پمفیگوس دهانی چیست؟

پمفیگوس دهانی

علت بیماری پمفیگوس دهان چیست؟

پمفیگوس دهانی چیست؟ یک بیماری مخاطی می باشد که دارای ضایعات تاولی و زخمی در دهان و پوست می باشد. ضایعات تاولی حاوی مایعی که سرم و یا خون است. تاول ها در پمفیگوس در لایه های سطحی پوست یا مخاط تشکیل می شود.

علت واقعی این بیماری نامشخص است .اما عوامل ژنتیکی، عفونت باکتریایی، ویروسی و یا آلاینده های محیطی در بروز بیماری و بعضی داروها مثل داروی های ضد فشار خون و پنی سیلامین ها نیز در بروز پمفیگوس ولگاریس موثرند.

پمفیگوس بیشتر در بیماران دهه پنجم و ششم رخ می دهد. در کودکان و افراد مسن کمتر دیده می شود. هر دو جنس به یک نسبت درگیر می شوند. در افراد یهودی نیز شایع تر است. پمفیگوس انواع مختلفی دارد شایعترین نوع پمفیگوس که دهان را نیز درگیر می کند نوع پمفیگوس ولگاریس است.

علائم بیماری پمفیگوس ولگاریس دهانی

پمفیگوس دهانی چیست و چگونه خود را نشان میدهد؟در بیش از نیمی از بیماران ضایعات دهانی اولین تظاهرات بیماری هستند که ممکن است چندین هفته یا چندین ماه قبل از بروز ضایعات پوستی رخ دهد. نواحی درگیر بیشتر در نزدیک به محور تقارن بدن می باشند که شامل صورت، سینه، شکم و کشاله ران می باشد. سایر نواحی مثل مخاط چشم، دهانه رحم نیز ممکن است درگیر شوند. خارش به ندرت در ضایعات پمفیگوسی دیده می شود.

در ۶۰ درصد بیماران ابتدا ضایعات دهانی بروز می کند که به شکل زخم های نامتقارن، دردناک و تاول های دهانی وسیع دیده می شود. شایعترین محل های درگیری مخاط گونه، لثه و کام سخت می باشد.

مطلب پیشنهادی: تشخیص و درمان زخم های دهان

تشخیص بیماری پمفیگوس ولگاریس دهان

روش های تشخیصی متعددی مثل تست نیکولسکی، نشانه آسبو هانسن، تست تزانک وجود دارد ولی این تست ها قطعی نیستند. قطعی ترین تست تشخیصی بیوپسی یا نمونه برداری از زخم های تاولی می باشد. سایر تکنیک ها مثل ایمونوفلورسنت مستقیم و غیر مستقیم در پیگیری درمان و بررسی پروگنوز بیماری موثرند. جهت تشخیص بیماری به متخصص بیماری های دهان و فک و صورت مراجعه نمایید.

درمان پمفیگوس ولگاریس دهان

درمان پمفیگوس کورتون سیستمیک با دوز بالا می باشد. دوز مصرفی ۱ تا ۲ میلی گرم در هر کیلوگرم می باشد. از آنجایی که دوز مصرفی بسیار بالا است درمان پمفیگوس باید در بیمارستان و با مانیتورینگ سرم و الکترولیت های بیمار و قند خون و فشار خون بیمار صورت پذیرد. سایر درمان های کمکی استفاده از داروهای ایمونوسوپرسیو مثل آزاتیوپرین و سیکلو فسفامید است.

مطب تخصصی دندانپزشکی پاسداران با ارائه درمان‌های ترمیمی و زیبایی، لامینیت، عصب‌کشی(اندو)، جراحی لثه، جراحی دندان عقل، جراحی ضایعات و کیست‌های دندانی(اپیکو)، جرمگیری و بورساژ دندانی، سفید کردن دندانها (بلیچینگ)با لیزر و… در خدمت شما است، چنانچه قصد انجام ایمپلنت را دارید برای دریافت نوبت با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

مطلب پیشنهادی:آفت دهانی چیست؟

  • آیا بیماری پمفیگوس ارثی است؟
  • بیماری پمفیگوس چیست؟
  • بیماری پمفیگوس ولگاریس چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از hCaptcha مورد نیاز است که تابع سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده آنها است.

مشاوره رایگان