ساخت توربینهای 25 مگاواتی گازی با حمایت وزارت نفت

شانا _ گروه نیرو: معاون وزیر نیرو از ساخت توربین های 25 مگاواتی گازی برای نخستین بار با حمایت وزارت نفت خبر داد و گفت: ایران با ساخت توربینهای 25 مگاواتی گازی به جمع 10 کشور دارنده این فناوری پیوسته است.

به گزارش خبرنگار شانا، هوشنگ فلاحتیان ظهر امروز دوشنبه (1 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال شانا گفت: توربین های 25 مگاواتی گازی ساخت ایران راندمان 36 درصد داشته و هزینه ساخت آن نسبت به نمونه خارجی آن 25 درصد کمتر است.

وی افزود: صنعت نفت سفارش‌های قابل توجهی به مپنا برای خرید داده است.

70 میلیارد لیتر سوخت مورد نیاز برای تامین برق کشور در سال 93

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تشریح فعالیت های انجام شده برای تامین برق کشور در تابستان امسال گفت: برای تامین برق کشور در سال جاری به بیش از 70 میلیارد لیتر سوخت به ارزش 70 میلیارد دلار نیاز است.

وی با تاکید بر این که دمای هوای کشور در تابستان امسال نسبت به سال گذشته بالاتر خواهد رفت، گفت: پیک مصرف برق ایران در تابستان سال جاری به بیش از 50 هزار مگاوات ساعت خواهد رسید، اما حداکثر تولید برق امسال 49 هزار مگاوات ساعت خواهد بود.

فلاحتیان ادامه داد: برای جبران این یکهزار مگاوات، برنامه ریزی کرده ایم تا صنایع و مصرف کنندگان بالای یک مگاوات برای 200 ساعت از ماههای تیر و مرداد کاهش بار داشته باشند که ما هزینه آنها را جبران می کنیم.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه این مدیریت بار در صنایع با جداول زمان بندی شده اعمال می شود، تصریح کرد: صنایع را تشویق می کنیم تا دوره تعمیر صنایع خود را به تابستان منتقل کنند یا در ساعت های مورد نظر، شیفت کاری را کاهش داده و در نیمه شب این افت تولید ناشی از کاهش شیفت کاری را جبران کنند، در این صورت بدون دادن خاموشی به صنایع می توانیم از پیک مصرف برق عبور کنیم.

وی افزود: این روش مدیریتی پاسخگوی بار مصرف برق کشور است که سالها است در کشورهای اروپایی اجرایی می شود و ما نیز نامه ای به استانها ارسال کرده ایم تا شرکت های توزیع با همکاری صنایع هر استان بتوانند پیک مصرف را مدیریت کنند.

فلاحتیان گفت: امسال با افزایش 3 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق، امکان تأمین برق کشور در پیک مصرف تا 49 هزار مگاوات فراهم است.

افزایش تولید 3 هزار مگاوات ساعتی برق در سال 93

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: برای پایداری شبکه برق کشور تا پایان سال بیش از 3 هزار مگاوات ساعت برق به ظرفیت تولید برق کشور افزوده می شود که برای تولید این میزان برق بیش از 6 هزار میلیارد تومان در بخش نیروگاهی و 5 هزار میلیارد تومان در بخش انتقال و توزیع سرمایه گذاری شده است.

وی ادامه داد: براین اساس 320 مگاوات در نیروگاه‌ ایرانشهر در سیستان و بلوچستان، دو واحد 162 مگاواتی در نیروگاه گنوی بندرعباس، واحدهای 5 و 6 خرمشهر با ظرفیت 324 مگاوات، واحدهای جدید نیروگاه سیاه بیشه با ظرفیت هر کدام 250 مگاوات، بخش بخار نیروگاه آبادان با ظرفیت 160 مگاوات و نیروگاه صدوق 2 در استان یزد تا تابستان وارد مدار می‌شود.

فلاحتیان تاکید کرد:‌ واحدهای 5 و 6 نیروگاه کهنوج با ظرفیت 324 مگاوات به مدار می‌آید و تا دهه فجر سال 93 ظرفیت نیروگاه‌های کهنوج به 500 مگاوات می‌رسد، همچنین نیروگاه گناوه نیز در سال 93 با ظرفیت 500 مگاوات به شبکه متصل می‌شود.

وزارت نیرو برنامه ای برای افزایش بهای برق ندارد

وی با اشاره به افزایش 24 درصدی بهای برق همه پله های تعرفه ای برق کشور در سال جاری بر اساس ابلاغیه هیئت دولت، تصریح کرد: وزارت نیرو هم اکنون با وجود شروع مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه ها در پایان هفته جاری هیچ برنامه جدید برای افزایش بهای برق ندارد.

به گزارش شانا؛ با افزایش 24 درصدی بهای برق در کشور  عموم مصرف کنندگان باید برای استفاده هر کیلو وات ساعت برق 494 ریال پرداخت کنند. این میزان بهای برق نسبت به قبل 64 ریال افزایش نشان می دهد.

ورود توربین های بادی 2.5 مگاواتی به کشور 

وی از ورود توربین های بادی 2.5 مگاواتی به کشور خبرداد و گفت: تاکنون سه دستگاه از این توربین ها در منطقه کهک استان قزوین نصب شده و تا ابتدای خرداد امسال 5 توربین با ظرفیت یاد شده در این منطقه نصب می شود؛ وانگهی بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال 93 از طریق این نوع توربین ها 100 مگاوات برق تولید می شود.

به گزارش شانا طی 35 سال گذشته تنها توربین های بادی با ظرفیت 660 مگاوات در کشور به کار گرفته شده است.

وی با بیان این که طی 35 سال گذشته تنها ظرفیت تولید روزانه 200 مگاوات ساعت برق از طریق منابع تجدید پذیر در کشور ایجاد شده است، گفت: سال 93 سال تحویل در بخش منابع تجدید پذیر است، زیرا امسال بیش از ظرفیت یاد شده به 400 مگاوات ساعت خواهد رسید.

واگذاری سهام شرکت‌های توزیع تا هشت ماه آینده

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: وظیفه شرکت مادر تخصصی توزیع این است که شرکت‌های برق توزیع استانی را برای اجرای اصل 44 آماده کند. سهام این شرکت ها در سه ماهه سوم امسال واگذار خواهد شد.

فلاحتیان با اشاره به شکل گیری شرکت مادر تخصصی تولید نیروگاه‌های حرارتی گفت: این شرکت‌ها نیروگاه‌های واگذار نشده را تبدیل به شرکت می‌کند و سپس شرکت واگذار خواهد شد.

وی تصریح کرد: تاکنون نیروگاه ها به شکل دارایی واگذار شده‌اند و بدهی آن‌ها باقیمانده اما از این پس نیروگاه پس از تبدیل به شرکت واگذار می‌شود. وزارت نیرو در حال حاضر حدود 20 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که 9000 میلیارد تومان از آن به شبکه بانکی است و 4500 میلیارد تومان نیز بدهی مربوط به نیروگاه‌های واگذار شده است که به صورت دارایی واگذار شده‌اند. 

فلاحتیان گفت: شرکت مادر تخصصی نیروگاه‌های حرارتی به شکل هلدینگ تشکیل می شود و هر کسی که خواستار باشد می تواند سهام شرکت‌های نیروگاهی را بخرد. بنابراین اصلاح ساختار صنعت برق هیچ گونه خدشه‌ای به یکپارچگی این صنعت وارد نمی کند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: برخی از افراد حقوقی که نیروگاه بابت رد دیون به آن ها داده شده است، هنوز برای تحویل نیروگاه به خاطر عدم رضایتی که داشته‌اند، مراجعه نکرده‌اند. عمده نیروگاه‌هایی که بابت رد دیون واگذار شده‌اند به بانک‌ها داده شده که در حال رایزنی با آن‌ها هستیم تا نیروگاه را به صورت شرکت ثبت کند یا نیروگاه را به وزارت نیرو بازگرداند تا به شخص دیگری واگذار شود.

وی تاکید کرد: وظیفه وزارت نیرو این است کاری کند در فاز جدید واگذاری ها بدهی باقی نماند و نیروگاه‌ها در قالب شرکت واگذار شوند.

فلاحتیان با بیان این که در سال 92 بیش از هشت هزار میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی برای تبدیل واحدهای نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی امضا شده است، گفت: در سال گذشته سه هزار و 700 میلیارد تومان نیز قرارداد نصب نیروگاه‌های بادی و خورشیدی با بخش خصوصی مبادله شد.

وی افزود: پتانسیل ایران در بخش تولید برق از انرژی های نو بیش از پنج برابر ظرفیت فعال کنونی است؛ از این رو براساس بند 19 قانون بودجه توانستیم معادل 12 هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد ببندیم تا به شکل بیع متقابل نسبت به افزایش راندمان اقدام شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اظهار داشت: امسال نیز 12 هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی در زمینه انرژی های تجدید پذیر قرارداد منعقد می کنیم و امیدواریم معادل 1000 مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید را براساس قرارداد در برنامه داشته باشیم تا بتوانیم در دولت فعلی ظرفیت‌ نیروگاه‌های بادی و خورشیدی را افزایش دهیم.

وی گفت: تا سال 1400 بیش از 5000 مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی در کشور ساخته خواهد شد.

کمک 5 میلیون تومانی وزارت نیرو برای نصب نیروگاه های خانگی

فلاحتیان تصریح کرد: وزارت نیرو برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی برنامه از محل دریافت سه تومان عوارض در قبضهای برق، تا 50 درصد هزینه‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی را به صورت کمک بلاعوض پرداخت می کند.

وی ادامه داد: هر کیلووات پنل نیروگاه خورشیدی 10 میلیون تومان خرج دارد که وزارت نیرو تا پنج میلیون تومان کمک بلاعوض می‌کند؛ بنابراین همه مردم می توانند به شرکت‌های توضیع برق مراجعه و ثبت نام کنند تا نیروگاه خورشیدی بر بام خانه خود نصب کنند.

به گفته معاون وزیر نیرو، مجموع سرمایه این وزارتخانه برای ارائه کمک به متقاضیان در این بخش محدود بوده و در سطح 400 میلیارد تومان است.

فلاحتیان از امضای تفاهمنامه میان ایران و امارات برای صادرات برق از طریق کابل زیر دریایی با ولتاژ DC خبر داد و گفت: در حال حاضر می توانیم 100 درصد تجهیزات توزیع برق و بیش از 90 درصد تجهیزات تولید برق را در کشور بسازیم.

کد خبر 215539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =