//مشاوره طلاق (انواع طلاق + دلایل و نقش مشاوره طلاق)

مشاوره طلاق

همیشه موضوع طلاق در کشور ها و فرهنگ های مختلف مسئله ای ناخوشایند و جنجال برانگیز است. متاسفانه آمار طلاق در کشور، وضعیت نگران کننده ای را نشان می دهد.

مراجعه به یک مشاور طلاق خوب  می تواند تا حدود زیادی از به وجود آمدن طلاق جلوگیری کند.

اکثر طلاق ها در سال های اولیه زندگی مشترک و به خصوص سه سال اول پس از ازدواج اتفاق می افتد. پس اهمیت مشاوره طلاق برای زوجین در این سال ها بیشتر از هر زمان دیگر است.

اگر به صورت مستمر با یک روانشناس طلاق در ارتباط باشید و از راهنمایی های ایشان استفاده کنید، می توانید زندگی مشترک خود را تضمین کنید. همچنین می توانید مدیریت زندگی خود را در دست بگیرید و در برابر عوامل به وجود آورنده ی طلاق به راحتی بر مشکلات خود چیره شوید.

طلاق به چه معناست 

کلمه ی طلاق از نظر لغوی به معنای رها شدن و تنها شدن است از انجایی که هر نوع عملی ممکن است به ناسازگاری ختم شود به همین علت عمل طلاق در ان پیش بینی شده است تا افراد در صورت تشخیص انتخاب اشتباه و یا عدم سازگاری بتوانند به ازدواج خود پایان بدهند  طلاق طبق فقه امامیه  یکی از حقوق مرد به حساب می اید اما طبق قوانین فعلی زن هم میتواند از محضر دادگاه تقاضای  حکم طلاق داشته باشد و یا اینکه در زمان عقد خود حق طلاق را در دفاتر ثبت برای خود خواسته باشد.جدایی زن و مرد با عمل طلاق واجد شرایط و تشریفاتی است که در نهایت تشخیص ان با دادگاه می باشد.

کلمه ی طلاق یک واژه ی عربی است که به معنای رها کردن و گشودن گره است  ودر فقه هم به معنای از بین بردن ازدواج و زندگی مشترک از ان یاد شده طلاق نوعی ایقاع به حساب می اید ایقاع یک کلمه ی حقوقی به معنای عملی که تنها با اراده ی یک فرد صورت می گیرد می باشد که مخالف قرادداد و یا عقد نیاز به توافق دو یا چند نفر ندارد.در فقه و قوانین موجود طلاق از حقوق مردان به شمار میرود اما زن و مرد با توافق میتوانند حق طلاق را برای زن در دفاتر ثبت به رسمیت برسانند و به این طریق زن هم حق وکالت در طلاق را داشته باشد.

مشاوره طلاق چیست؟

مشاور طلاق یک متخصص بهداشت روان آموزش دیده است که در کار با زوج هایی که در حال طلاق یا جدایی هستند تخصص دارد. مشاور راهنمایی، حمایت و توصیه‌های عملی را برای کمک به زوج‌ها ارائه می‌کند تا مسائل پیچیده عاطفی و عملی را که اغلب در طول فرآیند طلاق به وجود می‌آیند، هدایت کنند.

یک مشاور طلاق ممکن است به زوج ها کمک کند تا از طریق طیف وسیعی از مسائل، مانند مشکلات ارتباطی، اختلاف نظر در مورد حضانت یا ملاقات فرزند، اختلافات مالی، و مقابله با پیامدهای عاطفی جدایی، کار کنند. آنها همچنین ممکن است جلسات مشاوره فردی را برای کمک به هر یک از طرفین برای مقابله با احساسات و نگرانی های خود در رابطه با طلاق ارائه دهند.

انواع طلاق

عمل طلاق انواعی دارد و به چند نوع متفاوت تقسیم میشود که بر اساس فرد درخواست کننده و یا نوع طلاق به موارد زیر تقسیم میشود.

  • طلاق از جانب مرد
  • طلاق از جانب زن
  • طلاق زوجین (توافقی)
  • طلاق با داشتن حق طلاق
  • طلاق با داشتن عسر و حجر
  • انواع طلاق بر اساس فرد درخواست کننده

طلاق از جانب مرد

بر اساس ماده1133قانون مدنی مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید اما باید به این نکته توجه داشت که این امر واجد شرایط و تشریفاتی است که باید طی بشود .برای ارایه ی گواهی طلاق مرد باید گواهی با عنوان امکان عدم سازش به دادگاه تقدیم کند و پس از اثبات عدم سازش گواهی طلاق به وی اعطا می شود اما باید برای تحقق این امر مرد تمام حقوق زن همچون مهریه نفقه و نحله  را به وی پرداخت کند.

طلاق از جانب زن

طلاق از جانب زن به دو روش ممکن است که صورت بگیرد  یکی ان که از طریق داشتن شرایط عسر و حجر  از دادگاه تقاضای گواهی طلاق کند و یا انکه از طریق داشتن حق وکالت در طلاق تقاضای جدایی داشته باشد.

 طلاق با داشتن شرایط عسر و حجر 

قانون برای زن در صورت داشتن یک سری از شرایط حق طلاق را  برای زوجه  به رسمیت شناخته که این شرایط شامل / غایب بودن زوج بیش از چهار سال/نپرداختن نفقه/ و به وجود امدن شرایط غیر قابل تحمل برای ادامه ی زندگی می باشد که در صورت اثبات این شرایط به دادگاه گواهی طلاق صادر خواهد شد.

 طلاق با داشتن حق وکالت در طلاق

مرد  میتواند با توافق و رضایت حق وکالت در طلاق را به زوجه بدهد که این امر باید برای رسمیت داشتن در دفاتر ثبت اسناد ثبت شود البته ذکر این نکته هم حایز اهمیت است  زن هر زمانی که بخواهد نمیتواند  از همسر خود طلاق بگیرد و این امر واجد شرایط و تشریفاتی است که باید طی بشود.

طلاق توافقی

یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی می باشد که ساده ترین حالت طلاق محسوب می شود. طلاق توافقی به حالتی از طلاق گفته می شود که زوجین قبل از شروع مراحل قانونی طلاق، با یک دیگر در رابطه با موارد گوناگون پس از جدایی صحبت می کنند و به توافق می رسند.

در این نوع طلاق زوجین قبل از طلاق، با یک دیگر درباره عواملی همچون حضانت فرزندان، پرداخت مهریه، جهیزیه زن، زمان ملاقات فرزندان پس از جدایی و… به تفاهم می رسند و تمامی این موارد به صورت رسمی و قانونی در دادگاه به ثبت می رسد.

اقدام برای طلاق توافقی بدین صورت است که زوجین عدم تمایل خود برای ادامه زندگی مشترک را اعلام می کنند و پس از آن مراحل طلاق به صورت قانونی اجرا می شود.

طلاق عاطفی:

طلاق عاطفی، واژه ایست که امروزه بسیار به گوش می رسد. طلاق عاطفی یا همان طلاق خاموش، به نوعی از طلاق گفته می شود که زوجین به دلایل گوناگون با یک دیگر زندگی می کنند؛ اما از نظر عاطفی هیچ گونه ارتباطی با یک دیگر ندارند. در واقع در این حالت زوجین دیگر اهمیتی به شرایط همسر خود نمی دهند و دیگر هیچ گونه ارتباط عاطفی با یک دیگر ندارند.

در این نوع طلاق، زوجین از نظر روانی، روحی و عاطفی، تمایلی به ادامه زندگی با همسر خود ندارند؛ اما به دلایل مختلف همچون فرزندان، این طلاق را رسمی نمی کنند

۱۰ عامل اصلی طلاق در کشور

عوامل زیادی ممکن است باعث طلاق و جدایی شوند. از اختلافات کوچک گرفته تا مسائل مهم و بزرگ. عمده ترین عوامل به وجود آورنده طلاق در سال های اخیر مربوط می شود

به ۱۰ عامل اصلی طلاق عبارتند از:

  1. مشکل در روابط جنسی
  2. عدم تفاهم در زندگی مشترک(سرد شدن رابطه)
  3. مشکلات  در روابط زناشویی
  4. مشکلات مالی
  5. خیانت مردان
  6. خیانت زن
  7. دخالت های اطرافیان در زندگی زناشویی
  8. عدم تناسب فرهنگی، تحصیلی
  9. عدم تناسب اعتقادی و خانوادگی
  10. ازدواج در سنین بالا
  11. اختلاف سن در ازدواج

و …  اشاره کرد.

علاوه بر مواردی که ذکر شد عوامل دیگری نیز وجود دارد که باعث ایجاد طلاق در زوجین می شود.

عوامل اصلی طلاق

۳ مشکل زوجین که نیاز به مشاوره طلاق دارد

پنهان کاری زوجین :

یکی از مسائل مهم که در مشاوره طلاق مشاهده می شود پنهان کاری یکی از زوجین می باشد.

برای مثال فرد سابقه بستری شدن در بیمارستان را به دلیل وجود بیماری روان پریشی در گذشته خود داشته و این موضوع را با همسر خود در میان نگذاشته است.

در بیشتر موارد زوجین پس از متوجه شدن پنهان کاری های همسر خود به شدت عصبانی و ناراحت می شوند که در نتیجه تصمیم به طلاق می گیرند.

ناباروری یکی از زوجین:

مسئله بسیار مهم دیگری که در بیشتر موارد باعث طلاق در بین زوجین می شود نازایی و نابارور بودن یکی از زوج ها می باشد،

به این صورت که یکی از آن ها علاقه بسیاری به داشتن فرزند دارد. حال زمانی که در زندگی مشترک خود نتوانند صاحب فرزندی شوند این موضوع باعث به وجود آمدن دلخوری ها و ناراحتی های بسیاری می شود که در نهایت منجر به طلاق می شود.

پیشرفت یکی از زوجین:

مسئله دیگر پیشرفت یکی از زوجین چه از لحاظ مالی و یا از لحاظ تحصیلات می باشد، به این صورت که فرد پس از ازدواج به موفقیت ها و پیشرفت های بسیاری دست پیدا می کند که باعث می شود همسر خود را پایین تر از شخصیت و لیاقت خود بداند به همین دلیل تصمیم می گیرد که طلاق بگیرد

و یا در برخی موارد یکی از زوجین این تفکرات را دارد که با ادامه دادن به زندگی مشترک خود نمی توانند هیچ گونه پیشرفتی در زندگی داشته باشند.
باتوجه به تجربه جلسات مشاوره طلاق، در به وجود آمدن طلاق همان اندازه که رفتار یکی از زوجین آنها را به سمت طلاق سوق داده به همان اندازه هم طرف دیگر تلاشی برای حل مشکل نکرده ، پس هر دو طرف به یک اندازه مقصر هستند. همیشه زوج ها، علت ایجاد مشکل و در نهایت طلاق را بر گردن همسرشان می اندازند و خود را مقصر نمی دانند.

اکثر این افراد نمی دانند برای چه چیزی ازدواج کرده اند و تا چه حد حاضرند به پای همسرشان بمانند. آنها باید بدانند که با شروع زندگی مشترک بسیاری از شرایط تغییر می کنند و باید بتوانند با بسیاری از مشکلات مقابله کنند.

مشاور طلاق خوب

زوجین به هنگام مطرح شدن مشاوره طلاق، واکنش منفی نسبت به آن نشان می دهند.

زیرا نمی دانند مشاوره طلاق برای چه امری تشکیل می شود. جلسات مشاوره طلاق در واقع برای اینکه شما بتوانید به راحتی طلاق بگیرید نیست، بلکه برای تسهیل حل مشکلات و جلوگیری از طلاق و اختلافات به وجود آمده است.

پس اگر مشکلی دارید باید به دنبال حل آن در کنار یک مشاور طلاق خوب باشید. باید توجه داشته باشید که اگر خودتان بتوانید مسائل و مشکلات را رفع کنید پس از رفع آنها رابطه مستحکم و قوی تری خواهید داشت.

برای رسیدن به چنین رابطه ای می توانید از جلسات مشاوره طلاق در کنار یک روانشناس طلاق خوب استفاده کنید.

یک مشاور طلاق خوب به زوجین کمک می کند تا بتوانند ناگفته های همدیگر را درک کنند و در جهت حل مشکل و جلوگیری از طلاق تلاش کنند. پس نباید به هر دلیل کوچکی سریع تصمیم به جدایی بگیرید.

مشاوره طلاق

۴ سوال قبل از طلاق

قبل از تصمیم گیری برای طلاق این سوالات را از خودتان بپرسید

شاید با فکر کردن درباره پاسخ به این سوالات از تصمیم خود برای طلاق منصرف شوید.

آیا درباره موضوعی که باعث به وجود آمدن دلخوری ها و مشکلات در رابطه تان شده است با یکدیگر صحبت کرده اید؟

زیرا بسیاری از زوجین درباره مشکلات و ناراحتی های خود با یکدیگر صحبت نمی کنند ،

گمان می کنند که همسرشان از رفتار ها و واکنش های آن ها متوجه مسئله ای که باعث ناراحتی شده است می شود که این طور نیست و در بسیاری از موارد همین موضوع باعث می شود تا یکی از آنها با خود این فکر را کند که هیچ اهمیتی برای همسر خود ندارد و همین مسئله باعث بروز دلخوری های بسیاری می شود.

برای نجات زندگی مشترک تان چه راهکارهایی وجود دارد؟

با پرسش این سوال از خودتان می توانید لیستی را تهیه نمایید که در آن کارهایی که خودتان و همسرتان باید برای بهتر شدن زندگی مشترک تان انجام دهید را بنویسید و به آن ها عمل کنید ، پس از آن می توانید متوجه شوید که چه مقدار از مشکلاتتان کمتر شده است.

آیا درباره کارهایی که انتظار دارید همسرتان انجام دهد با او صحبت کرده اید؟

گاهی علت بسیاری از مشکلات بسیار ساده می باشد و دلیل آن صرفا این است که همسرتان نمی داند که شما چه انتظاراتی از او دارید همین مسئله باعث به وجود آمدن اختلافات بسیاری می شود.

آیا واقعا بدون همسرتان خوشحال تر هستید؟

باید زوجین به این موضوع فکر کنند که آیا چیزهایی که بعد از طلاق به دست می آورند از همسرشان با ارزش تر است یا خیر،

اگر یکی از رفتارهای همسرتان باعث ناراحتی شما شده، می توانید با فکر کردن به نکات و رفتار های خوب او دیدگاه های منفی تان را نسبت به او کمتر کنید.

طلاق چه زمانی خطرناک میشود؟

طلاق می تواند در شرایط خاصی که شامل روابط ناهنجار یا ناپایدار باشد، خطرناک شود. در حالی که طلاق خود یک فرآیند قانونی است که برای انحلال یک ازدواج طراحی شده است، می تواند تنش ها را تشدید و احساسات منفی را تحریک کند و منجر به موقعیت های مضر شود. در اینجا چند دلیل وجود دارد که طلاق می تواند خطرناک شود:

1. خشونت خانگی: اگر سابقه خشونت خانگی یا وجود آزار مداوم در ازدواج وجود داشته باشد، روند طلاق می تواند خطر آسیب را افزایش دهد. سوء استفاده کنندگان ممکن است در این مدت پرخاشگرتر شوند و خطری برای همسر و فرزندانشان ایجاد کنند.

2. تهدید: وقتی یکی یا هر دو طرف به تهدید یا آزار متوسل می‌شوند، روند طلاق می‌تواند ناامن شود. این شامل اقداماتی مانند تعقیب، تجاوز به حریم خصوصی، یا انتشار شایعات نادرست است که می تواند به شهرت یا رفاه همسر آسیب برساند.

3. اختلافات مربوط به حضانت کودک: اگر در مورد حضانت کودک اختلاف نظر وجود داشته باشد، زوج های طلاق ممکن است در موقعیت های پر تعارض قرار گیرند که می تواند رفاه کودکان را به خطر بیندازد. این می تواند به آسیب عاطفی، دستکاری یا تلاش برای استفاده از کودکان به عنوان اهرم فشار منجر شود.

4. اختلافات مالی: طلاق اغلب شامل تقسیم دارایی ها و تعیین مسئولیت های مالی است. در مواردی که اختلافات مالی قابل توجهی وجود دارد یا یکی از همسران احساس خطر مالی می کند، تنش ها می تواند تشدید شود.

5. مشکلات روانی: اگر یکی از زوجین سابقه مشکلات روانی داشته باشد، طلاق می تواند وضعیت آنها را تشدید کند و خطر خودآزاری یا آسیب رساندن به دیگران را افزایش دهد.

چه زمانی به مشاوره طلاق نیاز است؟

مشاوره طلاق ممکن است در شرایط مختلف مورد نیاز باشد. در اینجا چند نمونه ذکر شده است:

زمانی که یک یا هر دو طرف در حال بررسی طلاق هستند:

اگر یک یا هر دو طرف در حال بررسی طلاق هستند، مشاوره می تواند به آنها کمک کند تا احساسات خود و مسائل اساسی را که منجر به از هم گسیختگی رابطه شده است، کشف کنند. مشاوره همچنین می تواند به آنها در تصمیم گیری در مورد ادامه یا عدم اقدام به طلاق کمک کند.

در طول فرآیند طلاق:

مشاوره طلاق می تواند به زوجین کمک کند تا مسائل پیچیده عاطفی و عملی که در طول فرآیند طلاق ایجاد می شود را بررسی کنند. این ممکن است شامل مسائل مربوط به حضانت فرزند، تقسیم اموال و مسائل مالی باشد.

پس از طلاق:

حتی پس از قطعی شدن طلاق، بسیاری از افراد همچنان با عواقب عاطفی جدایی دست و پنجه نرم می کنند. مشاوره طلاق می تواند به افراد کمک کند تا با احساسات غم و اندوه، خشم، گناه و سایر احساسات دشوار کنار بیایند. همچنین می تواند به آنها کمک کند تا به جلو حرکت کنند و حس جدیدی از هویت و هدف ایجاد کنند.

مشاوره طلاق می تواند برای هر کسی که طلاق را پشت سر می گذارد یا در فکر طلاق است، مفید باشد.

 

مشاوره قبل از طلاق

مهمترین زمان برای مراجعه به مشاور طلاق، عموماً در زمان تصمیم گیری و پیش از اقدام به طلاق است. این زمان را می‌توان به عنوان «مشاوره قبل از طلاق» معرفی کرد. در این مرحله، زوجین هنوز در فرآیند تصمیم‌گیری قرار دارند و هنوز طلاق را به صورت رسمی نپذیرفته و اعلام نکرده‌اند.

در این مرحله، مشاوره طلاق می‌تواند به زوجین کمک کند تا به شناخت عمیق‌تری از مسائل و مشکلات‌شان دست یابند. جلسات مشاوره، می‌تواند آن‌ها راهنمایی کند تا دیدگاه‌های خود را مرور کنند، تبعات و جنبه‌های قانونی و مالی طلاق را بررسی نمایند و در نهایت، به تصمیمی آگاهانه‌تر برسند.

از آن‌جا که طلاق تصمیمی مهم و پیچیده است که تأثیرات عمیقی بر روی زندگی زن و مرد و همچنین فرزندان‌شان خواهد داشت، مشاوره قبل از طلاق، می‌تواند به زوجین در اتخاذ تصمیمات صحیح و بهبود فرآیند طلاق، کمک بسیار مؤثری نماید. در واقع، مشاوره پیش از طلاق، می‌تواند زوجین را در جهت ارتباط بهتر با یکدیگر، مدیریت صحیح احساسات و استرس، شناخت دقیق‌تر نقاط قوت و ضعف یکدیگر و نهایتاً اتخاذ تصمیم نهایی، راهنمایی کند.

هرچند که مشاوره در مراحل دیگر طلاق نیز می‌تواند کاملاً مفید و حتی ضروری باشد، اما زوجین برای اینکه بتوانند به‌طور مستقیم در تصمیم‌گیری و ایجاد تأثیر مثبت در فرآیند طلاق‌شان مشارکت کنند، می‌بایست مراجعه به مشاور قبل از طلاق و پیش از زمان اتخاذ تصمیم رسمی را کاملاً جدی بگیرند.

 

مشاور طلاق چه کاری انجام میدهد ؟

زمانی که زوجین تصمیم به طلاق می گیرند و دیگر خودشان توانایی حل اختلافات و مشکلاتشان را ندارند ، نیازمند راهنمایی فردی هستند که با دانش و تخصص خود اقدام به حل مشکلات به وجود آمده آنها کند.

در این مواقع یک مشاور طلاق خوب می تواند کمک شایانی کند. مسئله بسیار مهم دیگر که امروزه باعث به وجود آمدن مشکلات زناشویی بسیاری شده است، وجود مشکلات جنسی می باشد، اهمیت این موضوع به قدری است که علاوه بر این که پیش از طلاق باید به طور کلی بررسی شود چنانچه هر یک از زوجین دارای مشکلات جنسی هستند باید این مشکل پس از طلاق هم حل شود.

زیرا چنانچه فرد پس از طلاق اقدام به تصمیم گیری مجدد برای شروع زندگی مشترک نماید این مشکل می تواند مجددا باعث به وجود آمدن اختلافات بسیاری در زندگی شود از این رو فرد ابتدا باید درمان و سپس تصمیم به شروع زندگی مشترک جدید کند.

مشاوره طلاق توسط وکیل حقوقی و روانشناس انجام می گیرد. افراد زیادی هستند که در این مشاوره ها شرکت می کنند و در نهایت زندگی آن ها به طلاق می انجامد. مهم است که بدانید برخی از آموزش ها در مشاوره طلاق ممکن است توسط وکیل به شما گفته نشود؛ اما این مسائل واقعیت دارند و باید با آن ها روبرو شوید

از این رو باید نکات مخفی در مشاوره طلاق را در نظر بگیرید و خودتان بیش از هر کس دیگری به فکر زندگی و روحیه ی خود و فرزندانتان باشید.

علاوه بر مشاوره طلاق به صورت خصوصی از یک مشاور طلاق کمک بگیرید.

اگر می خواهید زندگی شما پس از طلاق دچار تغییرات شدید نشود، مشاوره بعد از طلاق را فراموش نکنید.

و شما کاملاً پل های پشت سر خود را خراب کنید. از این رو بیندیشید آیا واقعاً راه دیگری برایتان نمانده است؟
از راهکارهایی که در مشاوره طلاق و توسط مشاور طلاق به شما داده می شود تبعیت کنید.

ممکن است کم حوصله باشید اما این روش ها تأثیرات طلاق را بر شما کم تر می کند.

 در صورت نیاز جهت تعیین وقت مشاوره طلاق در تهران به حضوری و تلفنی می توانید با شماره تلفن:

۸۸۲۱۷۰۸۸ – ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

2024-03-11T22:40:09+03:30توسط |دسته‌ها: روانشناسی زوج|2 دیدگاه

2 دیدگاه

  1. Avatar
    ناشناس ژانویه 20, 2024 در 11:20 ق.ظ پاسخ

    سلام ببخشید من تازه دوماه نامزد کردم میخوام طلاق بگیرم و این طلاق یک طرفه و از طرف خودم نامزدم با من هیچ مشکلی نداره ولی من نمیخوام باهاش ادامه بدم من درکنار اون با یکی دیگ هم ارتباط دارم و الان بهش علاقه مند شدم و نمیخوام بانامزد خودم باشم دیگ دوسش ندارم اخلاقو رفتارشو..و.. ما باهم تفاهم نداریم و میخوام طلاق بگیرم خانوادم مخالف این کارن و نمیدونن ک من با یکی دیگ هم ارتباط دارم لطفا کمکم کنی ک طلاق بگیرم

    • دکتر شقایق درویشی
      دکتر شقایق درویشی ژانویه 27, 2024 در 8:06 ب.ظ پاسخ

      سلام و وقت بخیر
      با یک زوج درمانگر مشاوره بگیرید تا کامل مشکلات رو مطرح کنید و ایشون بتونن راهنمایی تون کنن

دیدگاه خود را بنویسید

Open chat
24ساعته پاسخگوی شما هستیم