پک هاوس : تولید تامین و بسته بندی مواد شیمیایی

ترکیبات آلی در افزودنی های غذایی کدامند ؟

ترکیبات آلی در افزودنی های غذایی کدامند ؟

ترکیبات آلی در افزودنی های غذایی

 

خوب، در حالی که مواد شیمیایی مصنوعی به طور گسترده در افزودنی های غذایی استفاده می شود، ترکیبات آلی نیز توسط سازمان غذا و دارو تایید شده است تا به محصولات غذایی اضافه شود. برخی از این ترکیبات شامل کاروتنوئیدها هستند که به گیاهان رنگ می دهند. رسوراترول نیز وجود دارد که دارای خواص آنتی اکسیدانی لیکوپن است که در گوجه فرنگی یافت می شود. و اسید سیتریک و اسید استیک که به عنوان نگهدارنده و تقویت کننده طعم استفاده می شود.

 

اگر می‌خواهید درباره افزودنی‌های غذایی و ترکیبات آلی بیشتر بدانید، یا اگر برای یافتن یک ترکیب آلی به کمک نیاز دارید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید !

 

 

دو نوع افزودنی غذایی

 

برای درک اینکه افزودنی های غذایی چیست، مهم است بدانید که دو نوع وجود دارد:

 

  1. طبیعی
  2. مصنوعی

 

مواد افزودنی طبیعی شامل : مواردی مانند شکر، کره و عصاره وانیل است.

 

افزودنی های مصنوعی شامل: مواردی مانند رنگ آمیزی مصنوعی و مونوسدیم گلوتامات (MSG) است.

 

به دلیل ترکیب پیچیده آن، تشخیص طبیعی یا مصنوعی بودن یک افزودنی غذایی تنها بر اساس نام آن تقریبا غیرممکن است. دانستن چگونگی شناسایی یک ترکیب آلی هنگام تعیین اینکه آیا یک افزودنی غذایی در هر دو دسته قرار می گیرد یا خیر، بسیار مهم میباشد.

 

دو نوع افزودنی غذایی

 

 

سوربات پتاسیم: ترکیبات آلی در افزودنی های غذایی

 

آیا می دانستید که سوربات پتاسیم یک ترکیب آلی در افزودنی های غذایی است؟ ما از آن به عنوان نگهدارنده و بازدارنده کپک استفاده می کنیم، به خصوص برای جلوگیری از خراب شدن غذا در دمای اتاق. این ماده با توقف فعالیت آنزیم مورد نیاز برای فرآیندهای زندگی، رشد مخمر و باکتری را مهار می کند. همچنین به عنوان تثبیت کننده در نوشیدنی های غیر الکلی، بستنی و محصولات پخته شده استفاده می شود.

 

در مقادیر کم، یک عامل ضد میکروبی است که از فساد جلوگیری می کند و در صورت متابولیزه شدن توسط انسان به اسید بنزوئیک تبدیل می شود. این برای حفظ طعم و افزایش ماندگاری به غذاهایی با محتوای قند بالا (مثلاً نوشابه) اضافه می شود.

 

کلسیم دی سدیم EDTA

 

اغلب در آدامس ها، شربت ها، ژله، خرده نان، سوسیس، پنیر و غلات صبحانه یافت می شود.

 

 

هگزامتافسفات سدیم

 

کاربرد اصلی هگزامتافسفات سدیم به عنوان نرم کننده و امولسیفایر آب است، اما برای نگهداری غذاها نیز استفاده می شود. اثرات هگزامتافسفات بر سلامت انسان و ایمنی مواد غذایی مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما مطالعات حیوانی نشان می دهد که مقادیر کم آن هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

 

هگزامتافسفات سدیم

 

 

متاسیلیکات سدیم

 

این ماده به عنوان یک ماده ضد انعقاد، تنظیم کننده اسیدیته و حالت دهنده خمیر استفاده می شود. انسان آن را بی خطر می داند. اکثر مطالعات حیوانی هیچ اثر منفی از قرار گرفتن در معرض نشان ندادند. اما دوزهای زیاد می تواند عواقب خطرناکی برای کسانی که به طور مرتب با آن در تماس هستند داشته باشد. این ماده تحت قوانین ایالات متحده به عنوان ایمن شناخته می شود.

 

مطالعات نشان دادند که حتی زمانی که دوزهای زیاد به مدت 28 روز به صورت خوراکی یا به مدت 5 روز تزریق شد، هیچ عارضه نامطلوبی در موش‌ها مشاهده نشد. اما واکنش‌های نامطلوب زمانی رخ داد که موش‌ها از طریق استنشاق یا جذب پوستی طولانی مدت طی سه سال در معرض تماس قرار گرفتند. بنابراین اگر می توانید نوردهی خود را کوتاه نگه دارید!

 

 

پلی اتیلن گلیکول (PEG) و مشتقات PEG

 

پلی اتیلن گلیکول یک پلیمر مصنوعی است که به عنوان امولسیفایر و غلیظ کننده استفاده می شود و برای حفظ ماندگاری و جلوگیری از آلودگی توسط میکروارگانیسم ها مفید است. توسط FEMA به‌عنوان ایمن (GRAS) طبقه‌بندی شده است، به این معنی که احتمالاً در مصرف محصولات غذایی حاوی مشتقات PEG با مشکلاتی مواجه نخواهید شد.

 

با این حال، ممکن است بدن شما در پردازش آن نسبت به سایر انواع ترکیبات آلی مشکل‌تری داشته باشد. این می تواند بر نحوه پاسخ بدن شما به داروها یا غذاهای حاوی PEG در فرمول آنها تأثیر بگذارد.

 

 

ترکیبات ارگانیک در افزودنی های غذایی: صمغ زانتان

 

تثبیت کننده گیاهی که معمولا در سس های سالاد، کره بادام زمینی، بستنی و سایر غذاهای فرآوری شده یافت می شود. اگرچه به طور کلی مصرف آن بی خطر است، برخی از افراد مبتلا به مشکلات گوارشی گزارش می دهند که می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند گاز و نفخ ایجاد کند.

 

 

صمغ زانتان

 

این به این معنی است که اگر در هنگام مصرف صمغ زانتان با عوارض جانبی مواجه شدید، فعلا از آن اجتناب کنید. با این حال، ما به تحقیقات بیشتری برای ایجاد ارتباط بین مصرف صمغ زانتان و مشکلات معده نیاز داریم.

 

 

اسید سیتریک

 

یک مشتق از مرکبات، اسید سیتریک یکی از افزودنی های غذایی است که ثابت شده است به کاهش وزن کمک می کند. طبق تحقیقات ژاپنی، اسید سیتریک توده عضلانی و عملکرد ورزشی را افزایش می دهد و در عین حال چربی بدن را کاهش می دهد. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که اسید سیتریک به تجزیه سلول های چربی بدن کمک می کند که به خواص ضد چاقی آن کمک می کند.

 

یکی دیگر از مزایای بالقوه اسید سیتریک به عنوان یک افزودنی غذایی ممکن است به دلیل خواص ادرارآور خفیف آن باشد: افزایش ادرار می تواند به تخلیه وزن آب و کاهش وزن کمک کند. ( از اسید سیتریک خشک و اسید سیتریک آبدار بیشتر بدانید ! )

 

 

سایر مقالات پربازدید:

 

مونو پروپیلن گلایکول چیست؟

معرفی اسیدهای پرکاربرد و 10 اسید رایج و کاربردی با طرز تهیه محلول اسید سولفوریک آشنا شوید
اسید اگزالیک و معرفی این ماده اتیلن گلیکول مونو استئارات و معرفی کامل این ماده مواد شیمیایی پرکاربرد را بشناسید ! از مونو اتانول آمین چه میدانید ؟ آیا از بوراکس برای از بین بردن مورچه هادر خانه استفاده می کنید؟

تیتان آناتاز ( آناتاس ) و معرفی این ماده

مونومر استایرنچیست؟ کاربردها, ایمنی , مراحل تولید و فواید متیلال ( دی متوکسی متان – DMM ) یا استون ایرانی چیست ؟ مشخصات و کاربردهای تولوئن تیتان و همه چیز در مورد این ماده شیمیایی
اسید فسفریک در نوشابه نقش اسید فسفریک در پسته فواید و خواص اسید سیتریک برای پوست اسید نیتریک و طلا از پیل سوختی متانولی چه میدانید ؟
خطرات اسید سولفوریک معرفی کامل اسید انیدرید تولید استون و ۳ روش اصلی ساخت این ماده معرفی کامل اسید سولفوریک استون و همه اطلاعات از این ماده
اسید نیتریک / کاربردها , روش ساخت و خطرات اسید فسفریک و همه چیز در مورد این ماده شیمیایی اسید استیک و همه اطلاعات از این ماده مواد شیمیایی و همه چیز در مورد آن اسید سیتریک و همه اطلاعات از این ماده شیمیایی

 

منبع:

echemi.com

 

yun.ir/zwd9l2 shorturl.at/ilCF4 https://tinyurl.com/zscrp4c6
https://bit.ly/3LOeGO9 https://b2n.ir/e96826 https://cutt.ly/nFeM186
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.