تفاوت زعفران سرگل و نگین

نویسنده : یاسر اکبری ۱۴:۱۵:۳۶ ۱۳۹۹/۰۵/۰۹

تفاوت زعفران سرگل و نگین

تفاوت زعفران سرگل و نگین

شاید برای خیلی از شما جالب باشد که تفاوت خشک کردن بعد از چیدن گل زعفران تفاوت زعفران نگین و سرگل و دخترپیچ ایجاد میشود این مقاله بصورت خلاصه به  شناخت زعفران سرگل و تفاوت آبا زعفران نگین میپردازیم 

زعفران سرگل همانطور که از اسمش پیداست قسمت بالایی کلاله های زعفران است اصلی ترین بخش زعفران است  و طبع گرم و خشکی دارد .رنگدهی و عطر خیلی بالایی دارد و منبع  پروتئین، کربو هیدارت،ویتامین آ،انواع گروها ی ویتامین ب و ویتامین سی هستند تفاوت آن با نگین در این است که نگین کلاله های درشت تر و کشیده تر هستند  و ظاهر متفاوت تری دارند .و گرنه در رنگ دهی و عطر و بو مثل هم هستند .ولی چون نگین از لحاظ ظاهری شکیل تر از سرگل است و به هیچ عنوان قلم نازک یا شکسته نیستند بیشتر به عنوان محصولی برای صادرات استفاده میشود. ضمنا روش تولید آنها کمی متفاوت است بعداز جداسازی زعفران از گلبرگ که به رنگ بنفش میباشد ،ابتدای زعفران که به ساقه و گلبرگ وصل است رنگ زرد روشن میباشد که اصطلاحا ریشه یاهمان خامه گفته میشود هرچقدر به بالا نزدیک ترمیشود به رنگ قرمز و زرشکی تغییر میکند . زعفران نگین یا سوپر نگین از ابتدای قسمت قرمز زعفران زمانی که تازه میباشد جدا میشود ، یا بصورت سنتی حدود 1 هفته خشک میگردد و یا بادستگاه های خشک کن مخصوص در حدود 2 ساعت خشک میشود که بااین روش خشک کردن زعفران صاف تر و اصطلاحا زعفران اتویی گفته میشود . معمولا اندازه زعفران نگین باتوجه به کیفیت اولیه زعفران بین 1 الی 2 سانت میباشد. ولی اگر زعفران بصورت یک تیکه خشک شود بعد از خشک شدن وقتی قسمت زرد جدا میشود اصطلاحا سرگل آن جدا میشود . 

+1

درباره نویسنده

یاسر اکبری

یاسر اکبری

سلام یاسراکبری اعلم هستم . این مقالات و آموزش ها تقدیم شما میگردد . درصورت کسری یا اشتباه امیدوارم مارا دراین امر یاری فرماییدشماره مستقیم اینجانب 09199333373 میباشد . باتشکر

مطالب مرتبط