امروز :
Skip to main content

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در دیدار مدیران مرکز مدیریت حوزه علمیه استان قزوین گفت: نقش‌آفرینی فرهنگی ما حوزویان باید نمود بیشتری داشته باشد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار مدیران مرکز مدیریت حوزه علمیه استان قزوین اظهار کرد: خداوند در آیه 183 سوره بقره فرموده «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»، یعنی (اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد روزه بر شما مقرر شده است همان‌گونه كه بر كسانى كه پيش از شما بودند مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارى كنيد).
وی ادامه داد: خداوند در این آیه فرموده شما در ماه مبارک رمضان روزه‌داری می‌کنید، از فرصت‌های رمضان بهره می‌برید تا به قله تقوا برسید، اگر به آن قله رسیدیم جایزه می‌گیریم، در تعابیر روایی از امام حسن مجتبی (ع) آمده است که مؤمنین در روز عید فطر جایزه می‌گیرند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: ماه رمضان دل را صیقل داده، جان را نورانی کرده و چراغ تقوا در وجود انسان برافروخته می‌کند تا انسان عظمت پروردگار را مشاهده کند، در دعای ماه رمضان می‌خوانیم این ماه با عظمت، با فضیلت، باشرافت و با کرامت است، یعنی اگر عظمت می‌خواهیم باید آن را از ماه رمضان بگیریم.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: ماه رمضان به ما تقوا می‌دهد، وقتی ماه رمضان به ما تقوا داد، مطابق فرمایش امیرالمؤمنین (ع) اهل تقوا عظمت و کرامت پیدا می‌کنند.


وی خاطرنشان کرد: به این موهبت‌های معنوی، فضائل عظیم و تحولات انسانی و روحی ماه مبارک رمضان به 2 جهت بسیار باید بیندیشیم زیرا رسالت حوزوی و طلبگی ماست، حتی اگر طلبه هم نباشیم این رسالت مسلمانی ماست، نخست اینکه کاری کنیم ماه مبارک رمضان که تمام می‌شود و به سوی عید فطر و گرفتن جوایز می‌رویم، بتوانیم با سربلندی بگوییم خدایا تو ما را خوب با تقوا پذیرایی کردی، خودت اهل تقوایی و جان ما را هم به حلاوت تقوا شیرین کردی.
آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: بنابراین ما به این معنا نیاز داریم و جامعه ما نیز به این معنا نیاز دارد، ما حدود 100 مسجد در شهر داریم، این مساجد برخی فعال و برخی نیمه‌فعال هستند، مساجدی که شما در آن‌ها امام جماعت هستید، هر مسجد باید یک پایگاه تفسیر قرآن باشد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: همه چیز باید در خدمت قرآن باشد، در ماه مبارک رمضان تصمیم بگیریم اگر برای ما مقدور است از همین ماه جلسات تفسیر قرآن را شروع کنیم، حتی می‌توانیم جلسات خانگی و خانوادگی تفسیر قرآن را شروع کنیم، مساجدمان باید این‌گونه باشند.
وی یادآور شد: هر کسی در مسجدش مقید باشد یک آیه از قرآن را ببیند، مطالعه کند و راجع به آن فکر کند، داشته‌های خود را راجع به آن آیه به مردم بگوید، مردم از این موارد استقبال می‌کنند، این کار برای خودمان هم فایده دارد، این رسالت حوزوی، این تقوا، کرامت و امثالهم را در ماه مبارک رمضان بر سر سفره وجود خودمان و در سفره‌های فکر، قلب و جان مردم ببریم.


نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: انس با قرآن و ولایت اهل‌بیت (ع) از دیگر موارد حائز اهمیت است، این از جمله مسائلی است که در ماه مبارک رمضان باید پایه‌ریزی شود، اینکه فرموده شده اگر یک آیه قرآن در ماه مبارک رمضان تلاوت شد، برابر با ختم قرآن است، معنایش این است که قرآن در ماه مبارک رمضان قلب‌ها را متحول می‌کند.
آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: همان طور که اگر نهالی را در فصل مناسب بکاریم، به ثمر می‌نشیند، آیات قرآن هم مانند نهالی هستند که باید در بهار رمضان آن‌ها را بکاریم تا وجودمان بهشت شود، هر آیه قرآن اگر یک درخت شد، مجموعه آن درخت‌ها بوستان‌های بزرگ، باغ‌‌های متنوع و جنات می‌شوند.
وی بیان کرد: برخی بزرگان می‌گفتند در لیله‌القدر باید 3 کار را انجام دهیم، نخست اینکه تلاش کنیم با خدا ارتباط بگیریم، یعنی طوری باشد که خدا ما را ببیند، به ما توجه کند و روی ما حساب کند، اینکه غسل می‌کنیم، وضو می‌گیریم و الغوث‌الغوث می‌گوییم، همه این‌ها برای این است که خدا به ما نگاه کند.


امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: دومین کاری که باید در لیله‌القدر انجام دهیم این است که ببینیم ما تا حالا چه کسی بوده و در کجا بوده‌ایم؟ یک بار پرونده‌مان را ورق به ورق از جلوی چشم خویش بگذرانیم و تا فرصت توبه داریم لغزش‌ها را جبران کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: سوم اینکه ببینیم برای آینده خود چه برنامه‌ای داریم؟ بنابراین از نظر فردی باید ارتباط با خدا، بررسی پرونده گذشته و چشم‌انداز آینده را داشته باشیم، این لیله‌القدر ما را پر بار می‌کند.

وی یادآور شد: بنده از شما مدیران حوزه تقاضا می‌کنم این موارد را در بحث حوزه هم پیاده کنیم، بنده در شورای اداری نیز عرض کردم که استان ما باید رنگ و بوی خدایی داشته باشد، اگر ما هر طرف نگاه کردیم یک سر برهنه‌ای جلوی چشم ما دیده شد، در این صورت باید از عذاب خدا بترسیم.
آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: خداوند در آیه 19 سوره نور فرموده «إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ»، یعنی (كسانى كه دوست دارند كه زشتكارى در ميان آنان كه ايمان آورده‏‌اند شيوع پيدا كند براى آنان در دنيا و آخرت عذابى پر درد خواهد بود و خداست كه مى‏‌داند و شما نمی‌دانید).


امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدا این را بر نمی‌تابد که این قدر شهید در راه انقلاب و اسلام داده‌ایم، آن‌وقت هر کسی هر کاری خواست بکند، اگر در جامعه اسلامی ربا، بی‌عفتی، بی‌حیایی و حرمت‌شکنی باشد خدا بر نمی‌تابد، بنابراین ما باید با خدا ارتباط بگیریم تا جامعه ما جامعه‌ای خدایی شود و ببینیم سالی که گذشت چگونه بوده و برای چشم‌انداز آینده نیز برنامه‌ریزی کنیم.
وی بیان کرد: هر مدرسه حوزوی باید یک گروه مطالعه داشته باشد و جمع‌بندی آن به محضر مدیریت حوزه آورده شود تا بگویند مطابق جمع‌بندی ما طی سال گذشته حوزه این توفیقات و این نواقص را داشته است، برای سال آینده نیز چشم‌انداز ما این است، یعنی آن نگاه لیله‌القدری را شب‌های شریف احیا برای حوزه‌ها نیز اعمال کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: نقش‌آفرینی فرهنگی ما حوزویان باید نمود داشته باشد، اکنون ما حوزویان داریم نتیجه کارهای فرهنگی که قبل از این کرده یا نکرده‌ایم را می‌بینیم، هر چقدر اکنون ناهنجاری می‌بینیم مربوط به خلأ کارهایی است که باید انجام می‌دادیم و خیلی جاها از وظایف‌مان غافل بودیم، اکنون ما در دقیقه نود و در میدان داریم تصمیم می‌گیریم.