ظروف چدن
معیار شما برای خرید سرویس قابلمه چیست؟ زیبایی و طراحی خاص قابلمهها برایتان بیشتر اهمیت دارد یا جنس آنها؟ در بازار لوازم خانگی، تنوع انواع قابلمه و ماهیتابه در رنگ و جنس و مدل، انتخاب را بسیار سخت کرده است. اما در میان این سردرگمیها نباید مهمترین عامل در خرید قابلمه مناسب را فراموش کرد؟ یعنی «میزان تاثیر جنس قابلمه در کیفیت غذا و نقش آن در سلامتی». با شناحت مزایا و معایب آشپزی با ظروف چدن انتخاب بهتری خواهید داشت. باید جنس چدن را بشناسید. چه آلیاژی در ساخت آن به کار رفته است؟
بله؛ درست متوجه شدید. نوع فلز، آلیاژ و موادی که در تولید سرویس قابلمه بکار رفته است، علاوه بر پخت غذا، نقش مستقیم و موثری در سلامتی افراد دارد.
در این مقاله قصد داریم تا یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین ظروف پخت و پز را معرفی کنیم؛ سرویس قابلمه چدن. ظرفی که از قدیمالایام مورد استفاده قرار میگرفت؛ حتی امروزه با وجود انواع و اقسام دیگ، قابلمه و ماهیتابههای پیرکس، تفلون، استیل وغیره، توانسته تا جایگاه خود را حفظ کند.
در ادامه، پس از آنکه با چدن آشنا شدیم، به معایب و مزایای آشپزی با ظروف چدنی میپردازیم؛ در نهایت نیز روشهای شستشوی چدن را ذکر میکنیم.
چدن چیست؟
چدن، آلیاژی است که از ترکیب آهن و کربن بدست میآید. میزان کربن ترکیب شده با آهن در اینحالت، بین 2.1% تا 6.2% است.
موارد کاربرد این آلیاژ در صنایع مختلف، بسیار زیاد است؛ از جمله لوازم خانگی اعم از ساخت انواع قابلمه چدن و برخی قطعات اجاق گاز.
دلایل استفاده از فلز عبارتند از:
- استحکام بسیار بالا
- سخت و شکننده
- دارای نقطه ذوب پایین
- مقاوم در برابر سایش
- تغییر شکل ناپذیری
انواع ظروف چدن
- سرویس قابلمه
- کتری و قوری
- تابه
- دیگ
- باربیکیو و کباب پز
- تابه گریل وغیره
[nalinomovie]