گشت‌وگذار تاریخی در نمایشگاه دائمی مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت

سه شنبه شانزدهم اسفند ماه 1401گشت‌وگذار تاریخی در نمایشگاه دائمی مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت

IMG_1663

IMG_1661

IMG_1662

 نمايشگاه دائمي مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت با حضور حسین شاملی، سرپرست مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت و سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) به صورت رسمی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت، نمايشگاه دائمي مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت که در ساختمان مرکزی ۱۷ وزارت نفت دائر است، اسناد و اشیا را  در۹بخش نيروي انساني، اكتشاف نفت، حفاري، انتقال نفت و گاز، فرآورش، صادرات، توزيع، سازمان و اداره‌های نفت و هنر و نفت به نمایش گذاشته است.

نيروي انساني یکی از بخش‌های این نمایشگاه است که در آن تابلوی کارت‌های پرسنلی کارگران پالایشگاه آبادان و پرونده‌های کارگران و کارمندان، همچنین نمونه‌های اسناد مکتوب و اسناد دیداری شنیداری موجود در مرکز اسناد در کنار اشیا مرتبط و نیز تاریخچه‌ای از روند دستیابی به نفت در ایران به نمایش گذاشته شده است.

اكتشاف به‌عنوان بخش ديگر اين نمايشگاه است که در اين بخش، تفکیک و شناخت لایه‌های زمین‌شناسی و نمونه سنگ‌های زمین شناسی در کنار ابزار اکتشاف، ماکت يا تصاويري از یک چشمه جوشان نفت، عکس‌های مرتبط با چاه‌های نفت و نخستين  فوران نفت در مسجد سلیمان قرار گرفته است.  

در بخش حفاري این نمایشگاه، سکوهای نفتی دریایی، نمونه‌هایی از مته‌های حفاری و نیز شبیه‌سازی یک دکل حفاری خشکی و رس مخزن نفتی و در بخش انتقال نفت و گاز، خطوط لوله انتقال، ایستگاه‌های تقویت فشار، لوله‌های زیردریایی، بلومر و ابزار غواصی و مخابرات نفت در معرض دید قرار گرفته است.

بخش فرآورش به‌عنوان یکی از بخش‌های این نمایشگاه به بازنمایی آزمایشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های نفت با ابزار آزمایشگاهی پرداخته است و نمونه عکس‌هایی از  محصولات حاصل از نفت خام و محصولات پتروشیمی، بشکه‌های نفت، انواع نفت و بنزین و سوخت هواپیما به نمایش گذاشته شده است، همچنین در این بخش، ابزار آتش‌نشانی و  اچ‌اس‌ئي، در کنار عکس‌هایی از اطفاء حریق در حوادث نفتی، جنگ و آتش‌سوزی قرار گرفته است.

صادرات نفت هم بخشی از این نمایشگاه را به خود اختصاص داده است که در آن ماکت و نقشه‌های جزیره خارک و ماکت نفتکش، سکان کشتی و مخازن نفت پالایشگاهی، نفتکش‌های غول پیکر، کپسول‌های ال‌پی‌جی دریایی و خطوط لوله انتقال به شکل اشیاء و اسناد، عکس و فیلم به نمایش درآمده است.

در بخش توزیع هم که به کمک عکس‌ها و اشیاء بازنمایی شده است، شعبه‌های نفت و ارتباط مستقیم صنعت نفت با مردم به وسیله نمایش پمپ‌های بنزین و خودروها در خیابان، علمک‌های گاز، مصارف خانگی گاز و نفت، بخاری‌های نفتی و گازی، استفاده محصولات پتروشیمی در زندگی روزمره در معرض دید است.

بخش دیگر اين نمايشگاه مربوط به سازمان و اداره‌های نفت است كه در آن تاریخچه شرکت ملی نفت و تشکیل وزارت نفت با مدد عکس‌ها و اسناد تاریخی بازگو شده است، آرم شرکت ملی، میز اداری ادوات و تجهیزات اداری، تأسیسات رفاهی و باشگاه‌های نفت در آبادان،  تهران،  محمودآباد و ... به نمايش گذاشته شد.

در بخش هنر و نفت هم حمایت صنعت نفت از هنرمندان با نمایش تابلوهای نقاشی و عکس، کارهای هنری به نمایش گذاشته شد .