ممنوعیت فعالیت رمزارزها؛ آیا اقتصاد ایران در آستانه یک تکان غیرمنتظره تازه است؟

در روز‌هایی که شیوع ویروس کرونا در کنار فلج کردن زندگی عادی ساکنین کره زمین، اقتصاد جوامع بشری را بحرانی کم نظیر مواجه ساخته است و ...

الناز مهیمنی

نویسنده : الناز مهیمنی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

ممنوعیت فعالیت رمزارزها؛ آیا اقتصاد ایران در آستانه یک تکان غیرمنتظره تازه است؟

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از عصر ایران در روز‌هایی که شیوع ویروس کرونا در کنار فلج کردن زندگی عادی ساکنین کره زمین، اقتصاد جوامع بشری را بحرانی کم نظیر مواجه ساخته است و نهاد دولت در کشور‌های مختلف در فکر راه حلی برای کاهش صدمات مالی و جانی و مسیری برای برون‌رفت از این بلای عالم‌گیر هستند، برخی سیاست‌های شتابزده و محدود کننده در اقتصاد ایران، می‌تواند ضربات مضاعفی به بدنه معیشت و دادوستد گروه عمده‌ای از ایرانیان وارد کند. 

به گزارش «تابناک»؛ اقتصاد کشورمان که به جز رکود ناشی از آسیب‌های کرونا، طی چندسال اخیر متاثر از تحریم‌های سنگین آمریکا و همراهی کشور‌های غربی است، روز‌های پر تلاطمی را تجربه می‌کند و در این میان هنوز آثار مخرب برخی تصمیمات و طرح‌های اشتباه مدیران اقتصادی در بازار سرمایه و بورس فروکش نکرده که شنیده می‌شود، طرح‌های ضربتی و ناگهانی، بخش دیگری از فضای جدید کسب و کار در حوزه «رمزارز» و «ارز دیجیتال» را نشانه رفته است.

رمز ارز‌ها به دلایل متعدد، یکی از محبوب‌ترین حوزه‌های سرمایه‌گذاری مدرن در سراسر جهان به شمار می‌روند. علاوه بر جذابیت‌های مربوط در سرفصل سرمایه‌گذاری و برخی برتری‌های ذاتی این نوع از تجارت ـ که با دنیای آینده بشر گره خورده است ـ فناوری که این نوع ارز با استفاده از آن ساخته شده، روزافزون در حال توسعه است و جالب اینکه اقتصاد ایران با تمام محدودیت‌هایی که قدرت‌های بزرگ با تحمیل تحریم‌های ظالمانه برایش ایجاد کرده اند، سهم مناسبی از بازار جهانی آن کسب کرده است؛ هرچند این سهم با توجه به مزیت‌های داخلی تا جلب رضایت صاحب نظران و رسیدن به جایگاه شایسته ایران فاصله زیادی دارد و جا برای کار بسیار است.

در حالی که برخی شرکت‌ها و صنایع چندملیتی و بین المللی، با ظرافت خاصی در حال انتقال دارایی‌ها به حوزه رمزارز و تصاحب سهم عمده در تجارت دیجیتال هستند، در کشور ما نیز به اهمیت فوق العاده و کاربرد جادویی آن پی برده شده و البته در این زمینه نیز مردم، پیشاپیش دولت و تصمیم گیران اقتصاد به آن روی آروده اند، به نحوی که هم اکنون ارزش بازار ارز‌های دیجیتال در ایران طبق آخرین برآورد‌ها به بیش از ۲۵هزار میلیارد تومان رسیده و غیر از جمعیت زیاد درگیر این بازار، ۲هزارنفر به صورت مستقیم در آن اشتغال دارند.

در چنین شرایطی، ناگهان خبر ممنوعیت دادوستد در این حوزه نه تنها غافلگیرکننده به‌نظر می‌رسد، بلکه به زیرزمینی شدن این نوع از فعالیت نوین اقتصادی و خروج این تجارت از شفافیت کنونی می‌انجامد؛ هرچند اقدام مدیران برای قرار دادن این کسب وکار تازه در چارچوب قانونی و هدفمند قابل درک است، اقدام فعلی اثری معکوس خواهد داشت و قطعا خسارت چند هزار میلیارد تومانی دیگری، متوجه بخش دیگری از دارایی قشرهای مردم خواهد کرد، درحالی که می‌توان به راحتی در فرصت مغتنم و کافی و با تشکیل کارگروه‌های تخصصی و بررسی همه جوانب این موضوع حساس در کشور، به وضع قوانینی شفاف و کاربردی مبادرت ورزید و در فضایی آرام و به دور از تنش تازه و با عدم دخالت افراد و دستگاه‌های غیرمسئول، می‌توان تحرک اقتصادی تازه‌ای در بازار ایجاد کرد.

بحران‌های مالی متعدد ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی و اتخاذ آن‌ها در اتاق‌های دربسته، می‌تواند نگرانی‌ها از تکرار برخی آسیب‌های اجتماعی خطرناک را تقویت کند و کشور را در بحرانی تازه و خودساخته گرفتار سازد و به دنبال آن، هزینه‌هایی به مراتب بیشتر برای سایر حوزه‌ها به خصوص آرامش نسبی فعلی در پی داشته باشد.

ابزار برتر برای محو تاثیر تحریم‌ها علیه ایران و اجرای اقتصاد مقاومتی

یکی از مشکلات بزرگ در اقتصاد ایران، هزینه‌های مادی و معنوی حاصل از تحریم برای تامین نیاز‌های اولیه کشور در زمینه‌های استراتژیک مانند غذا و داروست. این هزینه‌ها با کمک ارز‌های دیجیتال از بین خواهند رفت و مراکز فسادزایی که در سایه ورود و خروج ارز با واسطه‌های زیاد ایجاد شده‌اند، تعطیل خواهند شد. ممنوع کردن فعالیت ارز‌های دیجیتال این شانس بزرگ و در دسترس را از کشور می‌گیرد؛ باید گفت تعطیل کردن بازار ارز‌های دیجیتال در کشور کمک به تحریم اقتصاد ایران است.

از طرفی باید توجه داشت که ارز‌های دیجیتال توسط هیچ دولت یا نهادی قابل پیگیری و بلوکه شدن نیستند و به همین دلیل ابزار‌های بسیار مناسبی برای خنثی کردن تحریم‌ها علیه ایران به شمار می‌روند. با استفاده از ارز‌های دیجیتال، می‌توان با کم‌ترین هزینه و بدون معضلات قانونی، هرگونه نیاز کشور در حوزه‌های مختلف را تامین کرد. به این ترتیب، هیچ ابزار مالی بهتر از ارز‌های دیجیتال برای محو تاثیرات آزاردهنده تحریم و برتری نظریه اقتصاد مقاومتی در اوضاع فعلی تجارت بین الملل نیست.

اکوسیستمی برای حفظ نیرو‌های مولد و نخبه کشور

تجارت بر مبنای رمز ارز حوزه اقتصادی مبتنی بر فعالیت نیرو‌های نخبه برنامه‌نویس، بازاریاب‌های حرفه‌ای و متخصصان فناوری‌های پیشرفته است؛ همین شرایط و ظرفیت ایجاد شده در کشور باعث شده اکوسیستم ارز‌های دیجیتال در اندک زمانی به یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های کسب و کار در ایران بدل شود و غیرقانونی کردن این فعالیت، باعث افزایش احتمال مهاجرت قشر مولد از ایران خواهد شد. بسیاری از اعضای تیم‌های مختلف صرافی‌های رمز ارز در ایران را نخبگان علمی و صنعتی تشکیل می‌دهند و بیشتر اعضای تیم‌های مختلف صرافی‌ها ارز‌های دیجیتال در این گروه قرار می‌گیرند.

ممنوعیت فعالیت رمزارزها؛ آیا اقتصاد ایران در آستانه یک تکان غیرمنتظره تازه است؟

رمزارز مانعی سخت مقابل فرار سرمایه به صنعت ساختمانی ترکیه و امارات

ارز‌های دیجیتال روند ورود و خروج ارز به کشور را نیز تسهیل کرده‌اند. بازار ارز‌های دیجیتال این قابلیت را دارد که از خروج همیشگی ارز به سمت بازار مسکن کشور‌های همسایه مانند ترکیه و امارات جلوگیری کند؛ خروجی که قدرت مدیریت بازار در داخل را به شکل چشم‌گیری کاهش داده و اکنون ایرانیان را به نخستین خریداران ملک در کشور‌های مذکور تبدیل کرده است که در صورت تداوم می‌تواند ریشه‌های اقتصاد کشور را بخشکاند.

نوشتن از میزان سرمایه کلان خارج شده برای خرید ملک‌های بی کیفیت خارج از مرز‌های ایران، دردی را دوا نمی‌کند، بلکه این مسئولان اقتصادی کشور هستند که باید با خودداری از تصمیمات احساسی و خلق الساعه که بدون بهره گیری از نظریه کارشناسان و اقتصاددانان به ابلاغیه و بخشنامه و قانون بدل می‌شوند، از آزمودن تجربه‌های تلخ گذشته دست بکشند و بگذارند در شرایط بغرنج فعلی، شوکی جدید به بازار مستعد ایران برای تلاطم وارد نشود.

متاسفانه نهاد قانون‌گذاری در ایران با تعلل و سکوت خود، باعث ایجاد فضای نامشخص قانونی برای فعالان اکوسیستم ارز‌های دیجیتال شده است و اکنون با تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی، موج دومی از تخریب اعتماد و فرار سرمایه از بازار اقتصاد ایران را رقم خواهد زد که ضرورت دارد در این روز‌های پایانی سال از آن به شدت پرهیز شود تا شاهد یک تکانه شدید دیگر در اقتصاد کشور نباشیم.


لینک کوتاه: https://b2n.ir/e96349 

مدیرعامل نوبیتکس: به یک فرانهاد برای تنظیم‌گری فین‌تک نیاز داریم
ونزوئلا ارز دیجیتال ملی خود را بعد از ۶ سال کنار می‌گذارد
قزاقستان موفقیت برنامه آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را اعلام کرد
انتقاد انجمن بلاکچین از پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» از سوی مجلس
طبق اعلام معاون فرماندار تایوان، آن‌ها جدی‌تر از گذشته به‌دنبال استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

ونزوئلا,ارز دیجیتال ملی,تحریم‌های آمریکا,پِترو,نفت

ونزوئلا ارز دیجیتال ملی خود را بعد از ۶ سال کنار می‌گذارد

دولت ونزوئلا اعلام کرده است فعالیت پِترو، ارز دیجیتال ملی این کشور از روز ۱۵ ژانویه (۲۵ دی) متوقف می‌شود. پترو یک ارز دیجیتال با پشتوانه نفت است که در سال ۲۰۱۸ و با هدف مقابله با تحریم‌های آمریکا راه‌اندازی شده بود، اما هرگز به‌طور گسترده موردپذیرش قرار نگرفت و با وجود تلاش‌های دولت برای تشویق مردم به استفاده از آن، به‌عنوان یک ارز رسمی معرفی نشد.

خبر - ۳ ماه پیش
قزاقستان,ارز دیجیتال بانک مرکزی,CBDC

قزاقستان موفقیت برنامه آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را اعلام کرد

ارز دیجیتال بانک مرکزی قزاقستان (CBDC) پس از یک پروژه آزمایشی یک ماهه به موفقیت دست یافته است. به گفته بانک مرکزی پیشرفت‌های مختلف تجاری، نظارتی و فنی برای ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی می‌شود. در مرحله آزمایشی، این ارز دیجیتال با تسهیل تراکنش‌هایی مانند ارائه ناهار رایگان به دانش‌آموزان مدرسه از طریق کارت محلی «Onay» ، کاربرد خود را نشان داد.

خبر - ۴ ماه پیش
انجمن بلاکچین ایران,داخلی,وزارت نفت,تخلف,ماینر,ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها

انتقاد انجمن بلاکچین از پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» از سوی مجلس

کمیسیون اقتصادی مجلس در روزهای گذشته پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» را تدوین کرده و آن را در اختیار نهادهایی مثل وزارت اطلاعات، بانک مرکزی، مرکز ملی فضای مجازی و نصر کشور، وزارت ارتباطات و قوه قضاییه قرار داده است. این پیش‌نویس هنوز نهایی نشده و در انتظار نظرات این نهادها برای بررسی جهت تصویب است. اما مُهر آنی که در این طرح به چشم می‌خورد، متخصصین بازار رمزارزها را نگران کرده است که بدون بررسی‌های دقیق به تصویب برسد.

خبر - ۴ ماه پیش
تایوان,بانک مرکزی,CBDC,ارز دیجیتال بانک مرکزی عمده فروشی

طبق اعلام معاون فرماندار تایوان، آن‌ها جدی‌تر از گذشته به‌دنبال استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند

بانک مرکزی تایوان اخیراً یک مطالعه امکان سنجی در مورد معرفی ارز دیجیتال بانک مرکزی عمده فروشی (CBDC) را تکمیل کرده است و اکنون به طور فعال در حال بررسی اجرای آن است.

خبر - ۴ ماه پیش
رمزپول,بانک مرکزی,داخلی,بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران,قانون‌گذاری

«رمزپول» در قانون بانک مرکزی کشور تعریف شد؛ تنظیم‌گری و نظارت بر مبادلات وظیفه بانک مرکزی

قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در جلسه علنی ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ ۱۷ آبان ماه مورد موافقت مجلس تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت، در تاریخ ۱۱ آذر ماه در نامه شماره ۱۶۳۸۸۰ توسط رییس جمهور ابلاغ شد. برای اولین بار در این قانون ارزهای دیجیتال تحت واژه «رمزپول» به صورت قانونی تعریف شده‌اند و مسئولیت قانون‌گذاری و نظارت بر مبادلات این دارایی‌ها بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است.

خبر - ۴ ماه پیش
مجلس,رمزارز,هشدار,داخلی

هشدار نمایندگان مجلس: نگاه محدودیت‌زا به رمزارزها، ظرفیت‌ها را نابود می‌کند

تعداد‌ی از نمایندگان مجلس نسبت به ایجاد محدودیت‌های غیرکارشناسی علیه کاربران و کسب و کارهای فعال رمزارزها در کشور انتقاد کردند و نسب به عواقب تصمیمات غیر اصولی در این زمینه هشدار دادند.

خبر - ۵ ماه پیش
مصوبه,مصوبه ماینینگ,ماینینگ ارزهای دیجیتال

مصوبه ماینینگ اصلاح شد؛ مشغله توانیر، ماینرها را بدهکار کرد

فعالان ماینینگ از اصلاح مصوبه مربوط به فعالیت خود خبر می‌دهند. به گفته آن‌ها اصلاح مصوبه ماینینگ شامل دو تغییر مهم است. حذف عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و تغییر مبنای محاسبه نرخ ارز از سامانه نیما به سامانه طلا و ارز، این دو تغییر هستند. این دو تغییر به نسبت آخرین افزایش تعرفه انرژی ماینینگ، اثر مهمی بر قیمت تمام شده انرژی نخواهد داشت؛ اما اختلاف نظر بر سر افزایشی که در ابتدای سال جاری انجام شد، همچنان ادامه دارد.

خبر - ۸ ماه پیش
توانیر,قانون‌گذاری,داخلی,استخراج ارزهای دیجیتال

توانیر: تاکنون نزدیک به ۹هزار فارم غیرمجاز و ۲۶۰هزار دستگاه ماینر جمع‌آوری شده است

فرح جمالزاده، رئیس گروه بهره‌وری و مدیریت مصرف انرژی توانیر، از جمع آوری ۸٬۸۷۶ مركز غيرمجاز استخراج ارزهای دیجیتال در سطح کشور از ابتدای اجرای طرح جمع‌آوری مراكز غيرمجاز توليد ارز دیجیتال تا پايان خرداد امسال خبر داد. او گفته است در این مدت بالغ بر ۲۶۰٬۰۰۰ دستگاه ماينر با ۷۱۷ مگاوات توان مصرفی از اين مراكز جمع‌آوری شده است. جمالزاده بيشترين استقرار فارم‌های غیرمجاز در كشور را مربوط به استان‌های اصفهان، تهران و خراسان رضوی عنوان کرد.

خبر - ۸ ماه پیش
قیمت استورم ایکس,STMX,استورم ایکس,ارز دیجیتال استورم ایکس,پامپ,دامپ

نوسانات مشکوک قیمت استورم ایکس؛ آیا بازار دستکاری می‌شود؟

ارز دیجیتال استورم ایکس (STMX) تغییرات غیرمعمول و ناگهانی قیمتی را تجربه کرد که نگرانی ناظران را در مورد دستکاری در بازار افزایش داد.

خبر - ۹ ماه پیش