شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
مصاحبه با حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر صدری رئیس ستاد اجرایی همایش بررسی اندیشه های دفاعی مقام معظم رهبری

حوزه/ رئیس ستاد اجرایی «همایش ملی تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای» به تشریح فعالیت های این همایش پرداخت و گفت: در چهار همایش گذشته، حدود ۴هزار و ۵۰۰ مقاله دریافت شده و ۱۶۰ جلد مجموعه مقالات منتشر شده است. همچنین ۱۱ جلد کتاب مقالات برتر و 19 جلد کتاب مجموعه مقالات، 7 شماره نشریه علمی تخصصی دبیرخانه نیز منتشر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر صدری در گفت وگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به همایش پنجم تبیین اندیشه های دفاعی مقام معظم رهبری،‌گفت: وزارت دفاع و نیروهای مسلح به مباحث سخت افزاری حوزه دفاعی توجه ویژه دارد. دستاوردهای عظیمی نیز در کشور در این وزارت خانه در حوزه دفاعی کشور شکل گرفته است. به شکلی که امروز مایه مباهات کشور است و واکنش های ملی و بین المللی گسترده ای نیز در برداشته و عامل مهمی در ایجاد بازدارندگی شده است.

وی افزود: بحث این است که نیت و هدف ما از ساخت سلاح و امور دفاع و جهاد و ورود به میادین مختلف دفاعی در مقایسه با دیگران چیست؟ می طلبید که زمینه ای فراهم شود که تفاوت اساسی که در نیت و هدف با دیگران داریم مشخص شود. از آنجایی که نیروهای مسلح تحت فرماندهی مقام معظم رهبری هستند، این فکر ایجاد شد که در زمینه نرم افزاری هم حتما این مساله برای نیروهای مسلح تبیین شود.

رئیس ستاد اجرایی همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای، تصریح کرد: در همین راستا این حرکت از سال ۸۹ و ۹۰آغاز شد. فعالیت در این حوزه به شکل هدفمند برنامه ریزی شده و کاربردی سامان گرفت. بنابراین در حدود هشت ماه نقشه راهی تهیه شد که سه هدف را دنبال می کند.

وی گفت: هدف اول برگزاری پنج همایش در ده سال است که در این همایش ها اندیشه های رهبری معظم در حوزه دفاعی تبیین شود. هدف دوم ارایه الگوی دفاعی برای نیروهای مسلح است و هدف سوم نیز ترویج گفتمان دفاعی است که قطعا ستادهای بالادستی نیز یاری گر خواهند بود.

حجت الاسلام والمسلمین صدری اظهارکرد: تا کنون چهار همایش در همین راستا برگزار شده است که دستاوردهای کم نظیری در برداشته است. در این چهار همایش ۴هزار و ۵۰۰ مقاله دریافت شده و ۱۶۰ جلد مجموعه مقالات منتشر شده است. همچنین ۱۱ جلد کتاب مقالات برتر نیز منتشر شده است. در این بین با همکاری وزارت علوم ۱۹ کتاب مرجع تدوین شده است که این کتب در کتابخانه ها و دانشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی گفت: یکی از دستاوردهای دیگر این همایش که بی نظیر است، حضور گسترده مراکز علمی در کشور در این همایش است. در همایش چهارم ۶۰ دانشگاه معتبر کشور، از این همایش حمایت کردند و ۱۳ پیش همایش برگزار شد. از جمله آنها می توان به دانشگاه های رضوی و فردوسی مشهد، بوعلی سینا همدان، صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور، موسسه امام خمینی(ره) جامعه المصطفی(ص)، دانشگاه الزهرا(س) و...اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین صدری یادآورشد: در این زمینه سه مرکز استنادی شامل پایگاه استناد علوم جهان اسلام(ISC)، جهاددانشگاهی (SID)و سیویلیکا نیز همایش را مورد حمایت و تایید قرار داده اند. چاپ مقالات برتر در برخی مجلات علمی پژوهشی نیز از دیگر خصوصیات این همایش است.

برگزاری پنجمین «همایش ملی تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای» با رویکردهای جدید

وی افزود: مقدمات برگزاری همایش پنجم در اسفندماه فراهم شده است یعنی با هماهنگی با سپاه قدس، متصدیان فقه نظام لبنان، دفتر بیداری اسلامی، حشدالشعبی سوریه و عراق، رابطین دانشگاهی در برخی کشورهای اسلامی و غیر اسلامی توسط روابط بین المللی دانشگاه مالک اشتر، زمینه را برای برگزاری پنجمین همایش به شکل بین المللی فراهم نموده است.

رئیس ستاد اجرایی همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای اظهارکرد: هدف اولیه این همایش انجام شده است و امیدواریم دو هدف دیگر نیز انشاءالله محقق شود.

وی افزود: یکی از مسایلی که در خصوص این همایش مورد بحث قرار گرفت آن بود که به دلیل اینکه مقام معظم رهبری بحمدلله در قید حیات هستند ممکن بود که ایشان با برگزاری این همایش که مربوط به شخص ایشان است موافقت نکنند، از این روی به مدت یک سال این بحث طرح شد و نهایتا از سوی دفتر ارتباطات نظامی دفتر رهبری این اجازه صادر شد که به شکل محدود و در سطح وزارت دفاع و به دور از فضای رسانه ای این همایش برگزار شود و پس از برگزاری آزمایشی، طرح به منصه ظهور بیاید. پس از برگزاری موفق همایش اول، نظر این شد که دورهای بعدی را نیز برگزار کنیم.

وی گفت: در این همایش محورها و موضوعات و مقالات و چاپ مقالات و کتب و کتب مرجع بارها بین دفتر ارتباطات و دفتر نشر مقام معظم رهبری رفت و آمد دارد که با بررسی و دقت نظر کامل این آثار به شکلی که مورد تایید است عرضه شود زیرا قرار نیست مطلبی منتشر شود که با اصل نظرات رهبری که به شکل مستند وجود دارد در تناقض باشد.

حجت الاسلام والمسلمین صدری یادآورشد: در زمینه حضور فعالان و پژوهشگران قرآنی و حوزوی در این همایش باید عرض کنیم که واقعا آنچه تا امروز انتظار داشتیم این حضور چشمگیر نبوده است. زیرا در ابتدای کار، بیشتر فضای دانشگاهی مطرح بود. با حوزه علمیه قم نیز وارد گفتگو شدیم ولی بیشترین نتیجه ما در حوزه دانشگاهی بوده است. موسسه امام خمینی و جامعه الزهراء وارد میدان شده اند. آیت الله اعرافی تاکید فراوانی برای حضور گسترده طلاب و اساتید برای این همایش داشت، زیرا در حوزه مبانی، حضور طلاب و حوزه علمیه بسیار نیاز است.

وی گفت: حوزه در زمینه مبانی می تواند نقش اساسی ایفا کند. در همایش پنجم، مجموعه محورهایی که حول محور مبانی بوده در چهار همایش گذشته  مطرح شده است و قطعا نقش حوزه در این همایش نیز پررنگ خواهد شد. پنج محور در همایش پنجم مد نظر است که حوزه علمیه نیز قطعا نقش مهمی در پربار کردن این همایش خواهد داشت.

در ادامه این گفت وگو، رحمان لطفی مرزناکی رئیس دبیرخانه تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای نیز گفت: در خصوص فلسفه سیاسی اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری در زمینه مسایل دفاعی برخی مسایل مطرح است. از جمله اینکه تبلیغات می شود که ایشان در برخی مسایل به شکل عملگرایانه عمل کردند و از دیگر سوی مباحث نظری ایشان نیز مطرح است منافاتی باهم ندارد.

وی اظهارکرد: اندیشه دفاعی و سیاسی رهبر معظم انقلاب کاملا بر اساس دیدگاه های شاخص دینی و اسلامی است. اندیشه مقام معظم رهبری اندیشه ای متاثر از اندیشه امام راحل و اندیشه دینی و اسلامی بر پایه منابع دینی و قرآنی و روایات است.

لطفی بیان کرد: از روی پیشینه اعتقادی و انقلابی این مباحث را مطرح می کنند. اینکه در حوزه عمل به عنوان یک رهبر و فرمانده کل قوا دستوراتی صادر می کنند بحث مصلحت های جامعه اسلامی، جامعه جهانی و ... مطرح می شود. در حوزه اندیشه دفاعی و جهاد یک نظر مطرح است ولی در حوزه عمل، ایشان در حوزه تدافعی مباحثی را مطرح می کنند.

وی افزود: همچنین در بحث بین المللی هسته ای ایران که چرا فعالیت ایران در حوزه هسته ای ادامه دارد، ایشان در بحث روابط بین المللی فتوا صادر می کنند که ما به دنبال بمب هسته ای نیستیم بلکه به دنبال فناوری های کاربردی هسته ای هستیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha