لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۱

کاهش میزان گاز تحویلی روسیه؛ آلمان مجبور به استفاده بیشتر از زغال‌سنگ شد


روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ درصد از سهم گاز مصرفی اتحادیه اروپا، معادل ۱۴۵ میلیارد متر مکعب، را تامین کرده بود
روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ درصد از سهم گاز مصرفی اتحادیه اروپا، معادل ۱۴۵ میلیارد متر مکعب، را تامین کرده بود

در پی نصف شدن تحویل گاز شرکت گازپروم روسیه به آلمان، این کشور اعلام کرد که مصرف گاز در بخش نیروگاه‌های برقی را محدود می‌کند.

روبرت هابک وزیر اقتصاد آلمان روز یکشنبه ۲۹ خرداد اعلام کرد برلین تلاش خواهد کرد که افت واردات گاز از روسیه را با مصرف بیشتر سوخت آلاینده‌تر زغال‌سنگ جبران کند.

گازپروم هفته گذشته اعلام کرد که تحویل گاز به آلمان را نصف می‌کند. این شرکت روز شنبه نیز تحویل گاز به اسلواکی و ایتالیا را نصف کرد و صادرات گاز به فرانسه را کاملا متوقف کرده است.

روسیه مدعی است که در خطوط لوله انتقال گاز عملیات تعمیر انجام می‌شود اما کشورهای اروپایی، روسیه را به استفاده ابزاری از گاز برای فشار به غرب متهم می‌کنند.

روسیه روز یکشنبه نیز اعلام کرد که انتقال گاز از طریق ترکیه به اروپا را به‌دلیل تعمیر خط لوله «ترک استریم» متوقف کرده است. این کشور قبلا صادرات گاز به چند کشور اروپایی از جمله لهستان، بلغارستان و فنلاند را کاملا متوقف کرده بود.

روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ درصد از سهم گاز مصرفی اتحادیه اروپا، معادل ۱۴۵ میلیارد متر مکعب، را تامین کرده بود. ۶۰ میلیارد متر مکعب از این رقم، سهم آلمان بود.

آقای هابک در ادامه گفته که وضعیت رنج‌آوری است، اما لازم است تا مصرف گاز کشور کاهش یابد.

آلمان چند ماه پیش اعلام کرده بود که پروژه توسعه تاسیسات «ال‌ان‌جی» خود در بنادر شمالی کشور را سرعت می‌بخشد تا زمستان امسال بتواند منابع جدید گاز را جایگزین گاز روسیه کند؛ اما این پروژه احتمالا تا چند ماه آینده نیز راه‌اندازی نشود.

آلمان در ماه‌های گذشته نیز تلاش کرد که انبارهای زیرزمینی گاز خود را برای مصارف زمستانی تا ۹۰ درصد پر کند، اما تاکنون کمتر از ۵۷ درصد گاز در انبارهای زیرزمینی ذخیره شده است.

پیک مصرف گاز آلمان و دیگر کشورهای اروپایی در زمستان است، به‌طوری که در فصول سرد سال مصرف گاز اروپا تقریبا دو برابر فصول گرم است. به همین دلیل بخش مهمی از واردات گاز این اتحادیه در تابستان صرف پر کردن انبارهای زیرزمینی می‌شود.

دولت آلمان اخیرا نیز از مردم این کشور خواست که در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

آقای هابک می‌گوید ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، استراتژی افزایش قیمت انرژی و غرق کردن غرب در بحران انرژی را دنبال می‌کند.

او گفت ما به روسیه اجازه چنین کاری را نخواهیم داد.

اتحادیه اروپا در نظر دارد در سال جاری خرید گاز از روسیه را به‌دلیل تهاجم نظامی این کشور به اوکراین ۶۶ درصد کاهش دهد، اما این کاهش را برای ماه‌های آینده در نظر گرفته بود.

با استفاده از گزارش‌های آسوشیتدپرس و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG