۳ برند به نام در حوزه تجهیزات اعلام حریق در بازار

۱۴۰۰/۱۲/۲۴ - ۱۱:۴۳:۱۱
کد خبر: ۱۳۰۹۹۵۲
۳ برند به نام در حوزه تجهیزات اعلام حریق در بازار
در سال‌های اخیر در صنعت ساختمان، ایجاد تغییرات کوچک و استفاده بهینه از امکانات موجود جهت پیشگیری از خطرات احتمالی نظیر آتش‌سوزی، سرقت، بلا‌های طبیعی و کاهش ریسک‌پذیری ساختمان اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. در این راستا نقش مهندسین در ساخت‌وسازها بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است.

به گزارش برنا، شاید شنیده باشید که در شهرهایی مثل توکیو سالانه زمین‌لرزه‌های متعددی رخ می‌دهد اما خسارت مالی و جانی آن ناچیز است. همین آمار‌ها در مورد وقوع حریق در شهرهای بزرگ دنیا نیز صادق است و نشانگر جمله مشهوری است که می‌گوید پیشگیری بهتر از درمان است!

سیستم و تجهیزات اعلام و اطفاء حریق از مهم‌ترین نمونه‌های مربوط به پیشگیری از بروز حریق در ساختمان هستند. این تجهیزات که چندین سال‌ است در جهان استفاده می‌شوند، توانسته‌اند به‌خوبی جایگاهشان را در صنعت ساختمان پیدا کنند؛ به‌گونه‌ای امروزه به یکی از المان‌های مهم در ساخت‌وساز انواع ساختمان‌ها و مراکز خرید تبدیل شده‌اند. همچنین مقررات ملی ساختمان نیز تأکید زیادی بر این تجهیزات اعلام حریق دارد. به‌کارگیری این تجهیزات به‌خصوص برای ساختمان‌های خاص و آپارتمان‌هایی که دارای ۴ طبقه یا بیشتر هستند، مهم‌تر است.

 

برند‌های برتر در زمینه اعلام حریق

در ادامه قصد داریم به معرفی ویژگی‌ها و محصولات عرضه‌شده توسط این سه برند معتبر و فعال در زمینه اعلام حریق بپردازیم؛ این برندها عرضه‌کننده انواع مدل‌های تجهیزات متعارف و آدرس پذیر هستند.

 

•اعلام حریق زیتکس

یک نمونه از با‌کیفیت‌ترین تجهیزات اعلام حریق، تجهیزات اعلام حریق زیتکس است. زیتکس یا به‌صورت لاتین (Zitex) نخستین برند ایرانی بوده که مورد تائید سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران واقع شده است. همچنین این شرکت موفق به کسب گواهی‌نامه‌های اروپایی و بین‌المللی متعددی شده و محصولات اعلام حریق زیتکس متعارف طی سال‌های مستر در پروژه‌های متعدد ایمن‌سازی کاربرد داشته است. تجهیزات اعلام حریق متعارف این شرکت هوشمند بوده و تجهیزات آدرس پذیر زیتکس نیز از سال 99 تأییدیه سازمان آتش‌نشانی را کسب کرده است.

 

•اعلام حریق سنس

 

شرکت فن‌آوری سانا پژوهش گستر یکی از تولیدکنندگان بزرگ تجهیزات و سیستم‌های اعلام حریق در ایران است و محصولات این شرکت با نام تجاری سنس (Sens fire alarm system) در بازار موجود هستند. برند سنس از سال 1387 شروع به فعالیت کرده و با تولید سیستم‌های اعلام حریق متعارف یا کانونشنال جایگاه خود را در بازار پیدا کرده است. این برند تولیدکننده‌ی سیستم‌های آدرس پذیر نیز می‌باشد. طراحی و ساخت دقیق تجهیزات مطابق با تکنولوژی روز دنیا، کسب استانداردهای تخصصی ملی و اروپایی و رابط کاربری آسان  محصولات سنس موجب محبوبیت این برند در سراسر ایران و برخی از کشورهای همسایه ازجمله ترکیه شده است.

33

•اعلام حریق تسلا

 

شرکت آشکارسازان ایرانیان از سال 1390 فعالیت خود در زمینه اعلام حریق را آغاز کرده است‌ و محصولات این شرکت با نام تجاری تسلا (Tesla) عرضه می‌شوند. برند اعلام حریق تسلا (Tesla fire alarm system) در سال 1393 برای نخستین بار در کشور موفق به تأسیس آزمایشگاه تخصصی بر اساس دستورالعمل‌ و استانداردهای بین‌المللی آتش‌نشانیِ EN 54 و ISIRI شد. تمامی تجهیزات اعلام حریق تولید شده توسط برند تسلا (پنل مرکزی، دتکتور‌های حرارتی و گازی، دتکتور دودی، شستی، آژیر و...) مورد تائید گواهینامه‌ها و  استانداردهای داخلی و بین‌المللی هستند.

چرا از تجهیزات اعلام حریق باید استفاده کنیم؟

 اهمیت تجهیزات اعلام حریق به اهمیت حفظ جان و مال افراد بر‌می‌گردد؛ موضوعی‌ که غیرقابل‌چشم‌پوشی است و شاید بدانید که در زمان آتش‌سوزی مهم‌ترین مسئله زمان است. همیشه اغلب کسانی که ساختمان، مرکز خرید، انبار یا ... آن‌ها گرفتار آتش‌سوزی و حریق می‌شود، از تأخیر آتش‌نشانان گلایه دارند. پس از مشاهده نخستین علائم حریق، خاموش کردن آن زمان زیادی نمی‌برد، بلکه اغلب مواقع ترافیک و رسیدن به مقصد یا طبقات بالای ساختمان است که امری دشوار و زمان‌گیر خواهد بود.

در این هنگام است که نقش تجهیزات اعلام حریق نمایان می‌شود. این تجهیزات با تشخیص کوچک‌ترین نشانه‌های حریق و فعال شدن آژیر باعث می‌شوند تا افراد در کمترین زمان از این مسئله آگاه شوند و جان و مال ساکنین حافظت شود. این مسئله نشان می‌دهد که هزینه نصب این سیستم‌ها به‌مراتب کمتر از ضرر‌های یک آتش‌سوزی است.

33333

فراگیر‌ترین سیستم‌های اعلام حریق

انواع تجهیزات اعلام حریق نظیر مرکز کنترل، شاسی، آژیر، دتکتور و... اغلب دارای دو نوع متعارف و آدرس پذیر هستند. در هر دو نوع، سایر تجهیزات اعلام حریق به پنل مرکزی وصل می‌شوند. در نوع متعارف سیم‌کشی به‌صورت ستاره‌ای بوده و پنل در مرکز قرار می‌گیرد اما در مدل آدرس پذیر تمامی تجهیزات و پنل مرکزی داخل یک حلقه قرار می‌گیرند.

 تفاوت اساسی اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر این است که تمامی تجهیزات متصل به سیستم آدرس پذیر دارای آدرس ویژه‌ خود بوده و در زمان تشخیص آتش‌سوزی، مشخص می‌شود که آتش‌سوزی دقیقاً در کدام نقطه و توسط کدام وسیله‌ تشخیص‌دهنده شناسایی شده است. این قابلیت موجب شناسایی دقیق مکان آتش‌سوزی و صرفه‌جویی در زمان هنگام مهار آتش می‌شود.

سیستم‌های متعارف چنین قابلیتی نداشته و  امکان تشخیص دقیق نقطه آتش‌سوزی وجود ندارد. البته این تجهیزات نیز قابلیت Zone یا منطقه بندی دارند و می‌توان به‌وسیله آن‌ها منطقه کلی آتش را تشخیص داد. برای نمونه در یک ساختمان دوطبقه طراحی سیستم متعارف به‌گونه‌ای است که طبقه اول به‌عنوان Zone یا منطقه اول و طبقه دوم به‌عنوان Zone  دوم شناخته می‌شوند. در این صورت اگر حریق در طبقه اول رخ دهد، چراغ Zone اول روشن می‌شود و از آتش‌سوزی در طبقه اول آگاه می‌شوید اما نمی‌دانید حریق دقیقاً در کجای طبقه اول رخ داده است.

 

سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر

به‌طورکلی سیستم آدرس پذیر نسبت به نوع متعارف مدرن تر بوده و می‌تواند مناسب‌تر باشد. با استفاده از تجهیزات آدرس پذیر در زمان کوتاه‌تری نقطه آتش شناسایی شده و تلفات و آسیب‌های جانی و مالی کاهش می‌باید‌‌. همچنین علاوه بر کاهش هزینه ناشی از آتش‌سوزی، فرآیند نصب این تجهیزات ساده‌تر بوده و هزینه و زمان نصب آن‌ها کمتر است. عاملی که باعث محبوبیت تجهیزات متعارف می‌شود، قیمت اولیه پایین‌تر این نوع تجهیزات است. این امر موجب شده تا در امکان یا شرکت‌های کوچک همچنان از تجهیزات متعارف استفاده شود تا هزینه کمتری دربرداشته باشد. زیتکس، تسلا و سنس سه برند مطرح و نام‌آشنا تولید کننده تجهیزات آدرس پذیر و متعارف هستند.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز