استانداردهای دستگاه‌‌های استخراج از اول مهر اجباری می‌شود؛ ماینرهای ایرانی باید نگران باشند؟

قرار است با شروع مهر امسال، اجرای استاندارهای مرتبط با دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال برای ماینرهای مجاز داخل کشور اجباری شود. این استانداردهای جدید می‌توانند محدودیت‌هایی را برای استفاده از دستگاه‌های با بهره‌وری انرژی پایین برای ماینرهای داخلی ایجاد کرده و به‌گفته کارشناسان، ممکن است هزینه‌های سنگینی را هم به مزارع استخراج فعال کشور تحمیل کنند.

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

ایران,داخلی,قانون گذاری,ارز دیجیتال,بیت کوین,استخراج

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل ارزدیجیتال، انجمن بلاک چین ایران به‌تازگی این موضوع را اطلاع‌رسانی کرده است که از ابتدای مهرماه امسال و مطابق با برنامه‌ریزی‌های وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد، رعایت استانداردهای مرتبط با دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال برای کلیه مزارع قانونی، تولیدکنندگان و واردکنندگان دستگاه‌های استخراج و همچنین مالکان ماینرهای توقیف‌شده در سازمان اموال تملیکی، اجباری خواهد شد.

این استانداردهای جدید که قرار است تا کمتر از دو ماه دیگر به اجرا گذاشته شوند، می‌توانند محدودیت‌هایی را در زمینه استفاده از دستگاه‌های استخراجِ با بهره‌وری پایین برای ماینرهای داخلی ایجاد کنند. علاوه بر این، ممکن است با شروع مهرماه مزارع استخراج برای ادامه فعالیت خود به‌صورت قانونی، مجبور به اعمال تغییراتی در نحوه اتصال خود به شبکه برق کشور شوند؛ اما سازمان ملی استاندارد قرار است چگونه این استانداردها را به اجرا بگذارد و ماینرها، تولیدکنندگان و واردکنندگان دستگاه‌های استخراج ارزهای دیجیتال بیشتر نگران اجرایی‌شدن کدام بخش از این استانداردهای اجباری هستند؟

برای پاسخ به این سؤالات، گفت‌وگویی با علی بابک‌نیا، رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاک چین ایران داشتیم. بابک‌نیا می‌گوید شروع تنظیم استانداردهای مرتبط با دستگاه‌های ماینر به سال ۱۳۹۸ و زمانی باز می‌گردد که دولت دوازدهم استخراج ارزهای دیجیتال را به‌عنوان یک صنعت به رسمیت شناخت و سازمان ملی استاندارد را موظف کرد تا استانداردهایی را برای دستگاه‌های استخراج ارزهای دیجیتال تدوین و ابلاغ کند.

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاک چین، در رابطه با چگونگی نظارت سازمان استاندارد بر اجرای این دستورالعمل‌های جدید می‌گوید:

در بخش تولید و واردات دستگاه‌های استخراج، سازمان ملی استاندارد طبق رویه خود تعدادی از دستگاه‌های تولید یا وارد‌شده توسط هر شخص یا شرکت را نمونه‌برداری کرده و از نظر بهره‌وری انرژی و کیفیت موردبررسی قرار می‌دهد. تفاوت بین دستگاه‌های وارداتی با دستگاه تولید‌شده در داخل کشور اما، این است که واردات تمامی کالاهای با برچسب انرژی غیر از «A» و «B» ممنوع بوده، اما دستگاه‌های تولیدشده در داخل کشور می‌توانند با برچسب‌های انرژی رده پایین‌تر از A و B (یعنی رده‌های C و D) هم در بازار عرضه شوند.

نگرانی عمده جامعه استخراج کشور اما، استانداردهای مربوط به تولید و واردات دستگاه‌های ماینر نیست و دغدغه اصلی آنها چگونگی اجرای این استانداردها برای دستگاه‌های ماینر موجود در مزارع فعال کشور و هزینه‌های سنگینی است که این دستورالعمل‌های جدید می‌توانند در شرایط کنونی به ماینرهای داخلی تحمیل کنند.

بابک‌نیا در این رابطه گفته است:

«در حال حاضر تعداد زیادی دستگاه ماینر در مزارع مجاز کشور در حال بهره‌برداری هستند و شرط تمدید مجوز این مزارع، برخورداری دستگاه‌های مستقر در آنها از استانداردهای مرتبط با کیفیت توان و بهره‌وری انرژی است. اکنون خواسته وزارت نیرو و وزارت صمت این است که کلیه دستگاه‌های استخراج مستقر در این مزارع «تک‌به‌تک» بررسی شوند و برچسب انرژی به آنها الصاق شود؛ یعنی قرار نیست مانند بحث واردات یا تولید، نمونه‌برداری صورت گرفته و برای مثال از هر صد دستگاه ماینر، تنها یکی از آنها مورد بررسی قرار گیرد.»

«رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاک چین افزود:

نگرانی ماینرهای داخلی اکنون این است که این دستگاه‌ها که تعداد زیادی از آنها در هر مزرعه استخراج موجود است، باید چگونه ارزیابی شوند. آیا باید مراکز استخراج تمامی دستگاه‌های خود را جمع‌آوری کرده و به آزمایشگاه‌های سازمان ملی استاندارد منتقل کنند؟ این کار از لحاظ فنی شدنی نیست. آیا امکان انجام این بررسی‌ها در محل مزارع استخراج وجود دارد؟ هزینه انجام آزمایش استاندارد برای هر دستگاه چقدر است؟ آیا یک ماینر ایرانی که همین حالا با هزاران چالش مختلف مثل قطعی برق، ریزش قیمت بیت کوین و افزایش سختی شبکه مواجه بوده و تقریباً می‌توان گفت ورشکسته شده است، توانایی پرداخت هزینه آزمایشگاه‌های استاندارد را دارد یا خیر؟»

بابک‌نیا در رابطه با آخرین وضعیت تأمین برق مزارع استخراج کشور نیز گفته است:

«متأسفانه وزارت نیرو تأمین برق صنعت استخراج ارزهای دیجیتال را اولویت آخر خودش قرار داده است و از آنجا که این اختیار به این وزارتخانه داده شده است تا در ایام اوج مصرف از تأمین انرژی این صنعت خودداری کند، هر زمان که با کمبود تولید و افزایش مصرف مواجه‌ می‌شود، اول از همه سراغ خاموشی صنعت استخراج می‌رود. مدت‌زمان قطعی‌ها متأسفانه بسیار طولانی است، در ایام زمستان هم که وزارت نیرو متعهد شده بود تا برق ماینرها را بدون مشکل تأمین کند، همچنان شاهد قطعی هستیم و در نهایت این وزارتخانه یک جدول زمان‌بندی تعیین کرده است که مطابق با آن حتی در فصولی که ماینرها باید قاعدتاً برق را با هزینه کمتری (قیمت پایه) دریافت کنند، چنین اتفاقی نمی‌افتد. یعنی مثلاً زمانی که باید هر کیلووات برق را با قیمتی حدود ۸۰۰ تومان به ماینرها تحویل بدهند، قیمت برق مطابق با این جدول زمان‌بندی تا ۱٬۵۰۰ تومان و در ادامه ۲٬۰۰۰ تومان هم افزایش پیدا می‌کند.»

بابک‌نیا در پایان افزود:

«در تصمیم‌گیری‌های وزارت نیرو شاهد نوعی انحصار هم هستیم، به نحوی که متقاضیان (مزارع استخراج) اعلام می‌کنند که حاضر به احداث نیروگاه و تأمین برق خود هستند تا وابستگی‌شان به شبکه سراسری که بسیار گران و ناپایدار است، کمتر شود. اما متأسفانه آیین‌نامه‌های وزارت نیرو و ندادن مجوز احداث نیروگاه به ماینرها، باعث شده است تا شاهد انحصار و کنترل صددرصدی وزارت نیرو بر تأمین برق صنعت استخراج کشور باشیم و این به رغم تمام کاستی‌هایی است که وزارت نیرو در تأمین نیازهای این صنعت دارند.»

لینک کوتاه: b2n.ir/a52292 

 

رئیس کل بانک مرکزی: دلار، شمش طلا و ارز دیجیتال جایگزین ریال شده، نهاد قضایی ورود کند
نهنگی ۵۴هزار اتریوم را به ارزش ۱۵۴میلیون دلار در ۳۲ ساعت جمع‌آوری کرد
بریتانیا به‌دنبال وضع مقررات برای استیبل کوین‌ها در ۶ ماه آینده است
کوین متریکس: بیت کوین و اتریوم در برابر حملات ۵۱درصدی مصون هستند

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

نهنگ,اتریوم,لوک‌آن‌چین,ارز دیجیتال,بایننس,Lookonchain

نهنگی ۵۴هزار اتریوم را به ارزش ۱۵۴میلیون دلار در ۳۲ ساعت جمع‌آوری کرد

یک نهنگ ارزهای دیجیتال در کمتر از یک روز و نیم به سرعت ۵۴٬۷۲۱ اتریوم را خریداری کرد. طبق گزارش «Lookonchain»، یک نهاد ناشناخته ۵۴٬۷۲۱ اتریوم به ارزش ۱۵۴.۴میلیون دلار از صرافی ارز دیجیتال بایننس و صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) برداشت کرد.

خبر - ۱ ماه پیش
بریتانیا,قانون گذاری,ارزهای دیجیتال,استیبل کوین‌

بریتانیا به‌دنبال وضع مقررات برای استیبل کوین‌ها در ۶ ماه آینده است

دولت بریتانیا در نظر دارد تا قانون‌گذاران را مجاب کند تا تصویب قوانین جدیدی برای استیبل کوین‌ها و استکینگ (Staking) مصوب کنند. به گزارش بلومبرگ، بیم افولامی، مسئول اقتصادی خزانه‌داری بریتانیا بر تعهد دولت به فشار جدی برای تسریع قانون‌گذاری در مورد استیبل کوین‌ها و سهام‌گذاری دارایی‌های ارزهای دیجیتال تأکید کرد. افولامی ضمن تأکید بر فوریت این موضوع، اظهار داشت که موضع دولت در این زمینه، حرکت به سمت وضع مقررات در ۶ ماه آینده است.

خبر - ۱ ماه پیش
کوین متریکس,بیت کوین,اتریوم,بلاک‌چین

کوین متریکس: بیت کوین و اتریوم در برابر حملات ۵۱درصدی مصون هستند

بر اساس آخرین تحقیقات شرکت کوین متریکس، دیگر امکان انجام حملات ۵۱درصدی از سوی دولت‌ها برای نابودی شبکه بیت کوین و اتریوم به‌دلیل هزینه‌های نجومی مورد نیاز برای انجام آن وجود ندارد. نویسندگان این گزارش از معیاری به نام «هزینه کل حمله» برای تعیین دقیق هزینه حمله ۵۱درصدی به این شبکه‌ها استفاده کردند.

خبر - ۲ ماه پیش
بلک‌راک,بیت کوین,ETF اسپات بیت کوین,گری‌اسکیل,آی‌شیرز بیت کوین تراست

ارزش دارایی‌های تحت مدیریت ETF اسپات بلک‌راک از ۱۰۰هزار بیت کوین فراتر رفت

طبق داده‌های رسمی بلک‌راک، ارزش دارایی‌های تحت مدیریت ETF اسپات بیت کوین این شرکت، در روز گذشته به ۱۰۵٬۲۸۰ بیت کوین رسیده است. این به‌معنای رشد بیش از ۳٬۷۰۰درصدی دارایی‌های تحت مدیریت این صندوق از ۲٬۶۲۱ بیت کوین در زمان عرضه‌اش در ۱۱ ژانویه (۲۱ دی) تاکنون است. بدون درنظرگرفتن ETF بیت کوین گری‌اسکیل، آی‌شیرز بیت کوین تراست، اولین صندوق در میان ETFهای جدید اسپات بیت کوین در ایالات متحده است که ارزش دارایی‌های آن در بیست و دومین روز معاملات از ۱۰۰٬۰۰۰ بیت کوین فراتر رفت.

خبر - ۲ ماه پیش
قیمت بیت کوین,بیت کوین,گلس‌نود

حدود ۲۳۰میلیون دلار موقعیت معاملاتی با جهش قیمت بیت کوین لیکوئید شدند

بر اساس داده‌های گلس‌نود، با افزایش نوسانات بازار و جهش قیمت بیت کوین به ۵۱٬۰۰۰ دلار، نزدیک به ۳۰۰میلیون دلار موقعیت معاملاتی ارز دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته لیکوئید شدند. سهم معاملات لیکوئیدشده لانگ و شورت بیت کوین به‌ترتیب ۲۴.۶میلیون و ۷۲.۵میلیون دلار بود.

خبر - ۲ ماه پیش
استیبل‌کوین,آرژانتین,ارز دیجیتال,تتر,USDC,کلمبیا,برزیل

خرید استیبل‌کوین‌ها در آرژانتین ۶۰ درصد از خریدهای ارز دیجیتال را تشکیل می‌دهد

در مواجهه با بحران شدید اقتصادی و کاهش ارزش پزو، ۶۰ درصد از خریدهای ارز دیجیتال آرژانتین شامل استیبل کوین‌های تتر و USDC بوده و تنها ۱۳ درصد از خریدها برای بیت‌کوین بود. آرژانتین رتبه یک را در مقایسه با کلمبیا، برزیل و مکزیک، جایی که خرید استیبل کوین بین ۳۱ تا ۴۰ درصد از کل خرید ارزهای دیجیتال متغیر بوده، دارا است.

خبر - ۲ ماه پیش
آمریکا,استرالیا,استخراج,اداره اطلاعات انرژی

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۲۳ صنعت استخراج ارزهای دیجیتال جهانی به اندازه کل مصرف استرالیا برق مصرف کرده است

گزارش اخیر اداره اطلاعات انرژی (EIA) نشان داد که در سال ۲۰۲۳، صنعت استخراج ارزهای دیجیتال جهانی مقداری برق مصرف کرده است که با کل مصرف استرالیا قابل مقایسه است. این گزارش همچنین بر رشد قابل توجه این صنعت در ایالات متحده تاکید کرد و دولت را بر آن داشت تا مصرف انرژی خود را از نزدیک بررسی کند. انرژی مصرف شده توسط استخراج ارزهای دیجیتال در سطح جهان ۰.۲ درصد تا ۰.۹ درصد از تقاضای برق جهان را تشکیل می‌دهد. در ایالات متحده، این رقم از ۰.۶ درصد تا ۲.۳ درصد از تقاضای برق کشور، معادل استفاده از ایالتی مانند یوتا یا ویرجینیای غربی است.

خبر - ۲ ماه پیش
بیت کوین,BTC,مایکرواستراتژی

خرید ۸۵۰ بیت کوین توسط مایکرواستراتژی در ماه ژانویه

طبق اعلام مایکل سیلور، بنیان‌گذار مایکرواستراتژی، این شرکت در ماه ژانویه (دی) ۸۵۰ بیت کوین دیگر به مبلغ ۳۷.۲میلیون دلار خریداری کرده است که متوسط قیمت پرداختی برای هر بیت کوین را به حدود ۴۳٬۷۶۵ دلار می‌رساند. او همچنین افزود که مایکرواستراتژی هم‌اکنون در مجموع ۱۹۰٬۰۰۰ بیت کوین به ارزش بیش از ۸.۱۵میلیارد دلار در اختیار دارد.

خبر - ۲ ماه پیش
کارت به کارت,مالیات,هادی خانی,مرکز اطلاعات مالی ایران

سقف کارت به کارت حساب‌های شخصی در هر ماه به ۱ میلیارد تومان رسید

حداکثر مبلغ کارت به کارت برای تمام افرادی که پرونده مالیاتی ندارند، به ۱ میلیارد تومان و ۲۰۰ تراکنش محدود شده است.

خبر - ۲ ماه پیش