروها

بعضی از داروها به طور مستقیم در کنترل اشتها تاثیرگذار هستند و باعث کم کردن نیاز فرد به مصرف غذا می شوند. البته تنها باید از داروهایی برای کنترل اشتها استفاده کرد که توسط پزشک یا دکتر کوهدانی تجویز شده باشند. مصرف دارو به صورت خودسرانه، احتمال بروز مشکلات معده را در فرد به همراه  دارد.

افزایش مصرف مایعات

دیگر اقدامی که می توان با انجام آن به کاهش اشتها کمک کرد، افزایش مصرف مایعات است. به خصوص نوشیدن آب پیش از وعده های غذایی می تواند باعث پر کردن معده و مصرف کمتر غذا در هر وعده شود. البته تنها مایعات سالم و بدون کالری برای رژیم لاغری مجاز می باشند. در صورت تایید پزشک، غذاهای آبدار مانند میوه ها و سبزیجات نیز می توانند برای کنترل اشتها مورد استفاده قرار گیرند.

خواب کافی

شاید این مورد عجیب به نظر برسد اما زمانی که فرد، خواب و استراحت کافی نداشته باشد برای تامین انرژی بدن به سراغ مصرف خوراکی ها می رود. با خواب کافی، به خصوص خواب شبانه می توان نیاز بدن به مصرف غذا را تا حد زیادی کاهش داد.

خواب کافی

خواب کافی

بهترین روش برای دریافت رژیم غذایی کاهش وزن چیست؟

افرادی که به چاقی مبتلا بوده و برای حل مشکل خود به دنبال رژیم لاغری می باشند، معمولا ابتدا به سراغ اینترنت و رژیم های رایگان می روند. این رژیم ها به طور عمومی طراحی می شوند و ممکن است برای یک بیمار به طور کل نتیجه ای نداشته یا باعث بروز عوارض مختلف شوند. بهترین راه برای دریافت یک رژیم لاغری اصولی، مراجعه به متخصص تغذیه است.

دکتر کوهدانی با آشنایی کامل با ارزش هر ماده غذایی، کالری آن ها و با برخورداری از دانش معاینه و بررسی وضعیت بیمار، شرایط بیمار را به طور دقیق بررسی می کند و بهترین رژیم را برای او طراحی می کند.

همچنین در صورت نیاز به مصرف دارو، توصیه های لازم را برای نتیجه گیری از رژیم غذایی به بیمار خواهد داشت. دریافت رژیم از متخصص تغذیه و اجرای آن زیر نظر پزشک، مزایای زیادی نیز دارد که از مهم ترین آن می توان به عدم خستگی و بی انگیزگی در طول اجرای رژیم، حل به موقع مشکلاتی که ممکن است در طول رژیم غذایی ایجاد شوند و تغییر در رژیم در صورت نیاز اشاره کرد.

یکی از بهترین متخصصین تغذیه در زمینه طراحی انواع رژیم های لاغری که بیماران ایشان اغلب نتیجه گیری خوبی از رژیم های طراحی شده توسط او دارند، دکتر کوهدانی می باشند.

منبع:

b2n.ir

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید