سیم کشی کولر آبی

سیم کشی کولر آبی

یکی از پر کاربردترین انواع سیستم‌های سرمایشی در کشور ما، کولرهای آبی هستند. به احتمال زیاد دلیل اصلی این موضوع ساختار ساده و قیمت تمام شده کمتر کولرهای آبی به نسبت دیگر سیستم‌های سرمایشی است. حتما می‌دانید که کولرهای آبی می‌توانند طراحی‌ها و مدل‌های متفاوتی داشته باشند و نیز برندهای گوناگونی وجود دارند که آن را تولید می‌کنند. اگر قصد خرید و یا راه اندازی یک کولر آبی را دارید چگونگی سیم‌کشی کولر آبی از با اهمیت‌ترین نکته‌هایی است که باید به آن توجه داشته باشید. جالب توجه است که نقشه سیم‌کشی و نحوه سیم‌کشی کولر آبی در تمام مدل‌ها و برندها مشترک می‌باشد و اگر شخصی با سیم‌کشی یک کولر آبی آشنا شود، با سیم‌کشی برق دیگر کولرها نیز آشنا می‌باشد.

البته ممکن است با توجه به تفاوت در موتور کولرها نقشه سیم‌کشی موتور هر کولر تفاوت اندکی با بقیه کولرها داشته باشد. اگر با کاربرد هر یک از سیم‌های برق کولر و روش سیم‌کشی کولر آبی آشنایی کافی را داشته باشید، قطعا می‌توانید نصب کولر آبی در منزل را خود به عهده بگیرید. هر کولر آبی یک نقشه سیم‌کشی دارد، باید بدانید که در این نقشه محتوای کاملی از هر چیزی که لازم است در مورد سیم‌کشی دستگاه مورد نظر بدانید، ارائه شده است. هر کسی که تمایل به اجرای سیم‌کشی کولر آبی را داشته باشد باید توانایی خواندن این نقشه که معمولا روی بدنه کولر نصب می‌شود را داشته باشد در غیر این صورت ممکن است کولر روشن نشود یا موتور کولر آسیب ببیند و حتی برق ساختمان دچار اتصالی شود.

نحوه اتصال سیم پشت موتور کولر

🔥🔥بروزترین لیست قیمت🔥🔥

🔌 سیم و کابل البرز الکتریک نور 🔌

خرید انواع سیم و کابل از تسلا

نقشه کلید برای سیم‌کشی کولر آبی

اجزای کولر آبی

کلید در سیم‌کشی کولر آبی در واقع از ترکیب سه کلید تشکیل شده است؛ یک کلید تک پل برای واتر پمپ، یک کلید یک پل برای موتور و در آخر یک کلید تبدیل برای دور تند و نیز دور کند. کلیدهای کولر آبی انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. نوع اول مدل سوکتی است که امروزه قدیمی شده و امروزه دیگر شرکت‌های تولید کننده دست از تولید این مدل سوکت کشیده‌اند. نوع دیگر کلید، کلید توکار سه پل است. در قسمت پشت این کلیدها فقط چهار عدد ترمینال اتصال وجود دارد به نام‌های تند، کند، پمپ و فاز پس دقیقا روی هر پیچ نوشته شده است که وظیفه آن چه چیزی می‌باشد. این کلید نیاز به سر سیم ندارد و همانند کلیدهای برق معمولی با پیچ و مهره متصل می‌شوند. نوع سوم، کلید کولر چهار پل است.

این نوع کلید به تازگی وارد بازار شده عملکرد آن شبیه سایر کلیدها می‌باشد با این تفاوت که در زمان خاموش بودن کولر، اتصال سیم نول را هم از کولر قطع می‌کند تا هر گونه احتمال برق گرفتگی از بین برود. نوع دیگری از کلیدها، کلید کولر تمام قطب است که اتصال فاز و نول را نیز با کولر قطع و وصل می‌کند.

لینک منبع

🔥🔥بروزترین لیست قیمت🔥🔥

🔌 سیم و کابل کسری 🔌

نقشه سیم‌کشی برق کولر آبی

در نقشه سیم کشی کولر آبی به‌طور معمول دو عدد لوله برق مشاهده خواهد شد که جهت سیم‌کشی برق کولر ابی در آن مشخص می‌شود. سیم و کابل برق که برای نصب و راه اندازه کولر آبی نیاز است، اساساً از بین این لوله‌ها رد خواهد شد و توسط فیش خاصی به یکدیگر متصل می‌شود. یکی از لوله‌های برقی معمولاً از جعبه‌تقسیم ساختمانی تا محل کلید کولر قرارگرفته می‌شود. لوله برق دوم نیز از کلید کولر ابی شروع می‌شود و از مجاور کانال کولر تا مکان نصب کولر آبی کشیده خواهد شد. مکان راه اندازی و نصب کولر ابی اکثراً بر روی تراس خانه یا پشت‌بام خواهد بود. سیم ارت ساختمان در کل سیمی است که به زمین وصل شده و از بروز برق‌گرفتگی و آسیب‌های مختلف جلوگیری خواهد کرد.

سیم فاز نیز سیمی است که حامل جریان‌های برقی بوده و سبب انتقال بارهای الکتریکی می‌شود. سیم‌های نول اکثراً جریان‌های برقی خروجی را از وسایل مرتبط به مولدها یا منابع مخصوص برگشت می‌دهند. سیم‌های ارت، فاز، نول به‌صورت کلی برای تشکیل مدارهای الکتریکی لازم هستند و به‌وسیله‌ی لوله‌های برق موجود در جعبه‌تقسیم ساختمان‌ها به‌طرف کلید کولر ابی کشیده خواهند شد.

در این قسمت نیز سیم‌های فاز به شکل مستقیم به کلید کولر آبی وصل شده و سیم‌های نول به جعبه تقسیم و قسمت ترمینال نول در هدایت می‌شوند و همچنین قسمتی از سیم‌های ارت، برای کلید دور تند و سیم‌های کلید دور کند کولر ابی وجود خواهند داشت که درون لوله‌های برق دوم قرار می‌گیرند و به‌طرف جعبه‌تقسیم ساختمان کشیده می‌شوند. 

سیم کشی کلید کولر آبی

مزایای سیم کشی به موقع و صحیح

سیم کشی کولر آبی بایستی بر طبق نقشه سیم کشی به صورت صحیح و درست اجراء شود. در حقیقت کولرها در برندهای مختلفی روانه بازار می‌شوند اما به صورت تقریبی سیم کشی همه آن‌ها یکی است یعنی مناسب با مدل و نوعی که دارند سیم کشی مشترکی دارند. اما توجه کنید که سیم کشی کردن موتور آن‌ها احتمالا کمی متفاوت است. این نقشه گفته شده روی بدنه یا خود موتور رسم شده است و وجود این نقشه مزیت‌هایی به دنبال دارد:

» در وهله اول راهنمای خوبی برای پیاده‌سازی سیم کشی است.

» در وهله دوم در صورت مشاهده هر گونه خطا و مشکلی به راحتی می‌توان که آن را شناسایی و رفع کرد.

در حقیقت انجام صحیح سیم کشی منجر می‌شود که کولر آبی عملکرد درست و مناسبی داشته باشد و در صورت هر گونه مشکلی سریع به آن پی برد و در جهت رفع آن اقدام کرد. پس برای این که نقشه صحیحی از سیم کشی کولر داشته باشید کافی است که نقشه ترسیم شده روی کولر یا بدنه را مشاهده کنید و دو لوله خرطومی را در نظر بگیرید و هدایت آن‌ها را طبق نقشه انجام دهید. یک سیم کشی درست و صحیح که توسط یک شخص کاربلد صورت بگیرید در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود و در صورت بروز هر مشکلی، شخص به راحتی آن را برطرف می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهید سیم کشی درستی داشته باشید بایستی آن را به یک شخص کاربلد بسپارید تا مشکلی به‌وجود نیاید.

برق کولر آبی

جعبه تقسیم داخل بدنه کولر

درپوش مخصوصی که داخل اتاقک کولر طراحی شده به نام جعبه تقسیم شناخته می‌شود. نام دیگر جعبه تقسیم، ترمینال است و در داخل بدنه کولر جای می‌گیرد. این قطعه یکی از اجزای الکتریکی کولر بوده که به منظور ارتباط بین موتور و پمپ درون اتاقک کولر قرار دارد. در واقع وظیفه جعبه تقسیم برقراری ارتباط میان الکتروموتور دمنده، خازن و پمپ با لوله برق یا کابلی که پنج رشته دارد، می‌باشد. واضح است که در سیم‌کشی کولر آبی و با توجه به اهمیتی که این امر دارد، جعبه تقسیم نقش کلیدی را دارد. در اطراف جعبه تقسیم حروف و نیز اعدادی وجود دارند که برای خواندن نقشه سیم‌کشی کولر آبی و همچنین تعمیرات آن مورد نیاز است و بهترین راهنمای ممکن برای اتصال درست سیم‌ها می‌باشد.

در فرآیند سیم‌کشی جعبه تقسیم کولر آبی و به منظور اتصال سیم‌های کولر و کلید به یکدیگر، با چهار رشته سیم خروجی مواجه هستیم. هر کدام از این سیم‌ها باید از کلید کولر به سوکت طراحی شده در جعبه تقسیم دستگاه مورد نظر متصل شوند. همچنین برای جلوگیری از معیوب شدن جعبه تقسیم و جلوگیری از خطر احتمالی، بر روی آن درپوشی نصب شده است.

آشنایی با کلیه سیم‌های کولر ابی و مدارهای آن

برای آشنایی با کلیه‌ی سیم‌های کولر آبی افراد باید در ابتدا با شیوه‌ی سیم کشی کولر آبی، سیم‌های داخلی در قسمت درونی دستگاه، سیم و کابل‌های موجود در کولر و جعبه تقسیمی که در درون کولر نصب‌شده، آشنا شوند. سیم برق موتور کولر آبی به‌طورمعمول در درون لوله‌های برق قرار می‌گیرد و در ضمن بین کلید کولر تا جعبه‌فیوز ساختمان قرارگرفته خواهد شد. در این قسمت از نقشه سیم‌ کشی کولر آبی سه نوع رشته سیم به اسم‌های فاز، نول و ارت قرارگرفته می‌شود دارد که سیم‌های شماره ۲.۵ هستند.

لوله‌های برقی اساساً از کلید کولر تا جعبه تقسیم درون کولر راه خواهند داشت و معمولاً دارای پنج رشته سیم هستند. برای سیم‌ک شی کولر ابی که از کلید کولر تا جعبه تقسیم درون کولر هدایت می‌شود، باید از کابل برق از جنس مفتول به‌اندازه‌ی ۱.۵*۵ استفاده نمود. پنج رشته سیم موجود در لوله‌های برقی دارای سیم نول، سیم کلید دور کند، سیم کلید برای دور تند، سیم‌های مرتبط به پمپ کولر و انشعابی از سیم ارت هستند.

این پنج رشته سیم در ساختمان‌ها گوناگون بوده چون بعضی از ساختمان‌ها ممکن است دارای سیم ارت نباشند. به‌طورکلی و بر اساس استانداردهای موجود، رشته سیم ارت باید به بدنه کولر ابی متصل شود و رنگ سیم ارت باید در همه‌جا مشابه هم باشد. رنگ سیم ارت بیشتر به رنگ زرد بوده و ممکن است اغلب خط‌های سبزرنگ نیز در وسط سیم ارت وجود داشته باشد. اگر در درون جعبه‌تقسیم کولر آبی، جایگاه سیم ارت وجود نداشته باشد معمولاً سیم به شکل مستقیم به بدنه‌ی کولر وصل شود و در غیر این صورت احتمال برق‌گرفتگی افزایش پیدا می‌کند.

🔥🔥میتوانید درباره کابل آلومینیوم هم مطالعه داشته باشید🔥🔥

نقشه سیم کشی موتور کولر آبی قدیمی

نحوه سیم‌ کشی برق کولر آبی

به‌صورت کلی اگر ساختمان مدنظر شامل سیم ارت باشد، برای سیم برق موتور کولر آبی، دو عدد کابل ۳ و ۵ مورد نیاز خواهد بود و همچنین برای وصل نمودن کابل‌ها به یکدیگر از فیش مخصوص این کار باید استفاده کرد. اگر ساختمان موردنظر مجهز به سیم ارت نباشد می‌توان برای سیم‌کشی برق کولر ابی از کابل ۴ (برای ارتباط برقرار کردن بین کلید و کولر آبی) و همچنین از کابل ۲ برای متصل کردن کلید کولر به جعبه‌تقسیم برق ساختمان بهره برد. اسم دیگر جعبه تقسیم در کولر آبی، ترمینال است و مکان جای‌گیری جعبه‌تقسیم اساساً بیشتر در درون بدنه‌ی کولر ابی خواهد بود. وظیفه‌ی اصلی ترمینال یا جعبه تقسیم کولر، برقراری ارتباط‌های لازم بین خازن و پمپ و دستگاه‌های الکتروموتور دمنده است؛ در مجاور جعبه تقسیم اعداد و حروفی وجود خواهد داشت که برای خواندن نقشه سیم کشی کولر آبی و تعمیرات اساسی کولر آبی حیاتی است.

اتصال کلید به کولر آبی

تشخیص و رنگ انواع سیم‌ها در کولر ابی

برای انجام فرایند سیم‌کشی کولر ابی در ابتدا لازم خواهد بود تا با کلیه‌ی رنگ‌های سیم‌ها آشنا شد. در مرحله نخست پیچ‌های جعبه‌تقسیم موتور کولر ابی باز شده و سپس بر روی جعبه تقسیم موتور کولر آبی ۳ کلمه¬ی انگلیسی مشاهده خواهد شد. کلمه‌ی اول Hi بوده که به معنای دور زیاد است و رنگ آن به‌طور عمده سیاه خواهد بود. کلمه دوم، کلمه Com بوده که به معنای سیم مشترک و رنگ آبی است. کلمه‌ی سوم Lo بوده که مرتبط با سیم دور کند کولر آبی خواهد بود و رنگ این سیم نیز اکثراً قهوه‌ای است.

سیم‌های کابل ۵ رشته‌ای در کولر آبی نیز دارای دو سیم سیاه، یک سیم آبی‌رنگ، یک سیم قهوه‌ای و یک سیم زرد (سیم ارت) هستند. سیم‌های کابل سه رشته‌ای نیز شامل یک عدد سیم آبی برای اتصال سیم‌های نول، یک عدد سیم سیاه برای متصل نمودن سیم فاز و یک عدد سیم ارت هستند. در قسمت زیر به معرفی رنگ‌های متفاوت سیم‌های موجود در کولر آبی پرداخته می‌شود:

۱- سیم آبی کلید کولر آبی: این رنگ مشخص کننده پمپ آب دستگاه است.

۲- سیم قرمز کلید کولر ابی: برای روشن نمودن موتور کولر آبی باید سیم قرمزرنگ به کلید وصل شود پس درنتیجه سیم قرمز در ارتباط با موتور کولر خواهد بود.

۳- سیم سیاه و قهوه‌ای: کلیدهای چهار پل شامل دو کلید جدا از هم برای دور تند و دور کند کولر آبی هستند. برای متصل کردن این دو کلید عموماً از سیم سیاه و قهوه‌ای استفاده می‌شود.

برای تشخیص سیم‌های فاز و نول در سیم‌کشی کولر ابی باید از فازمتر ایمن و دقیق استفاده کرد. پس از برخورد کردن نوک فازمتر با سیم موردنظر چراغ فازمتر روشن می‌شود، این روشن شدن نیز به معنای تشخیص سیم فاز خواهد بود.

جدول حداکثر جریان مجاز کابل آلومینومی فشار متوسط سه رشته

آشنایی با مدار سیم‌کشی برق کولر آبی

سیم‌کشی با وجود سیم ارت

در مداری که به سیم‌کشی کولر آبی مربوط است به منظور اتصال کلید کولر به برق ساختمان از کابل دو رشته‌ای استفاده می‌شود. در حالت کلی سیم‌کشی کولر آبی به وجود و یاعدم وجود سیم ارت یا زمین بستگی دارد و در زمانی که سیم ارت موجود باشد این کابل به شکل سه رشته‌ای؛ نول، فاز، ارت متصل خواهد شد. اگر کولر مورد نظرتان را باز کنید و به قسمت برقی آن با دقت نگاه کنید، شاهد دو لوله خواهید بود که معمولا یکی از آن‌ها پنج سیم؛ ارت، سریع، نول، کند و پمپ آب را شامل می‌شود و دیگری همان طور که قبل‌تر اشاره شد سه سیم؛ ارت، نول و فاز را شامل می‌شود. با توجه به استانداردهایی که وجود دارد معمولا رشته سیم ارت را باید به بدنه متصل کنید. لازم به ذکر است که رنگ در نظر گرفته شده برای این سیم رنگ زرد است.

سیم‌کشی بدون وجود سیم ارت

ممکن است سیم‌کشی کولر آبی در ساختمان‌های مختلف مقداری با یک دیگر متفاوت باشد و نیز برخی از آن‌ها در سیم‌کشی خود سیم ارت را نداشته باشند و در نهایت فقط چهار رشته سیم را مشاهده کنید. اساسا در شرایطی که ساختمان مجهز به سیم ارت نباشد از دو کابل چهار سیم و دو سیم به همراه پنج فیش بهره می‌برند. نوع کابل چهار سیم برای اتصال کلید به جعبه تقسیم مورد استفاده است و نوع دو سیم آن برای اتصال کلید کولر آبی به جعبه تقسیم ساختمان مورد توجه قرار می‌گیرد. البته طبق استاندارد باید حتما از سیم ارت در سیم‌کشی ساختمان استفاده کرد تا ولتاژهای اضافی از طریق این سیم کارآمد به زمین منتقل شود و از دیگر لوازم مصرفی در خانه و همچنین افراد، در برابر برق گرفتگی و اتصال احتمالی محافظت شود.

نقشه سیم کشی موتور کولر آبی موتوژن

نحوه اتصال سیم‌های پشت موتور کولر آبی

برای متصل کردن سیم‌های کابل پنج رشته‌ای به پشت موتور کولر ابی باید به‌صورت زیر عمل کرد:
متصل کردن سیم سیاه به دور زیاد و دور کند موتور کولر آبی، اتصال سیم قهوه‌ای به پمپ آب کولر آبی و در آخر سیم آبی رنگ به ترمینال نول کولر آبی متصل می‌شود. نصب کلید کولر آبی عموماً به‌صورت هم‌زمان با سیم کشی کولر آبی انجام می‌شود و بنابراین باید سیم‌های برق مورد نیاز تا پشت جعبه‌ی مخصوص کلید برق ادامه داده شود؛ برای سیم‌های این قسمت اساساً به سیم‌های ۲.۵ میلی‌متری نیاز خواهد بود.

تشخیص سیم نول موتور کولر

عیب‌یابی سیم‌کشی کولر آبی

یکی از رایج‌ترین مشکلات استفاده کنندگان کولر آبی، دست و پنجه نرم کردن با خرابی‌های آن است. عمده خرابی‌ها نه به این علت که کولر آبی وسیله خنک کننده مناسبی نیست بلکه به این علت هستند که کاربران به صورت نادرستی از آن استفاده می‌کنند و مرتب و به موقع آن را سرویس نکرده و مراقبت‌های لازم را انجام نمی‌دهند. عدم عیب‌یابی کولر آبی می‌تواند شما را با مشکلاتی از جمله: کند شدن دور موتور کولر آبی، پریدن فیوز، خاموش شدن و… رو به رو کند. برای مثال در صورت روشن نشدن کولر امکان دارد فیوز قطع باشد و یا فاز و نول اصلی مدار قطع شده باشد و یا امکان دارد که موتور دچار مشکل شده و یا سوخته باشد.

پریدن فیوز در هنگام روشن کردن کولر نیز به سه علت ممکن است رخ بدهد. در صورت رخ دادن این مشکل بهتر است عیب‌یابی را از واتر پمپ شروع کنید. امکان دارد که این مشکل به علت سیم‌بندی به وجود آمده باشد و یا اتصالی در کابل رابط بین کولر و کلید اتفاق افتاده باشد. بهتر است در صورت بروز هر گونه مشکلی در سیم‌کشی کولرهای آبی به سرعت آن را رفع کنید تا از هر گونه خطر احتمالی جلوگیری شود. فراموش نکنید که سیم‌کشی کولر آبی مهم‌ترین بخش آن است و اول از همه سعی در سالم نگه داشتن آن کنید. خود شما نیز با کمی آموزش می‌توانید سیم‌کشی کولر آبی خانه خود را بررسی و تعمیر کنید.

سخن آخر

برای تهیه و خرید انواع سیم و کابل از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در سایت سیم و کابل تسلا با ما در تماس باشید.🛒

 پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله به اشتراک بگذارید.

به روز رسانی شده در  27 شهریور 1402

 

لینک کوتاه شده: https://b2n.ir/u06271

11
دیدگاه‌های نوشته

*
*

    محمدحسین سبزواری 1401-04-16 پاسخ

    خیلی سایت خوبی دارین

      barekat 1401-05-25 پاسخ

      متشکر از شما

    محمدحسین موسوی 1401-05-15 پاسخ

    مشاورینتون قابل اعتمادن؟

    غلامعلی نوری 1401-05-31 پاسخ

    حرف نداری

    قاسم کریمی 1401-06-04 پاسخ

    محتوا خوبی بود

    فرهاد علیزاده 1401-06-07 پاسخ

    لیست قیمت را برام ارسال کنید

    محمدعلی دستغیب 1401-08-21 پاسخ

    خرید آنلاین هم دارید

    محمدعلی رمضانی 1401-08-25 پاسخ

    کانال تلگرامی هم دارید ؟

    اصغر آدینه 1401-09-07 پاسخ

    این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه

    ایمان فرهادی 1401-12-20 پاسخ

    احسنت عالی بود

    بهمن حسین زاده 1402-01-23 پاسخ

    کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم