ترید رمزارزها؛ ترید چیست و به چه کسی تریدر می‌گویند؟

ترید چیست؟ در بازار ارزهای دیجیتال، ترید(Trade) یا معامله به معنی سود بردن از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال است. ترید یکی از مفاهیم کلیدی علم اقتصاد است. این تریدها و معاملات ممکن است شامل خدمات یا محصولی باشد که در آن فروشنده برای ارائه محصول یا خدمات از خریدار پول دریافت می کند.

در بازار ارزهای دیجیتال، اصطلاح تریدینگ(Trading) معمولا به تراکنش های کوتاه مدتی اطلاق می شود که در آن کاربر از نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال سود دریافت می کند. راه های زیادی برای معامله ارز دیجیتال وجود دارد که می تواند در کوتاه مدت و بلند مدت سود ایجاد کند.

امروزه تاثیر ارز دیجیتال بر اقتصاد جهانی بر کسی پوشیده نیست. تعداد کاربران، موسسات و کشورهای فعال در معاملات ارز دیجیتال روز به روز در حال افزایش است. اگر شما نیز علاقه مند به کسب درآمد از طریق ترید ارز دیجیتال هستید، ابتدا باید دانش خود را در زمینه سرمایه گذاری ارز دیجیتال افزایش دهید. ما در ادامه ایم مطلب سعی داریم تا کامل ترین محتوا را در زمینه ترید ارزهای دیجیتال و معاملات کوتاه مدت در این بازار را برای شما فراهم کنیم تا اطلاعات مورد نیاز شما برای کسب درآمد و سودهای متعدد در بازار رمزارزها و حوزه بلاک چین افزایش پیدا کند. پس تا پایان مقاله ترید و معاملات ارزهای دیجیتال همراه ما باشید.

قبل از بررسی ترید ارزهای دیجیتال، بیایید نگاهی به مفهوم کامل ارز دیجیتال داشته باشیم.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال نوعی ارز است که به طور دیجیتالی یا الکترونیکی به بازار عرضه می‌گردد و نسخه فیزیکی از آن وجود ندارد. به ارزهای دیجیتال، پول الکترونیکی، ارز الکترونیکی و پول نقد سایبری نیز گفته می‌شود.

رمزارز یا کریپتوکارنسی نوعی ارز دیجیتال است که برای معاملات و تراکنش های شبکه های بلاک چینی استفاده می‌شود و بر اساس توابع رمزنگاری شده کار می‌کنند.

در ادامه، نکاتی را به شما معرفی خواهیم کرد که برای فعالیت بهتر در بازار رمزارزها، باید به آنها نیز توجه داشته باشید:

  1. ارزهای دیجیتال دارایی هایی هستند که تنها با استفاده از یک دستگاه دیجیتالی مانند کیف پول ارز دیجیتال، موبایل و رایانه قابل دسترسی هستند و هیچ نسخه فیزیکی از آنها موجود نیست.
  2. با توجه به اینکه ارزهای دیجیتال نیازی به واسطه ندارند، هزینه تراکنش ها با استفاده از این ارزهای دیجیتال کاهش می‌یابد.
  3. تمامی رمزارزها، رمزنگاری شده هستند، اما تمامی دارایی های دیجیتال این ویژگی را ندارند.

در ادامه با مفاهیم مهم بازار ارزهای دیجیتال، ترید و معاملات آن آشنا خواهید شد.

مفهوم ترید در بازار ارزهای دیجیتال به زبان ساده

به معامله ارزهای دیجیتال، ترید یا تریدینگ گفته می‌شود و هدف از این کار، کسب سود در بازه های زمانی مختلف است. روش های مختلفی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال وجود دارد که در این مقاله به توضیح کاملی از آنها خواهیم پرداخت. همچنین ارز های دیجیتال مختلفی مانند رمزارز بیت کوین، اتریوم، کاردانو و …. وجود دارد که هر فرد با در نطر گرفتن معیار های خود می‌تواند به معامله و سرمایه گذاری آنها بپردازد.

معامله بیت کوین به معنی خرید بیت کوین به قیمت پایین و فروش آن به قیمت بالاتر است که اینگونه از می‌توانید با یک سرمایه ثابت، سود زیادی کسب کنید. معامله گرها یا تریدرها برخلاف سرمایه گذاری بلند مدت در بازار، به دنبال کسب سود و درآمد در بازه زمانی کوتاه مدت است که آنها از روش های مختلفی برای تحلیل و آنالیز آینده یک ارز دیجیتال مانند بیت کوین استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، تریدرها برای پیشبینی قیمت یک ارز دیجیتال با دنبال کردن اخبار، رویدادها و اتفاقات دنیای کریپتوکارنسی و بلاک چین و بررسی نمودارهای قیمتی می‌تواند تحلیلی دقیقی از آینده یک بازار داشته باشد که این کار نیاز به مهارت، تلاش و سرمایه زیادی دارد.

به چه کسی تریدر گفته می‌شود؟

معامله گر یا تریدر به کسی گفته می‌شود که در بازار های مالی به خرید و فروش دارایی های با ارزش (طلا، نقره، دلار، سکه و…) می‌پردازد تا از این راه کسب سود و درآمد کند. این فعالیت می‌تواند از جانب یک شخص، گروه یا سازمان باشد. شاید این سوال برای شما پیش آنده باشد که آیا تریدر همان هولدر یا سرمایه گذار است؟ پاسخ این سوال منفی است. همناطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم؛ سرمایه گذار کسی است که از روش های مختلف سرمایه گذاری استفاده می‌کند تا در یک سود بلند مدت برای تراکنش و معامله خود دریافت کند. در این قسمت ازمقاله تفاوت اساسی تریدر (معامله‌گر) با هولدر (سرمایه گذار) را به شما معرفی خواهیم کرد:

مدت زمان نگه داری دارایی های آنها متفاوت است و تریدر ها در بازه زمانی کوتاه تری خرید و فروش های خود را انجام می‌دهند. برخلاف تریدرها، افراد سرمایه گذار به دنبال سود آنی نیستند و بهترین دارایی هارا برای سرمایه گذاری در بلند مدت پیدا می‌کنند تا بتوانند سود خوبی از این بازار دریافت کنند.

ترید رمزارزها

معاملات رمزارزها به معنای ایجاد سود از نوسانات بازار، اخبار و رویداد های مختلف و استفاده از استراتژی‌های معاملاتی است. ابزارهایی که معامله گران از آنها برای ترید استفاده می‌کنند تفاوت های زیادی با سرمایه گذاران دارد. برای مثال؛ صرافی ارز دیجیتالی که معامله گران از آنها استفاده می‌کنند سرعت بالاتر، ثبت تعداد تراکنش بیشتری در ثانیه و توان انجام عملیات های دقیق در لحظه را دارد اما این معیارها برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، جزئی از ملاک های اصلی نیست، و محل نگهداری دارایی های دیجیتال افراد معامله گر با سرمایه گذاران متفاوت است.

معاملات رمزارزها مستلزم تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال در بازه های زمانی مختلف است که برای این کار نیازمند یکی از مهم ترین و اساسی ترین مهارت های بازارهای معاملاتی یعنی تحلیل تکنیکال و دانش تحلیل فاندامنتال است تا تریدر بتواند موقعیت های مختلف بازار را بشناسد و آنرا در اختیار داشته باشد.

خرید و فروش ارزهای دیجیتال انواع مختلفی دارد. نکته مهمی در تمامی آنها باید رعایت کنید، مدیریت سرمایه و کنترل طمع و ترس خود است که این عناوین به 2 عنصر اصلی تریدینگ در دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می‌شوند. یکی دیگر از عناصر مهم در معاملات که ایجاد موقعیت های سودزا در بازارمی‌شود، صبر کردن است. کلید موفقیت در ترید، صبر کردن برای دست یافتن به سود های بیشتر نسبت به ضررهای آن است. همچنین باید بدانید که سبک معاملات هر فرد متفاوت است و بدیهی است که هرکدام از تریدرها، با در نطر گرفتن شرایط از نگاه خود ترید و معامله می‌کنند. در ادامه به بررسی انواع ترید در بازار رمزارزها می‌پردازیم تا با استفاده از آنها، راه و روش خود را برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق پیدا کنید.

انواع ترید ارزهای دیجیتال

به طور کل، ترید به 4 روش زیر در بازار انجام می‌گردد:

1.خرید و فروش آنی یا اسکالپینگ (Scalping)

به خرید و فروش ارزهای دیجیتال در بازه زمانی کوتاه مدت (چند دقیقه تا چند ثانیه و…)، خرید و فروش آنی یا اسکالپینگ گفته می‌شود. این روش ترید، افراد معامله گر با استفاده از ربات های معامله گر تلاش برای کسب سود کم در زمان کوتاه مدت می‌کنند. تحلیل تکنیکال در این روش نیز بر پایه پلتفرم های معاملاتی خودکار است.

این نوع مبادله نیازمند تمرکز بالا، قدرت صبر و مهارت مدیریت ریسک و سرمایه است؛ اگر تمامی این ویژگی هارا داشته باشید، در کوتاه مدت سود زیادی نصیبتان خواهد شد.

2.خرید و فروش روزانه (Day)

معاملات روزانه همان چیزی است که شما از واژه آن می فهمید. این نوع ترید مشابه نوع قبلی است، اما به جای زمان کوتاه، معاملات در طول روز انجام می شود. در این معاملات شما از حدضرر نیز استفاده می کنید و معمولاً سودی که به دنبال آن هستید کمی بیشتر از معاملات اسکالپینگ است. از آنجایی که خرید و فروش در بازار ارزهای دیجیتال محدود به ساعات خاصی نیست و به صورت 24 ساعته انجام می شود، معامله گران می‌توانند بازه زمانی این معاملات را بیش از یک روز تعیین کنند تا از سود بیشتری بهره ببرند.

3.خرید و فروش نوسانی یا سووینگ (Swing)

خرید و فروش با استفاده از نوسانات بازار در بازه زمانی بیشتری انجام می‌گردد. در این روش شما بر اساس کمترین قیمت ایجاد شده موقعیت می گیرید. پس از خرید دارایی، یکبار یا به تدریج آن را به قیمتی که سقف نسبی قیمت است بر اساس تحلیل خود می فروشید.

معاملات نوسانی معمولاً از چند روز تا چند هفته طول می کشد. این بدان معناست که به محض گرفتن یک موقعیت، شاهد افت ناگهانی قیمت خواهید بود و نگران آن نیستید زیرا می‌دانید که تحلیل شما بر این اساس است که پس از ریزش، مجددا رشدی را شاهد خواهید بود.

برای مثال، اگر در تحلیل تکنیکال مهارت دارید، می توانید در شناسایی الگوها و شناسایی سطوح حمایت و مقاومت خوب باشید. قیمت ارزهای دیجیتال بسیار نوسانی هستند و معامله‌گرانی که سبک خرید و فروش نوسانی دارند، سعی می‌کنند بالا و پایین‌های بالقوه را پیدا کنند تا از موج‌های قیمتی بهره ببرند.

کسانی که از این روش برای معاملات خود استفاده می‌کنند، حدضرر خود را به طور منطقی تعیین می‌کنند تا بتوانند در مدیریت ریسک و سرمایه به خوبی عمل کنند.

5.خرید و فروش با موقعیت گیری (Position Trading)

معاملات ارز دیجیتال به روش گیری، بلند مدت و با استفاده از تحلیل تکنیکال و بنیادی انجام می شود. این روش اساساً با استفاده از تحلیل فاندامنتال(با نگاهی به متغیرهای کلیدی مانند ارزش بازار، تعداد ارزهای دیجیتال و بنیانگذاران ارز دیجیتال مورد نظر) موقعیت خرید و فروش را در مدت 3 تا 12 ماه در نظر می گیرد.

اگرچه معامله ارز دیجیتال با روش موقعیت گیری آسان به نظر می رسد، اما قوانین خاص خود را دارد که باید با آنها آشنا باشید.

انواع ترید بر اساس ابزار معاملاتی بازارها

در هر بازار مالی ابزارهای مالی خاصی برای معامله وجود دارد. به عنوان مثال، در بازار سهام، سهام شرکت ها و در بازار ارزهای دیجیتال، ارزهای دیجیتال معامله می شوند. علاوه بر دارایی اصلی در هر بازار، «قراردادهای مشتقه» نیز در بازارهای مالی وجود دارد که به جای دارایی اصلی، انواع قراردادهای حاصل از دارایی اصلی معامله می شود. وجود این ابزارها باعث افزایش بازارهای مالی می شود و روش های مختلفی را برای کاهش ریسک در بازارهای مالی در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

بازار ارزهای دیجیتال ابزارهای مشتقه نیز دارد و کاربران می توانند ابزارهای مشتقه مختلفی مانند «قراردادهای آتی»، «قراردادهای اختیاری» و «قراردادهای دائمی» را معامله کنند. علاوه بر این، امکان خرید و فروش ارزهای رمزپایه نیز وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع این معاملات و ویژگی های آنها می پردازیم.

اسپات ترید (Spot Trade)

اولین و رایج ترین نوع تراکنش در بازار ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای مالی «معاملات اسپات» است. در این نوع معاملات، دارایی پایه معامله می شود و هیچ اهرمی در آن وجود ندارد. خریدار در حین انجام این تراکنش، مبلغ دارایی خریداری شده را پرداخت می کند و در عین حال، دارایی خریداری شده به حساب وی واریز می شود. این نوع معاملات، عمده ترین نوع معامله در تمامی بازارهای مالی و معاملاتی است.

اکثر معاملات در بازار ارزهای دیجیتال از نوع اسپات هستند. وقتی ارز دیجیتالی مانند بیت‌کوین را با استفاده از معاملات اسپات خریداری می‌کنید، مالک آن هستید و می‌توانید آن را به کیف پول شخصی خود منتقل کنید و هر زمان که بخواهید دوباره آن را به بازار بازگردانید. این یکی از ویژگی های اصلی معاملات اسپات است که در آن معامله گران مالک دارایی خریداری شده هستند و آن را تا زمانی که خودشان بخواهند دارایی را بفروشند نگه می دارند.

یکی دیگر از ویژگی های معاملات نقدی این است که معاملات فروش وجود ندارد و کاربران تنها با خرید دارایی با قیمت پایین و فروش آن به قیمت بالا می توانند سود کسب کنند. در بازار ارز دیجیتال، این تنها نوع معامله ای است که نمی تواند در موقعیت فروش یا شورت باشد.

مارجین ترید (Margin Trade)

«Margin Trading» دومین نوع معامله در بازار ارزهای دیجیتال است که معمولاً از طریق صرافی های بزرگ انجام می شود و کاربران حساب های مختلفی دارند. در این نوع معاملات، دارایی اصلی فروخته می شود، اما بر خلاف معاملات اسپات، امکان استفاده از ابزار برای معاملات در آن وجود دارد. اهرم در اصل مقدار سرمایه اضافی است که از طریق صرافی های ارز دیجیتال در اختیار کاربران قرار می گیرد تا بتوانند با سرمایه بیشتری وارد معاملات شوند و شانس سود خود را افزایش دهند.

استفاده از اهرم همیشه به نفع معامله گر نیست و مانند یک شمشیر دولبه عمل می کند. به عنوان مثال، اگر برای خرید 20000 دلار بیت کوین با اهرم وارد معامله شوید، می توانید یک بیت کوین را به قیمت 10000 دلار خریداری کنید. حال اگر قیمت بیت کوین به 30000 دلار رسید، می توانید بیت کوین های خود را بفروشید تا 10000 دلاری که از صرافی وام گرفته اید را پرداخت کنید و 20000 دلار باقی مانده متعلق به شما خواهد بود.

در این صورت پول شما دو برابر می شود اما نرخ رشد تنها 50 درصد است. بنابراین اگر قیمت از 20 هزار دلار به 15 هزار دلار کاهش یابد. با بستن معامله، معامله گر وام 10000 دلاری خود را به صرافی برمی گرداند و 5000 دلار باقی می ماند. در این صورت با وجود افت 25 درصدی قیمت، سرمایه اولیه معامله گر 50 درصد کاهش یافته است.

بنابراین، اهرم مانند یک شمشیر دولبه است که می تواند علاوه بر ایجاد سود در بازار، بر سرمایه فرد نیز تاثیر بگذارد. اهرمی که در معاملات مارجین استفاده می شود خیلی زیاد نیست و معمولا این عدد از 10 بیشتر نمی شود. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از اهرم معاملاتی نمی توانید دارایی خریداری شده را به کیف پول خود منتقل کنید.

در معاملات مارجین، اگر قیمت به قدری تغییر کند که میزان ضرر به مقدار سهام شما نزدیک شود، صرافی یک “مارجین کال” صادر می کند و شما باید مبلغ معامله خود را افزایش دهید. اگر این کار را نکنید، صرافی به طور خودکار تراکنش شما را می بندد و مبلغ وام گرفته شده به اضافه کارمزد وام را دریافت می کند و در صورت باقی ماندن مبلغ به شما بازپرداخت می کند. به این عمل اصطلاحا لیکوئید شدن (Liquidation) می گویند.

معاملات فیوچیرز (Futures Trading )

یکی از بهترین روش های ترید در بازار ارزهای دیجیتال، معاملات آتی یا فیوچیرز است. اما این معاملات چیست . چه تفاوتی با معاملات مارجین دارد؟ در معاملات مارجین، بجای خرید و فروش دارایی های دیجیتال، قرارداد های مشتق از قیمت دارایی های موجود خرید و فروش می‌شوند. در این نوع قرارداد، قیمت خرید یا فروش دارایی برای قرارداد های آتی تعیین می شود و معامله گران می توانند آن قرارداد را برای خرید یا فروش منعقد کنند. برای هر خرید در این بازار، معامله ای وجود دارد، سرمایه کاربران وثیقه خرید و فروش این دارایی ها است. در بازارهای سنتی مانند بازارهای کالا، معاملات فیوچرز برای کاهش ریسک بنگاه مالی برای آینده مفید است، اما هدف تریدر کسب سود بیشتر از فعالیت در این بازار است. از ویژگی های مهم این نوع معاملات، وجود سود بالا به دلیل توان استفاده از اهرم در آن است.

بر خلاف معاملات مارجین، شما می‌توانید از بیش از اهرم 10 در این معاملات استفاده کنید، اهرم در معاملات فیوچرز می تواند به بیش از 100 برسد. دلیل این تفاوت این است که در معاملات مارجین دارایی های دیجیتال خرید و فروش می‌شوند و اهروم برای تخصیص دارایی ها استفاده می‌شود درحالی که در معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال مورد مبادله قرار نمی‌گیرند  و اهرم تنها برای ثبت یک عدد در قرارداد هوشمند به وجود می‌آید.

از آنجایی که هیچ دارایی ثابتی در این نوع معاملات معامله نمی شود، صرف نظر از نتیجه معامله، شما مالک دارایی نیستید. معاملات آتی در واقع نوعی پیش بینی قیمت دارایی برای آینده است. سرمایه گذاران زیادی دقیقاً به دلیل اهرم بالا جذب این بازار می شوند، اما باید توجه داشت که هر چه اهرم بیشتر باشد، ریسک معاملات بیشتر می شود و کمترین تغییر قیمت در جهت پیش بینی کاربر می تواند باعث زیان شود.

آپشن ترید (Option Trade)

معاملات آپشن ترید یکی دیگر از معاملات مشتقه است که در بسیاری از بازارهای مالی سنتی وجود دارد و به کاربران امکان خرید و فروش قراردادهای «اختیار خرید» (Put) یا «اختیار فروش» (Call) دارایی‌های را می‌دهد. در معامله آپشن ترید، خود دارایی های دیجیتال مورد معامله قرار نمی گیرد و تنها قراردادهایی که بر اساس ارزش دارایی منعقد می شود، معامله می شود. مانند هر معامله مشتقه، در این نوع معامله امکان استفاده از اهرم وجود دارد و کاربران می توانند از آن برای افزایش شانس خود برای کسب سود در معاملات خود استفاده کنند.

قرارداد اختیار معامله به عنوان قرارداد فیوچرز برای یک تاریخ مشخص در آینده تنظیم می شود، با این تفاوت که دارنده قرارداد اختیار اجرای قرارداد را دارد و مجبور به انجام آن نیست. در این بازار دو نوع قرارداد اختیار خرید و اختیار فروش وجود دارد که معامله گران می توانند هنگام خرید یا فروش این قراردادها منعقد کنند.

بنابراین به طور کلی چهار نوع معامله در این بازار امکان پذیر است که شرایط سود و زیان برای معامله گران متفاوت است.

تریدر های معاملات آپشن ترید معمولاً بخشی از ارزش دارایی پایه را برای خرید قرارداد می پردازند. اگر استفاده از قرارداد در تاریخ قرارداد به نفع تریدر باشد، مابقی مبلغ برای تکمیل معامله پرداخت می شود، اما اگر معامله به نفع تریدر نباشد، از قرارداد باطل می‌شود. تنها ضرر معامله گر در این شرایط مبلغی است که برای مالکیت قرارداد معامله آپشن ترید پرداخت کرده است.

استراتژی‌های مختلفی برای معامله در بازار آپشن ایجاد شده است که نیاز به آموزش بیشتر و دانش بالاتر دارد. به دلیل پیچیدگی این بازار و استفاده از اهرم برای معاملات، فعالیت در ابن بازار و سایر بازارهای مشتقه برای مبتدیان توصیه نمی شود. توجه داشته باشید که تریدرهای روزانه، نوسانی و انواع دیگر تریدرها می توانند وارد هر معامله اسپات، مارجین، فیوچرز یا آتی شوند.

آشنایی با اصطلاحات مربوط به ترید

در ادامه این مقاله به بررسی موارد مختلفی از اصطلاحات و واژه های سخت و پیچیده که در این بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌پردازیم.

لیست سفارشات یا Order Book

لیست کامل سفارشات خرید و فروش در فهرستی به نام دفتر سفارش یا «دفتر سفارش» ثبت می شود. این لیست از دو بخش «خرید» (Bids) و «فروش» (Ask) تشکیل شده است. سفارش خرید در پلتفرم معاملاتی “Bids” نامیده می شود. زیرا در چنین سفارشی، خریدار قیمتی را برای خرید دارایی ارائه می دهد. دستور فروش را «Ask» نیز می‌گویند و از این میان فروشنده برای فروش کالای خود، قیمت معینی را می‌خواهد.

بازارهای گاوی و خرسی

این اصطلاحات برای روند کلی بازار زمانی که صعودی یا نزولی است استفاده می شود. دلیل استفاده از نام این حیوانات در این بازار به دلیل نوع حمله آنها در زمان جنگ است. گاو نر شاخ های خود را بلند می کند و خرس در هنگام حمله پنجه های خود را روی مهاجم قرار می دهد. بنابراین این حیوانات نمونه هایی از روند بازار هستند. اگر روند بازار صعودی باشد به آن بازار گاوی و اگر بازار نزولی باشد به آن بازار خرسی می گویند.

سفارش آنی یا Market Order

یک سفارش آنی یا یک سفارش با قیمت بازار را می توان در پلتفرم معاملات تنظیم کرد. در چنین سیستمی، ترید به سرعت و با هر قیمت ممکن انجام می شود. فقط مقدار رمزارزی را که می خواهید بفروشید یا بخرید در سفارش خود وارد کنید، سپس صرافی بلافاصله تغییر را انجام می دهد. پس از تمام این مراحل، پلتفرم معاملاتی با سفارش خریدار و فروشنده مطابقت دارد.

به احتمال زیاد، هنگامی که یک سفارش فوری ثبت می شود، سفارش های یک فروشنده یا یک خریدار با یکدیگر مطابقت ندارند، اما چندین نفر با قیمت های مختلف می خواهند معامله را تکمیل کنند.

به عنوان مثال، شما یک سفارش سریع برای خرید 5 بیت کوین می دهید. پلتفرم معاملاتی به دنبال کمترین قیمت پیشنهادی است. سفارش شما زمانی تکمیل می شود که تعداد فروشندگان کافی برای تکمیل 5 بیت کوین وجود داشته باشد. بسته به قیمت فروشنده موجود، 3 بیت کوین اول را می توان به یک فروشنده و 2 بیت کوین بعدی را به فروشنده بالاتر فروخت.

نکته ای که هنگام ثبت سفارش آنی باید به آن توجه داشت این است که امکان خرید با قیمتی بالاتر از قیمت پیشنهادی وجود دارد یا در غیر این صورت دارایی های خود را با قیمتی کمتر از قیمت پیشنهادی بفروشید.

لیمیت اوردر یا Limit Order

این نوع ثبت حساب به شما امکان خرید یا فروش ارز دیجیتال را با قیمتی مشخصی می دهد. از سوی دیگر، این احتمال نیز وجود دارد که دستورات هرگز محقق نشود؛ زیرا ممکن تعداد کافی خریدار یا فروشنده مطابق با درخواست شما وجود نداشته باشد.

بیایید مفهوم لیمیت اوردر را با یک مثال توضیح دهیم:

فرض کنید سفارشی برای فروش 5 بیت کوین به قیمت 10000 دلار به عنوان یک لیمیت اوردر در صرافی می دهید. با این قیمت، خریداران می توانند 4 بیت کوین را پر کنند و هیچ کدام برای آخرین بیت کوین خریداری شده، و سفارش محدود شما برای مدت طولانی پر می شود تا زمانی که یک مشتری 10 هزار دلاری برای آن بیت کوین داشته باشید.

سفارش استاپ لاس یا Stop-loss Order

این نوع سفارش به شما این امکان را می دهد که اگر ارزی در معامله دارید و قیمت آن در آینده به شدت کاهش می یابد، ارز را با حداقل ضرر بفروشید.

در واقع، این دستور به پلتفرم معاملاتی می‌گوید که اگر قیمت بیت‌کوین با درصد خاصی کاهش پیدا کند و به مقدار مشخصی برسد، بیت‌کوین را در سطح قیمت مشخصی می‌فروشم. بنابراین ضرر با این روش به حداقل می رسد. هنگامی که قیمت به حد ضرری که از قبل تعیین کرده اید رسید، سفارش شما به عنوان یک اوردر لیمیت در صرافی قرار می گیرد.

به عبارت دیگر، زمانی که قیمت به حد ضرر از پیش تعیین شده برسد، پلتفرم معاملات شروع به فروش ارز شما می کند.

مقایسه سرمایه گذاری در مقابل ترید

سرمایه گذاری و معامله دو حوزه متفاوت هستند. معامله به معنای گرفتن موقعیت خرید یا فروش و کسب سود از آن است. اما سرمایه گذاری به معنای داشتن دارایی است که ابزار ذخیره سازی محسوب می شود و هدف آن افزایش ارزش دارایی‌ها در طول زمان است.

وقتی مردم روی بیت کوین سرمایه گذاری می کنند، به این معنی است که خرید و فروش نمی کنند و تصمیم می گیرند بیت کوین های خود را برای مدت طولانی نگه دارند. به عبارت دیگر، آنها معتقدند بدون توجه به فراز و نشیب هایی که در این مسیر اتفاق می افتد، در نهایت ارزش بیت کوین افزایش خواهد یافت. مردم معمولاً روی این ارز دیجیتال سرمایه گذاری می کنند زیرا به فناوری، روش های آن و تیم پشت آن اعتقاد و اعتماد دارند.

سرمایه گذاران لزوما از مفهوم حد ضرر استفاده نمی کنند. آنها در ابتدا به دلیلی سرمایه گذاری می کنند و تا زمانی که آن دلایل درست باشد، به سرمایه گذاری خود ایمان دارند. افرادی که قصذ سرمایه گذاری در بازارهای ارزهای دیجیتال را دارند‌، در ابتدا باید یک کیف پول مناسب برای نگهداری دارایی های دیجیتال خود انتخاب کنند تا امنیت دارایی های آنها حفط شود. پیشنهاد ما برای انتخاب کیف پول، یک کیف پول سرد است. به عنوان مثال؛ یکی از بهترین کیف پول های سخت افزاری در حال حاضر در دنیای بلاک چین‌، کیف پول سخت افزاری سیف پل است که امکانات خوبی در اختیار شما قرار می‌دهد.

انتخاب مناسب ترین ارزهای دیجیتال برای ترید

پس از بیت کوین، بسیاری از ارزهای دیجیتال وارد بازار شده اند. بدون شک، همه این دارایی‌ها برای سرمایه گذاری کوتاه مدت مناسب نیستند. به همین دلیل، کاربران قبل از سرمایه گذاری برای خرید ارز دیجیتال، باید گذشته و آینده ارز را تجزیه و تحلیل کنند تا بتوانند قیمت آن را پیش بینی کنند. این نقش مستلزم آن است که بازاریاب در تمام جنبه های تحقیقات بازاریابی دیجیتال به خوبی آشنا باشد. پیش بینی دقیق اینکه کدام ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری کوتاه مدت مناسب است غیرممکن است. اما عوامل مهمی وجود دارد که به یک معامله گر کمک می کند تا ارز دیجیتال مناسب را برای معاملات روزانه ارز دیجیتال انتخاب کند. برای مثال:

وایت پیپر رمزارزها

وایت پیپر سندی است که توضیح جامعی از نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال و حل مشکلات ارائه می دهد. مطمئن شوید که به دقت مطالعه کرده اید تا ببینید توسعه دهندگان در مورد ویژگی های پروژه خود در وایت پیپر چه می‌گویند.

ارزش بازار ارزهای دیجیتال یا Market Capitalization

برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، یکی از مواردی که یک معامله گر باید بداند، ارزش بازار است. دانستن وضعیت کلی ارزش بازار به سرمایه گذاران اطلاعات کلی از روند بازار می دهد.

سرمایه در گردش بازار ارزهای دیجیتال یا Circulating Supply

سرمایه در گردش به تعداد واحدهای ارز دیجیتالی اشاره دارد که به صورت عمومی منتشر شده اند. به عنوان مثال، در زمان نگارش این مقاله، تعداد واحدهای اتریوم در گردش 116.63 میلیون واحد است. همچنین، تعداد تراکنش‌های نهنگ اتریوم در حال افزایش است. بنابراین در 20 مارس 2022 بیش از 70000 تراکنش به ارزش بیش از 100000 دلار در این شبکه در حال گردش است. 

عرضه کل ارز دیجیتال یا Total Supply

تعداد ارزهای دیجیتال بازار محدودیت دارند و تنها تعداد کمی از آنها بازار نامحدودی دارند. عرضه کل بازار تعداد کل دارایی های در گردش است. بازار عمومی ارز دیجیتال یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر ارزش آن است. به عنوان مثال، تعداد کل واحدهای تتر محدود نیست، اما برای بیت کوین، این تعداد 21 میلیون است.

حجم معاملات ارز دیجیتال یا Volume

حجم معاملات به معنای تعداد ارزهای دیجیتال معامله شده در یک زمان معین است. این حجم معاملات در واقع می تواند نشانگر قدرت بازار باشد. زیرا افزایش رشد بازار ارزهای دیجیتال با افزایش حجم آن ارتباط مستقیم دارد. به عبارت دیگر، زمانی که حجم بازار افزایش می یابد، نشان دهنده محبوبیت ارز دیجیتال در بین تریدرها است.

بسیاری از مردم فکر می کنند که بیت کوین برای معاملات روزانه مناسب است، زیرا ارزی شناخته شده و بزرگتر از سایر ارزهای دیجیتال است. اما سایر ارزهای دیجیتال مانند اتریوم، کاردانو و بیت کوین کش سهم زیادی از کل بازار دارند و ارزهای دیجیتال نیز می توانند گزینه مناسبی برای معاملات روزانه باشند. بنابراین، معامله گران باید ارزهای دیجیتال را به دقت بررسی کنند و از ابزارهای تحلیل مناسب برای انتخاب ارز مناسب برای معاملات روزانه ارز دیجیتال استفاده کنند. در غیر این صورت، احتمال زیادی وجود دارد که با ضرر مالی زیادی روبرو شوند.

روش های تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال؛ تکنیکال و فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال و تکنیکال دو روش برای مطالعه ارزش و قیمت یک دارایی هستند. به کمک چنین تحلیلی می توان وضعیت فعلی و آتی دارایی مورد نظر را به درستی مشاهده کرد.

آیا پیشبینی قیمت ارز دیجیتال ممکن است؟

پاسخ کوتاه به این سوال این است: هیچ کس نمی تواند دقیقاً پیش بینی کند که چه اتفاقی برای قیمت یک دارایی دیجیتال خواهد افتد. با این حال، تریدر های این حوزه، اصول و قوانینی را کشف کرده اند که به آنها کمک می کند در مدت زمان مشخصی از یک رمزارز سود کسب کنند. هیچ کس نمی تواند فقط معاملات سودآور انجام دهد زیرا در تمامی پیشبینی های موجود نمیتوانند درست از آب درآیند. اما مهم ترین بحثی که بسیار قابل اهمیت است، موجودی مثبت حسابتان بعد از هر معامله است. حتی اگر در مسیر کسب سود سختی ها و پستی و بلندی های زیادی را پشت سر گذاشته باشید.

کاربران از دو روش برای تجزیه و تحلیل قیمت یک ارز دیجیتال استفاده می کنند که در این مقاله به بررسی این دو روش خواهیم پرداخت.

تحلیل بنیادی (فاندامنتال)

این تجزیه و تحلیل به طور کلی سعی در تعیین ارزش دارایی دارد. به عنوان مثال، در بیت کوین، روند قیمت آن تا حدی با تجزیه و تحلیل اخبار و رویدادهای مرتبط در جنبه فنی بیت کوین، مانند مبانی صنعت، شبکه لایتنینگ، قوانین جهانی و سایر اخبار یا مسائلی که ممکن است بر بیت کوین تأثیر بگذارد، پیش بینی می شود.

این روش از منظر فنی (بدون توجه به قیمت فعلی) به قیمت بیت کوین نگاه می کند و عوامل خارجی را ارزیابی می کند و سعی می کند قیمت را از این طریق پیش بینی کند. به عنوان مثال، طبق این نوع تحلیل، اگر کشور چین تصمیم به ممنوعیت فعالیت رمزارز بیت کوین بگیرد، قیمت بیت کوین – به دلیل کاهش کاربران- کاهش می‌یابد.

تحلیل تکنیکال

این نوع تحلیل سعی می کند با مطالعه آمار بازار، یعنی تاریخچه قیمت و حجم، قیمت ها را پیش بینی کند. معامله گران الگوها و روندهای قیمت را شناسایی می کنند و از آنها برای استنباط اینکه چه اتفاقی برای قیمت ها در آینده می افتد استفاده می کنند.

تحلیل تکنیکال می‌گوید: مهم نیست در دنیا چه اتفاقی می‌افتد، تغییرات قیمت مفاهیم و موادی را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توان از آنها برای پیش‌بینی قیمت دارایی‌ها و حرکت‌های آتی آن‌ها استفاده کرد.

کدام یک به عنوان روش دقیق تری برای پیشبینی قیمت استفاده می‌شود؟

همانطور که قبلاً گفتیم، هیچ کس نمی تواند آینده را پیش بینی کند. تحلیل بنیادی می‌تواند در پیش‌بینی پیشرفت‌های آینده یک فناوری نادرست باشد. تحلیل تکنیکال: نمودار همیشه مانند گذشته رفتار نمی‌کند. در واقع هیچ تضمینی وجود ندارد که تحلیل درست باشد. با این حال، ترکیب خوب هر دو نوع احتمالاً نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت.

مفاهیم اولیه در چارت های قیمتی

چارت یا نمودار قیمتی نمایشگر قیمت یک دارایی در بازه زمانی مختلف (30 دقیقه، یک ساعت و…) است. در این مقاله به بررسی بخش های مختلف این نمودارها می‌پردازیم تا با مفاهیم پایه معامله ارزهای دیجیتال آشنایی بیشتری داشته باشیم.

کندل استیک ژاپنی (Japanese candlesticks)

کندل های ژاپنی یکی از رایج ترین انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال هستند. شمعدان ها بر اساس روشی هستند که اولین بار توسط ژاپنی ها در قرن هفدهم برای تجارت برنج استفاده شد. هر کندل نشان دهنده قیمت افتتاحیه، کمترین قیمت، قیمت بسته شدن و بالاترین قیمت برای یک دوره زمانی خاص است. بنابراین، کندل ژاپنی گاهی اوقات با علامت اختصاری (OHLC) نامیده می شود. این اختصارات به ترتیب نشان دهنده «Open» (قیمت باز شدن کندل)، «High» (بالاترین قیمت)، «Low» (پایین ترین قیمت) و «Close» (قیمت بسته شدن) هستند.

بسته به اینکه هر کندل قرمز یا سبز است، می تواند نشان دهد که قیمت در بالای بازه زمانی بالاتر یا پایین تر از بسته است. اگر کندل سبز باشد به این معنی است که قیمت آن بالاتر از قیمت اصلی است. بنابراین قیمت در این مدت افزایش یافت. از طرف دیگر، اگر کندل قرمز باشد، به این معنی است که هنگام بسته شدن معامله، قیمت کمتر از زمان شروع آن بوده است. در نتیجه قیمت ها کاهش یافته است.

سطوح حمایت (Support) و مقاومت (Resistance)

زمانی به نمودار کندل استیک نگاه می‌کنیم، متوجه این نکته می‌شویم که قیمت ها نمی تواند از یک سطح معین بالاتر یا پایین تر برود. به عنوان مثال، در پایان سال 2017، شاهد بودیم که قیمت بیت کوین به 20000 دلار رسید، سپس به یک «سقف» فرضی رسید و برای مدتی زیر آن سطح قیمت باقی ماند.

در این سناریو، قیمت 20000 دلار سطح مقاومتی ایجاد کرد که بیت کوین سعی کرد آن را بشکند. ایجاد سطوح مقاومت را می توان به تعداد زیادی تراکنش فروش نسبت داد. سطح حمایت دقیقاً برعکس سطح مقاومت است. به عنوان یک «کف»، قیمتی باقی می ماند که بیت کوین با کاهش قیمت پایین نمی آید. سطح حمایت با تعداد زیادی سفارش خرید مرتبط است. تقاضای خرید بالا در سطح حمایت از کاهش قیمت جلوگیری می کند.

اگر قیمت نتواند به طور مداوم سطوح حمایت و مقاومت را بشکند، می توان گفت که دارایی دارای حمایت یا مقاومت قوی در این ارقام است. نکته جالب این است که اکثر حمایت ها و مقاومت ها در اعداد رند مانند 10000 دلار یا 15000 دلار است. دلیل آن این است که بسیاری از معامله‌گران بی‌تجربه تمایل دارند سفارش‌های خرید یا فروش را با قیمت رند انجام دهند. بنابراین مقاومت و حمایت با آن قیمت شکل می گیرد.

مسائل روانشناختی نیز نقش عمده ای در تعیین سطح حمایت و مقاومت دارند. به عنوان مثال، تا سال 2017 هزار دلار برای بیت کوین گران در نظر گرفته می شد، اما پس از شکستن این سطح، مقاومت روانی بعدی در سطح 10000 دلار شکل گرفت.

معاملات رمزارزها را از کجا شروع کنم؟

اول از همه، شما باید استراتژی معاملاتی خود را برای ترید ارز دیجیتال تعریف کنید. اگر هنوز نمی دانید کدام روش برای شما مناسب است، می توانید از آزمون و خطا استفاده کنید. در ابتدا، معاملات خود را در بازار ارزهای دیجیتال را با سرمایه کم شروع کنید و استراتژی های مختلف را بررسی کنید. پس از مدت کوتاهی، متوجه خواهید شد که کدام استراتژی بر اساس نوع شخصیت، تخصص، سرمایه فعلی و زمان در دسترس شما مناسب است.

راه دیگر این است که تحلیل های دیگران را بررسی کنید، حرکات تریدر حرفه ای را مطالعه کنید و استراتژی خود را با توجه به حرکات آنها تنظیم کنید. به این کار کپی تریدینگ می گویند. اما هرگز فراموش نکنید که آنچه در تعیین استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال نقش مهمی دارد، سطح مهارت و دانش شماست. همچنین ترید رمزارزها یک فعالیت مستمر است که باید برنامه ریزی دقیقی برای یادگیری و انجام آن داشته باشید. در غیر این صورت فرصت طلایی بازار برای کسب سود را از دست خواهید داد.

اشتباهات رایج که سرمایه شمارا نابود می‌کند!

با خواندن این آموزش و سایر مطالب وبلاگ کوین لند، می‌توانید ترید خود را شروع کنید و به تدریج تجربه خود را بهبود بخشید. اما همیشه به یاد داشته باشید که معامله ریسک است و هر اشتباهی منجر به از دست دادن پول و سرمایه شما می شود. بنابراین قبل از شروع تراکنش، اشتباهات رایج در تراکنش را بررسی می کنیم تا بتوانید آن را به درستی درک کنید و تکرار نکنید.

ریسک بیش از حد مجاز

بزرگترین اشتباهی که در تجارت می توانید مرتکب شوید ریسک سرمایه ای است که نمی توانید از دست بدهید. بنابراین ابتدا مطمئن شوید که می دانید چقدر می خواهید وارد معامله کنید. در بدترین حالت، این همه پول را از دست خواهید داد پس همه شرایط را در نظر بگیرید.

ترید ارز دیجیتال یک فعالیت بسیار خطرناک است. اگر بیشتر از آنچه که می توانید از دست بدهید معامله کنید، بر معاملات شما تأثیر می گذارد و ممکن است تصمیمات اشتباه بگیرید. پس سعی کنید تا حد ممکن حد ضرر تعیین کنید.

فعالیت بدون برنامه

یکی دیگر از اشتباهاتی که افراد هنگام معامله با آن مواجه می شوند، نداشتن یک برنامه روشن و متفکرانه است. به عبارت دیگر، برخی کاربران نمی دانند چرا وارد یک معامله می شوند و مهمتر از آن، چه زمانی باید از آن خارج شوند. بنابراین قبل از شروع انجام معاملات باید هدف برای سود و حد ضرر مشخص شود.

ذخیره سازی سرمایه در یک صرافی

این خطا یادآور اساسی ترین قوانین برای هر معامله گر در دنیای ارزهای دیجیتال است. هرگز در صرافی ای که معامله نمی کنید پول واریز نکنید. اگر پول شما در صرافی است، هیچ کنترلی روی آن ندارید. اگر صرافی مورد نظر هک شود یا در دسترس نباشد یا به هر دلیلی از کار بیفتد، این احتمال وجود دارد که پول خود را از دست بدهید. در نظر بگیرید در یک صرافی بیت کوین دارید که برای تراکنش های خود در کوتاه مدت به آن نیاز ندارید، فوراً آنها را به کیف پول بیت کوین منتقل کنید.

ترس و طمع

دو نمونه از احساسات اساسی که اعمال بسیاری از معامله گران را کنترل می کنند ترس و طمع است. زیرا احتمالاً اخبار پراکنده خوانده اید، شایعاتی شنیده اید یا از کاهش شدید قیمت ها (که می تواند منجر به اصلاح شود) ترسیده اید.

یکی دیگر از احساسات اصلی طمع است که مبتنی بر ترس است. احساسی به نام ترس از دست دادن. وقتی به شما می گویند اتفاق بزرگی در راه است، نمی خواهید از آن عقب بمانید. بنابراین، می توانید خیلی زود وارد معامله شوید یا موقعیت خود را خیلی دیر ببندید. در نتیجه صبور بودن درکنار افکار منطقی، بسیار به شما کمک خواهد کرد.

به یاد داشته باشید که بیشتر اوقات این احساسات ما هستند که بر افکار ما مسلط هستند. پس هرگز نگویید “این اتفاق برای من نخواهد افتاد”. از ترس ها و حرص خود آگاه باشید و مطمئن شوید که به برنامه ای که قبل از شروع معامله داشتید پایبند هستید.

تکرار خطاهای گشذته

صرف نظر از اینکه در ترید موفق هستید یا خیر، همیشه باید از معاملات خود درس بگیرید. هیچ معامله‌گری همیشه در تمام معاملات خود موفق نیست و هیچ کس نمی‌تواند بدون از دست دادن پول، به طور مداوم سود کند. نکته مهم این نیست که همه معاملات شما سودآور بوده است.

معرفی بهترین صرافی داخلی برای تریدینگ

یکی از بهترین و صرافی های داخلی ارز دیجیتال برای انجام تراکنش های خرید و فروش ارز دیجیتال، صرافی آنلاین ارز دیچیتال کوین لند است که در آن می‌توانید به معامله 250 رمزارز معتبر مارکت بایننس بپردازید. یکی دیگر از ویژگی های فوق العاده این صرافی، امنیت قابل اطمینان آن است که توسط تیم توسعه دهندگان کوین لند تامین می‌شود.

سخن نهایی؛ تریدینگ به عنوان یک شغل!

در ابتدای این مقاله، به بررسی کامل مفهوم ارز دیجیتال پرداختیم و در ادامه با ترید و معاملات ارز دیجیتال آشنا شدیم. بخش زیادی از اصطلاحات و واژه های پر استفاده در این حوزه نیز در این مقاله مورد بررسی و تعریف قرار گرفت.

زمانی که وارد بازارهای مالی سنتی می شوید، ممکن است با چالش های مختلفی روبرو شوید، اما در بازار ارز دیجیتال همه چیز به صورت آنلاین اتفاق می‎افتد. همین موضوع باعث شد بسیاری از مردم به آن به عنوان یک فرصت نگاه کنند. همچنین این موضوع که بازار ارزهای دیجیتال فرصت های سود باورنکردنی را برای معامله گران فراهم می کند، ترید را به یک حرفه تبدیل کرده است.

با این حال، نگاه کردن به تریدینگ به عنوان یک شغل با ریسک زیادی همراه است. نداشتن درآمد ثابت در معاملات و احتمال از دست دادن سرمایه در صورت نداشتن تجربه کافی معامله گر از خطرات انتخاب ترید به عنوان شغل است. همچنین توانایی کار در هر زمان و در هر شرایطی از مزیت های معاملات ارز دیجیتال است. بنابراین انتخاب معامله به عنوان کار اصلی نیاز به تجربه و تخصص دارد.

منبع: https://b2n.ir/u46390

دکمه بازگشت به بالا