زیبایی صورت

جراحی پلاستیک در گذر زمان

تعریف جراحی پلاستیک

جراحی پلاستیک (Plastic surgery) در گذر زمان ، شاخه ای از اعمال جراحی است که وظیفه اصلاح شکل و کارکرد اندام را بر عهده دارد و با ترمیم آن در زیبایی و عملکرد اندام تاثیر می گذارد. امروزه جراحی پلاستیک طرفدارن زیادی در تمام دنیا دارد .

جراحی پلاستیک تنها کارکرد زیبایی ندارد چرا که بسیاری از انواع عمل هایی که مرتبط با ترمیم و بازسازی اندام می شود در این دسته قرار می گیرند. عمل هایی مانند جراحی و بازسازی عضو قطع شده و ترمیم سوختگی ها از این دست عمل ها هستند.

ریشه نامگذاری

جراحی پلاستیک در گذر زمان

نمونه عمل جراحی صورت در گذشته

واژه پلاستیک در جراحی پلاستیک، از واژه یونانی پلاستیکوس (plastikos) گرفته شده که به معنای قالب یا شکل‌دهی است و برخلاف آنچه خیلی از ماها فکر می کنیم، ربطی با پلاستیک که از مشتقات نفت است ندارد.

انواع جراحی پلاستیک

جراحی پلاستیک نوین به دو دسته بازسازی نقص‌های جسمی و زیباتر کردن شکل عادی تقسیم می شود.در جراحی پلاستیک پزشکان تمام سعی و تلاششان را انجام می دهند تا علاوه بر اینکه عروق بدن را حفظ کنند، هر بافت را با بافت مشابه آن جایگزین کنند تا آسیب کمتری به بافت ها برسد.

تاریخچه جراحی پلاستیک

قدمت جراحی پلاستیک با توجه به پاپیروس های کشف شده از مصر باستان و متون سانسکریت هند، به حدود ۳ هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.

در نوشته های تاریخی یاد شده روش هایی در مورد چگونگي ترمیم آسيب‌هاي صورت و شکستگي بيني و استخوان فک ثبت شده است.

از آنجایی که در هند باستان یکی از انوع مجازات گناهکاران قطع اعضایی از بدن مثل بینی بود، درآن زمان به عمل جراحی بینی نیاز پیدا شد.

این جراحی ها شکل هایی ابتدايي از عضو قطع شده ایجاد می کرد و تنها جهت ترمیم عضو قطع شده و کم کردن زشتی کاربرد داشت.

دست نوشته هایی از یک طبیب و نویسنده هندی به نام سوشراتا (Sushruta) در ۶۰۰ سال قبل از میلاد وجود دارد که در آن ها توضیح داده که چگونه مي‌توان لاله گوش و بيني صدمه ديده را با استفاده از روش پيوند ترميم کرد.

پدر جراحی پلاستیک

دست نوشته های سوشراتا در قرن هفتم میلادی به عربی ترجمه شدند و این ترجمه ها به اروپا رسید. در ایتالیا پزشکی به نام گاسپاره تاگلیکوزی (Gasparo Tagliacozzi) با مطالعه این نوشته ها با روش‌های سوشراتا آشنا شد.

گاسپاره تاگلیکوزی که عده ای او را پدر جراحی پلاستیک می دانند روشی ابداع کرد که پایه گذار انتقال بافت بین دو نقطه از بدن به حساب می آمد. روش او این بود که برای مدتی پوست بازو  را به بینی وصل و پس از ایجاد پیوند، بینی را از بازو جدا می کرد و سپس آن را فرم می داد.

History of Cosmetic Surgery1 جراحی پلاستیک
گاسپاره تاگلیکوزی بینی را به پوست بازو پیوند می زد

پدر جراحی پلاستیک مدرن

سال ها بعد یک متخصص گوش و حلق و بینی آمریکایی به نام جان اورلاندو روی (John Orlando Roe)، روش بسته را در جراحی بینی ابداع نمود و لقب پدر جراحی پلاستیک مدرن را از آن خود کرد.

درسال ۱۹۲۸ یک جراح آلمانی به نام داکوس ژوزف (Dacques Joseph)  کتابی به نام (عمل زیبایی بینی و سایر جراحی های پلاستیک صورت) نوشت و  در آن به شرح تکنیک های اصلاح شده جراحی برای عمل جراحی کوچک کردن بینی از طریق شکاف درونی پرداخت.

داکوس ژوزف روش های مشابه رینوپلاستی را برای مرد جوانی استفاده کرد که به دلیل داشتن بینی بزرگ در اجتماع حاضر نمی شد.

بنیانگذار جراحی پلاستیک در ایران

عمل جراحی پلاستیک بینی در ایران ﺑـﻴﺶ از ۴۰ ﺳـﺎل ﭘﻴﺶ توسط دﻛﺘﺮ سیروس اﺻﺎﻧﻠﻮ انجام شد.

دکتر اصانلو که پایه گذار جراحی پلاستیک در ایران است، در ﻛﺸـﻮرﻫﺎی ﻓﺮاﻧﺴـﻪ و آﻣﺮﻳﻜـﺎ تحصیل کرد و سپس ﺑـﻪ اﻳـﺮان ﺑﺎزﮔﺸت و ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اوﻟﻴﻦ ﺟﺮاح بینی شروع به فعالیت کرد.

او علاوه بر اینکه تعداد بسیار زیادی عمل ﺟﺮاحی ﭘﻼﺳﺘﻴﻚ و ﺑه ویژه عمل بینی انجام داد، ﺷﺎﮔﺮدان زﻳﺎدی را نیز در این زمینه آموزش داده و تربیت نمود. برای بیشتر آشنا شدن با انوع جراحی های زیبایی سایت هامون مدیکال را دنبال کنید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *