انواع روش های کاشت دندان

انواع روش های کاشت دندان کدامند؟

بازدیدها : 1439 بازدید

ایمپلنت ها، یکی از محبوبترین و بهترین روش های کاشت دندان هستند که توسط اغلب پزشکان توصیه می شوند البته روش های دیگری مانند بریج های دندانی و دندان های مصنوعی نیز برای جایگزینی دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه به معرفی هریک از آن ها می پردازیم.

دندانپزشکی مشهد
کلینیک دندانپزشکی بارانا مشهد؛ جایی که لبخندهای زیبا آغاز می‌شود.

روش های کاشت دندان

همه افراد در طول زندگی خود ممکن است یک یا چند دندان خود را به دلایل مختلف از دست بدهند. کاشت دندان، روشی برای جایگزین کردن دندان های طبیعی است تا افراد بتوانند با اعتماد به نفس بیشتری لبخند بزندد و در جویدن مواد غذایی با مشکل مواجه نشوند.

1- ایمپلنت های دندانی

یکی از روش‌های کاشت دندان، ایمپلنت های دندانی است که از جنس تیتانیوم خالص ساخته شده و با بدن انسان سازگاری دارد. شکل آن به صورت میله باریکی است که درون استخوان فک قرار گرفته و یک روکش از جنس سرامیک یا فلز بر روی آن قرار می گیرد.

برای اطلاع از مراحل کاشت ایمپلنت، می توانید به مقاله مراحل ایمپلنت دندان کدامند؟ مراجعه کنید

انواع ایمپلنت های دندانی

در حال حاضر ایمپلنت های بسیار متنوعی توسط شرکت های سازنده تجهیزات پزشکی در سراسر دنیا تولید می شوند که کارایی تقریبا یکسانی دارند و می توانند به خوبی جای خالی یک دندان یا چند دندان از دست رفته شما را پر کنند.

ایمپلنت ها را از نظر مدت زمان درمان می توان به سه دسته تقسیم بندی نمود:

  • ایمپلنت های فوری: در این روش، بعد از کشیدن دندان آسیب دیده، ایمپلنت درون استخوان جایگذاری شده و روکش روی آن قرار می گیرد. با این روکش نباید غذاهای بسیارسفت بخورید و به آن فشار زیادی وارد کنید، زیرا موقتی است و بعد از چند ماه روکش اصلی روی دندان شما نصب می شود.
  • ایمپلنت تک مرحله ای: در ایمپلنت تک مرحله ای، پس از جراحی جایگزاری ایمپلنت در استخوان، روی آن با پیچ درپوش بسته می شود. در این روش لثه روی ایمپلنت کشیده نمی شود، بلکه لثه اطراف آن دوخته می شود تا در جلسه بعدی که دندانپزشک قصد اتصال روکش را به ایمپلنت دارد دیگر نیازی به جراحی مجدد لثه نداشته باشد. در این روش، جای دندان تا چند ماه خالی می ماند تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد.
  • ایمپلنت دو مرحله ای: دراین شیوه که اغلب دندانپزشکان از آن استفاده می کنند دو مرحله جراحی انجام می شود. یک مرحله برای جایگزاری ایمپلنت درون استخوان فک و مرحله دوم برای باز کردن لثه و اتصال آباتمنت و روکش. جراحی دوم بسیار ساده است و دوره نقاهت کوتاهی دارد. مزیت این روش نسبت به تک مرحله ای، محافظت بهتر از ایمپلنت و پیشگیری از خطر آلودگی آن است.

دندانپزشک شما با بررسی وضعیت دندان‌ها و انجام آزمایش‌های لازم، بهترین نوع درمان را برای شما در نظر می گیرد. در حال حاضر ایمپلنت؛ یکی از بهترین درمان‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که نسبت به سایر روش‌ها، عوارض و مشکلات کمتری را برای بیمار ایجاد می کند.

2- بریج دندان (پل دندانی)

یکی دیگر از روش های کاشت دندان، بریج یا پل است که این روش با نصب نوعی روکش بر روی دندان آسیب دیده انجام می شود. این روکش ها معمولا از جنس فلز، سرامیک یا ترکیبی از هر دو ماده هستند.

یکی از مزیت های این روش، هزینه پایین تر آن نسبت به ایمپلنت است. بریج دندان برای تمامی افراد مناسب نیست و به شرایط دندان ها و وضعیت و استحکام فک نیز بستگی دارد. بریج های دندانی معمولا برای افرادی مناسب هستند که بیش از یک دندان خود را از دست داده اند.

انواع روش های کاشت دندان
بریج های دندانی یکی از روش های جایگزینی دندان از دست رفته هستند.

3- دندان مصنوعی (پروتز)

پروتز یا دندان مصنوعی، برای جایگزینی دندان های از دست رفته به ویژه در افرادی که به علت کهولت سن تعدادی از دندان های خود را از دست داده اند می تواند گزینه مناسبی باشد. این پروتزها امکان جویدن راحت تر مواد غذایی را به بیمار می دهند و کمک می کنند افراد با اعتماد به نفس بیشتری لبخند بزنند. پروتزها از یک پایه فلزی یا پلاستیکی که روی آن با اکریلیک پوشانده شده است ساخته می شوند که دوام و زیبایی قابل توجهی دارد.

انواع پروتزهای دندانی

ست پروتز کامل: دندان مصنوعی است که جایگزین تمام دندان های طبیعی فک بالا یا پایین می شود. این روش برای افرادی کاربرد دارد که تمام دندان های خود را از دست داده اند.

پروتز نیمه یا پارسیل: این پروتز زمانی استفاده می‌شود که تعدادی دندان سالم در ردیف دندان‌ها وجود داشته باشد و بر خلاف پروتز کامل برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته در فک بالا یا پایین به کار می رود.

روش های مختلف کاشت دندان
دندان های مصنوعی یکی از روش های کاشت دندان هستند که به دو شیوه کامل یا نیمه ساخته می شوند.

بهترین و مؤثرترین روش کاشت دندان برای شما

انتخاب بهترین روش کاشت دندان به دو عامل وضعیت دندان‌ها و میزان بودجه ای که برای این کار در نظر دارید بستگی دارد، اما اگر فک شما از استحکام و سلامت مناسبی برخوردار باشد به احتمال زیاد پزشک روش ایمپلنت را به شما پیشنهاد دهد.

ایمپلنت های دندانی؛ یکی از جدیدترین روش‌ها هستند که در طراحی آن‌ها تلاش شده معایب روش‌های قبلی تا حد امکان برطرف شود و مدت زمان ماندگاری و طول عمر آن نیز از سایر روش‌ها بیشتر است.

کدام یک از روش های کاشتن دندان مقرون به صرفه تر است؟

ایمپلنت های دندانی جزو بهترین روش های کاشت دندان به حساب می آیند، اما به دلیل ساختار، تعداد جلسات مراجعه، نیاز به عمل های جراحی و آماده سازی روکش ها در لابراتوار، از هزینه بالاتری نسبت به سایر روش‌ها برخوردار هستند.

بریج های دندانی نسبت به ایمپلنت ها هزینه مناسبتری دارند و در نهایت دندان های مصنوعی که به دو صورت کامل یا نیمه (پارسیل) ساخته می شوند؛ جزو مقرون به صرفه ترین روش های کاشت دندان شناخته می شوند.

مزایای روش های کاشت دندان

ایمپلنت های دندان نزدیک ترین گزینه به دندان طبیعی هستند که دندانپزشک می تواند ارائه دهد. ایمپلنت ها به دندان های کناری آسیبی نمی رسانند و خطر جابجایی آن ها بسیار کم و نزدیک به صفر است. اصلی ترین مزیت ایمپلنت ها، طول عمر بالای آن ها و جلوگیری از تحلیل استخوان فک است.

بریج های دندانی مانع از حرکت دندان ها و کج شدن آن ها می شوند. توزیع نیرو بین دندان ها را تعدیل می کنند و مانند دندان های طبیعی وظایف مهمی مانند بهبود تلکم، کمک به جویدن غذا و زیبایی خط لبخند را به خوبی انجام می دهند.

دندان های مصنوعی نسبت به سایر روش ها مقرون به صرفه تر هستند و مدت زمان ساخت آن ها کمتر است. ساختار متحرک این دندان ها امکان جابجایی آن را به بیمار می دهد و مراقبت از آن ها راحت تر است. این دندان ها در صورت مراقبت صحیح 5 الی 10 سال ماندگاری دارند.

معایب

هریک از روش های کاشت دندان مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ به عنوان مثال در روش دندان مصنوعی می بایست بخشی از دندان ها یا همه آن ها در یک فک کشیده شود که این موضوع تحلیل استخوان فک را به مرور زمان به همراه دارد.

در روش بریج نیز دندان های کناری دندان از دست رفته تراشیده می شوند که این خود یکی از اصلی ترین معایب این روش است. در کاشت دندان با ایمپلنت نیز به دلیل تعداد بالای جلسات و نیاز به جراحی، بیمار می بایست هزینه بیشتری برای جایگزینی دندان از دست رفته خود صرف کند. از طرفی طول دوره درمان در روش ایمپلنت نسبت به سایر روش های کاشت دندان، طولانی تر است.

سایر معایب روش های مختلف کاشت دندان

  • اگر بریج به درستی نصب نشود، خطر پوسیدگی و آسیب به دندان های مجاور را افزایش می دهد.
  • در بریج، دندان های کناری باید سالم باشند و از استحکام خوبی برخوردار باشند.
  • دندان های مصنوعی به مرور فرسوده شده و نیاز به تعویض دارند.
  • زیبایی دندان های مصنوعی از سایر روش های کاشت دندان کمتر است و مراقبت از آن‌ها در دهان کمی دشوار است.
معایب روش های کاشت دندان
دندان های مصنوعی از جذابیت کمتری نسبت به سایر دندان ها برخوردار هستند.

ماندگاری و طول عمر روش های کاشتن دندان

در میان همه روش های کاشت دندان، ایمپلنت های دندانی به دلیل ساختار سه بخشی آن از استحکام و ماندگاری بالاتری برخوردار هستند. در مقابل، بریج های دندانی و دندان های مصنوعی در بازه های زمانی مشخصی می بایست تعویض شده یا ترمیم شوند.

ایمپلنت های دندانی ارائه شده توسط شرکت های تولید کننده با گارانتی به بیماران عرضه می شوند و درصورت مراقبت صحیح و رعایت بهداشت دهان و دندان، می توانند مانند یک دندان طبیعی در دهان شما حضور داشته باشند.

طول عمر روش های مختلف کاشت دندان
ایمپلنت ها نسبت به سایر روش های کاشت دندان، از طول عمر بالاتری برخوردار هستند.

آیا کاشت دندان باعث تغییر در خط لبخند من می شود؟

دندان هایی که به عنوان جایگزین دندان های طبیعی ساخته می شوند از بریج گرفته تا ایمپلنت و دندان های مصنوعی، به دندان های طبیعی شما بسیار شبیه هستند.

ایمپلنت‌ها بیشترین درصد مشابهت را با دندان های طبیعی دارند و به خوبی در دهان شما قرار می گیرند و هیچ تفاوتی با دندان های طبیعی نخواهند داشت. دندان های مصنوعی با وجود شباهت بسیار زیاد، تفاوت های اندکی نیز با دندان های طبیعی شما دارند.

آیا دندان های جایگزین دندان های طبیعی نیاز به مراقبت دارند؟

بله – همان طور که از دندان های اصلی خود مراقبت می کنید، می بایست از دندان های جایگزین نیز مراقبت کنید تا مدت زمان ماندگاری آن ها در دهان شما افزایش یابد. این امر در خصوص ایمپلنت ها جدی تر است و باید به خوبی و با وسواس بیشتری رعایت شود.

کلام آخر

” اگر دندان از دست رفته‌ای دارید و به دنبال کاشت دندان هستید، ابتدا با دندانپزشک خود مشورت کنید و با توجه به توصیه های وی و بررسی مزایا و معایب هر کدام تصمیم نهایی خود را بگیرید، اما این نکته را به خاطر داشته باشید که سلامتی و زیبایی لبخند خود را به خاطر هزینه به خطر نیندازید. شما می توانید برای اطلاع از قیمت روش های مختلف کاشت دندان در مشهد و تعیین وقت مشاوره با کلینیک دندانپزشکی بارانا تماس حاصل نمایید.”

سؤالات متداول

آیا روش های جایگزینی دندان های از دست رفته به صورت اقساطی در مشهد انجام می شود؟

با توجه به اینکه مراحل کاشت دندان معمولا بیش از یک جلسه زمان می برد، بعضی از کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی هزینه نهایی را به صورت اقساطی دریافت می کنند. کلینیک دندانپزشکی بارانا مفتخر است با بهره مندی از کادری مجرب و تجهیزات روز دندانپزشکی، بخشی از خدمات خود را به صورت اقساطی ارائه نماید.

آیا دندان های جلویی نیز می توانند با ایمپلنت جایگزین شوند؟

بله- با توجه به شکل ظاهری و استحکام بالای ایمپلنت ها، این گزینه می تواند بهترین جایگزین برای دندان های جلویی شما باشد و در خط لبخند شما نیز تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.

آیا کاشت دندان درد دارد؟

برای اغلب اقدامات دندانپزشکی از آمپول بیحسی استفاده می شود و دندانپزشک معالج با مهارت خود می تواند میزان درد را در هنگام تزریق دارو کاهش دهد تا بیمار احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

در کاشت دندان از بی حسی استفاده می شود یا با بیهوشی نیز می تواند انجام شود؟

اغلب فعالیت های دندانپزشکی با بیحسی موضعی انجام می شود. در مواردی خاص بنا به تشخیص پزشک که بیمار امکان همکاری را ندارد دندانپزشک از بیهوشی برای بیمار استفاده می کند.

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نام و سوال خود را در باکس زیر وارد کنید و دکمه فرستادن دیدگاه را بزنید، در سریعترین زمان به سوال و نظرات شما پاسخ خواهیم داد