پنجشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی

برگزاری ششمین نشست شورای قیمت گذاری؛

تلاشی برای اعلام و افزایش قیمت گندم از مجرای قانونی

برگزاری ششمین نشست شورای قیمت گذاری؛ تلاشی برای اعلام و افزایش قیمت گندم از مجرای قانونی

 

یکشنبه دوازدهم اردبیهشت      15:23

کاج پرس:

ششمین نشست شورای قیمت گذاری و سیاست های حمایتی کشاورزی، دوشنبه سیزدهم اردیبهشت در وزارت جهادکشاورزی برگزار می شود. وزیر جهاد کشاورزی طی نامه ای، ضمن اعلام این نشست، بر حضور دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و دکتر دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، غایبین پیشین این جلسات تاکید کرده است.

علاوه بر تقاضا و تاکید بر حضور این دو عضو طبق قانون، ترکیب شورای قیمت گذاری برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از مسیر قانونی آن همچون گذشته می باشد.

در جلسه پیشین، به دلیل عدم حضور دو عضو هیات دولت که می بایست حضور داشته باشند، همچنین حسب نظر وزیر جهاد کشاورزی که تصمیم گیری را محول کنیم به جلب نظر رئیس جمهور و تعامل با سازمان برنامه و بودجه، این شورا به رغم دارا بودن اکثریت آرا نتوانست قاطعانه تصمیم گیری کند.

کشاورزی آینده جهان (کاج پرس)، عدم تصمیم گیری در پنجمین نشست شورای قیمت گذاری را طی مطلبی با عنوان «عدم تمکین از قانون و نقض آن» مورد انتقاد قرار داد و در همان مقطع تاکید کرد: افزایش قیمت گندم طبق قانون و الزاما می بایست از طریق این شورا اتخاذ و اعلام گردد.

در پی پنجمین نشست این شورا با کیفیتی که توصیف آن رفت، دکتر روحانی رئیس جمهور در حاشیه آئین بهره برداری از طرح های ملی وزارت جهاد کشاورزی، در کنار وزیر جهاد کشاورزی و در گفتگوی با رسانه ها افزایش 1000 تومان برای خرید هر کیلو گندم را نه در چارچوب قانون خرید تضمینی بلکه «جایزه تسریع در تحویل گندم» اعلام کرد.

در این باره بیشتر بخوانید:

هزار تومان جایزه به گندمکاران در ازای تحویل سریع

♣بخش دولتی خواستار عدم اصلاح قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی است

♣40 هزار میلیارد تومان منابع مالی برای امسال اختصاص یافت

♣شورای قیمت گذاری و سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزیعدم تمکین از قانون و نقض آن

♣عدم حضور دژپسند و نوبخت اصلاح قیمت تضمینی گندم را به تعویق انداخت 

♣موافقت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم 

اعلام این افزایش خرید گندم که خارج از قاعده و روال قانونی، کمتر از مبلغ مورد انتظار کشاورزان و تحت عنوان جایزه و تشویق بود، از سوی آگاهان و ناظران کشاورزی حتی از سوی بعضی تشکل های کشاورزی با نارضایتی مواجه شد و برخی از نمایندگان نیز به شیوه این افزایش قیمت اعتراض کردند. از جمله یکی از نمایندگان کمیسیون کشاورزی، موضوع شکایت از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه و به دلیل نقض قانون را با رسانه ها در میان گذاشت!

گذشته از همه اینها این پرسش باقی ماند که محل تامین اعتبار این جایزه هزار تومانی برای هر کیلو گندم از کجا خواهد بود؟ به نظر می رسد که دولت به خوبی می داند بخشی از کشاورزان، گندم خود را به صورت آزاد و با قیمتی بالاتر از 5 هزار تومان خواهند فروخت و لذا خرید 10 میلیون تن گندم اعلام شده و مورد نیاز مصرف و ذخایر استراتژیک آن محقق نخواهد شد، از سوی دیگر و پیش از این رخدادها، دولت 40 هزار میلیارد تومان برای خرید 10 میلیون تن گندم به قرار هر کیلو 4 هزار تومان تامین اعتبار کرده بود و چون پیش بینی می کند که حداکثر قادر است 7 میلیون تن گندم تحویل بگیرد که مبلغ آن 28 هزار میلیارد تومان می شود، لذا با مازاد اعتباری بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان مواجه است که رئیس جمهور نیز با احتساب همین مازاد، رقم 1000 تومان جایزه به کشاورزان گندم کار را اعلام کرد!

این در صورتی است که حتی اگر رقم 7 میلیون تحویل گندم را با قیمت خرید 5 هزار تومان محاسبه کنیم، باز هم با مازاد اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان مواجه هستیم لذا منطقی است اگر در ششمین جلسه شورای قیمت گذاری، با افزایش 1500 تومانی برای هر کیلو موافقت و قیمت گندم از طریق این شورا 5500 تومان اعلام شود.

در این صورت، افزایش قیمت گندم نه در قالب جایزه رئیس جمهور به کشاورزان، بلکه در مسیر قانون و به عنوان یک مطالبه منطقی قرار می گیرد و نقض قانونی هم اتفاق نمی افتد.

منصور انصاری

 

با کلیک روی تصاویر زیر, به شبکه های اجتماعی کاج پرس بپیوندید:                                                                                   

        

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .