پنجشنبه , 9 فروردین 1403
جدیدترین مقالات
جراحی لثه

“جراحی لثه” چرا و چگونه؟

پوسیدگی و عفونت لثه بیشتر بر اثر تجمع باکتری‌ها و پلاک‌ها در دهان رخ می‌دهد. آیا شما فکر می‌کنید به پیوند و جراحی لثه نیاز دارید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر درباره نیازهای لثه خود بدانید.

علت بیماری لثه

رایج ترین علت ابتلا به بیماری لثه، تجمع بیش از حد باکتری در دهان و در نتیجه ایجاد جرم روی دندان هاست. وقتی میزان این باکتری ها خیلی زیاد باشد بدن قادر به مقابله به آن ها نخواهد بود. پس دچار بیماری می شوید. درباره فیکچر بیشتر بدانید.

البته بغیر از باکتری، عوامل دیگری هم هستند که باعث می شوند فرد بیشتر در معرض بیماری لثوی قرار بگیرد. اگر کسی مبتلا به بعضی بیماری های مزمن و مشکلات سلامتی باشد، حتی درصورتی که به بهداشت دهانش خوب رسیدگی کند، باز هم ممکن است بیماری لثه بگیرد.

جراحی پریودنتال چیست؟

گاهی بری درمان بعضی بیماری های لثه و شرایط خاص مانند ژنژیوت یا التهاب لثه، از جراحی پریودنتال استفاده می کنند. به این نوع جراحی معمولا جراحی لثه گفته می شود. هدف از این جراحی، این است که با انجام فرایندهای زیر، بیماری لثوی و صدمات ناشی از آن را درمان کنند:

  • رشد دوباره بافت ها و استخوان های آسیب‌دیده
  • جلوگیری از افتادن دندان
  • کاهش فاصله بین لثه و دندان (که به آن مثلث سیاه گفته می شود)
جراحی لثه
  • تغییرشکل استخوان فک به منظور کاهش احتمال رشد باکتری در شکاف های استخوان
  • کاهش باکتری و عفونت در دهان

انواع جراحی لثه

طیف گسترده ای از جراحی ها با اهداف متفاوت انجام می شوند.

لق شدن دندان دائمی نشانه ی هشدار

جراحی لثه برای کامپوزیت

نوع جراحی لثه به نوع و شدت بیماری لثه بستگی دارد. قبل از جراحی، جراح دندان، پاک سازی کاملی از لثه ها صورت می دهد. یکی از روش های شناخته شده deep scalingیا تراش عمیق لثه ها می باشد که حذف جرم ها و باکتری های دندان جز آن می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله روکش دندان شیری را بیشتر بخوانید.

جراحی لثه برای روکش

روش دیگری که به ترمیم ریشه لثه شناخته می شود و می تواند سطح ریشه ی دندان ها را صیقلی تر کرده و در نتیجه ایجاد حفره برای تشکیل جرم و باکتری کاهش می یابد. هر گونه جرم موجود در لثه ها نیز با این روش حذف می شود. تراش عمیق لثه ها و ترمیم دندان معمولا در یک زمان رخ می دهند.

جراحی فلپ flap surgery

این جراحی لثه به کسانی که جرم عمیق در ناحیه پاکت دندان دارند، بسیار کمک می کند. این روش شامل بالا بردن لثه ها از روی دندان ها و حذف جرم دندان است. پس از این که جراح ناحیه را تمیز می کند و جرم را پاک میکند، مجددا لثه را به دندان ها وصل می کنند و برای کسب نتیجه بهتر استخوان فک نیاز به شکل دهی مجدد خواهد داشت. مقاله درباره جرم گیری دندان بیشتر بدانیم را بخوانید.

پیوند استخوان bone grafting

وقتی استخوان اطراف ریشه دندان آسیب دیده و یا از بین رفته، فرد نیاز به پیوند استخوان پیدا می کند. این فرآیند شامل جایگزینی استخوان آسیب دیده با استخوان جدید است. این استخوان ممکن است از استخوان های فرد تامین شود یا از استخوان های اهدایی و آزمایشگاهی باشد. هدف پیوند استخوان، نگه داشتن ریشه دندان در جای خود و کمک به رشد آن می باشد.(همه چیز درباره بوی بد دهان ” از علل تا درمان”)

با دندان عقل نهفته چه کنیم؟

تولید هدایت یافته بافت

در طول این فرآیند، یک جراح دندان، تکه‌ی کوچکی از بافتی تور مانند را بین دندان و لثه قرار می دهد. این ماده سبب می شود از رشد لثه به محلی که استخوان باید باشد جلوگیری می کند.

پیوند بافت

خط لثه کاهش یافته، که با نام عقب نشینی لثه ها شناخته می شود، به علت از دست رفتن بافت لثه ایجاد می‌شود.احتمالا نیاز به پیوند بافت به منظور کاهش خطر عفونت در آینده باشد.

جراحی لثه

در طول این عمل جراحی لثه، جراح دندان، به طور معمول از بخش های دیگر بدن بافت مورد نظر را جدا می‌کند. سپس به ناحیه مورد نظر یعنی جایی که لثه دچار عقب نشینی شده پیوند می زند. این بافت پیوندی معمولا از ناحیه‌ی سقف دهان تامین می شود. این عمل پیوند بافت، نه تنها خطرات محتمل بعدی را کم تر می کند، بلکه ریشه های دندانی را که نمایان شده بودند می پوشاند.

آمادگی‌ها لازم قبل از جراحی

قبل از عمل جراحی لثه پزشکان معمولا بررسی هایی انجام می دهند تا مطمئن شوند این جراحی برای بیمار خطری نداشته باشد. در طی این بررسی ها پزشک معمولا:

  • سابقه پزشکی بیمار را چک می کند و روی او آزمایش انجام می دهد
  • دندان ها، دهان و فک را معاینه می کند تا از مقاومت و سلامت آن ها مطمئن شود
  • دندان ها را معاینه می کند تا مطمئن شود هیچ عفونت، آبسه یا عوامل خطرناک دیگری وجود ندارد. آن‌ها میتوانند فرایند بهبود را دچار مشکل کنند.
  • درمورد خطرات و مزایای جراحی با بیمار صحبت می کند. برای ادامه کار از او رضایت‌نامه یا اجازه می گیرد.
پالپوتومی (عصب کشی دندان شیری) چیست؟ + آیا دندان شیری نیاز به عصب کشی دارد؟

پیشگیری از بیماری لثه

از آنجایی که بیماری لثه درنتیجه گسترش بیش از حد باکتری ها و ایجاد جرم و رسوب روی دندان ایجاد می شود، با رسیدگی به بهداشت دهان و شستشوی مداوم دندان ها، می توانید از ابتلا به آن جلوگیری کنید. همچنین با رعایت این موارد بعد از عمل جراحی از ابتلای مجدد به بیماری جلوگیری می شود.

پیشگیری جراحی لثه

در بیشتر مواد کافی است مرتب دندان ها را مسواک بزنید و حداقل روزی دوبار نخ دندان بکشید تا دچار بیماری لثه نشوید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله هر آنچه باید درباره پر کردن دندان بدانید را بخوانید.

مراحل انجام عمل جراحی لثه

  1. در طی عمل، جراح دندانپزشک از تجهیزات و ابزار استریل برای کاهش خطر عفونت استفاده می کند.
  2. بعد از انجام برش یا برش های کوچک در امتداد خط لثه، دندانپزشک لثه ها را از دندان بلند می کند. این کار به دندانپزشک این امکان را می دهد تا ریشه های دندان را بهتر ببیند و بتواند هر گونه تارتار، پلاک یا عفونت را از بین برده و تمیز کند.
  3. پس از این تمیز کردن عمقی همه چیز، جراح دندانپزشک می تواند روشهای دیگری مانند تغییر شکل لثه، بازسازی استخوان یا سایر روشهای برنامه ریزی شده را انجام دهد.
  4. پس از اتمام جراحی برنامه ریزی شده، جراح دندان با استفاده از نخ بخیه های بسیار ریز لثه ها را دوخته و به  محل اصلی خود یعنی روی دندان ها متصل میکند. دندانپزشک 7 تا 10 روز بعد از عمل بخیه ها را باز میکند.

سخن پایانی

در این محتوا خواندیم که لثه‌ها بیش از هر چیز نیاز به رعایت بهداشت و مراقبت دارند. کشیدن نخ دندان، مسواک زدن و استفاده از دهانشویه‌ها تا حد بسیار زیادی می‌توانند مانع بیماری‌های لثه شوند. جراحی لثه طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود و دندانپزشک متخصص باید پس از بررسی دقیق اقدام به درمان نماید. اشتراک تجربیات و نظراتتان با ما را فراموش نکنید.

درباره ی لبخند لثه‌ای چه می دانید؟

پیشنهاد ما به شما

بلیچینگ و لمینت دندان

آیا بلیچینگ بهتر است یا لمینت دندان + بررسی تفاوت‌های تفاوت بلیچینگ و لمینت و کامپوزیت

زیبایی دندان یکی از خواسته های هر فردی است و برای رسیدن به دندان هایی …

دیدگاهتان را بنویسید