آموزش نرم افزار رویت مپ Revit MEP – آموزش نرم افزار رویت مپ به صورت جامع 

آموزش نرم افزار رویت مپ Revit MEP - آموزش نرم افزار رویت مپ به صورت جامع 

از معدود نرم افزار هایی که به سرعت در حال توسعه و فراگیر شدن بین تمامی مهندسین به‌عنوان یک نرم افزار کاربردی میباشد، نرم افزار رویت مپ  (Revit MEP ) است. ما در این سری از آموزش رایگان رویت مپ قصد داریم شما را با کاربردهای اصلی، مزیت ها، اصطلاحات نرم افزار رویت مپ و آموزش کامل آن آشنا کنیم. اگر شما دانشجوی رشته مهندسی هستید، یا مدت هاست فارغ التحصیل شده اید و یا بدون تحصیل قصد دارید در رشته مهندسی به ویژه تاسیسات ساختمان، خبره شوید، پس باید در نحوه کار با نرم افزار رویت مپ حسابی مسلط شوید. داشتن مهارت در نرم افزار رویت مپ،  همانند نان شب، برای مهندسین و علاقه مندان به حوزه های مهندسی، ضروری است. موضوع را کش نمیدهیم و سریعا به سراغ اصل مطلب میرویم. 🙂

 

آموزش رایگان رویت مپ یا پرداخت هزینه برای تهیه ویدیو 

سایت های زیادی هستند که آموزش رویت تاسیسات pdf وار یا متن محور در وب سایت آموزش داده اند، اما همگی انها یک خلا بزرگ دارد، خلا انها این است که همه چیز آموزش نمیدهند. ولی ما در ویدیوهایی که برای آموزش رویت مپ در اختیار شما گذاشته ایم، مو به مو تمام آنچه نیاز دارید بدانید توضیح داده ایم.  سری به آموزش رویت الکتریکال و آموزش رویت مکانیکال  زده ایم و مباحث زیر ذره بین برده ایم.

 

آموزش رایگان رویت مپ یا پرداخت هزینه برای تهیه ویدیو 

 

با دانلود رایگان آموزش رویت مپ به زبان فارسی یا دانلود رایگان آموزش رویت 2021 چیز زیادی دست گیرتان نمیشود.  حتی به جرات میتوانیم بگوییم که خیلی ها  دانلود رایگان کتاب آموزش رویت را انجام داده اند اما در آخر نتوانسته اند خودشان به تنهایی تمرینی را حل کنند. بنابراین شما باید از پایه به صورت گام به گام توسط مدرس برجسته ای آموزش ببینید.

پیشنهاد ما به شما مهندسین و دانشجویان هدفمند این است که برای یادگیری عمیق نرم افزار رویت مپ، سعی کنید که ریسک هزینه کردن را بپذیرید. البته هزینه ویدیو آموزشی رویت مپ سِودا آنقدرها هم زیاد نیست که بخواهید به سادگی قیدش را بزنید.

 

revit mep-10

کاملترین مجموعه ویدئوهای آموزش طراحی تاسیسات مکانیکی با استفاده از رویت مپ (Revit MEP)

 

مقدمه ای بر اینکه نرم افزار رویت مپ چیست و چرا باید یاد بگیریم؟

 نرم افزار رویت مپ (Revit MEP ) تولید شرکت معروف اتودسک است. واژه MEP مخفف مکانیک، برق و لوله کشی می باشد که به پیمانکاران، طراحان و مهندسان در حوزه MEP کمک میکند تا پروژه را مدلسازی کنند. استفاده از این نرم افزار باعث خواهد شد در مدت زمان کوتاهی دقیق ترین و مناسب ترین طراحی ساختمان را خلق کنیم. چندین سال است که دوره های آموزشی رویت مپ  همیشه یکی از دوره های پرمتقاضی در همه آموزشگاه تاسیسات ساختمانی است.  به جرات میتوان گفت که زمانی که یک مهندس بگوید که به نرم افزار رویت مپ مسلط نیست، قطعا یه جایی از کار میلنگد و مهارتش زیر سوال میرود.

با

دانلود دوره آموزشی

دانلود مجموعه ویدئوهای آموزشی کار با نرم افزار رویت مپ جهت طراحی تاسیسات مکانیکی انواع ساختمان ها

با کسب مهارت در نرم افزار رویت مپ ۲۰۲۳، شانس استخدامی خود را بالا ببرید 

اگر یک مهندس تاسیسات، در رزومه اش  به مهارت بالا در نرم افزار رویت مپ اشاره کند، شک نداشته باشید که شانس استخدامش یا تایید مسئولیت پروژه از سمت مدیران عاملان و کارفرمایان بسیار بالا میرود. حال با توجه محبوبیت و کاربردی بودن این نرم افزار،  گروه مهندسی سودا تصمیم به ارائه مقاله ایی تحت عنوان Revit MEP گرفته  تا بتواند اصول اولیه، اصطلاحات و هر چیزی که مربوط به این نرم افزار رویت مپ است را آموزش دهد.

 

خالی از لطف نباشد، سودا دوره های آموزش نرم افزار رویت مپ را با شرایط خیلی خیلی عالی برگزار میکند. برای اینکه ۱۰۰٪ به این نرم افزار معروف و پرکاربرد مسلط شوید، پیشنهاد میکنیم که در دوره شرکت کنید.

لازم به ذکر است مطالعه این مقاله برای تمامی افرادی که قصد دارند به طور اصولی با تمامی جزئیات مربوط به یادگیری رویت مپ آشنا شوند و آموزش رویت مکانیک و آموزش رویت مپ الکتریکال را فرا بگیرند،

 

لینک های مرتبط با یادگیری نرم افزار رویت مپ:

کتاب سیر تا پیاز رویت مپ-MEP تاسیسات مکانیکی (پروژه محور)

نرم افزار رویت مکانیکال

دوره آموزش vba در اکسل

پکیج طراحی سیستم های تهویه مطبوع

پکیج طراحی تاسیسات مکانیکی استخر

پکیج طراحی سیستم آبرسانی

پکیچ آموزشی رویت مپ تاسیسات مکانیکی (پروژه محور)

مجموعه ویدئوهای آموزش چیلرهای جذبی و تراکمی

نقشه اتوکد تاسیسات مکانیکی ساختمان 4 طبقه چهار واحدی

آموزش نرم افزار رویت مپ Revit MEP

 

 

نرم افزار Autodesk Revit MEP چیست؟

نرم افزار مدل سازی اطلاعات ساختمان Revit یک سیستم طراحی و مستندسازی است که از طراحی، نقشه‌ها و زمان بندی‌های مورد نیاز برای یک پروژه ساختمانی پشتیبانی می کند. مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) ایجاد شده توسط Revit اطلاعاتی در مورد طراحی پروژه، محدوده، مقادیر و مراحل ارائه می دهد. از آنجایی که Revit از پارامترها، برای مدل سازی ساختمان استفاده می کند، نه تنها اطلاعات هندسی سه بعدی را برای ما ایجاد می کند: بلکه اطلاعات ارزشمندی را به این عناصر گرافیکی اضافه می کند.

به عنوان مثال، یک پنجره می تواند اطلاعات اولیه مواد و ابعاد را داشته باشد. همچنین می‌تواند شامل اطلاعات عبور نور، مقاومت حرارتی (مقدار R)، ضریب انتقال حرارت (مقدار U) برای تجزیه و تحلیل انرژی باشد، علاوه بر این، می‌توانیم اطلاعات سازنده، مدل، هزینه و URL (یونیفرم منبع یاب) را برای این پنجره اضافه کنیم.

همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید، برای وارد کردن اطلاعات اولیه در مورد پنجره جهت مدلسازی و انجام یک پروژه ساختمانی، میتوان المان پنجره را انتخاب و سپس اندازه های آن را وارد کرد و به عنوان یک عنصر موثر در تحلیل و پیاده سازی پروژه معرفی کرد.

آموزش رویت معماری

رویت مپ

مزایای استفاده از Revit MEP چیست؟

از مهمترین مواردی که باعث شده این نرم افزار شرکت اتودسک به محبوبیتی چند برابری در بین مهندسین و کارفرمایان برسد می‌توان به رابط کاربری آسان و ارائه گزارشات دقیق توسط این نرم افزار غول آسا اشاره نمود. به لطف استفاده از نرم افزار رویت مپ:

  • میتوان بار حرارتی و برودتی را محاسبه کرد؛
  • میتوان میزان افت فشار کانال‌ ها، به منظور سایزینگ محاسبه کرد؛
  • انواع موتورخانه را طبق به روزترین استانداردها مدلسازی کرد؛
  •  به راحتی میتوان سرعت و اصطحکاک درون لوله ها را محاسبه کرد؛
  •  بازدهی پروژه  افزایش و زمان کاهش پیدا میکند؛
  • امکان محاسبه متره و برآورد در مدت زمانی کوتاهی فراهم میشود؛
  • میتوان تصاویر  را به صورت سه بعدی و رندرگیری شده با کیفیت بالا چاپ کرد؛
  • محل اتصالات، مدارات،  سیستم ها و عناصر موجود در پروژه را مدلسازی کرد؛
  •  میتوان سیستم های پیچیده ساختمان را به طور دقیق و در زمانی کوتاه تر طراحی و مستند کرد؛
  • تلفات انرژی کاهش پیدا کرده و منجر به بهینه سازی مصرف میشود
  • با استفاده از رویت مپ الکتریکال، میتوان سیستم روشنایی، مدارات و متعلقات وابسته به تاسیسات برقی را محاسبه و طراحی کرد.
  • و ده ها مزیت و کاربرد دیگری که متناسب با نوع پروژه و سختی کار، بسیار کارساز است.

 

کاربردهای نرم افزار رویت مپ

در حال حاضر از نرم افزار رویت مپ جهت طراحی اصولی و استاندارد سیستم های تاسیسات ( HVAC، گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع) و همچنین تاسیسات برقی، معماری، مکانیکی و ساختمان  استفاده می شود. اگر شما در یکی از از حوزه های نام برده فعالی دارید و قصد دارید در زمینه کاریتان با حرفه ای تر شوید. حتما این نرم افزار Revit رو یاد بگیرید. برای مثال برای طراحی تاسیسات موتورخانه با کمک نرم افزار رویت مپ، تمامی عناصر  شامل دیگ آب جوش، پمپ های زمینی خطی، پمپ های گردش آب، تانک نمک، منابع انبساط بسته، چیلر های تراکمی، منبع آب گرم، هواساز و… را میتوان به طور استاندارد جانمایی کرد. تصاویر زیر نمونه طراحی یک پروژه در محیط نرم افزار رویت مپ است.

آموزش رویت مپ

تصویر از محیط نرم افزار رویت مپ

آموزش رویت مپ

 

تصویر از محیط نرم افزار Revit MEP

 

 

در ابتدا، نرم افزار Autodesk Revit بر روی مدل سازی معماری متمرکز بود. بعداً، Autodesk Revit Structure و Revit MEP را معرفی کرد. در سال 2013، Autodesk Architecture، Structure  و MEP را به طور کلی ادغام کرد. در حال حاضر Revit شامل هر سه رشته است. صفحه ویرایش پروژه Revit می توانیم سه تب ابزار اول را مشاهده کنیم: معماری، ساختار و سیستم. در Revit، Systems به معنای سیستم های MEP (مکانیک، برق و لوله کشی) است.

ریبون نرم افزار رویت

تفاوت رویت مپ الکتریکال و رویت مپ مکانیکال

رویت مپ الکتریکال، مربوط به تاسیسات برقی و مهندسی برق است. اما در رویت مپ مکانیکال میتوان پروژه های مربوط به مکانیک ساختمان، مهندسی مکانیک و هر چیزی که به سیستم های مکانیکی مربوط است، پیاده سازی کرد. برای مثال بررسی جانمایی سیستم های سرمایشی و گرمایشی، افزودن مجرای تهویه supply duct، لوله و اتصالات، کانال ها،داکت duct … مربوط به رویت مپ مکانیکال است. برای مثال برای جانمایی توالت و لوله کشی در این قسمت میتوان طبق تصویر زیر از منوی بالا بخش plumbing را انتخاب و رسم کرد.

آموزش نرم افزار رویت مپ

آموزش نرم افزار رویت مپ

 

 

برای یادگیری، میتوانید در دوره آموزشی نرم افزار رویت مکانیکال شرکت کنید. در سودا دوره های تخصصی آموزش رویت تاسیسات الکتریکال و مکانیکال زیر نظر مهندسین مجرب برگزار میشود.

اگر سال هاست در این حوزه فعالیت دارید ولی هنوز در این نرم افزار مسلط نشده اید، هیچ جای نگرانی نیست. به قول معروف، ماهی را هر موقع از آب بگیریم، تازه است. از امروز به یادگیری صفر تا صد نرم افزار Revit mep وقت بگذارید. 

 

آموزش رویت مپ  و بررسی اصطلاحات و ابزارک های نرم افزار

قبل از استفاده از نرم افزار Revit باید با برخی از اصطلاحات اصلی Revit آشنا شویم. درک این اصطلاحات به ما در اجرای نرم افزار کمک می کند.

Project در رویت مپ

قسمت Project در نرم افزار رویت مپ ، یک پایگاه داده از اطلاعات طراحی ما (یعنی مدل اطلاعات ساختمان) است. فایل پروژه شامل تمام اطلاعات مربوط به طراحی ساختمان، از هندسه تا داده های ساخت و ساز است. این اطلاعات شامل اجزای مورد استفاده برای طراحی مدل، نماهای پروژه و نقشه های طرح می باشد. در یک فایل پروژه، ما می‌توانیم به راحتی طراحی خود را تغییر دهیم و تغییرات را در تمام قسمت‌های مرتبط منعکس کنیم، مانند: نماهای پلان، نمای ارتفاعی، نماهای بخش، زمان‌بندی و غیره.


Element در رویت مپ

در یک پروژه Revit سه نوع عنصر جود دارد:

  1. Model element برای نمایش هندسه سه بعدی واقعی ساختمان، مانند: دیوارها،در، پنجره، سقف و غیره
  2. Datum element به تعریف زمینه پروژه کمک می کنند. مانند: شبکه ها، سطوح و سطوح مرجع.
  3. View-specific element برای توصیف یا مستندسازی ساختمان های مدل شده استفاده می شود، مانند: ابعاد، برچسب ها و اجزای جزئیات دوبعدی.

طبق شکل زیر هر عنصر زیر شاخه هایی دارد:

  • هاست ها (یا عناصر میزبان) به طور کلی در محل ساخت و ساز ساخته می شوند، مانند: دیوارها، سقف، دیوارهای سازه ای، رمپ ها و غیره.
  • Model components (اجزای مدل) همه عناصر دیگر در مدل ساختمان هستند، مانند: درها، پنجره ها، مبلمان، تیرها، ستون ها، واحدهای AC، تابلوهای برق، آبپاش ها و غیره.
  • Annotation elements عناصر حاشیه نویسی اجزای دوبعدی هستند که مدل را مستند کرده و مقیاس را حفظ می کنند و بر روی کاغذ، مانند: ابعاد، برچسب‌ها و نکات کلیدی نوشته میشود.
  • Detail (جزئیات) موارد دوبعدی هستند که جزئیاتی را در مورد مدل ساختمان در یک نمای خاص ارائه می دهند، مانند: خطوط جزئیات، مناطق پر شده، و اجزای جزئیات دوبعدی.

عناصر رویت

 

همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید، هنگام ایجاد یک پروژه، عناصر ساختمان پارامتریک Revit را به طرح اضافه می کنیم. Revit عناصر را بر اساس دسته ها، خانواده ها و انواع طبقه بندی می کند. در این مرحله باید با هر سه عنصر  از جمله؛ Category، Family و type  آشنا شد. 

category revit

Category در رویت مپ

Category گروهی از عناصر است که ما از آنها برای مدلسازی یا مستندسازی طراحی ساختمان استفاده می کنیم.

به عنوان مثال، دسته بندی عناصر مدل شامل اسلب، دیوار، درب , پنجره است. دسته بندی عناصر حاشیه نویسی شامل برچسب ها و یادداشت های متنی است.


Family در رویت مپ

ما عناصر را با مجموعه‌ای از پارامترها (ویژگی‌ها)، کاربرد یکسان و نمایش گرافیکی مشابه در یک خانواده گروه‌بندی می‌کنیم. مثلا درب M_Single-Flush یک خانواده است. اگرچه عناصر مختلف این خانواده ممکن است اندازه یا متریال متفاوتی داشته باشند، اما کاربرد آنها یکسان است، همه درهای داخلی تک پنل هستند. به طور کلی خانواده یا Family به زیر گروه‌هایی گفته می‌شود که اجزاء گوناگون را در خود جا داده و خود در یک categoryمشخصی  قرار می‌گیرند.


Loadable families & System families در رویت مپ

زمانی که بخواهیم پروژه از نظر ظاهری متفاوت جلوه بدهیم به سراغ این بخش میرویم. برای مثال ممکن است بخواهیم برای یک پروژه درخت یا انواع ماشین ها را انتخاب و جانمایی کنیم.


in-place families

زمانی که یک کاربر از چندین عنصر برای طراحی یک بخش کوچک استفاده میکند میتواند آن را تبدیل به  in-place families کند تا در پروژه های بعد از آن دوباره استفاده کند.


Type در رویت مپ

هر خانواده می تواند انواع مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال، یک خانواده M_Fixed در دسته پنجره دارای انواع مختلفی از اندازه های مختلف مانند: 0406 x 0610mm، 0406 x 1220mm، 0406 x 1830mm … و غیره است. پارامترهای همنوع را می توان در کادر محاوره ای Type Properties بررسی و تنظیم کرد.

در و پنجره در رویت

Instance در رویت مپ

Instance ها(نمونه ها) موارد واقعی (عناصر فردی) هستند که در پروژه قرار می گیرند. در ساختمان نمونه‌های (Instance) مدل را قرار می‌دهیم، در برگه طراحی نمونه‌های حاشیه‌نویسی را قرار می‌دهیم.

در شکل زیر، یک نمونه M_Fixed: 0915 x 1220mm، 39 M_Fixed: 1420 x 1420mm و دو نمونه حاشیه‌نویسی برای توصیف آن پنجره‌ها قرار دادیم.

نمونه در رویت معماری

نمونه در رویت معماری 1 نمونه در رویت معماری 2 نمونه در رویت معماری3

 

Object Style در رویت مپ

ابزار Object Styles Revit شبیه لایه های اتوکد است. وزن خطوط، رنگ خطوط، الگوهای خط و مواد را برای اشیاء مدل، اشیاء حاشیه نویسی و اشیاء وارد شده در یک پروژه مشخص می کند. می‌توانیم روی تب Manage کلیک کرده و سپس Object Styles را انتخاب کنیم تا کادر محاوره‌ای Object Styles باز شود.

Object Style in revit 2019-1

Object Style in revit 2019

 

نکته مهم: در  نرم افزار رویت مپ  Revit، دسته بندی اشیاء ثابت هستند. ما نمی توانیم آنها را تغییر نام دهیم یا حذف کنیم. با این حال می‌توانیم زیرمجموعه‌های دیگری را تحت این دسته‌های اصلی ایجاد کنیم.

زیرمجموعه های ایجاد شده توسط کاربر فقط در آن پروژه وجود دارد که می توان آنها را تغییر نام داد و حذف کرد. علاوه بر این، در هر نما می‌توانیم از ابزار Visibility/Graphics Override Revit برای لغو این سبک‌های پیش‌فرض آبجکت استفاده کنیم.

level ذر رویت مپ یعنی چه؟

تراز یا Level اصطلاحی است که در نرم افزار رویت مپ برای تمامی سطوح افقی همچون سطح پشت بام، سقف و کف سازه و…  مورد استفاده قرار میگیرد. برای ایجاد و تنظیم یک Level کاربر باید در  سطح elevation view قرار بگیرد.

 

دانلود دوره آموزشی

دانلود مجموعه ویدئوهای آموزشی کار با نرم افزار رویت مپ جهت طراحی تاسیسات مکانیکی انواع ساختمان ها

خلاصه ای از آموزش نرم افزار رویت مپ

همانطور که خواندید نرم افزار رویت مپ (Revit MEP) یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای مدلسازی ساختمانی است که برای طراحی و تحلیل سیستم‌های مکانیکی، الکتریکی و لوله‌کشی ساختمان استفاده می‌شود. در ادامه، به شما یک آموزش مختصر در مورد استفاده از نرم افزار رویت مپ همراه با مثال و تمرین ارائه خواهم داد.

1. نصب و راه‌اندازی نرم افزار رویت مپ:

– ابتدا نرم افزار رویت مپ را از وبسایت رسمی Autodesk دانلود کنید و نصب کنید.
– پس از نصب، برنامه را اجرا کنید و یک پروژه جدید ایجاد کنید.


2. مدلسازی ساختمان نرم افزار رویت مپ:
– در این مرحله، شما می‌توانید ساختمان خود را با استفاده از ابزارهای مدلسازی ساختمانی در نرم افزار رویت مپ ایجاد کنید. می‌توانید دیوارها، پنجره‌ها، درها و سایر اجزای ساختمان را به طور دقیق مدل کنید.


3. طراحی سیستم‌های مکانیکی:
– با استفاده از ابزارهای مربوط به سیستم‌های مکانیکی در رویت مپ، می‌توانید سیستم‌های HVAC (گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع)، سیستم‌های آب و فاضلاب و سایر سیستم‌های مکانیکی را طراحی کنید. می‌توانید لوله‌ها، داکت‌ها و تجهیزات مربوطه را در ساختمان قرار دهید.


4. طراحی سیستم‌های الکتریکی:
– با استفاده از ابزارهای مربوط به سیستم‌های الکتریکی در رویت مپ، می‌توانید سیستم‌های برق، نورپردازی و سایر سیستم‌های الکتریکی را طراحی کنید. می‌توانید کابل‌ها، سوکت‌ها، سوئیچ‌ها و سایر تجهیزات الکتریکی را در ساختمان قرار دهید.


5. تحلیل و شبیه‌سازی:
– با استفاده از ابزارهای تحلیل و شبیه‌سازی در رویت مپ، می‌توانید عملکرد سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی را بررسی کنید. می‌توانید تغییرات دما، جریان هوا، روشنایی و سایر پارامترها را در ساختمان شبیه‌سازی کنید.


حالا برای تمرین، می‌توانید یک پروژه ساده را در نرم افزار رویت مپ ایجاد کنید. به عنوان مثال، یک ساختمان دو طبقه با سیستم‌های HVAC و الکتریکی را مدل کنید و سپس تحلیل کنید که آیا سیستم‌ها به درستی کار می‌کنند یا خیر. می‌توانید تغییراتی در پارامترها اعمال کنید و نتایج را بررسی کنید.

با این آموزش مختصر، شما می‌توانید با استفاده از نرم افزار رویت مپ طراحی و تحلیل سیستم‌های مکانیکی، الکتریکی و لوله‌کشی ساختمان را انجام دهید. البته، برای بهره‌برداری کامل از قابلیت‌های این نرم افزار، می‌توانید به منابع آموزشی مربوطه مراجعه کنید و با استفاده از آنها مهارت‌های خود را تقویت کنید.


 

 

سخن آخر در مورد آموزش نرم افزار رویت مپ 

در این مقاله آموزشی، تا  به اینجا با مزیت ها و کاربردهای نرم افزار رویت مپ، عناصر و المان ها، آموزش نحوه کار با  نرم افزار رویت مپ قوی و محبوب آشنا شدید. پیشنهاد میکنیم که برای تسلط صد در صدی بر روی کار با نرم افزار Revit mep در دوره هایی که سودا با شرایط عالی برگزار میکند، شرکت کنید. با داشتن مهارت بالا در این نرم افزار، خیلی راحتتر و با اعتماد به نفس وارد بازار کار میشوید.

4.4/5 - (7 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۳
ارسال دیدگاه جدید