ارز دیجیتال

تحلیل تکنیکال چیست و کاربرد آن چیست؟

سوالی که بسیاری از افرادی که تازه وارد بازارهای مالی شده اند این است که تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد. تحلیل تکنیکال ابزاری برای مطالعه و پیش بینی حرکت قیمت در بازارهای مالی با استفاده از نمودارهای تاریخی قیمت است. این روش تحلیل بر این واقعیت استوار است که اگر یک معامله گر بتواند الگوهای بازار گذشته را شناسایی کند، می تواند پیش بینی های دقیقی در مورد مسیرهای قیمتی آینده داشته باشد. به عبارت دیگر، تحلیل تکنیکال یک روش تحلیلی برای پیش‌بینی جهت قیمت با مطالعه داده‌های تاریخی در مورد قیمت و حجم معاملات گذشته است.

در این نوع تحلیل معامله گران با استفاده از نمودار دوره قیمت، روند اقدام قیمت و نقاط معکوس را شناسایی می کند. این تحلیل رایج ترین تحلیل برای بازارهای مالی است و روش های مختلف آن در سراسر جهان استفاده می شود.

این تحلیل بر روابط خرید و فروش در بازار متمرکز است و تحلیلگران می توانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را با استفاده از نمودارهای قیمت استخراج کنند. به عنوان مثال در مبحث پرایس اکشن که یکی از شاخه های فنی است، می توان به رفتار سهامداران و قدرت خریداران و فروشندگان پی برد.

معامله گران از تحلیل تکنیکال برای کسب سود در معاملات کمک می گیرند. برخلاف تحقیقات پایه که متکی بر اخبار، رسانه ها و افراد تأثیرگذار است، در تحقیقات فنی، قیمت بر اساس نمادهای ریاضی و تفسیر پارامترها است. تحلیل تکنیکال نقش مهمی در بازار های مالی به ویژه در خرید و فروش ارز دیجیتال ایفا می کند و معامله گران می توانند از آن برای انجام معاملات سودآور استفاده کنند. هدف ما از انتشار این مطلب، افزایش درک شما از این نوع تحلیل پرطرفدار و روش های استفاده از آن است. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مفهوم تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال

به طور کلی تحلیل تکنیکال نوع خاصی از تحلیل است که رفتار آتی بازار را بر اساس قیمت های گذشته و حجم معاملات پیش بینی می کند. در ابتدا ممکن است فکر کنید معامله گران در حین تحلیل تکنیکال با اعداد سروکار دارند، اما در واقع این روش تحلیل رفتار انسان را در بازارهای مالی و بورس بررسی می کند. به طور کلی هر اتفاقی که در بازار سرمایه و بورس می افتد به رفتار و عملکرد افراد بستگی دارد. در نتیجه اگر تقاضای مردم برای خرید سهام افزایش یابد، قطعا قیمت آن سهام افزایش خواهد یافت و بالعکس. بنابراین این مبحث در آموزش تحلیل تکنیکال اهمیت زیادی دارد.

به طور کلی دوره های تحلیل تکنیکال تمامی قوانین و مقررات تحلیل تکنیکال را پوشش می دهد و معامله گران اغلب با یادگیری آن ها سود خود را افزایش می دهند. این اصول شامل انواع نمودارها و نمودارها، انواع روش های تحلیل، تشخیص الگو و استفاده از آنها در تحلیل تکنیکال، مفهوم حمایت و مقاومت در بازار، شمع ها، الگوهای کلاسیک و غیره می باشد. افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند باید تمامی اصول مربوط به تحلیل تکنیکال در بورس را بیاموزند تا بهترین زمان را برای خرید و فروش سهام انتخاب کنند. در این مقاله تمام این اصول مهم و پرکاربرد را به شما معرفی می کنیم و نحوه تحلیل آنها را به شما آموزش می دهیم. اولین نکته مهم در مورد تحلیل تکنیکال، آشنایی با انواع نمودار قیمت است. تعریف دقیق و مختصری از تحلیل تکنیکال را در قسمت زیر بخوانید:

  • تحلیل تکنیکال یکی از روش هایی است که تحلیلگران بازار سرمایه سهام را ارزیابی کرده و موقعیت مناسب را تعیین می کنند. این روش کاملا بر اساس نمودارها، جداول، روند سهام، آمار و محاسبات ریاضی است.
  • تحلیل تکنیکال راهی برای درک رفتار سهام از طریق مطالعه تاریخچه سهام و شناسایی پیشرفت آن و سپس تصمیم گیری برای خرید و فروش آن است.

به عنوان مثال، شما یک سهم را بررسی می کنید و متوجه می شوید که روند سهام به این صورت است که پس از افزایش مشخصی در یک بازه زمانی مشخص، معمولا قیمت آن کاهش می یابد و این الگو به طور مداوم تکرار می شود. در نتیجه، شما شروع به صبر می کنید تا زمان پایین آمدن برسد. زمانی که نزول به حد نهایی خود رسید، سهام را می خرید و آن را با قیمتی بالاتر از قبل از کاهش می فروشید.

اهمیت تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی

اگر می خواهید در بازار ارزهای دیجیتال، به خصوص بیت کوین سرمایه گذاری کنید، مهم است که بدانید چه زمانی بیت کوین بخرید و چه زمانی بفروشید تا به سود برسید. بنابراین، باید از روش هایی برای پیش بینی قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال استفاده کنید. پیش بینی نرخ ارز دشوار است. متأسفانه، هیچ کس یک پیش بینی کننده کامل نیست. بسیاری از معامله گران به دلیل پیش بینی های اشتباه متحمل زیان های هنگفتی شده اند.

از آنجایی که تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی روند و نوسانات کوتاه‌مدت قیمت استفاده می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای در میان معامله‌گران در بازار ارزهای دیجیتال برخوردار است. فعالان بازار ارزهای دیجیتال سعی می کنند با استفاده از تحلیل تکنیکال درصد خطا در تراکنش ها را به حداقل برسانند.

تاریخچه تحلیل تکنیکال

تحلیل فنی سهام و روندهای بازار دارای سابقه چندین قرن است. در اروپا، جوزف د لا وگا از اولین تکنیک تحلیل تکنیکال برای پیش بینی بازارهای هلندی در قرن هفدهم استفاده کرد. با این حال، تحلیل تکنیکال در شکل مدرن خود مدیون افراد زیر است.

  • چارلز داو  (Charles Dow)
  • ویلیام پی همیلتون  (William P. Hamilton)
  • رابرت ریا  (Robert Rhea)
  • ادسون گولد  (Edson Gould)
  • نیکلاس دارواس (Nicolas Darvas)
خواندن این مقاله
لوریج یا اهرم در ترید ارز دیجیتال چیست؟ افزایش سرمایه با استفاده از اهرم!

این افراد دیدگاه جدیدی را معرفی کرده اند که با بهترین گرافیک های موجود در بازار اندازه گیری می شود. با انتشار کتاب این تحلیل روند سهام توسط رابرت دی در سال 1948، مجموعه ای از نظریه های مختلف تحلیلگران فنی اولیه. ادواردز» (رابرت دی. ادواردز) و «جان مگی» (جان مگی) طراحی و رسمیت یافتند.

تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل بنیادی(فاندامنتال)

تحلیل فاندامنتال اساساً به اطلاعات مالی شرکت ها بستگی دارد و کاربری که از آن استفاده می‌کند متوجه می شود که آیا بازار هدف ارزش آن را دارد یا خیر. در واقع، در تحلیل پایه، پیشرفت شرکت را می توان با استفاده از گزارشات مربوط به عملکرد شرکت، مواد اولیه، محصولات و خطوط تولید درک کرد.

اما با تحلیل تکنیکال بدون در نظر گرفتن مبانی بازار هدف، تحلیل را تنها از روی نمودار و با استفاده از ابزارهایی که در ادامه توضیح خواهیم داد، انجام می دهیم تا امتیاز خرید و فروش را مشخص کنیم.

کاربردهای تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال معمولاً با معاملات کوتاه مدت سروکار دارد. در این نوع تحلیل، معامله‌گران بر اساس ابزارهای تحلیل تکنیکال و شاخص‌های مختلف، موقعیت‌های خرید و فروش را شناسایی کرده و برای کسب سود اقدام می‌کنند. البته تحلیل تکنیکال برای سرمایه گذاران و معامله گران بلند مدت نیز مفید است. بلند مدت در تحلیل تکنیکال یک اصطلاح نسبی است و به افق افراد بستگی دارد. بر اساس قوانین مالیاتی برخی کشورها، اگر بیش از یک سال سهام داشته باشید، دوره نگهداری شما به عنوان بلندمدت طبقه بندی می شود.

سیگنال های تولید شده توسط نمودارهای هفتگی، ماهانه یا سالانه می توانند برای تصمیم گیری های سرمایه گذاری بلند مدت استفاده شوند. بسیاری از موسسات و معامله گران این نمودارها را برای یافتن فرصت های سود تحلیل می کنند. برخی از معامله گران و تحلیلگران برجسته در زمینه تحلیل تکنیکال نمودارها را پوست پیاز توصیف می کنند. این نمودارها لایه به لایه چیز جدیدی را نشان می دهند.

بنابراین، هرچه بازه زمانی شما کوتاه‌تر باشد، لایه‌های بیشتری برای اعمال مجدد نیاز دارید. بسته به بازه زمانی که می خواهید موقعیت خرید یا فروش داشته باشید، می توانید بازه زمانی نمودار خود را انتخاب کنید. سرمایه گذاران بلند مدت می توانند به دنبال الگوها در نمودارهای ماهانه باشند و سپس برای تصمیم گیری به نمودارهای هفتگی یا روزانه مراجعه کنند. تحلیل تکنیکال همچنین استراتژی های عینی برای مدیریت ریسک، خروج، مدیریت پول و موارد دیگر را در اختیار سرمایه گذاران بلندمدت قرار می دهد.

تحلیلگران، مدیران صندوق ها و سرمایه گذاران فردی به طور فزاینده ای در حال یادگیری اصول اولیه تحلیل تکنیکال برای حمایت از تصمیمات خود در بازارهای مالی هستند. مالی رفتاری، که تأثیر روانشناسی بر رفتار سرمایه گذاران را مطالعه می کند، تأکید می کند که سرمایه گذاران همیشه منطقی نیستند. به عبارت دیگر، این افراد محدودیت هایی در کنترل خود دارند و تحت تأثیر تعصب هستند. این رشته که در زمینه مدیریت مالی نسبتاً جدید است، متخصصان بیشتری را به استفاده از تحلیل تکنیکال به عنوان ابزاری برای درک و توضیح تجارت غیرمنطقی در بازارهای مالی تشویق کرده است.

بنابراین، تحلیل تکنیکال می تواند به ما یاد دهد که چگونه ریسک را مدیریت کنیم. اساسا تحلیل تکنیکال کاربردهای زیادی دارد و انتخاب ابزار یا ابزار به عهده شماست. روش اعمال این تحلیل برای افراد مختلف متفاوت است. یک شخص هرگز از برخی ابزارهای این تحلیل استفاده نکرده است.

انواع تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال، روش‌های زیادی برای پیاده سازی استراتژی وجود دارد. برای مثال:

  • تحلیل کلاسیک:

تحلیل تکنیکال کلاسیک توسط چارلز داو پایه گذاری شد. این روش تحلیل با استفاده از ابزارهای ساده، حجم معاملات را مبنای انتخاب نقاط مناسب برای خرید و فروش قرار می دهد. ابزارهای تحلیلی کلاسیک عموماً خطوط حمایت و مقاومت، کانال ها، خطوط روند و الگوهای کلاسیک و غیره هستند.

  • تحلیل نوین:

در این روش تحلیل تکنیکال معمولا از اسیلاتورها و میانگین متحرک و ابزارهای این دسته استفاده می شود. این روش بیشتر بر حرکت قیمت متمرکز است و نسبت به تکنیک کلاسیک در یافتن نقاط خرید و فروش مناسب ضعیف تر است.

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

تجزیه و تحلیل الگوهای قیمت و درک شرایط معاملات در دنیای مالی می تواند یک کار دلهره آور باشد، به خصوص برای کسانی که تازه وارد تجارت ارزهای دیجیتال شده اند. برای انجام این تحلیل بر اساس قیمت و حجم معاملات، باید از نمودارهای قیمتی استفاده کنید که داده ها را به وضوح نشان می دهد. برای شروع از coindesk کمک بگیرید.

بیشتر نمودارهای پایه قیمت را به صورت یک خط نشان می دهند. این نمودار قیمت ها را در زمان های مختلف نشان می دهد. ما می توانیم از این نمودار برای تجزیه و تحلیل بیت کوین استفاده کنیم. انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال که می توانند برای تجزیه و تحلیل بیت کوین استفاده شوند عبارتند از:

نمودار شمعی (Candlestick Chart)

نمودارهای کندل استیک محبوب ترین نوع نمودار در بین معامله گران است. نمودارهای کندل استیک اطلاعات بسیار مهمی را در اختیار معامله گران قرار می دهد. هر شمع نشان دهنده قیمت افتتاحیه، پایین ترین قیمت، بالاترین قیمت معاملاتی و قیمت پایانی است.

همچنین رنگ شمع ها نشان دهنده بالاتر بودن قیمت پایانی نسبت به قیمت افتتاحیه است. به طور کلی رنگ سبز نشان دهنده این است که قیمت پایانی بالاتر از قیمت افتتاحیه است و قرمز نشان دهنده پایین تر بودن آن است. نمودارهای کندل استیک به خانواده نمودارهای قیمتی (Open High, Close Low) (OHLC) تعلق دارند.

نمودار خطی (Line Chart)

نوع دیگری از نمودار تحلیل تکنیکال، نمودار خطی است که قیمت بسته شدن بیت کوین را در یک بازه زمانی خاص دنبال می کند. نمودارهای خطی به معامله گران کمک می کند تا روند حرکت قیمت را شناسایی کنند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که این نمودار بر قیمت بسته شدن متمرکز است و بنابراین نمی‌تواند اطلاعات زیادی در مورد حرکت قیمت بیت کوین در طول یک روز استخراج کند.

خواندن این مقاله
منظور از تحلیل فاندامنتال (بنیادی) چیست؟ + مزایا و معایب

نمودار میله‌ای (Bar Chart)

اگرچه نمودار میله ای شبیه به نمودار خطی است، اما اطلاعات بیشتری را در اختیار معامله گران قرار می دهد. در این نمودار قیمت ها برای دوره های زمانی مختلف به صورت مستطیل بر روی محور طول (نوار) ​​نشان داده شده است. هر نوار در واقع نشان می دهد که چگونه قیمت بیت کوین در یک دوره زمانی تغییر می کند.

مفاهیم پر استفاده در تحلیل تکنیکال

برخی از اصطلاحاتی که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارتند از:

  • حمایت

نقاط پشتیبانی نقاطی هستند که از افت قیمت جلوگیری می کنند و از نظر فنی کف قیمت ایجاد می کنند.

  • مقاومت

در مقابل حمایت، مقاومت هایی وجود دارد که از رشد قیمت جلوگیری می کند و زمانی که قیمت به آنها برخورد می کند، امکان تشکیل تاج وجود دارد.

  • روند صعودی و نزولی

اگر حرکت قیمت، با وجود کف و سقفی که ایجاد می کند، در نهایت باعث افزایش (کاهش) قیمت شود، ما از یک روند صعودی (نزولی) صحبت می کنیم. به عبارت دیگر، زمانی که سقف ها و کف های تشکیل شده بالاتر (پایین تر) از سقف ها و کف های قبلی باشد، شاهد روند صعودی (نزولی) هستیم.

  • حد سود

حاشیه سود مقدار سودی است که تحلیلگر انتظار دارد کسب کند. برای اینکه بفهمید سطح سود چقدر است، می توانید مسیرهای معتبری را در مسیر قیمت پیدا کنید. اگر قیمت به سود شما رسید، می توانید تصمیم بگیرید که در سهام باقی بمانید یا با به روز رسانی آنالیز خارج شوید.

  • حد ضرر

حد ضرر مقدار ضرری است که شما برای جلوگیری از ضرر بیشتر موافقت می کنید. وقتی توقف ضرر اجرا شد، متوجه خواهید شد که تحلیل حرکت قیمت اشتباه بوده است. بنابراین، زمانی که استاپ ضرر فعال شد، حتما از معامله خارج شوید.

برای محدود کردن ضرر، می توانید صحیح ترین پشتیبانی را نزدیک به قیمت تعریف کنید. اگر قیمت کمتر از این پشتیبانی باشد، توقف ضرر شما فعال می شود.

  • اندیکاتورها

اندیکاتورها ابزارهای تحلیل تکنیکال هستند که با استفاده از مجموعه ای از روابط ریاضی به دست می آیند و در نمودار قیمت قرار می گیرند و تحلیلگران می توانند از آنها برای تقویت تحلیل خود یا یافتن نقاط ورود و خروج استفاده کنند. محبوب ترین اندیکاتورها شاخص های روند، RSI و MACD هستند.

مزایا و معایب استفاده از تحلیل تکنیکال

هر تحلیل معاملاتی، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. ما در این مقاله تمامی مزایا و معایب تحلیل تکنیکال را برای شما بررسی خواهیم کرد تا بتوانید بر اساس نیازهای خود در زمینه بازارهای مالی و ترید ارزهای دیجیتال، بهترین روش تحلیل را انتخاب کنید.

مزایای تحلیل تکنیکال

  • تحلیل تکنیکال در مقایسه با سایر روش های تحلیل مانند فاندامنتال امتیاز خرید و فروش دقیق تری را به ما می دهد و دقت بیشتری دارد.
  • همچنین سرعت آنالیز در این روش بسیار بالاست و با صرف زمان می توانید تصویر بهتری از وضعیت روند حرکت و وضعیت قیمت ها بدست آورید.
  • تحلیل تکنیکال با ابزارهایی که در اختیار شما قرار می دهد، به شما این امکان را می دهد که اطلاعات بیشتری در مورد رفتار سهامداران مشاهده کنید.
  • جامع بودن این تحلیل مزیت دیگری است که به شما امکان خرید و فروش در تمامی بازارهای مالی را با یادگیری علم می دهد.

معایب تحلیل تکنیکال

  • یکی از نکات منفی تحلیل تکنیکال، نگاه ذهنی به نمودارها است. این به اندازه تعداد تحلیلگران سناریوهای ممکن برای حرکت قیمت ایجاد می کند! البته این مشکل بازار را نیز جالب می کند.
  • مورد این است که افرادی که با چشم خاصی برای تجزیه و تحلیل به سراغ نمودار می روند، اغلب فاقد تحلیل دقیق هستند. به عنوان مثال، برخی از تحلیلگرانی که سهامی را خریداری کرده اند، در واقع برای یافتن نکات مثبت وارد تجزیه و تحلیل می شوند، مشکلی که باعث می شود آنها اشتباه کنند و نکات منفی بالقوه مهم را از دست بدهند.

محدودیت های تحلیل تکنیکال

اگرچه این تحلیل مزایای زیادی دارد، اما محدودیت های زیادی نیز دارد. نمودار قیمت و روند بازار می تواند گمراه کننده باشد. دوره مورد استفاده برای میانگین متحرک ممکن است برای معاملات مختلف متفاوت باشد. تحلیل تکنیکال سهام و تشخیص روند بازار بر اساس آن، محدودیت های منحصر به فرد و شگفت انگیزی دارد. از آنجا که استراتژی‌ها، ابزارها و تکنیک‌های تحلیل تکنیکال به‌طور گسترده توسط معامله‌گران استفاده می‌شوند، این ابزارها تأثیر قابل‌توجهی بر عملکرد قیمت دارند. تحلیل تکنیکال از نظر کاربرد و تفسیر و نتیجه گیری محدودیت های زیادی دارد.

منتقدان تحلیل تکنیکال استدلال می کنند که تاریخ به خوبی تکرار نمی شود. این منتقدان استدلال می کنند تا زمانی که تاریخ تکرار نشود، از ماهیت قیمت ها چیزی یاد نگرفته است. انتقاد دیگر این است که این تحلیل فقط در شرایط خاصی مفید است و دلیل مفید بودن آن این است که شامل “پیش بینی افزایشی” است. با این حال، این تحلیل محدود به مطالعه شرایط بازار است و توانایی فرو رفتن در یک ابزار یا صنعت برای درک عملکرد آن را ندارد.

جمع بندی؛ فراگیری آموزش رمز موفقیت در تحلیل تکنیکال است!

اگر مدت زیادی است که در بازار ارزهای دیجیتال حضور داشته اید و می خواهید با خرید و فروش بیت کوین به سود خود برسید، باید بدانید که بیت کوین دارایی بسیار پرنوسانی است و قیمت آن می تواند به طور ناگهانی و کاملاً در جهت پیش بینی تغییر کند. شما باید یک استراتژی برای معاملات خود انتخاب کنید و از ابزارهای تحلیل تکنیکال برای پیش بینی آینده استفاده کنید. شما می توانید با عضویت در صرافی ارز دیجیتال والکس و خرید مطابق با بازار جهانی، هر روز ارزش بیت کوین را مشاهده کنید. در این مقاله به بررسی کامل مفهوم تحلیل تکنیکال و تمامی موارد مرتبط با آن پرداختیم تا شما با آن آشنایی های لازم را داشته باشید و از آن در معاملات خود استفاده کنید.

منبع: https://b2n.ir/g95295

امتیاز دهی به این مطلب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا