آغاز تحقیقات دولت پاکستان درباره جابجا شدن ده‌ها میلیارد دلار از طریق شبکه‌هاى پولشویى على خامنه‌اى

- فساد مالى در تشكیلات عریض و طویل ولى فقیه به دنبال دستگیرى چند عضو تیپ «زینبیون» پس از ٧ سال برملا شده است.
- این شبكه از زائرانى كه به شهرهاى نجف و قم سفر مى‌كردند نیز براى قاچاق پول بین عراق و ایران استفاده مى‌كرده است.

دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ برابر با ۱۱ آپریل ۲۰۲۲


مسئولان آژانس تحقیقات فدرال پاکستان مى‌گویند، در هفت سال گذشته مبالغ هنگفتى پول بطور غیرقانونى بین پاکستان و ایران جابجا شده و نماینده على خامنه‌اى، ولى فقیه رژیم جمهورى اسلامى، دریافت‌کننده آن بوده است.

به گزارش «عرب نیوز، روز یکشنبه دهم آوریل، به دنبال دستگیرى چند عضو تیپ «زینبیون» از گروه‌هاى نیابتى رژیم جمهورى اسلامى از سوى پلیس کراچى و طبق اسناد به دست آمده که «عرب نیوز» آنها را دیده است، از این طریق در سال‌هاى اخیر، ده‌ها میلیارد دلار جابجا شده است.

باند پولشویى خامنه‌اى از راه‌هاى غیرقانونى و غیررسمى مانند «حواله» براى انتقال پول استفاده کرده است.

این شبکه از زائرانى که به شهرهاى نجف و قم سفر مى‌کردند نیز براى قاچاق پول بین عراق و ایران استفاده مى‌کرده است.

طبق این اسناد، ابوالفضل بهاءالدینى نماینده على خامنه‌اى با درآمد ماهانه ۲۰۰ هزار دلاری در پاکستان از دریافت‌کنندگان این پولشویى بوده است. این شخص پس از بازداشت اعضاى تیپ «زینبیون» از پاکستان فرار کرده است.

بهاءالدینی از فردی به نام «علیرضا» که مظنون اصلی پرونده است، پول دریافت مى‌کرده است. «علیرضا» یکی از ۱۳ نفری بوده که در ژانویه ۲۰۲۲ به اتهام پولشویی و ارتباط با یک سازمان اطلاعاتی خارجی در شهر کراچی پاکستان بازداشت شد.

بر اساس اعترافات او، فردی به نام سیدوصال حیدر نقوی که دستیار ابوالفضل بهاءالدینی بوده نیز بازداشت شد.

طبق اسناد موجود در این پرونده، «علیرضا» فاش کرده که «ماهانه ۲۰۰هزار دلار» از طریق وصال حیدر نقوی به بهاءالدینی نماینده خامنه‌ای در پاکستان، پرداخت می‌کرده است.

در همین ارتباط، یک «منبع آگاه» در ایران به «عرب‌ نیوز» گفته که بهاءالدینی پیشتر، احتمالا در فاصله زمانی اوت ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ (مرداد تا بهمن ۱۴۰۰) پاکستان را ترک کرده است.

اسناد ارائه شده به دادگاه همچنین نشان می‌دهد که «علیرضا» متهم اصلی این پرونده، حدود ۳۱ میلیون روپیه (تقریبا معادل ۱۶ هزار و ۴۰۰ دلار) به حساب یک شبکه تلویزیونی در پاکستان و یک میلیون روپیه نیز به حساب یک مدرسه دینی در اسلام‌آباد پاکستان، متعلق به یک رهبر یا حزب سیاسی مذهبی منتقل کرده است.

«عرب‌ نیوز» نوشته که «علیرضا» و حیدر نقوی همچنان در بازداشت بسر می‌برند.

على خامنه‌اى در کشورهایى که جوامع شیعه در آن زندگى مى‌کنند، سازمانى به نام دفتر نمایندگى ولى فقیه براى فشار به مقامات محلى تأسیس نموده که تشکیلاتى کاملا غیرقانونى و غیررسمی‌است.

انتشار اسناد پولشویى جمهورى اسلامى توسط آژانس تحقیقات فدرال پاکستان، سه هفته پس از آن انجام مى‌شود که «وال استریت ژورنال» از قول مسئولان کشورهاى غربى خبر داده بود که رژیم ایران یک «شبکه مخفى مالى» شامل ۶١ حساب بانکى در ٢٨ بانک خارجى در کشورهاى ترکیه، چین، هنگ کنگ، امارات و سنگاپور به وجود آورده و در سال‌هاى اخیر، ده‌ها میلیارد دلار از این طریق جابجا کرده است.

این روزنامه جمعه ۱۸ مارس ۲۰۲۲ در گزارشی، شبکه پولشویی حکومتی ایران را بخشی از برنامه‌‌ریزى برای آنچه تهران «اقتصاد مقاومتی» می‌نامد، معرفی کرد و نوشت، شبکه مربوطه توانسته «توان چانه‌‌زنى ایران در مذاکرات احیای برجام را افزایش دهد.»

این در حالیست که بر اساس آخرین گزارش گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی FATF در مهر ۱۴۰۰، حکومت ایران همچنان در فهرست سیاه قرار دارد.

گروه ویژه اقدام مالی، نهادی بین‌المللی است که با هدف مبارزه با پولشویی در سطح جهانی فعالیت می‌کند. این گروه تصویب چند لایحه مرتبط با پولشویی را برای خروج ایران از فهرست سیاه لازم می‌داند.

مقامات مسئول در جمهوری اسلامی تا کنون بارها به روش‌های مختلف ایران برای دور زدن تحریم‌های جهانی اشاره کرده‌اند و حتی محمدجواد ظریف وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی در دولت روحانی گفته بود که «ما در دور زدن تحریم‌ها دکترا داریم!»

همچنین محمد مخبر دزفولی رئیس پیشین «ستاد اجرایی فرمان امام»‌ و  معاون اول ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم و معروف به «قاضی مرگ» در ۲۴ آذر سال ۱۴۰۰ با اشاره به «مشکلات انتقال پول» برای واردات تجهیزات واکسن کرونا به ایران، فاش نمود که یکی از سفرای جمهوری اسلامی این تجهیزات را با عنوان «اسباب خانه» به ایران وارد می‌کرد.

چندى پیش نیز یک نهاد مستقل یمنی به نام «استعاده» (پس‌گرفتن) در یک گزارش تحقیقی از فعالیت شرکت‌های تجاری یمنی وابسته به رهبران صف اول حوثی‌ها با بانک‌ها و شرکت‌های صرافی محلی و مشارکت و حمایت نامحدود تهران، برای قاچاق نفت ایران و پولشویی برای تامین مالی این گروه شبه‌‌نظامى در جنگ علیه نیروهای دولت قانونی یمن خبر داده بود.

نهاد موسوم به «استعاده» که فعالیت‌های کودتاگران حوثی‌ در حیف و میل و غارت اموال عمومی‌ و سرمایه‌های ملی یمنی‌ها را ردیابی می‌کند، در گزارش ۵٣ صفحه‌ای مفصلی گفته است: «حوثی‌ها طی چند سال تسلط بر صنعا، تاجران یمنی را به حاشیه رانده و افراد وابسته به خود را برای قاچاق و پولشویی با نهادهای نظامی‌ایران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کار گرفته‌اند. این گروه با تاسیس ٣٠ شرکت‌ نفتی با نام‌های جعلی برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی و آمریکایی علیه ایران و قاچاق نفت خام برای تامین منابع مالی جنگ داخلی در این کشور فعالیت خود را افزایش دادند.»

این گزارش فاش کرده بود که بارزترین شرکت‌ واسطه که نفت خام ایران را با قیمت بسیار ارزان قاچاق می‌کند، شرکت «بلک دایموند» (الماس سیاه) است که مالک آن «صلاح فلیته» برادر محمد عبدالسلام سخنگوی رسمی‌ شبه‌‌نظامیان حوثی‌ است.

طبق گزارش این نهاد مستقل یمنی، این فقط شرکت «بلک دایموند» نیست که در قاچاق نفت خام ایران و پولشویی فعالیت می‌کند بلکه شرکت‌هایی مانند شرکت «وزراکون» برای واردات و صادرات، شرکت «تاپ فود» و شرکت «گودهایبر» که دارای حساب‌های بانکی در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها هستند، از جمله شرکت‌های وابسته به حوثی‌ها به شمار می‌روند که در زمینه پولشویی و قاچاق نفت خام ایران فعالیت می‌کنند.

طبق این گزارش، این شرکت‌ها با همکاری بانک‌های محلی در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها فعالیت پولشویی و قاچاق و خرید و فروش فرآورده‌های نفتی را انجام می‌دهند.

 

 

 

برای امتیاز دادن به این مطلب لطفا روی ستاره‌ها کلیک کنید.

توجه: وقتی با ماوس روی ستاره‌ها حرکت می‌کنید، یک ستاره زرد یعنی یک امتیاز و پنج ستاره زرد یعنی پنج امتیاز!

تعداد آرا: ۰ / معدل امتیاز: ۰

کسی تا به حال به این مطلب امتیاز نداده! شما اولین نفر باشید

لینک کوتاه شده این نوشته:
https://kayhan.london/?p=280600