کانکس دوبلکس

زندگی در دنیای مدرن امروزه باعث تغییر در انواع مختلف سازه ها و پدید آمدن کانکس دوبلکس شده است. همانطور که می دانید کانکس ها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می‌توان به کانکس ویلایی کانکس پیش ساخته و غیره اشاره نمود در طراحی و معماری کانکس ها امروزه با پدیده کانکس دوبلکس مواجه هستیم که در ادامه توضیحات آن به صورت کامل ذکر می گردد.

منظور از کانکس دوبلکس چیست؟

در ابتدای کار باید دانستن منظور از این نوع کانکس ، سازه های پیش ساخته ایست که به صورت دو طبقه ی مجزا طراحی و تولید شده و در محل نصب به هم متصل می گردند. سلیقه کاربران در استفاده از این سازه ها ی دوبلکس بسیار متنوع و متفاوت می باشد.

در نتیجه برای این سازه ، طرح ها و مدل های مختلفی در بازار ارائه شده است. باید گفت اکثر مردم اطلاعات دقیقی در مورد کانکس دوبلکس ندارند و نمی دانند که این نوع سازه ها دقیقاً چه ویژگی ها و کاربردهایی دارند ؛ اگر شما نیز جزو کسانی هستید که در مورد این نوع سازه ها اطلاعات خاصی ندارید، حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معمولاً کانکس پیش ساخته دوبلکس برای اهداف بسیار متفاوتی می تواند دنبال شود. برخی از افراد زمانی که به فکر تهیه ی کانکس دوبلکس می افتند، اهداف مختلفی را در نظر می گیرند . مثلا اهداف اداری و کاربری کاری؛ مانند بخش مدیریتی یا معاونت یک شرکت که تصمیم گرفته از میان کارمندان خود جدا باشد.

بنابراین به یک شرکت کانکس سازی معتبر مراجعه کرده تا بتوانند کانکس های دوبلکس پیش ساخته را با مرغوب ترین مواد و متریال سفارش دهند کانتینر دوبلکس.

ویژگی ها و مزایای کانکس دوبلکس

 

ویژگی ها و مزایای کانکس دوبلکس

ویژگی ها و مزایای کانکس دوبلکس

در مورد مشخصات و مزایای این نوع کانکس ها نکات بسیار زیادی وجود دارد که البته بر حسب کاربری هر کدام از این سازه ها کاملاً متفاوت است ؛ به عنوان مثال یکی از این زمینه‌ها زمینه ابعاد است که می‌خواهیم به آن بپردازیم.

ابعاد کانکس دوبلکس

در طراحی و ساخت سازه پیش ساخته دو طبقه هیچگونه محدودیتی از لحاظ ابعاد وجود ندارد. یعنی شما می توانید سازه هایی را با اندازه ها و ابعاد مختلف طراحی و در نهایت به مرحله اجرا درآورید. البته باید به این نکته توجه نمود که گاهی در ساخت این نوع سازه ها محدودیتهای مطرح می‌شود.

که این محدودیت ها تاثیر مستقیمی از نوع سازه ها نگرفته‌اند ، بلکه بستگی به عوامل مختلفی مانند قرار گرفتن در جاده و موارد دیگر دارند . گاهی نیز بعضی از شرکت ها برای انتقال سازه محدودیت هایی را اعمال می کنند.

اما باید در نظر گرفت که برای محدودیت‌های اندازه سوله و سازه در هنگام انتقال نیز راه حل هایی وجود دارد. از جمله این که می‌توان سازه ها را به صورت دو تکه یا چند تکه حمل نمود و در محل نصب سازه قطعات را به هم متصل کرد.

به این روش دیگر دغدغه‌ای برای در نظر گرفتن ابعاد مختلف سازه وجود ندارد.  و شما می توانید بدون هیچ دغدغه ای اندازه مورد نظرتان برای سوله را انتخاب نمایید.

مراحل طراحی کانکس

برای طراحی و تولید این سازه ها در ابتدای کار مهندسین و کارشناسان از محل نصب بازدید به عمل می‌آورند . سپس بر اساس محاسبات مختلفی مانند محاسبات سازه ای موقعیت ، محل نصب سازه ، شرایط آب و هوایی محل و عواملی دیگر معماران طرح و اتود اولیه سازه پیش ساخته را بر روی کاغذ ترسیم می نمایند.

سپس در ادامه با کاربر مشورت نموده و بر اساس خواسته های او طرح اولیه به صورت سه بعدی ترسیم می گردد. تا قبل از اینکه سازه به صورت کامل به اجرا در بیاید ، شکل کلی آن مشخص گردد.  این شکل ها معمولاً با استفاده از پلان های نرم افزارهای پیشرفته مانند اتوکد توسط افراد خبره و متخصص در این زمینه اجرا می شود.

 نمای کانکس دوبلکس

 

نمای کانکس دوبلکس

نمای کانکس دوبلکس

از آنجایی که کانکس دوبلکس کاربری‌های مختلفی دارد ، نمای این کانکس ها نیز متفاوت می باشد. مثلاً ممکن است در نمای این ساختمان ها از پانل ساندویچی کانکس کارگاهی استفاده گردد و یا در مواردی می توان در نمای بیرونی سازه از چوب استفاده نمود ؛ گاهی نمای بیرونی این سازه ها از ورق های فلزی تشکیل شده است.

باید در ابتدای کار مشخص نمود کاربری این سازه دقیقاً چیست و در چه مواردی قصد به‌کارگیری این سازها را داریم، سپس بر اساس نوع کاربری و اینکه این سازه در چه دسته ای قرار می گیرد. نمای داخلی و بیرونی این سازه به صورت کامل مشخص می گردد. به طور کلی کاربری های سازه پیش ساخته دو طبقه شامل اداری ، مسکونی ، کارگاهی، دفاترمهندسی و … می باشد کانکس مسکونی.

محل نصب

مهندسین و طراحان سازه همواره اهمیت زیادی برای محل نصب کانکس قائل می باشند. در ساخت تمام سازه های کانکس شرایط اقلیمی و آب و هوا و مصالح و متریال استفاده شده در ساخت آن ها اهمیت زیادی دارد. اما این موضوع در مورد کانکس دوبلکس اهمیت چندین برابری پیدا می نماید.

 کف کانکس

معمولاً برای ساختن کف کانکس از صفحات عرشه فولادی بهره گرفته می شود . پس از این که صفحات عرشه فولادی نصب گردید ، در کف پوش آن مصالحی مانند پارکت طرح دار با طرح های بسیار متنوع و یا هم چنین سرامیک استفاده می شود.

 قابلیت انتقال

در مورد اکثر کانکس های پیش ساخته این موضوع وجود دارد که می توان این کانکس ها را به راحتی منتقل نمود و کاربری آن را عوض کرد . اما در مورد سازه کانکس دوبلکس باید به این نکته توجه کرد که این نوع سازه نمی‌تواند از مشخصه پرتابل بودن بهره ببرد ؛ زیرا همانطور که کاملاً از نام آن پیداست این سازه یک بنا با دو طبقه می باشد.

پس حتماً در ابتدای کار استحکام و استقامت سازه مدنظر مهندسان و متخصصین و طراحان قرار می گیرد تا بتواند در برابر انواع سیل طوفان و بادهای شدید زلزله و موارد دیگر تاب بیاورد .

نکته دیگری که وجود دارد این است که طبقه دوم با قرار گرفتن بر روی طبقه اول این نیاز را فراهم می کند. که اتصال سازه بنا و فونداسیون به خوبی شکل بگیرد ؛ یعنی حتما حتما ضروری است. سازه ها در جای خود به شدت محکم شوند تا هنگام وزش بادهای شدید آسیبی به سازه دوطبقه نرسد .

مقاوم سازی کانکس

 

مقاوم سازی کانکس

مقاوم سازی کانکس

همچنین متخصصان و طراحان برای اینکه بتوانند در فضای بنای دوبلکس آرامش ایجاد نمایند ، از راهکارهای مختلفی استفاده می کنند. مثلاً برای اینکه سر و صدای طبقه بالا از طریق راه رفتن افراد اعضایی که در طبقه پایین هستند را مورد اذیت و آزار قرار ندهد بتن ریزی به شیوه عرشه فولادی اتفاق می‌افتد.

بتن ریزی عرشه فولادی به لحاظ اقتصادی بسیار بسیار توجیه بالایی داشته و می‌تواند به شدت مقرون به صرفه باشد. معمولاً سقف های عرشه فولادی باعث می شود که نتوان کانکس پیش ساخته دوبلکس را انتقال داد و مانع جابجایی و انتقال این سازه به نقاط دیگر می گردند. اما افراد باید بین استحکام سازه و جابجایی آن یکی را انتخاب نمایند.

یعنی داشتن کانکس دوبلکس مقاوم و مستحکم و در عین حال جابجایی پذیری آن محال است. البته ذکر این نکته دور از اهمیت نیست که در شرایطی خاص می‌توان دو طبقه کانکس مورد نظر را به صورت مجزا تولید نمود و پس از آن در محل مورد نظر دو طبقه را با پیچ و مهره به همدیگر متصل کرد.

در این موارد می توانید اگر به هر دلیلی تصمیم تصمیم گرفتید سوله خود را به مکان دیگری انتقال دهید. این کار را به وسیله باز کردن و جدا نمودن طبقات و انتقال آنها فراهم کنید.

راه پله

برای اتصال و برقراری ارتباط بین طبقه اول و دوم کانکس دوبلکس استفاده از یک راه پله جذاب ضروری می باشد. معمولاً در استفاده از راه پله حتماً حفاظ قرار داده می شود. حفاظ راه پله می تواند شیشه ای چوبی یا نرده ای باشد . همچنین اگر در سازه مد نظر پله گرد نیز قرار داده شود زیبایی بصری زیادی به ساختمان بخشیده و نگاه هر بیننده ای را به خود خیره می سازد.

محل قرارگیری راه پله با توجه به کاربرد کانکس میتواند مختلف باشد. در سازه هایی مانند کانکس های اداری معمولاً راه پله بیرون از ساختمان قرار میگیرد اما در کانکس های ویلایی معمولاً راه پله در داخل خود می باشد.

تراس

در سازه های دو طبقه برای اینکه بتوان از طبقه بالا دید خوبی به اطراف را فراهم آورد و منظره زیبایی را به کانکس بخشید از تراس استفاده می نمایند. تراس در کانکس دوبلکس بسیار بسیار کاربردی می باشد و از سوی دیگر جلوه خاصی بیرون این سازه ها می بخشد. که می توانند نگاه هر فرد را به خود جذب نماید.

سرویس بهداشتی و حمام مجزا

 

سرویس بهداشتی و حمام مجزا

سرویس بهداشتی و حمام مجزا

در کانکس های دو طبقه امکان اینکه برای هر طبقه کانکس سرویس بهداشتی و یا حمام در نظر گرفته شود. کاملاً فراهم است در واقع در کانکس دوبلکس گویا ۲ کانکس کاملاً مستقل داریم که با یک راه پله به همدیگر متصل شده اند.

از اینکه ما را در خواندن این مقاله تا انتها یاری نمودید، بسیار سپاسگزارم .

 

b2n

yun

rizy