بیماری واریس پا چیست؟

  • خانه
  • -
  • آموزش
  • -
  • بیماری واریس پا چیست؟
بیماری واریس پا چیست؟

واریس پا چیست؟

واریس پا، رگهای پیچ خورده و بزرگ شده هستند. هر سیاهرگی که نزدیک به سطح پوست باشد (سطحی) می تواند واریس شود. رگ‌های واریسی معمولاً بر روی رگ‌های پا تأثیر می‌گذارند. یکی از دلایل “بیماری واریس” پا به دلیل ایستادن و راه رفتن زیاد که باعث افزایش فشار در رگ های پایین تنه می شود.

برای بسیاری از افراد، ورید‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی، یک نوع رایج و خفیف واریس پا می باشد که صرفاً یک نگرانی زیبایی هستند. برای سایر افراد، واریس می تواند باعث درد و ناراحتی دردناک شود. گاهی اوقات واریس منجر به مشکلات جدی تری می شود.

درمان ممکن است شامل اقدامات خودمراقبتی یا اقداماتی باشد که توسط کلینیک درمان واریس برای بستن یا برداشتن رگ های واریس پا انجام می شود.

چه چیزی باعث ایجاد رگ واریس پا می شود

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد رگ واریس در پا شود. شایع ترین آنها شامل بارداری، ایستادن طولانی مدت و چاقی است. وریدهای واریسی معمولاً توسط دریچه های ضعیف یا آسیب دیده ایجاد می شوند. این به این دلیل است که دریچه های ریزی در رگ های شما وجود دارد که خون را به قلب باز می گرداند، اگر این دریچه ها ضعیف شوند، می توانند اجازه دهند خون به داخل سیاهرگ برگردد. 

گرانش در اینجا نقش دارد، بنابراین بر نواحی پایین تنه، مانند پاها، بیشترین تأثیر را می گذارد. هنگامی که خون به سمت پایین رگ ها جریان می یابد، می تواند در آنجا جمع شود به همین دلیل است که سیاهرگ ها بزرگ می شوند و ممکن است تغییر رنگ پوست رخ دهد. 

علائم واریس پا

علائم واریس پا

بیماری واریس پا ممکن است باعث درد نشود و فقط دارای علائم باشند که عبارتند از :

  • رگهایی که به رنگ بنفش تیره یا آبی هستند
  • سیاهرگ هایی که پیچ خورده و برآمده به نظر می رسند و اغلب مانند طناب روی پاها ظاهر می شوند

درد واریس پا چگونه است

اگر احساس درد، سنگینی یا سوزش در پاهای خود را تجربه کرده اید، ممکن است علائم واریس پا باشد. آنها وریدهای بزرگ شده ای هستند که اغلب با افزایش سن و یا حتی در جوانی شروع می شوند.

توجه به این نکته مهم است که برای اکثر افراد، واریس به سادگی یک نگرانی زیبایی است. اما برای دیگران، “وریدهای واریسی پا” ممکن است منجر به مشکلات جدی تری مانند زخم های قابل توجه یا لخته شدن خون شوند.

هنگامی که علائم و نشانه های دردناک رگ های واریسی پا رخ می دهد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. احساس درد یا سنگینی در پاها
  2. سوزش، ضربان، گرفتگی عضلات و تورم در ساق پا
  3. تشدید درد پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت
  4. خارش در اطراف یک یا چند ورید
  5. تغییر رنگ پوست در اطراف ورید واریسی
  6. گرفتگی عضلات پاها، به خصوص در شب

اگر واریس پا درمان نشود چه اتفاقی می افتد

وریدهای واریسی معمولاً به صورت لکه های ناخوشایند زیر پوست دیده می شوند. اما درمان این رگ های خونی گشاد شده چیزی فراتر از ظاهر است. عدم درمان وریدهای واریسی می تواند منجر به انواع بیماری های جدی شود. اکثر بیماران مبتلا به بیماری واریس پا علائم خارش، خستگی، درد و ناراحتی در پاها و تورم پوست را گزارش می کنند. در بیشتر موارد، این علائم تنها در صورتی بدتر می شوند که بیمار ترجیح دهد به پزشک متخصص مراجعه نکند.

  • هایپرپیگمانتاسیون
    اگر واریس پا درمان نشود، وریدهای واریسی معمولاً منجر به نشت خون اضافی به بافت‌های ساق پا می‌شوند. با تیره شدن و تغییر رنگ قسمت هایی از پوست بیمار تورم و التهاب دردناکی را تجربه خواهد کرد. این وضعیت به عنوان هایپرپیگمانتاسیون شناخته می شود .
  • لیپودرمواسکلروز
    هنگامی که بافت های ساق پا برای مدت طولانی ملتهب بماند، بافت ها سفت و سنگین می شوند. بیمار ممکن است احساس کند که پاهایش به طور فزاینده ای حساس می شوند و حرکت یا استراحت را دشوارتر می کند. لیپودرماتواسکلروزاصطلاحی است که برای تعریف سفت شدن یا سفت شدن بافت های پا استفاده می شود.
  • زخم وریدی ساق
    وریدهای واریسی معمولاً منجر به وضعیتی به نام نارسایی مزمن وریدی یا CVI می شود. با گذشت زمان، CVI می تواند منجر به چیزی شود که به عنوان زخم وریدی پا شناخته می شود. این زمانی است که ناحیه ای از پوست شکسته می شود تا گوشت زیر آن نمایان شود. زخم های وریدی پابا گذشت زمان بزرگتر می شوند و منجر به افزایش ناراحتی و سوزش در پاها می شوند.
  • خونریزی خود به خودی
    وریدهای واریسی تمایل دارند به مرور زمان دیواره های پوست را بشکنند. این کار رگ های واریسی را به سطح پوست نزدیک می کند. در برخی موارد، کوچکترین خراش می تواند منجر به از دست دادن بیش از حد خون شود. در حالی که خونریزی معمولاً بدون درد است، در صورت عدم درمان، بیماران ممکن است از دست دادن خون قابل توجهی را تجربه کنند.
  • ترومبوفلبیت
    ترومبوفلبیت سطحی وضعیتی است که شامل التهاب وریدهایی درست زیر سطح پوست می شود. این در نتیجه ضعیف شدن سیاهرگ ها و کاهش جریان خون است. بیمار ممکن است قرمزی پوست، حساسیت فزاینده ورید، و همچنین درد مداوم یا تورم پاها را تجربه کند.
  • ترومبوز (ورید عمقی ترومبوز)
    ورید عمقی(ترومبوز) جدی ترین بیماری مربوط به وریدهای واریسی است. معمولاً منجر به چیزی می شود که به عنوان یک احساس کشش در پاها شناخته می شود که از لخته خون ناشی می شود. بیمار ممکن است احساس افزایش قرمزی و تورم در پاها کند. 

در حالی که وریدهای واریسی می توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند، کسانی که از این عارضه رنج می برند باید به یک جراح عروق مراجعه کنند. در صورت غفلت، واریس پا می تواند پیامدهای عمده ای برای سلامتی بیمار داشته باشد.

چه زمانی باید به پزشک متخصص واریس پا مراجعه کرد

  • رگ های واریس پا شما باعث درد یا ناراحتی شما می شود
  • پوست روی رگ های پا شما دردناک و تحریک شده است
  • درد در پاهای شما باعث تحریک در شب و اختلال در خواب شما می شود

پزشک متخصص درمان واریس می تواند “واریس پا” را بر اساس این علائم تشخیص دهد، اگرچه ممکن است آزمایشات بیشتری انجام شود

دکتر متخصص واریس

کلام آخر

  • اگر بیماری واریس پا دارید، مهم است که مراقب باشید . اگر بدتر شدن آنها ادامه یابد، می تواند نشان دهنده مشکلات جدی تر دیگری باشد. “رگ های واریسی پا” نیز می توانند باعث ایجاد احساس ناامنی شوند. اگر این مورد برای شما صادق است، می توانید آنها را تحت درمان قرار دهید تا درد آنها کاهش یابد یا حتی آنها را نامرئی کنید. اگر رسیدگی به آنها برای شما مهم است، کلینیک درمان واریس دکتر استوان با خوشحالی به شما کمک می‌کنند.

2 دیدگاه ‌ها

  • چرا من در سن 30 سالگی دچار واریس پا می شوم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.