سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

برکناری دو معاون با حکم وزیر یا پیگیری مجلس!؟

 

 

 

 

با درج گزارشی با عنوان «آیا دکتر رضایی و ماکنعلی استعفا می دهند؟»، تعدادی از خوانندگان کاج پرس به طور جدی و بعضا طنزآمیز گفتند: فلانی! گمان کرده ای اینجا مثل کشورهای آنور آب است که وزیری، وکیلی، مدیر ارشدی، خلاصه یک خدمتگزار دولتی به محض اینکه متوجه شود اشتباهی کرده یا در اثر این یا آن اقدامش، خسارتی به منافع ملی یا عمومی وارد شده، استعفا دهد؟ چنین امری تاکنون سابقه داشته است که حالا این دو معاون وزیر با وضعیت بلبشوی بازار گوشت مرغ و تخم مرغ و مواد لبنی و گوشت قرمز و نارضایتی مرغداران و سایر تولیدکنندگان، داوطلبانه استعفا دهند و یا بدون پرده پوشی به جامعه مصرف و مردم، ابعاد این بحران ها و تصمیمات بی نتیجه و نادرست خود را اعلام کنند تا با کاهش میزان اشتباهات از خسارت بیشتر به منافع عمومی و تولید جلوگیری شود؟ اکثر کسانی که تماس گرفتند ابراز ناامیدی کردند و گفتند از این خبرها نیست و استعفایی در کار نخواهد بود، این همه وعده وعید غیر واقعی و ناسازگار با منطق بازار و فشار به تولید برای حفظ میزهاست!

 

البته بعضی دوستان، موضوع را از ابعاد سیاسی تحلیل می کردند که در جامعه دوقطبی شدۀ جناحی، به ندرت معاون، مدیر یا حتی وزیری جابجا می شود و اگر هم از سوی یک جناح دولت طرد شود، بلافاصله از سوی جناح دیگری، درون یا بیرون دولت، در سمت و مقامی دیگر و چه بسا بالاتر دعوت به همکاری می گردد!

 

اما به هر حال، کار رسانه ها و مطبوعات مستقل به ویژه تخصصی ها، آسیب شناسی و آگاهی دادن است که البته بی تاثیر هم نیست و ثبت و ضبط تاریخی می شود.

 

از این بحث که بگذریم، احتمالا دکتر رضایی و دکتر ماکنعلی اعتقاد دارند هیچ اشتباهی نکرده اند که بخواهند استعفا دهند، وزیر آنها را برکنار کند، یا مجلس بحث برکناری آنها را در قالب استیضاح وزیر در دستور کار قرار دهد، اما پیرامون این موضوع، نیازی به تجزیه و تحلیل آنچه اتفاق افتاده نیست، بلکه کافی است قیمت های مصوب و پیشنهادهای معاونت امور دام در مورد گوشت مرغ و تخم مرغ طی 7 ماه گذشته را در قالب یک نمودار صعودی ترسیم کرد که پیوسته اعلام شده باید فلان قیمت باشد و مرغداران تخم گذار گوشتی، با فاصله کمی به درستی گفته اند این قیمت جواب نمی دهد، باید بیشترش کنید، سپس این معاونت پس از چندی مقاومت قبول کرده که قیمت اعلام شده مصوب اشتباه بوده و باید افزایش یابد!

 

در مورد تخم مرغ نیز همین گونه بوده است؛ هیچ یک از روش ها و شگردهای این معاونت، ولو با همراهی و همکاری سازمان دامپزشکی نیز نتوانست یک ثبات قیمتی و تولید متوازن در این صنعت ایجاد کند!

این دو معاونت یک ساز می زدند و بازار ساز دیگر! ستاد تنظیم بازار هم که بر اساس نظر این معاونت ها - البته در مواردی هم خودسرانه - قیمت های غیرکارشناسی اعلام می کرد، با کمک ضرب و زور و تعزیزات نتوانست از نوسان و آشفتگی بازار جلوگیری کند و آرامش را به بازار بازگرداند.

 

حالا شاهد هستیم به رغم به گفته ایشان، توزیع 3 کیلو و 960 گرم دان دولتی به تمامی مرغداران برای تثبیت قیمت گوشت مرغ، باز هم قیمت ها تا مرز هر کیلو 28 هزار تومان جهش یافته است.

 

پس باید آقای دکتر خاوازی و یا در نهایت، مجلس وارد عمل شوند زیرا این دو معتقد نیستند که در مدیریت آنها اشکالی وجود داشته است تا حالا بخواهند استعفا بدهند!

 

 

کشاورزی آینده جهان (کاج پرس)

28/11/1399

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .