جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

صید ماهیان دریایی مازندران حدود ۳۰ درصد کاهش یافت

اخبار کشاورزی:  صید ماهیان دریایی مازندران حدود ۳۰ درصد کاهش یافت

کاج پرس: 3/11/1400

شیلات مازندران اعلام کرد که شرایط نامساعد جوی در دی ماه امسال سبب شد تا حدود ۶۰ درصد تلاش پره‌کشی صیادان استان در دریای خزر متوقف شود که نتیجه آن کاهش حدود ۳۰ درصدی میزان صید ماهیان استخوانی در نیم فصل نخست صید و صیادی بوده است.

فصل صید ماهیان استخوانی امسال در سواحل مازندران از نیمه دوم مهر ماه آغاز شد و در شرایط معمول تا پایان نیمه فروردین سال آینده ادامه دارد.

طبق اعلام رسمی شیلات مازندران چهار هزار و ۲۰۰ ماهیگیری که در قالب ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره تورهایشان را به آب انداختند از آغاز فصل صید تا سی ام دی ماه ۹۰۰ تن ماهی صید کردند.

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران در گفت و گویی اظهار کرد: تنها علت کاهش صید را شرایط نامساعد جوی دی ماه و سرد شدن آب سواحل ذکر کرد و گفت: کاهش دمای آب سبب شد تا ماهیان به قسمت عمیق دریا مهاجرت کنند و از تور رس ماهیگیران خارج شوند

قاسم کریم زاده توضیح داد: حداکثر ارتفاع تورهای ماهیگیری در روش پره ۲۰ متر است، در حالی که ماهی‌ها زمانی که دمای آب‌های ساحلی کاهش می‌یابد به اعماق بیش از ۳۰ متر فرار می‌کنند و دیگر در تور پره کشی قرار نمی‌گیرند.

وی با اظهار این که در مجموع شرایط نامناسب آب و هوایی سبب شد تا تعداد عملیات پره کشی تا ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کم شود، گفت که بیشترین تاثیر را دی ماه بر عملکرد صیادان داشت چرا که در این ماه میزان پره کشی حدود ۶۰ درصد کاهش داشت.

معاون شیلات ایران با این وصف افزایش ارزش اقتصادی ماهیان صید شده را جبران کننده بخشی از زحمات صیادان دانست و گفت که ارزش اقتصادی ماهیان صید شده در سال جاری ۱۰۳ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است. وی ارزش اقتصادی ماهیان استخوانی صید شده را هم ۷۶ میلیارد تومان اعلام کرد.

کریم زاده در باره ترکیب ماهیان صید شده هم توضیح داد: بیشترین میزان صید با ۳۹ درصد مربوط به کفال، ۳۶ درصد سفید و ۲۵ درصد هم کپور بوده است.

صیادی به طور کلی در سواحل جنوبی دریای خزر یعنی در ایران به صورت " پره کشی " است. در این روش عمدتا تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا ۱۴ متری عمق دریا پهن می‌شود و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه‌های کفال، سفید و کپور به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود. در این روش شرایط جوی و موج دریا یکی از مهم ترین عوامل برای پهن کردن تور در دریا است.

صیادان عضو شرکت پره می‌گویند که در شرایط مناسب امواج دریا هر شرکت پره به طور میانگین تا سه مرحله در روز تورکشی انجام می‌دهد ولی در شرایط غیرعادی هشدار زرد تعداد پره کشی کم و در شرایط نارنجی به طور کلی قطع می‌شود.

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران همچنین از تاثیرگذاری شرایط نامساعد جوی بر میزان صید ماهی کیلکا خبر داد و گفت که تا پایان دی ماه امسال ۱۰ هزار و ۷۱ تن کیلکا صید شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشت.

کریم زاده با اظهار این که شرایط جوی دی ماه سبب شد تا صیادان ۵۵ درصد شب‌های دریایی این ماه را دست بدهند، توضیح داد: موفقیت صید کیلکا فقط منوط به شب‌های آرام و بویژه تاریکی محض است چون در چنین شب‌هایی ماهیان کیکا که گله ای حرکت می‌کنند جذب روشنایی لامپ‌های هزار وات متصل به تورهای قیفی شکل شناور‌ها صیادی می‌شوند و در سبد صیادی قرار می‌گیرند.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا، وی ارزش اقتصادی ماهیان کیلکا امسال را ۷۵میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ۹۷درصد ماهی کیلکا صید شده را معمولی، ۲ درصدآنچوی و یک درصد چشم درشت تشکیل می‌دهد.

در سطح استان مازندران ۴۴ فروند شناورصیادی کیلکا گیر در طول سال فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۲۱ فروند در بندر بابلسر و ۲۳ فرونددر بندر امیر آباد مشغول فعالیت صید و صیادی هستند....... ............. کدF 136

------------

تلگرام: https://t.me/kajpress00

اینستاگرام: https://www.instagram.com/kajpress00

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .