لوگو بیمارستان ایرانشهر

AR

آیا آنژیو قلب خطرناک است

آیا آنژیو قلب خطرناک است

Table of Contents

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا آنژیو قلب خطرناک است . تا انتهای مقاله، ما را همراهی نمایید.

آیا آنژیو قلب خطرناک است. اگر دچار گرفتگی عروق قلبی هستید و پزشک آنژیو را به شما پیشنهاد کرده، احتمالا این سوال برای شما نیز ایجاد شده است.

پاسخ این سوال به طور کلی این است که اگر پزشک روشی را برای درمان شما پیشنهاد کرده است، قطعا خطر انجام ندادن آن بیشتر از فرآیند انجام آن روش است.

اگر همینک بیمار شما تحت درمان است و نگران حال او هستید صفحه آنژیو قلب چقدر طول می کشد را مطالعه کنید.

با این وجود، افراد زیادی با وجود تاکید و توصیه پزشک به روشی خاص برای درمان، به علت نگرانی و عدم آشنایی با روش پیشنهادی از انجام آن سر باز می زنند و درمان خود را به تعویق می اندازند که این مسئله باعث بروز مشکلات جدی تر می شود.

اما قبل از هر چیز توجه داشته باشید بهتر است این کار توسط بهترین متخصص آنژیوپلاستی در تهران انجام شود.

ویدئو آیا آنژیو قلب خطرناک است

به عنوان مثال تعویق درمان در بیماری های قلبی ممکن است به مرگ بیمار منجر شود. در مقاله آیا آنژیو قلب خطرناک است، با پاسخ به سوالات زیر و توضیح روش درمانی آنژیو، بیمارستان ایرانشهر را به عنوان بهترین مرکز درمانی معرفی می نماییم و با متخصصین این بیمارستان به مشورت خواهیم پرداخت که آیا آنژیو قلب خطرناک است؟ با ما باشید.

آیا آنژیو قلب خطرناک است؟

خیر، یکی از کم عارضه ترین فرآیند های تشخیصی است.

اگر بیمار دچار فرسودگی رگ باشد احتمال پارگی رگ بیمار زیاد است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش آیا آنژیو قلب خطرناک است کلیک نمایید. 

لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.

فهرست:

آنژیو قلب چیست؟

آنژیو قلب به چه دلایلی انجام می شود؟

چه اقداماتی پیش از انجام آنژیو قلب انجام می شوند؟

فرآیند انجام آنژیو قلب به چه صورت است؟

بعد از انجام آنژیوگرافی، چه اقداماتی در بیمارستان انجام می شود؟

مراقبت های بعد از آنژیو قلب در منزل شامل چه مواردی هستند؟

آیا آنژیو قلب خطرناک است؟

عوارض آنژیو قلب چیست؟

نتایج آنژیو قلب به چه صورت مشخص می شوند؟

آنژیو قلب چه مزایایی دارد؟

آیا آنژیو قلب در کودکان نیز قابل انجام است؟

چه مسائلی موجب افزایش عوارض آنژیو قلب می شوند؟

برای انجام آنژیو قلب، چه نکات مهمی باید مورد توجه قرار گیرند؟

آنژیو قلب چقدر زمان می برد؟

در انتخاب مرکز مناسب برای انجام آنژیو قلب، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

 

آنژیو قلب چیست؟

آنژیو قلب چیست؟
آنژیو قلب چیست؟

قبل از این که بپرسیم آیا آنژیو قلب خطرناک است، باید با آنژیو آشنا شویم. بدن انسان از اعضا و اندام های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام نقش به خصوصی در بدن داشته و عملکرد آن ها باعث سلامت کل بدن می شود.

زمانی که یکی از اندام ها دچار آسیب شده یا اختلالی در عملکرد آن ها ایجاد می شود، فرد نیازمند درمان خواهد بود. درمان بیماری در هر اندام، روش مختلفی داشته و به شیوه خاصی انجام می شود و نوع درمان بعد از تشخیص دقیق علت و نوع اختلال مشخص می شود.

علت بروز مشکلات قلبی

علت بروز مشکلات قلبی
علت بروز مشکلات قلبی

قلب حساس ترین عضو بدن است و سلامت و زنده بودن کلیه اندام ها به آن وابسته است. این اندام به دلایل مختلف ممکن است دچار مشکل و آسیب دیدگی شود و این آسیب دیدگی گاهی آن قدر جدی باشد که درمان تنها به وسیله دارو ممکن نباشد. مسائل مختلفی باعث بروز مشکلات قلبی می شوند که از جمله آن ها می توان به افزایش سن اشاره کرد.

با افزایش سن، سرعت گردش خون در بدن کمتر می شود و این مسئله موجب ضعف عضله قلب می شود. جنسیت، داشتن زمینه خانوادگی در ابتلا به بیماری های قلبی، استعمال دخانیات و رژیم غذایی نامناسب، دیگر مسائلی هستند که احتمال ابتلا به بیماری ها و مشکلات قلبی را افزایش می دهند.

آنژیو، درمانی ساده برای بیماری های قلبی

آنژیو، درمانی ساده برای بیماری های قلبی
آنژیو، درمانی ساده برای بیماری های قلبی

در صورتی که دارو درمانی و روش های غیر تهاجمی برای درمان بیماری های قلبی پاسخگو نباشد، پزشک ناچارا درمان های تهاجمی را آغاز می کند.

اولین درمان تهاجمی که فرآیند ساده تری داشته و بیشتر در بیماری های قلبی که با گرفتگی عروق کرونر همراه هستند، مورد استفاده قرار می گیرد، آنژیو قلبی است. آنژیو نوعی تصویربرداری است که با استفاده از اشعه های ایکس انجام می شود.

آنژیو با استفاده از یک لوله نازک و بلند به نام کانتر انجام می شود که از طریق رگ های خونی وارد بدن شده و از قسمت های مشخص عکسبرداری می کند.

آنژیوگرافی علاوه بر درمانی بودن، جزو روش های تشخیصی نیز می باشد. برای انجام این روش ماده ای به نام کنتراست وارد رگ ها می شود که با برخورد با اشعه ایکس، تصاویر را مشخص می کند.

انجام آنژیوگرافی امروزه توسط بیشتر متخصصین قلب و در اکثر بیمارستان هایی که واحد قلب و عروق دارند، صورت می گیرد. یکی از بهترین مراکز برای انجام این جراحی و کسب اطلاعات در این خصوص که آیا آنژیو قلب خطرناک است، بیمارستان ایرانشهر می باشد.

آنژیو قلب به چه دلایلی انجام می شود؟

آنژیو قلب به چه دلایلی انجام می شود؟
آنژیو قلب به چه دلایلی انجام می شود؟

نسبت به بسیاری از روش های درمانی تهاجمی، آنژیوگرافی ساده تر، سریع تر و کم عارضه تر است. همچنین برای انجام آن، بیمار به آمادگی های کمتری نیاز داشته و مراقبت های بعد از آن نیز مدت زمان کوتاه تری دارد. پزشک به دلایل مختلف روش آنژیو را برای بیمار مورد استفاده قرار می دهد که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند.

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین متخصص آنژیوگرافی در تهران دیدن کنید.

دلایل انجام آنژیوگرافی

در صورت مشاهده برخی علائم، پزشک برای تشخیص و درمان سریع تر، آنژیوگرافی را به بیمار توصیه می کند. از جمله این علائم می توان به درد در قفسه سینه اشاره کرد.

دردهایی که بدون علت خاص و به طور ناگهانی بروز می کنند و تمام قفسه سینه را درگیر می کنند، بیشتر به علت مشکل در عروق کرونری بروز می کنند و برای درمان آن ها نیاز به انجام آنژیوگرافی می باشد.

همچنین در صورتی که محل درد رو به گسترش بوده و علت بروز آن در اندام های مختلف مشخص نشود نیز پزشک احتمال را بر آسیب به عروق کرونری داده و درمان این مشکل نیاز به آنژیوگرافی دارد. به خصوص دردهایی که از سمت قفسه سینه به گردن، بازو و … کشیده شوند، از چنین نوعی هستند.

در صورتی که همزمان چند قسمت از قفسه سینه دچار دردهای همزمان شود نیز نیاز به آنژیوگرافی برای تشخیص محل دقیق بروز مشکل و درمان بیماری است.

برخی از افراد به طور مادرزادی دچار مشکلات قلبی می باشند. این افراد بعد از رسیدن به سن مناسب به وسیله آنژیوگرافی درمان می شوند. دیگر دلیل انجام آنژیوگرافی شرایطی است که بیمار نیاز به انجام جراحی دریچه های قلبی داشته باشد.

آنژیوگرافی بیماران قلبی در بیمارستان ایرانشهر انجام می شود. بیمارستان ایرانشهر با برخورداری از بخش تخصصی قلب به درمان و معالجه بیماران با مشکلات مختلف قلبی می پردازد.

چه اقداماتی پیش از انجام آنژیو قلب انجام می شوند؟

چه اقداماتی پیش از انجام آنژیو قلب انجام می شوند؟
چه اقداماتی پیش از انجام آنژیو قلب انجام می شوند؟

در صورتی که آنژیوگرافی به صورت اورژانسی انجام شود، معمولا آزمایش و آمادگی خاصی پیش از آن نیاز نیست و تنها آزمایشات روتین پیش از جراحی برای بیمار انجام می شوند.

اما در صورتی که این جراحی با اعلام قبلی پزشک و در تایمی مشخص انجام گیرد، برخی اقدامات و آمادگی ها پیش از انجام آن مورد نیاز می باشند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

آمادگی برای انجام آنژیوگرافی

حداقل 12 ساعت قبل از انجام آنژیوگرافی، بیمار نباید هیچ ماده خوراکی مصرف کند، حتی مصرف مایعات نیز در این بازه زمانی ممنوع بوده و در صورت اجازه پزشک، بیمار تنها مجاز به مصرف آب می باشد.

در صورتی که بیمار داروی خاصی به طور روزانه مصرف کند، معمولا 12 تا 24 ساعت قبل از جراحی باید مصرف دارو را قطع کند. به علاوه بیمارانی که مبتلا به دیابت بوده و انسولین مصرف می کنند نیز باید شرایط خود را به پزشک اطلاع داده و مصرف انسولین را با توصیه وی انجام دهند.

اقدامات پیش از آنژیوگرافی

سوابق بیماری های بیمار چه در زمینه مشکلات قلبی و چه در زمینه مشکلات دیگر پیش از انجام آنژیوگرافی توسط پزشک بررسی می شود.

در صورتی که بیمار هر گونه داروی خاصی مانند داروهای ضد آلرژی، غلظت خون و … استفاده کند، پزشک دستور العمل مصرف داروها را با توجه به شرایط بیمار و متناسب با وضعیت جراحی تغییر می دهد.

انجام معاینات فیزیکی و معاینات قلبی برای مشخص کردن نوع بی حسی و … از جمله اقداماتی هستند که پیش از آنژیوگرافی باید به آن ها توجه کرد.

بیمار در زمان انجام این جراحی هیچ وسیله فلزی یا جانبی مانند لنز چشم یا جواهرات نباید داشته باشد. همچنین مثانه در مدت زمان آنژیوگرافی باید خالی باشد.

در صورتی که پزشک برای درمان مشکل قلبی شما یا تشخیص دقیق بیماری، آنژیوگرافی را توصیه کرده است، بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین مراکز برای انجام این عمل می باشد.

فرآیند انجام آنژیو قلب به چه صورت است؟

فرآیند انجام آنژیو قلب به چه صورت است؟
فرآیند انجام آنژیو قلب به چه صورت است؟

آنژیوگرافی یک جراحی باز نیست. به همین دلیل در پاسخ به این پرسش بیماران که آیا آنژیو قلب خطرناک است، باید گفت که خطرات و عوارض این جراحی بسیار ناچیز است و در صورتی که فرآیند به درستی و به شکلی ایمن انجام شود، برخی عوارض جزئی نیز به طور کامل از بین می روند. در ادامه فرآیندی که برای انجام آنژیوگرافی طی می شوند، توضیح داده خواهد شد.

اتفاقاتی که پیش از آنژیوگرافی می افتند

برای انجام آنژیوگرافی، بیمار باید روی تخت یا میز مخصوص دراز بکشد. به گونه ای که اشعه ایکس از پشت کمر با بیمار برخورد کرده و تصویربرداری از قفسه سینه انجام شود.

در طول انجام جراحی، بیمار ممکن است به علت خستگی جابجا شود. به همین دلیل با استفاده از بست های مخصوص که روی سینه یا پای بیمار بسته می شوند، در جای خود ثابت می ماند.

سپس دستگاه‌های تاباندن پرتو ایکس در قسمت‌های مورد نظر قرار گرفته تا تصویربرداری انجام شود. سپس از طریق اتصال یک آنژیوکت به رگ، ماده آرامبخش به بیمار تزریق می‌شود.

در حین آنژیوگرافی، بیمار ممکن است خواب آلود بوده یا به طور کل بیهوش شود اما بیداری بسیار ساده است و هر زمان نیاز باشد، پزشک بیمار را هوشیار می کند.

فشار خون، ضربان قلب و تنفس بیمار در طول آنژیوگرافی دائما چک می شود تا در صورت بروز مشکل، پزشک فورا اقدام کند. در بیمارانی که به دیابت یا سایر بیماری هایی که با تکرر ادرار همراه هستند مبتلا باشند، یک سوند نیز برای تخلیه ادرار حین آنژیوگرافی به بیمار متصل می شود.

حین آنژیوگرافی

به منظور انجام آنژیوگرافی و تصویربرداری از قلب، برشی کوچک در بخشی از بدن وارد شده و لوله ای بسیار نازک وارد بدن می شود.

بسته به مشکل بیمار و علت انجام آنژیوگرافی، این لوله ممکن است به عروق کرونر یا قلب متصل شده و ماده حاجب یا رنگ مخصوص تصویربرداری به بدن تزریق شود.

سپس پزشک با بررسی محل حرکت و جابجایی این ماده در عروق، وضعیت رگ ها از نظر انسداد یا سرعت گردش خون را بررسی می کند.

در صورتی که در مسیر عروق، انسدادی دیده شود، ممکن است یک سوند یا لوله اضافه برای بالون زدن و باز کردن مسیر رگ وارد بدن شود. کل پروسه آنژیوگرافی یک ساعت زمان می برد و در صورتی که قبل و بعد از عمل نیاز به مراقبت خاصی باشد، زمان آن بیشتر خواهد شد.

برای کاهش خطرات آنژیوگرافی بهتر است این عمل در بیمارستان های معتبر با کادر مجرب انجام شوند. یکی از بهترین مراکز برای انجام این عمل، بیمارستان ایرانشهر می باشد.

بعد از انجام آنژیوگرافی، چه اقداماتی در بیمارستان انجام می شود؟

بعد از انجام آنژیوگرافی، چه اقداماتی در بیمارستان انجام می شود؟
بعد از انجام آنژیوگرافی، چه اقداماتی در بیمارستان انجام می شود؟

اقدامات مراقبتی که بعد از آنژیوگرافی انجام می شوند، دو دسته دارند. دسته اول این اقدامات در بیمارستان و زیر نظر کادر درمان صورت گرفته و دسته دوم بعد از ترخیص بیمار و در منزل انجام می شوند. در این بخش در مورد اتفاقات بعد از عمل که در بیمارستان صورت می گیرد، صحبت خواهیم کرد.

در این زمینه به صورت کامل در صفحه مربوط به بعد از آنژیوگرافی چه باید کرد صحبت شده است.

بعد از عمل آنژیوگرافی

لوله مخصوص برای آنژیوگرافی از طریق بازو یا قسمتی از کشاله ران به بدن وارد می شود. بعد از این که تصویربرداری از عروق و قلب انجام شد، لوله به آرامی از بدن خارج می شود.

برشی که به منظور ورود لوله به رگ در سطح پوست ایجاد شده، بسیار کوچک است. بنابراین پزشک می تواند با فشار دادن محل آن یا استفاده از گیره و پلاگین آن را ببندد و نیازی به بخیه زنی و مشکلات بعد از آن نیست.

در صورتی که بیمار دچار مشکلاتی مانند غلظت خون بوده یا در ناحیه خروج لوله دچار خونریزی شود تا زمان قطع شدن خونریزی باید به صورت دراز کشیده باقی بماند و از حرکت دادن دست یا پا جلوگیری کند. فشار یا استفاده از کمپرس می تواند روند قطع خونریزی را تسریع ببخشد.

بسته به وضعیت بیمار و شرایط زخم ممکن است پزشک، بستری بیمار به مدت 24 ساعت را توصیه کرده یا چند ساعت بعد از عمل و اطمینان از سلامت محل برش مرخص شده و به منزل باز گردد.

احتمال تورم، سوزش و کبودی محل برش تا حدی طبیعی است و در صورتی که شدید و غیر قابل تحمل باشد، باید مشکل را فورا به پزشک گزارش داد.

تمام اقدامات گفته شده در بیمارستان ایرانشهر زیر نظر کادر مجرب و حرفه ای انجام می شود.

مراقبت های بعد از آنژیو قلب در منزل، شامل چه مواردی هستند؟

مراقبت های بعد از آنژیو قلب در منزل، شامل چه مواردی هستند؟
مراقبت های بعد از آنژیو قلب در منزل، شامل چه مواردی هستند؟

در صورتی که شرایط بیمار بعد از انجام آنژیوگرافی مناسب باشد، پزشک همان روز اقدام به ترخیص بیمار می کند و می تواند به منزل بازگردد. در صورت برگشت بیمار به منزل بعد از عمل آنژیوگرافی، مراقبت ها باید تا مدتی ادامه داشته باشند. این مراقبت ها به بهبودی سریع تر و جلوگیری از بروز مشکلات جدی در بیمار جلوگیری می کند.

اقدامات بعد از آنژیوگرافی در منزل

اقدامات بعد از آنژیوگرافی در منزل
اقدامات بعد از آنژیوگرافی در منزل

حداقل تا 48 ساعت بعد از ترخیص بیمار باید از هر گونه خم و راست شدن خودداری کند. برداشتن وسایل سنگین باید پرهیز شده و بیشتر به حالت دراز کشیده باشد.

در این شرایط برای جابجایی روی تخت یا نشست و برخاست باید با احتیاط کامل، به آرامی و با استفاده از تکیه گاه انجام شود. بیمار بعد از ترخیص می تواند حمام کند اما به علت وجود ماده آرامبخش در بدن، در صورت حس ضعف و بیحالی، بیمار تنها باید به استراحت بپردازد.

در صورت گسترش کبودی در محل زانو یا برجسته شدن محل آنژیوگرافی، نیاز است که مشکل را فورا به پزشک اطلاع داد. همچنین داروهای تجویزی توسط پزشک تا زمان توصیه شده باید مصرف شوند و از قطع مصرف خودسرانه آن ها جلوگیری شود.

ممکن است پزشک دستورالعمل خاصی برای رژیم غذایی بیمار بعد از جراحی به وی ارائه کند که اجرای آن تا معاینه بعدی الزامی است.

عدم مصرف سیگار، پرهیز از فعالیت های ورزشی، حضور در محیط با دمای متعادل و نوشیدن آب کافی برای خروج ماده حاجب از بدن، دیگر اقداماتی هستند که بعد از آنژیوگرافی باید توسط بیمار انجام شوند.

کادر پزشکی بیمارستان ایرانشهر، به منظور کاهش عوارض و مشکلات بعد از آنژیوگرافی، بعد از ترخیص بیمار پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران می باشند.

با ادامه نوشتار آیا آنژیو قلب خطرناک است ، همراه شما هستیم.

آیا آنژیو قلب خطرناک است ؟

آیا آنژیو قلب خطرناک است ؟
آیا آنژیو قلب خطرناک است ؟

یکی از سوالات بیماران در مورد عمل آنژیوگرافی، خطرات و عوارض این عمل و این که آیا آنژیو قلب خطرناک است می باشد. با توجه به شرایط و فرآیند آن، انجام این روش به طور کلی کم خطر و بی عارضه است.

با این حال در برخی بیماران با شرایط خاص ممکن است انجام آنژیوگرافی خطراتی داشته و باعث بروز مشکلاتی شود که در ادامه معرفی خواهند شد.

افراد در معرض خطر در عمل آنژیوگرافی

افراد در معرض خطر در عمل آنژیوگرافی
افراد در معرض خطر در عمل آنژیوگرافی

اولین گروهی که آنژیوگرافی ممکن است در آن ها بروز خطر کند، افرادی هستند که به داروهای خاص حساسیت دارند. به عنوان مثال افرادی که به داروهای آرامبخش حساسیت دارند یا دچار افت فشار و مشکلات تنفسی در اثر استفاده از داروهای بی حسی یا بی هوشی می شوند، ممکن است با تزریق ماده حاجب نیز دچار حساسیت شوند.

به طور معمول با ورود این ماده به بدن، فرد احساس گرمای شدیدی در مسیر عبور ماده در بدن می کند اما در افرادی که نسبت به این ماده دچار حساسیت هستند، علاوه بر گرما، هوشیاری ناگهانی، حساسیت پوستی و تورم پوست، مشکلات تنفسی و … امکانپذیر است.

همچنین در افرادی که پیش از این دچار آسیب عروقی شده باشند نیز ممکن است وارد کردن لوله آنژیوگرافی ایجاد مشکل کند. بنابراین وضعیت جراحی های قبلی باید به طور دقیق به پزشک گزارش شوند. مبتلایان به دیابت و … ممکن است در حین انجام آنژیوگرافی دچار کاهش ضربان قلب و مشکلات تنفسی شوند.

این بیماران نیز پیش از انجام عمل نیاز به هماهنگی سوابق بیماری های خود با پزشک دارند. در موارد خاص و در صورتی که بیمار زمینه ضعف را داشته باشد، احتمال سکته یا حمله قلبی و مغزی نیز به عنوان خطرات آنژیوگرافی وجود دارد.

تمام آزمایشات لازم برای اطمینان از وضعیت بیمار و کاهش خطرات آنژیوگرافی در بیمارستان ایرانشهر به طور دقیق و کامل انجام می شوند.

عوارض آنژیو قلب چیست؟

عوارض آنژیو قلب چیست؟
عوارض آنژیو قلب چیست؟

در بخش قبل در مورد این مسئله که آیا آیا آنژیو قلب خطرناک است صحبت شد و گفته شد که این عمل برای افرادی که دچار حساسیت های به خصوص می باشند، ممکن است ایجاد خطر کند.

اما برخی عوارض خاص ممکن است در تمام افراد بروز کنند و تنها شدت بروز آن ها کم باشد. در این بخش از مقاله، عوارض کلی آنژیوگرافی که احتمال بروز آن ها به صورت خفیف در بیشتر بیماران وجود دارد را بررسی خواهیم کرد.

عوارض آنژیوگرافی

همان طور که گفته شد، ممکن است بیمار در حین تزریق ماده حاجب و ورود آن به بدن احساس گرمای شدیدی در رگ ها کند. این گرما یا در اصطلاح گر گرفتگی موقتی است و بعد از گذشت چند دقیقه از بین می رود.

اما در برخی بیماران ممکن است زمان این گر گرفتگی طولانی تر شود که در این شرایط احتمال حساسیت به ماده حاجب وجود داشته و پزشک باید سایر علائم حساسیت مانند حساسیت پوستی، مشکلات تنفسی و … را بررسی کند.

دیگر عارضه آنژیوگرافی، احساس درد در محل ورود لوله آنژیوگرافی به خصوص در افرادی است که ورود لوله به بدن آن ها از طریق کشاله ران انجام شده باشد. این درد ممکن است 2 تا 3 هفته زمان ببرد.

دیگر عارضه احتمالی آنژیوگرافی، خونریزی یا کبودی است. این مشکل در افرادی رخ می دهد که جوش خوردن محل برش در آن ها دیر اتفاق می افتد.

لخته شدن خون، آسیب عروقی، حمله قلبی بعد از انجام آنژیوگرافی از جمله عوارضی هستند که به ندرت احتمال بروز آن ها در بیماران مبتلا به مشکلات قلبی وجود دارد.

در صورت بروز هر کدام از این عوارض، بیمار باید فورا به پزشک مراجعه کند. به خصوص اگر این عارضه ها با گرفتگی صدا اتفاق بیفتند، مراجعه به پزشک باید سریع تر انجام شود. بهترین پزشکان برای انجام آنژیوگرافی و رسیدگی به مشکلات آن را می توانید در بیمارستان ایرانشهر پیدا کنید.

نتایج آنژیو قلب به چه صورت مشخص می شوند؟

نتایج آنژیو قلب به چه صورت مشخص می شوند؟
نتایج آنژیو قلب به چه صورت مشخص می شوند؟

آنژیوگرافی به منظور تشخیص بیماری های قلبی که ناشی از گرفتگی و انسداد عروق است، انجام می شود بنابراین مهم ترین مسئله ای که در نتایج آن مشخص شده و توسط پزشک قابل تشخیص خواهد بود، همین مسئله است.

بررسی نتایج آنژیوگرافی

با انجام آنژیوگرافی یک نقشه از عروق و رگ های بیمار برای پزشک مشخص می شود. این نقشه مسیر عبور ماده حاجب در رگ هاست و هر کدام از بخش های رگ که دچار انسداد و گرفتگی باشند، با بررسی این نقشه عبور مشخص خواهند شد.

نتایج آنژیوگرافی معمولا به صورت یک سی دی و یک شرح متنی کاغذی آماده می شوند و در زمان ترخیص به بیمار تحویل داده می شوند.

در صورت نیاز به اقدام خاصی بعد از انجام آنژیوگرافی و یا بروز مشکلی که نیاز به معالجه و درمان فوری داشته باشد، پزشک این مسئله را به همراه بیمار اطلاع خواهد داد تا اقدام درمانی به موقع انجام شود. نیاز یا عدم نیاز به اقدام درمانی به خصوص بعد از انجام آنژیوگرافی با توجه به نتایج آزمایش مشخص می شود.

مسائلی که در نتایج آنژیوگرافی مشخص می شوند

مسائلی که در نتایج آنژیوگرافی مشخص می شوند
مسائلی که در نتایج آنژیوگرافی مشخص می شوند

در نتایج آنژیوگرافی می توان موارد مختلفی را مشاهده کرده و مورد بررسی قرار داد، این اطلاعات به اقدامات بعدی پزشک کمک کرده و درمان های آتی را مشخص می کنند.

از جمله مسائلی که در نتایج آنژیوگرافی مشخص می شود، می توان به تعداد عروق مسدود شده اشاره کرد. این مسئله که این عروق به چه علتی مسدود شده و آیا این مسدودی توسط پلاک چربی است یا به دلایل مختلف عروق تنگ شده اند، جزو مسائلی هستند که با انجام آنژیوگرافی مشخص می شوند.

دیگر موردی که در نتایج آنژیوگرافی قابل بررسی است، محل انسداد است. در صورت لزوم برای باز کردن محل انسداد، تشخیص دقیق محل آن الزامی می باشد.

بررسی شدت جریان خون، بررسی نتایج بای پس عروق و وضعیت ورود و خروج خون از قلب به اندام ها و بالعکس از دیگر مسائلی است که با نتایج آنژیوگرافی مشخص می شود.

نتایج آنژیوگرافی در بیمارستان ایرانشهر در کمترین زمان ممکن آماده شده و به محض ترخیص بیمار، چند ساعت بعد از جراحی یا 24 ساعت به بیمار تحویل داده می شود.

آنژیو قلب چه مزایایی دارد؟

آنژیو قلب چه مزایایی دارد؟
آنژیو قلب چه مزایایی دارد؟

در ادامه مقاله آیا آنژیو قلب خطرناک است، در مورد مبحثی دیگر یا مزایای آنژیوگرافی صحبت خواهیم کرد. مهم ترین مزیت آنژیوگرافی، تشخیصی درمانی بودن آن است.

به این معنی که با انجام آن، هم می توان مشکلات و بیماری های مربوط به عروق قلبی را تشخیص داد و هم با استفاده از این روش، انسداد رگ ها را درمان کرده و معالجه بیمار را انجام داد. این روش مزایای مختلف دیگری نیز دارند که به شرح زیر می باشند.

مزایای آنژیوگرافی

مزایای آنژیوگرافی
مزایای آنژیوگرافی

یکی از مزایای آنژیوگرافی، کم خطر بودن آن است. در گذشته برای باز کردن رگ هایی که در مسیر آن ها انسداد یا گرفتگی ایجاد شده بود، پزشک ناچار به جراحی باز بود. به این منظور رگی که احتمال گرفتگی آن وجود داشت،

باید به طور کامل در دسترس پزشک قرار می گرفت تا بتوان انسداد آن را برطرف کرد. اما آنژیوگرافی کاملا به صورت بسته انجام می شود و برای انجام آن نیاز به برشی کوچک است که حتی با دست نیز می توان آن را بست.

تشخیص دقیق مشکلات عروق و بیماری های آن با استفاده از آنژیوگرافی با کیفیت بسیار بالا انجام می شود. دقت این روش در تشخیص انسداد عروق کرونری و درمان آن بسیار بالاتر از روش های دیگری است که در گذشته به این منظور استفاده می شد. دیگر مزیت آنژیوگرافی، دوران نقاهت کوتاه آن است.

مراقبت هایی که بعد از آنژیوگرافی در بیمارستان یا منزل انجام می شود، فرآیندی بسیار ساده دارند. همچنین نسبت به بسیاری از جراحی های قلبی، آنژیو زمان کوتاه تری نیز دارد.

آنژیوگرافی توسط بیشتر پزشکان قلب قابل انجام است و در صورتی که پزشک تخصص کافی برای انجام آن را داشته باشد، می توان در هر بیمارستانی اقدام به انجام آن کرد. با این حال یکی از بهترین مراکز برای انجام آنژیوگرافی که خطرات آن را تا حد زیادی کاهش می دهد، بیمارستان ایرانشهر است.

آیا آنژیو قلب در کودکان نیز قابل انجام است؟

آیا آنژیو قلب در کودکان نیز قابل انجام است؟
آیا آنژیو قلب در کودکان نیز قابل انجام است؟

آنژیوگرافی برای تمام افرادی که به عارضه های قلبی دچار هستند، انجام می شود و این مسئله هیچ محدودیت سنی ندارد. گاهی اوقات عارضه و مشکلات قلبی در کودکان به صورت مادرزادی وجود دارد که برای درمان آن ها نیز نیاز به انجام آنژیوگرافی می باشد.

آمادگی برای آنژیوگرافی در کودکان

کودکان برای انجام آنژیوگرافی نیاز به استحمام قبل از انجام عمل دارند. ناخن دختر بچه ها نباید لاک داشته باشد و وجود زیورآلاتی مانند النگو یا گوشواره نیز برای انجام این جراحی ممنوع است. در صورتی که کودک در سنین شیرخوارگی باشد، 5 ساعت قبل از عمل نباید به او شیر داده شود.

مصرف شیر خشک یا شیر مادر هر دو از 5 ساعت قبل از عمل ممنوع می باشند. در صورتی که کودک داروی خاصی مصرف کند نیز مصرف آن باید با تشخیص پزشک از زمان مشخص قطع شود. همچنین به منظور آمادگی روحی بهتر است مادر تا زمان ورود به اتاق عمل در کنار کودک خود باقی بماند.

برای انجام آنژیوگرافی در کودکان، معمولا رگی از دست چپ گرفته می شود. بنابراین از چند روز پیش از آنژیوگرافی باید از هر گونه آسیبی به دست چپ جلوگیری کرد.

انجام آنژیوگرافی در کودکان و مراقبت های بعد از آن

آنژیوگرافی در کودکان نیز، هم برای تشخیص و هم برای درمان انجام می شود. در آنژیوگرافی تشخیصی، فرآیند بسیار ساده بوده و با سرعت مناسب انجام می شود اما آنژیوگرافی درمانی طولانی تر است.

کودکان نیز بعد از آنژیوگرافی باید استراحت کافی داشته باشد. بهتر است تا 8 ساعت بعد از این عمل در کودکان از دادن هر ماده خوراکی به آن ها جلوگیری شود و سپس تغذیه کودک با نوشیدن آب شروع شود. کودکان شیرخوار نیاز به نوشیدن شیر خشک در حد دو تا سه قاشق به شکل کاملا رقیق دارند.

در صورتی که کودک حالت تهوع داشته باشد، برای جلوگیری از استفراغ و فشار به رگ ها باید از دادن شیر بیشتر جلوگیری کرد. کودک تا زمانی که بهبودی کامل پیدا کند، نباید بازی کرده یا جنب و جوش زیادی داشته باشد.

بنابراین می توان با تجویز و تشخیص پزشک از مقدار مناسب آرامبخش برای خواباندن کودک استفاده کرد. ادرار بعد از آنژیوگرافی به منظور خروج کامل ماده حاجب از رگ ها الزامی است. بنابراین باید مقدار کافی آب به کودک داده شود.

برای انجام آنژیوگرافی قلب در کودکان باید به مرکزی معتبر که پزشکان آن تخصص کافی در زمینه درمان کودکان دارند، مراجعه کرد. بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین مراکزی است که متخصصان آن برای انجام این جراحی در کودکان تبحر کافی دارند.

چه مسائلی موجب افزایش عوارض آنژیو قلب می شوند؟

در بخش های قبلی مقاله آیا آنژیو قلب خطرناک است، گفته شد که این روش یک جراحی کم تهاجم است و مشکلات و عوارض خاصی برای بیمارانی که از آن استفاده می کنند، ایجاد نمی شود. با این حال بعضی مسائل وجود دارند که باعث افزایش عوارض آنژیو می شوند.

تشدید عوارض بعد از آنژیو قلب

برخی از مسائل موجب می شود که بعد از انجام آنژیوگرافی عوارض و مشکلاتی بروز پیدا کنند. از جمله این مسائل می توان به تحرک شدید بیمار اشاره کرد.

بیمارانی که در نشست و برخاست دقت کافی به عمل نیاورده و به خصوص فشار زیادی به محل ورود آنژیوکت وارد می کنند، احتمال خونریزی دارند و این خونریزی ممکن است باعث عفونت محل زخم در بیمار شود.

دیگر موردی که بعد از آنژیو موجب بروز مشکلات در بیمار می شود، رژیم غذایی نامناسب است. پزشکان معمولا به بیمارانی که نیاز به انجام آنژیو دارند، رژیم غذایی سرشار از مایعات و غذاهای آبدار و زود هضم را توصیه می کنند.

این غذاها به جلوگیری از یبوست کمک می کنند اما در صورتی که رژیم بیمار دارای غذاهای سخت یا دیرهضم باشد، احتمال بروز مشکل، یبوست و فشار به معده به صورت رفلاکس معده و … وجود دارد که تمام این مسائل فشار زیادی به بدن وارد کرده و این فشار موجب ضعف در بیمار می شود.

لطفا از پست مراقبت های بعد از آنژیوگرافی در منزل دیدن کنید.

گاهی اوقات فشار و ضعف وارده به بیماران موجب فشار مجدد به رگ های قلب می شود

گاهی اوقات فشار و ضعف وارده به بیماران موجب فشار مجدد به رگ های قلب می شود. همچنین باقی ماندن ماده حاجب و عدم نوشیدن آب و خروج آن از بدن ممکن است باعث بروز حساسیت در بدن شود.

در صورتی که آنژیو زیر نظر یک پزشک مجرب انجام شود، رسیدگی ها و اطلاعاتی که برای مراقبت بعد از عمل نیاز است، به طور دقیق به بیمار توضیح داده شده و احتمال عوارض تا حد بسیار زیاد کاهش پیدا می کنند. بهترین پزشکان برای انجام آنژیوگرافی را می توانید در بیمارستان ایرانشهر پیدا کنید.

برای انجام آنژیو قلب، چه نکات مهمی باید مورد توجه قرار گیرند؟

برای انجام آنژیو قلب، چه نکات مهمی باید مورد توجه قرار گیرند؟
برای انجام آنژیو قلب، چه نکات مهمی باید مورد توجه قرار گیرند؟

برای این که انجام آنژیو بدون خطر و عارضه انجام شود، نیاز است که بیمار از نکات مراقبتی قبل، بعد و حین آنژیوگرافی مطلع باشد.

مهم ترین مسئله که برای انجام آنژیو باید به آن توجه کرد، انتخاب بیمارستان و پزشک جراحی آنژیوگرافی است. هر چقدر تبحر و تجربه پزشک در زمینه انجام این جراحی بیشتر باشد، مشکلات عمل کمتر می شوند. دیگر نکات مهم در عمل آنژیو به شرح زیر می باشند.

نکات مهم در انجام آنژیو

کلیه ها یکی از اندام هایی هستند که احتمال بروز عارضه در آن ها بعد از انجام آنژیو وجود دارد. این اندام محل تجمع سموم بدن است که با ادرار دفع می شوند. برای کاهش آسیب و عارضه به کلیه، بیمار باید مصرف نوشیدنی به خصوص آب آشامیدنی را تا حد زیادی افزایش دهد.

تمام مشکلات و سوابق بیماری باید به طور کامل به پزشک اطلاع داده شوند. در صورتی که بیمار بدون درج در پرونده از دارویی به صورت خودسرانه استفاده می کند نیز باید پزشک در جریان گذاشته شود.

عدم انجام این کار باعث بروز مشکلات مختلفی مانند حساسیت به ماده حاجب یا دیگر مشکلاتی از این دست در بیمار انجام می شود. افرادی که در خانواده آن ها زمینه بیماری های انعقاد خون وجود دارد، باید آزمایشاتی از نظر تشخیص میزان هموگلبین، پلاکت و … را انجام دهند.

بیمار برای انجام آنژیو باید آرامش کافی داشته باشد. در صورت استرس و نگرانی برای انجام این جراحی، بهتر است یک تا دو جلسه مشاوره نزد پزشک جراح داشته باشید تا تمام سوالات و نگرانی های خود را به پزشک مطرح کرده و با آرامش کامل برای انجام آنژیوگرافی اقدام کنید.

در صورتی که به چربی خون مبتلا هستید، برای انجام بدون خطر آنژیو بهتر است مصرف غذاهای چرب را حداقل 48 ساعت قبل از آنژیوگرافی قطع کنید.

آنژیو قلب چقدر زمان می برد؟

یکی از سوالات رایج بیماران قلبی که پزشک برای درمان آن ها آنژیو را توصیه می کند، مدت زمان انجام جراحی است. فرآیند انجام آنژیو به طور کلی نیم ساعت تا یک ساعت است اما مجموع اقدامات قبل و بعد از این عمل مدت بیشتری زمان می برند.

با توجه به این که برای آنژیو بیمار باید از صبح روز جراحی در بیمارستان حاضر بوده و حداقل چند ساعت بعد از این عمل نیز در بیمارستان تحت نظر باشد، برای انجام آنژیوگرافی بهتر است یک روز کامل در نظر گرفته شود

و با احتساب استراحت کامل تا 48 ساعت بعد از آنژیو، بیمار بین 3 تا 5 روز مرخصی گرفته تا اولا آنژیوگرافی بدون خطر انجام شده و ثانیا عوارض بعد از آنژیوگرافی تا حد زیادی کاهش یافته و بیمار دوران نقاهت را به خوبی سپری کند.

پزشکان بیمارستان ایرانشهر معمولا بیمار را تا زمان اطمینان از سلامتی در بیمارستان نگه داشته و بعد از اطمینان از وضعیت بیمار، اقدام به ترخیص او می کنند.

پیشنهاد می کنیم از پست بعد از آنژیو قلب چی بخوریم دیدن کنید.

در انتخاب مرکز مناسب برای انجام آنژیو قلب، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

در انتخاب مرکز مناسب برای انجام آنژیو قلب، باید به چه نکاتی توجه کرد؟
در انتخاب مرکز مناسب برای انجام آنژیو قلب، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

در آخرین بخش مقاله آیا آنژیو قلب خطرناک است، به یکی از مهم ترین نکات که علاوه بر تاثیر در نحوه انجام در کاهش عوارض و مشکلات بعد از آنژیوگرافی نیز تاثیرگذار است، انتخاب بیمارستانی است که این جراحی در آن  انجام می شود. برای انتخاب این مرکز باید مسائلی در نظر گرفته شود.

انتخاب بیمارستان برای انجام آنژیو قلب

اولین نکته ای که در انتخاب بیمارستان برای انجام آنژیو باید در نظر گرفته شود، کادر درمان و متخصصین قلب در آن بیمارستان است. هر چقدر سابقه پزشک انتخابی در انجام آنژیوگرافی بیشتر باشد، عوارض و مشکلات حین و بعد از عمل کاهش پیدا می کند.

دستگاه هایی که به منظور انجام این عمل استفاده می شوند، باید به روز باشند. این مسئله نیز در انتخاب محل جراحی باید در نظر گرفته شود.

یکی از مهم ترین معیارها برای انتخاب پزشک و محل جراحی، هزینه آنژیو است. بیمار در بیمارستان هایی که طرف قرارداد بیمه های بیشتری باشند، برای پرداخت هزینه راحت تر خواهد بود. تمام این ویژگی ها در بیمارستان ایرانشهر وجود دارند.

سوالات متداول

عوارض شدید آنژیوگرافی چیست؟

منبع:

b2n.ir

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی : خیابان شریعتی، نرسيده به سه راه طالقاني، خیابان جواد کارگر
تلفن : 71960-021
نمابر : 77607016-021
كد پستي : 1563793111
ايميل : [email protected]
Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید