پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ |۱۷ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 28, 2024
یاران صلوات

حوزه/ بنیاد بین المللی صلوات تجمعی ۹۰ هزار عضوی از کسانی است که معتقدند صلوات اکسیرشفابخشی است که باید به شعار مسلمانان جهان تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، همه چیز با یک صلوات شروع شد، صلواتی که به قصد شفا ختم شد و شد آغاز همه چیز، آغاز شفای بیماران و وصال جوانان، پیدا شدن گمشدگان و اولاد دار شدن کسانی که آرزوی اولاد داشتند. همه چیز با یک صلوات شروع شد و شد راهی برای باز شدن همه گره های کور زندگی هزاران نفری که راهی جز سلام به پیامبر(ص) و اهل بیتش برایشان نمانده بود و این شد شروع مسیر عده ای که عهد بستند که برای نزدیک شدن صلوات به جایگاه حقیقی اش قدم بردارند و حالا هشت سالی میشود که در این مسیر قدم برمیدارند.

فاطمه ناموری راد، مدیرعامل بنیاد بین المللی صلوات آغازگر این زنجیره بود زنجیره ای که حالا نه تنها ایران بلکه بخشی از مهره هایش در سرتاسر دنیا را بدون اهمیت بعد فاصله جذب کرده است. ۹۰ هزار عضوی که پیرامون عنوانی به نام بنیاد صلوات و با نیروی جاذبه بنیاد صلوات بهم متصل شده اند و حالا مثل یک خانواده در غم هم شریک اند و برای حل مشکلات هم دعا میکنند. خبرگزاری حوزه با فاطمه ناموری راد، مدیرعامل بنیاد بین المللی صلوات گفت و گویی داشته است که در ادامه می آید.

از بنیاد صلوات و فعالیت هایش بگویید.

بنیاد بین‌المللی صلوات از سال ۹۰ فعالیت خود را با تشکیل یک گروه ختم صلوات ۱۴ هزار نفری آغاز کرد و وقتی هر کدام از این افراد حاجت روا شدند و از حضور خود در این مجموعه خوشحال و راضی بودند بنیاد صلوات را به دیگران معرفی کردند و دیگران را هم در این مجموعه عضو کردند و این حرکت تا جایی پیش رفت که حالا جمعیت بنیاد بین‌المللی صلوات در حال حاضر کشور در داخل کشور ۹۰ هزار نفر است و در همه کشورهای دنیا هم اعضای فعالی داریم که رابطه دوسویه با بنیاد صلوات دارند.

جرقه فعالیت بنیاد صلوات چطور زده شد؟

یکی از عزیزان بنده به کما رفت که فکر کردم چکاری برای سلامتی اش میتوانم بکنم. برای همه مخاطبان گوشی تلفن همراهم پیام دادم که هرچقدر که میتوانند صلوات تقبل کنند. پیام های متعددی آمد که صلوات هایی را تقبل کردند و این روند ادامه پیدا کرد تا تعداد صلوات ها رسید به ۱۴ هزارتا صلوات. چند روز بیمار از کما خارج شد و سلامتی اش را به دست آورد. بعد دختربچه ۶ ساله ای گم شد و خانواده این کودک از من درخواست کردند که این پیام را به همه ارسال کنم. هر روز این موضوع تکرار شد و درخواست ها تکرار شد و افراد زیادی درخواست کردند که برای مشکل هایشان ختم صلوات بگیرم و این شد قرار من با همه و انگار من هر روز که از خواب بیدار میشدم  وظیفه داشتم که سفارش های صلوات روز گذشته را منتشر کنم. دو سه روز بعد صلوات ها از ۱۴ هزار صلوات سرزد و هی بیشتر و بیشتر شد و پیام های حاجت روایی مردم را هم برای دیگران ارسال میکردم و اینها همه مردم را مشتاق تر میکرد که در این جمع شرکت کنند  و همه این عضوگیری ها تبدیل شد به شبکه سازی حول محور صلوات و این شروع حرکت بنیاد بین المللی صلوات شد.

این شبکه سازی به نظر میرسد که علاوه بر حاجت روایی ها اقدامات اجتماعی دیگری را هم به همراه داشته است.

بله. باشگاه یاران صلوات به مثابه یک خانواده هستند که منادیان وحدت و همدلی است و چیزی که بین اعضا خیلی پررنگ است همدلی است. وقتی کسی عضو یاران صلوات می شود فرم عضویتی شامل نام و نام خانوادگی و شغل و اطلاعاتی که مایل باشد را ارائه میکند برای اینکه بدانیم در داخل کشور چه تعداد عضو با چه ویژگی های جغرافیایی داریم و به این طریق تراکم جمعیتی اعضای خود را بدانیم و بدانیم چه تعداد عضو در چه محدوده جغرافیایی و با چه مشاغلی داریم. بندی در فرم ثبت نام به عنوان نحوه تعامل داریم که اعضا به ما میگویند برای دیگر اعضای بنیاد صلوات چه خدماتی میتوانند ارائه کنند و به این طریق هر عضوی از بنیاد صلوات هرکاری که از دستش بربیاید برای دیگر اعضای این خانواده انجام میدهد.

نمونه ای از فعالیت های باشگاه یاران صلوات را نام میبرید؟

برای مثال در بین باشگاه یاران صلوات پزشکانی داریم که ذکر کرده اند که در هفته میتوانند ۵ مریض بی بضاعت را ویزیت کنند، کسی مهارتی دارد و حاضر است این مهارت را رایگان در اختیار خانواده های نیازمند قرار بدهد. کسی مهندس است و اعلام میکند که اگر جایی یا مکانی نیاز به تعمیر دارد میتواند برای یک یا چند نفر خدمتی ارائه دهند. دندان پزشکانی داریم که درماه چند نفر را تقبل میکنند که در ازای ارائه خدمات دندان پزشکی هزینه ای دریافت نکنند.

معلمانی داریم که اگر خانواده های کم برخوردار بخواهند سطح علمی فرزندانشان را ارتقا بدهند حاضر هستند که علمشان را در اختیار  افراد قرار بدهند و حتی خانواده هایی هستند که میگویند هنری نداریم و حاضرند وقتشان را در اختیار بنیاد قرار بدهند و مثلا ۱۵ نفر جمع میشوند و یک مسجد را تمیز میکنند یا  مشاوران روانشناسی و حقوقی که بدون دریافت وجهی خدمات مشاوره ارائه میدهند و به عبارتی هر کسی با هر هنر و علمی در بنیاد صلوات خدمت رسانی میکنند.

نحوه مشارکت در نذر ختم های ۱۴ هزار صلواتی چطور است؟

افراد تعداد صلوات روزانه خود را تعیین میکنند. ما در بنیاد صلوات به کمیت صلوات ها کاری نداریم اما به کیفیت آنها کار داریم و تاکید داریم که هر تعداد صلواتی که متقبل شدید را با نشاط بفرستید و تاکید داریم که حتی صلوات کمتری را تعیین کنند اما همیشه چرا که این دائم الذکر بودن مهم است. نهایتا با توجه به مشارکت های اعضا، گروه‌هایی بر اساس ۱۴ هزار صلوات تشکیل میشود و افرادی که تقبل میکنند متعهد شده اند که هر روز این صلوات را بفرستند و از آن روز اعضا شروع میکنند به ارسال درخواست صلوات و برای نیت های مختلف از جمله بیماری یا فوت اعضای خانواده و اینطور همه بدون اینکه بشناسند برای هم صلوات میفرستند. این خیرخواهی و دعا کردن برای دیگران باید فرهنگ بشود و اینکه افراد یاد بگیرند برای همدیگر دعا کنند که در خانواده یاران صلوات بسیار دیده میشود.

هدف اصلی از این شبکه سازی و ختم صلوات صرفا تحقق حاجات است یا اینکه اهداف بزرگتری هم پشت این عمل خیر دنبال میشود؟

سطحی ترین کاری که در بنیاد صلوات انجام میشود ختم و ذکر صلوات است اما لایه عمیق و معرفتی کار معرفی چهره رحمت للعامینی پیامبر(ص) به جهانیان است. ما باید بتوانیم پیامبر(ص) و  سبک زندگی اسلامی به معنای واقعی را به دنیا معرفی کنیم. وقتی جامعه کوچکی ازخانواده مسلمین را در قالب بنیاد صلوات دورهم جمع کنیم و این سبک زندگی را دنبال کنیم و همه باهم این هدف را دنبال کرده و  متعهد به اجرای آن بشوند میتواند شروع توسعه و رواج سبک زندگی اسلامی واقعی باشد. وقتی میگویم که مختصات یک عروسی اسلامی عروسی با قواعدخاصی است همه آن را اجرا کنند عروس و داماد و خانواده ها با همه سختی ها مختصات یک عروسی اسلامی را رعایت کنند. امروز هیچ چیز ما اسلامی نیست نه عروسی و نه حتی عزای ما. خرج و مخارج بسیاری از مجالس عزا بعد از از دنیا رفتن هر عزیزی خودش یک عزای دوم است. اگر با نیت خالصانه توکل کنیم حتما کار پیش می رود و با شبکه سازی که در کل دنیا انجام داده ایم میتوانیم شروعی برای این مهم باشیم. ما علاوه بر ایران اعضای فعالی داریم در آمریکا و فرانسه و اتریش که  که ایالت به ایالت این عضوگیری را انجام میدهند و اقدامات معرفتی و طرح هایی که بنیاد صلوات در راستای آن تلاش میکند را به دیگران معرفی میکنند.

چه تلاش های معرفتی ای در بنیاد صلوات صورت گرفته است؟

بعد از اینکه نذرهای ۱۴ هزار صلواتی گسترش پیدا کرد و افراد زیادی با ما همراه شدند به این فکر کردیم که چرا کار معرفتی نکنیم و بعد قرارمان این شد که هر روز یک آیه قرآن و ترجمه آن را بررسی کنیم. هر روز یک آیه و ترجمه آیه، یک جمله دعایی ترجمه جمله دعایی با اعضا به اشتراک گذاشته میشود و بعد از آن نیت اول و همیشگیمان نیت تعجیل در فرج بوده است و نیت دوم هم درخواست و حاجت های مردم است و بعد از آن ذکر روز.  این پیام را برای همه این ۹۰ هزار نفر ارسال میکنیم و آن هم به این صورت که هر کسی به لایه زیرین خود که با آنها ارتباط دارد این پیام را ارسال میکند و تا ظهر همه این ۹۰ هزار نفر پیام رادریافت کرده اند و میدانند پیام امروز برای چه کسی است و هرکسی میداند چه تعداد صلوات را متقبل شده است.

از اجرای یک سری طرح در بنیاد صلوات گفتید لطفا در مورد کم و کیف اجرای این طرح ها بیشتر توضیح دهید.

طرح آرامش ابدی یکی از طرح هایی است که در بنیاد صلوات اجرا میشود که با استقبال فوق العاده ای روبه رو شد. وقتی کسی از اعضا یا خانواده و بستگانشان از دنیا رفتند  همه با هم هماهنگ میشوند و هزاران نفر نماز لیله الدفن را برای کسی که در آن لحظات به این نماز احتیاج دارند میخوانند. این تعهد اخلاقی است و همه اخلاقی متعهد میشوند که  نماز یک روز یعنی ۱۷ رکعت نماز قضا بخوانند. یک روز روضه اگر شرایطشان اجازه بدهد، ۲۰۰ صلوات و ۷۰ استغفار ذکر کنند. این وقتی فوق العاده ست که این فرد دستش از دنیا کوتاه است و هیچ راهی ندارد و همین که این همه افراد سبدهای از نور برای این متوفی می فرستند بسیار ارزشمند است.

چراغ روضه ها طرح دیگری بود که در بنیاد صلوات با توجه به شرایط اقتصادی جامعه  مطرح شد. بعد از شرایط اقتصادی درجامعه بسیاری ازخانه هایی که همیشه چراغ روضه ها و مولودی ها درآن روشن بود کم کم کمرنگ شد. خانواده هایی بودند که در این مجالس در آن ها بسته شد و این ظرفیتی بود که داشتیم از دست میدادیم. با اجرای طرح چراغ روضه ها این موضوع احیا شد به این طریق که کسانی که میخواهند روضه و مولودی و هرگونه مراسم مذهبی را درخانه های خود برگزار کنند بنیاد صلوات این آمادگی را دارد که برای این مجالس مداح و سخران بفرستد و هزینه پذیرایی مختصر مراسم در حد چایی و شیرینی را هم پرداخت کند برای اینکه چراغ روضه ها روشن بماند. هزینه های این طرحها هم توسط اعضای یاران صلوات تامین میشود. هیچ بودجه و وابستگی به جایی نداریم و یک نهاد صددرصد مردمی هستیم و نمیخواهیم هم مردمی بودنمان را از دست بدهیم و میخواهیم مردمی باقی بمانیم.

طرح زیارت نیابتی هم در ایام اربعین صورت گرفت . اسامی افرادی که دوست داشتند به سفر اربعین بروند اما به هر دلیلی جا مانده بودند را جمع آوری کردیم و بین اعضای یاران صلواتی که به زیارت رفته بودند توزیع کردیم. این افراد به جای کسانی که موفق به زیارت نشده بودند قدم برمیداشتند و زیارت میکردند و این برای کسانی که نتوانسته بودند به کربلا بروند یک دلگرمی بود. در طرح زیارت اولی ها هم هر سال یک تعدادی از اعضای یاران صلوات را  که تا به حال زیارت نرفته باشند به کربلا میفرستیم.  طرح دیگری هم اجرا میشود که در آن اعضا، وسایل قابل استفاده ای که در منزل دارند را به ما اعلام میکنند و ما نیازمند این وسیله را پیدا میکنیم و این دو نفر را به هم معرفی میکنیم. ما هیچ وسیله ای دریافت نمیکنیم و صرفا این افراد را به هم معرفی میکنیم. به این خاطر که ما اساسا خیریه نیستیم و چون شبکه ما یک شبکه انسانی است به راحتی میتوانیم این ارتباط را برقرار کنیم.

در این سال هایی که بنیاد صلوات فعالیت میکند چه معجزه هایی از اثرگذاری صلوات دیده اید؟

در این سال ها معجزه هایی بسیاری دیدیم. دکتر جواب شده ها و قطع امید کرده هایی داشتیم که امروز حالشا خوب است و خانواده هایی که چندین سال بچه دار نمیشدند و خبر بارداریشان را بعد از سالها شنیدیم. اما اینکه چرا صلوات اینطور است و تنها جایی که خدا و بشر و ملائکه در یک کار شریک اند صلوات است و همه باهم درود میفرستند بر پیامبر و همه این ها جا دارد که بررسی شود.

این همه فعالیت و خدمت حول محور صلوات شکل گرفته است. آیا خود این بنیاد که شکل گیری اش از برکات صلوات بوده است برای ارج و قرب آن قدمی برداشته است ؟

مهم ترین هدف بنیاد صلوات این است که همانطور که شایسته است  به صلوات پرداخته شود بنیاد صلوات متولی هرآنچه که سوالی است که در مورد صلوات مطرح میشود. ما همه یک معنای ساده ای از صلوات را میدانیم و بیشتر از آن را نمیدانیم و این شایسته نیست. صلوات اکسیر است و اثرگذار است و حاجت روایی ها دارد. تناسبی بین معنای واقعی صلوات و آنچه که ما میدانیم وجود ندارد و این معرفت افزایی هدف ماست. اینکه صاحب صلوات امروز در بین شیعیان بسیار مظلوم است بسیار جای نگرانی دارد و باید کاری برای اصلاح آن انجام شود.

مظلومیت صاحب صلوات را در چه می بینید ؟

بشر که اشرف مخلوقات است و برای آن انبیایی آمده اند و در بین آنها سید انبیایی داریم که  پیامبر گرامی اسلام(ص) است اما از تولد او تنها یک تاریخ تعطیل در یادمان است و اگر تعطیل نباشد هیچ چیزی از تولد پیامبر(ص) در خاطرمان نیست. صاحب صلوات ایستگاه صلواتی ندارد و خانه هایمان را برای تولدش چراغانی نمیکنیم. اساسا به تولد ها زیاد نمی پردازیم و دائما ایام عزا ایجاد میکنیم یا به عزاداری ها بسیار می پردازیم در حالی که تولید حضرت مسیح با سال نو میلادی یکی است. اما در مقابل در بین شیعیان بسیاری از مردم حتی اطلاع ندارد که ۱۷ ربیع چه روزی است و از بین کسانی هم که میدانند کسی برای تولد پیامبر(ص) کاری نمیکند.

حتی در ادبیات محاوره ای ما هم پیامبر جایی ندارد. نذر بی بی سه شنبه داریم اما نذر پیامبر(ص) نمیکنیم. سیره پیامبر در رانندگی و زندگی و غذاخوردن و فرزندپروری ما نیست و از اصل فاصله گرفته ایم. صلوات میتواند محور وحدت و شعار مسلمین باشد به شرطی که فقط صلوات نظری مد نظر نباشد و صلوات عملی داشته باشیم و نشان بدهیم که از چه نوع زندگی حرف میزنیم صرف اینکه ما صلوات میفرستیم مشکلی را حل نمیکند اما اصل صلوات عملی است.

پیامبر وجه اشتراک همه مسلمین جهان است و مایه وحدت است اما ما به آن نمی پردازیم. هرچیزی که وجه افتراق است پررنگ است و به آن می پردازیم. جای سوال است که چرا صلوات را شعار مسلمین جهان قرار نمی دهیم و در همین رابطه ما به این فکر افتادیم و با همین نیت هفتمین جشن بین المللی میلاد پیامبر(ص) را در سالن اجلاس سران با حضور ۲ هزار مهمان و ۲۰۰ مهمان خارجی از کشورهای خارجی برگزار کردیم. آرزو شخصی ام این است که همه افراد هرچه دارند حتی اگر شده با یک بسته شکلات و شیرینی و چایی کاری برای پیامبر انجام بدهند.

۳۱۳/۶۱

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمدعلی رنج کشیده IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
    3 0
    سلام علیکم احسنت اجرکم عندالله
  • عباس اقبالی IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    0 1
    برای سرنگونی آل یهود بزودی زودانشاالله نذرصلوات کنیم
  • سمیرا GB ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۷
    0 0
    برای شفای مادرم نذر صلوات