جمعه, ۲۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 10 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

بیماری بواسیر که با نام علمی هم آن را نیز شناخته می‌شود شایع‌ ترین بیماری نشیمنگاه است. میزان شیوع این بیماری به حدی است که حداقل از چهار نفر سه نفر را درگیر می کند. بواسیر ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما در بین افراد مسن و افرادی که اضافه وزن دارند شایع تر است. خیلی از افراد به این بیماری مبتلا هستند اما نمی دانند برای درمان آن به چه پزشکی مراجعه کنند؟ در ادامه قصد داریم به بررسی کامل این عارضه علت علائم و و به این موضوع بپردازم که برای درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنید.

بواسیر چیست؟

بواسیر یا هموروئید در اثر تورم سیاهرگ ها یا عروق کانال مقعد ایجاد می‌شود. در اثر این بیماری زائده گوشتی ایجاد شده که از مقعد خارج می شود. در مواردی که بواسیر از نوع خارجی است زائده بر روی دریچه مقعدی ایجاد می شود.

انواع بواسیر

این بیماری انواع بسیار زیادی دارد اما بر حسب اینکه دقیقاً در کدام قسمت مقعد ایجاد شده به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود.

هموروئید داخلی چیست؟

  • زمانی که سیاهرگ گشاد شده آسیب دیده داخل کانال مقعد و قسمت انتهایی راست روده باشد،هموروئید از نوع داخلی است. این نوع هموروئید خود به ۴ درجه مختلف دسته بندی می شود.
  • درجه یک: هموروئید درجه ۱ بسیار کم متورم شده داخل کانال مقعد گفته می شود که از آن بیرون می زند این نوع هموروئید با درد و خونریزی همراه است و معمولاً بیماران از وجود آن خبر ندارند.
  • هموروئید درجه ۲؛این نوع از هموروئید داخل کانال مقعد است و با دفع مدفوع و در اثر فشار شدید از مقعد خارج میشود ولی با خود به خود به داخل باز می‌ گردد.
  • هموروئید درجه ۳: در این نوع هموروئید زائده بواسیری از مقعد خارج میشود اما برای برگشت آن به داخل فشار دست دست نیاز است.
  • هموروئید درجه ۴؛این هموروئید شدیدترین حالت این بیماری است و از مقعد نیز خارج میشود. این نوع هموروئید به هیچ وجه حتی با فشار دست به داخل مقعد برنمی‌ گردد و نیاز به درمان فوری و سریع دارد.

هموروئید خارجی چیست؟

هموروئید خارجی خارج از کانال مقعد در واقع بر روی دریچه مقعد قرار دارد و بسیار دردناک تر از نوع داخلی است. اینو هموروئید با لمس قابل تشخیص خواهد بود.

در مواردی که در هموروئید خارجی لخته خون تجمع کند خطرناک بوده و باید برای درمان آن سریعا اقدام کرد در این حالت به هموروئید ترومبوزه گفته می‌ شود.

علت هموروئید چیست؟

عوامل بسیاری در طول زندگی بر ایجاد هموروئید تاثیر گذار هستند. هر عاملی که فشار زیادی را به مقعد وارد کند، از علت های این بیماری محسوب می شود.

به طور مثال شایع‌ ترین علت که در ایجاد بیماری اثر گذار از یبوست مزمن یا طولانی بوده است به همین جهت به همه بیماران توصیه می‌ شود افرادی که به یبوست مبتلا هستند سریعا برای درمان اقدام کنند، چرا که در معرض خطر هموروئید قرار خواهند داشت.

 مهمترین علل تاثیرگذار در ایجاد بواسیر عبارتند از:

  • یبوست یا اسهال مزمن
  • بارداری و زایمان
  • رابطه جنسی مقعدی
  • کهولت سن
  • اضافه وزن

علائم بواسیر

علائم بیماری بسته به نوع آن (داخلی یا خارجی)  و نیز شدت بیماری تعیین می شود.

علائم و نشانه های شایع این بیماری عبارتند از:

  • درد شدید مقعد هنگام دفع مدفوع تشدید می شود.
  • خونریزی یا مشاهده خون در مدفوع
  • خارش و سوزش مقعد
  • لمس زائده بیرون زده از مقعد یا ناحیه متورم در اطراف دریچه مقعد نیاز مکرر به دفع مدفوع (در هموروئید نوع داخلی)

بعد درمان بواسیر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

این سوال هم یکی دیگر از مهم ترین دغدغه های بیماران است. بیماری بواسیر از عارضه های پرعلامت است که تشخیص  آن کار مشکلی نیست. معمولاً یک پزشک عمومی یا داخلی نیز می تواند این بیماری را به راحتی تشخیص دهد.

اما جهت درمان این عارضه باید از دکتر بواسیر و متخصص کمک گرفته شود، مقعد ناحیه ای بسیار حساس است و انجام جراحی بر روی آن ممکن است با خطراتی همراه شود. بنابراین توصیه می کنیم، حتما از یک متخصص، مجرب و ماهر برای درمان کمک بگیرید. بهترین پزشک متخصصی که تسلط کافی بر جراحی را داشته باشد، متخصص جراح عمومی است. 

بنابراین برای درمان بواسیر خود باید یه یک دکتر جراح عمومی که در تشخیص، درمان و جراحی این بیماری بالاترین تجربه و تخصص را دارد، مراجعه نمایید. 

 البته می توانید به جهت صرفه جویی در زمان و هزینه از ابتدا با پزشک متخصص جراح مشورت نمایید.

عوارض

عوارض بواسیر در واقع در اثر درمان نکردن آن ایجاد می‌ شود. اگر به موقع برای درمان بیماری مراجعه کنید ، می توانید آن را قطعی و سریع درمان کنیم اما اگر در درمان تعلل نکنید عوارض این بیماری ظاهر می‌ شوند.

 مهمترین این عوارض شامل موارد زیر می شود:

  • ابتلا به کم خونی یا آنمی در اثر خونریزی مکرر
  • عفونت مقعد به علت عدم توانایی در رعایت بهداشت
  • درد شدید مقعدی

پیشگیری

جهت پیشگیری از این بیماری و عود مجدد آن بعد از درمان نکات زیر را رعایت کنید.

  • برای پیشگیری و درمان یبوست حداقل ۳۰ گرم فیبر در طول روز مصرف کنید. فیبر کربوهیدراتی است که در بدن انسان تجزیه نمی شود و در انواع میوه ها و سبزیجات غلات یافت می‌ شود.
  • حداقل در طول روز ۸ لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب و مایعات کافی می توانند با نرم کردن مدفوع به درمان یبوست کمک کنند.
  • پرهیز از دور زدن در توالت
  • پرهیز از طولانی نشستن
  • رعایت بهداشت مقعد و سپس خشک کردن مقعد با دستمال نرم
  • پرهیز از سیگار و دخانیات و مواد مخدر
  • انجام ورزش های سبک مثل پیاده روی و تحرک کافی و در مقابل پرهیز از ورزش های سنگین مثل وزنه برداری.

روش های تشخیص

جهت تشخیص این بیماری روشهای مختلفی وجود دارد. اما خط اول درمان و معاینه جسمی مقعد شروع میشود. به این ترتیب که وقتی به پزشک مراجعه می کنید با استفاده از انگشت ناحیه مقعد را معاینه می کند تا زائده غیر معمول که همان بواسیر است را تشخیص دهد. در برخی موارد جهت تشخیص دیگر علائم ممکن است انجام کولونوسکوپی و یا سیگموئیدوسکوپی نیز تجویز شود.

درمان بواسیر با دو روش 

جهت درمان این بیماری در روش های مختلفی وجود دارد اما هیچ یک از این روش ها و اندازه جراحی موثر نخواهد بود در واقع بیماری بواسیر زمانی به طور قطع درمان شده است که این زائده با استفاده از جراحی از مقعد خارج شود.

 جراحی بواسیر نیز به دو روش جراحی سنتی و لیزر درمانی انجام میشود.

لیزر بواسیر

در واقع لیزر را می‌توان به عنوان بهترین و قطعی ترین روش تایید شده تا به حال برای درمان این بیماری معرفی کرد.

برای انجام لیزر کافیست یک جلسه به کلینیک های لیزر در سطح شهر خود مراجعه کنید تا در کمتر از نیم ساعت زائده بواسیری با کمترین میزان درد و خونریزی از مقعد خارج شود.

در انجام لیزر با استفاده از اشعه زائده سوزانده شده و از مقعد خارج میشود بعد از انجام این درمان نیازی به استراحت در منزل نیست نمی توانید به راحتی زندگی روزمره را از ترکیبی از مزایای درمان با این روش می توانید به این موارد اشاره کنیم.

  • درمان سریع و سرپایی
  • درمان هموروئید بدون
  • درمان با کمترین هزینه و صرفه جویی در زمان
  • درمان قطعی
  • درمان بدون درد و خونریزی

جراحی هموروئید

جراحی در بیمارستان و تحت بیهوشی کامل انجام میشود. برای جراحی هموروئید روش های مختلفی وجود دارد که شامل روش رابربند استاپلر و جراحی سنتی در بیمارستان می شود در ادامه به اختصار به هر یک از این جراحی ها می پردازیم؛

رابربند: این روش سرپایی و سریع درمان هموروئید است که به علت عوارض و درد شدید به ندرت انجام می شود. در این روش با استفاده از کش پلاستیکی زائده هموروئید بسته می شود به این طریق گردش خون در این زائده متوقف و به دنبال آن زائده به تدریج خشک شده و از بین می رود. رابربند می‌تواند با درد بسیار شدیدی همراه باشد.

استاپلر: در این روش زائده ها به نقطه بالاتر هدایت می شوند سپس با استفاده از استاپلر زائده بریده شده از بین می رود.

جراحی سنتی؛ در این روش زائده هموروئید با استفاده از تیغ جراحی بریده شده از مقعد خارج میشود این روش ممکن است با درد شدیدی همراه بوده و نتیجه قطعی را به همراه نداشته باشد.

برچسب ها : رپرتاژ آگهی
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DR4dqxK8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه