ظروف چدن

مرتب‌سازی:

ظروف چدن

معیار شما برای خرید سرویس قابلمه چیست؟ زیبایی و طراحی خاص قابلمه­‌ها برایتان بیشتر اهمیت دارد یا جنس آنها؟ در بازار لوازم خانگی، تنوع انواع قابلمه و ماهیتابه در رنگ و جنس و مدل، انتخاب را بسیار سخت کرده است. اما در میان این سردرگمی‌­ها نباید مهم‌ترین عامل در خرید قابلمه مناسب را فراموش کرد؟ یعنی «میزان تاثیر جنس قابلمه در کیفیت غذا و نقش آن در سلامتی». با شناحت مزایا و معایب آشپزی با ظروف چدن انتخاب بهتری خواهید داشت. باید جنس چدن را بشناسید.  چه آلیاژی در ساخت آن به کار رفته است؟

بله؛ درست متوجه شدید. نوع فلز، آلیاژ و موادی که در تولید سرویس قابلمه بکار رفته است، علاوه بر پخت غذا، نقش مستقیم و موثری در سلامتی افراد دارد.

در این مقاله قصد داریم تا یکی از قدیمی­‌ترین و پرطرفدارترین ظروف پخت و پز را معرفی کنیم؛ سرویس قابلمه چدن. ظرفی که از قدیم‌­الایام مورد استفاده قرار می‌­گرفت؛ حتی امروزه با وجود انواع و اقسام دیگ، قابلمه و ماهیتابه‌های پیرکس، تفلون، استیل وغیره، توانسته تا جایگاه خود را حفظ کند.

در ادامه، پس از آنکه با چدن آشنا شدیم، به معایب و مزایای آشپزی با ظروف چدنی می‌­پردازیم؛ در نهایت نیز روش‌­های شستشوی چدن را ذکر می­‌کنیم.

 

چدن چیست؟

چدن، آلیاژی است که از ترکیب آهن و کربن بدست می‌­آید. میزان کربن ترکیب شده با آهن در اینحالت، بین 2.1% تا 6.2% است.

موارد کاربرد این آلیاژ در صنایع مختلف، بسیار زیاد است؛ از جمله لوازم خانگی اعم از ساخت انواع قابلمه چدن و برخی قطعات اجاق گاز.

دلایل استفاده از فلز عبارتند از:

  •    استحکام بسیار بالا
  •    سخت و شکننده
  •    دارای نقطه ذوب پایین
  •    مقاوم در برابر سایش
  •    تغییر شکل­ ناپذیری

انواع ظروف چدن

  • سرویس قابلمه
  • کتری و قوری
  • تابه
  • دیگ
  • باربیکیو و کباب پز
  • تابه گریل وغیره

[nalinomovie]

سوالات متداول ظروف چدن