لوگو بیمارستان ایرانشهر

AR

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد

Table of Contents

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد . با ما باشید.

اگر  هنوز به صورت دقیق نمی دانید آزمایش کولونوسکوپی چیست اینجا را ببیند.

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد، کدام مواد غذایی بعد از انجام این آزمایش مجاز بوده و هضم آن ها برای بیمار راحت تر است و تمام اقداماتی که بعد از کولونوسکوپی باید انجام شوند؛ نکاتی هستند که در این مطلب قصد صحبت در مورد آن ها را داریم. همچنین بیمارستان ایرانشهر به عنوان بهترین مرکز درمانی در این خصوص را معرفی می نماییم.

اگر دچار بیماری یا مشکل خاصی هستید و پزشک برای شما انجام کولونوسکوپی را توصیه کرده است، با مقاله علمی پزشکی بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد، همراه باشید.

مطالعه مقاله خواندن جواب کولونوسکوپی به شما توصیه می شود.

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد

  • مایعات و غذاهای نرم
  • غذاهای آبکی
  • الکترولیت یا نوشیدنی حاوی آب، نمک دریا، سرکه سیب یا آب لیمو
  • آب و آب میوه های طبیعی در کنار آب سبزیجات
  • کراکرهای نمکی
  • سوپ
  • پوره سیب
  • تخم مرغ
  • سبزیجات پخته
  • کنسرو میوه به خصوص میوه های ملین مانند انجیر یا هلو
  • لبنیاتی مانند ماست، پنیر خامه ای، بستنی
  • انواع ژله ها به خصوص ژله های بدون قند
  • نان تست
  • کره سیب یا کره بادام زمینی
  • ماهی سفید
  • کراکر گراهام
  • چای گیاهی

جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد کلیک نمایید. 

لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.

فهرست:

کولونوسکوپی چیست؟

فرآیند انجام کولونوسکوپی به چه صورت است؟

پیش از انجام کولونوسکوپی چه اقداماتی باید انجام شود؟

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد؟

چه غذاهایی را نباید بعد از کولونوسکوپی مصرف کرد؟

مصرف غذای نامناسب بعد از کولونوسکوپی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

رعایت رژیم خاص بعد از کولونوسکوپی تا چه زمان مورد نیاز است؟

آزمایش کولونوسکوپی با چه هدفی انجام می شود؟

به غیر از تغذیه، چه مراقبت هایی بعد از آزمایش کولونوسکوپی مورد نیاز هستند؟

چه مشکلاتی بعد از کولونوسکوپی نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند؟

 

کولونوسکوپی چیست؟

کولونوسکوپی چیست؟
کولونوسکوپی چیست؟

قبل از پرداختن به این موضوع که بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد، می بایست کولونوسکوپی را تعریف نمود.  زمانی که پزشک، آسیب یا مشکلی را در روده بزرگ تشخیص دهد، برای تعیین دقیق نوع مشکل و وضعیت روده نیاز به بررسی شرایط داخلی آن دارد.

این کار به وسیله ابزارهای مختلف آزمایشگاهی انجام می شود که در اصطلاح کولونوسکوپ و به مجموع فرآیند انجام آن کولونوسکوپی گفته می شود.

برای اطلاع از هزینه های کولونوسکوپی حتما صفحه تعرفه کولونوسکوپی را مشاهده کنید.

تعریف کولونوسکوپی

کولونوسکوپی آزمایشی است که به وسیله ابزاری لوله مانند، باریک و بلند انجام می شود. این لوله که بین 125 تا 185 سانتیمتر طول دارد، به دوربینی کوچک متصل است.

پزشک از طریق وارد کردن این لوله به بدن و به وسیله دوربین متصل به آن، وضعیت داخلی روده بزرگ را مشاهده و معاینه می کند. با استفاده از کولونوسکوپی، تمام طول روده بزرگ و بخشی از روده کوچک قابل مشاهده است.

در صورتی که زخم یا گرفتگی در مسیر این روده وجود داشته باشد، توسط پزشک تشخیص داده شده و در صورت نیاز به نمونه برداری از بافت روده بزرگ برای تشخیص دقیق تر بیماری ها نیز کولونوسکوپی کاربردی است.

علت انجام کولونوسکوپی

علت انجام کولونوسکوپی
علت انجام کولونوسکوپی

برای انجام آزمایش کولونوسکوپی، دلایل زیادی وجود دارد. به عنوان مثال در صورتی که پزشک مشکوک به سرطان روده بزرگ باشد، نمونه برداری از بافت روده به وسیله ابزار کولونوسکوپ انجام می شود. بیمارانی که به خونریزی مقعدی دچار بوده یا بدون علت به اسهال مبتلا هستند نیز برای تشخیص بیماری نیاز به انجام کولونوسکوپی دارند.

بررسی علت کم خونی، کاهش وزن بدون علت و به میزان زیاد، درد طولانی مدت شکم و … از جمله دلایلی هستند که برای تشخیص علت آن ها نیاز به انجام آزمایش کولونوسکوپی می باشد.

آزمایش کولونوسکوپی در مراکز زیادی انجام می شود. بیمارستان ایرانشهر را می توان یکی از بهترین مراکز از نظر تیم پزشکی و دستگاه ها برای انجام آزمایش کولونوسکوپی معرفی کرد.

فرآیند انجام کولونوسکوپی به چه صورت است؟

فرآیند انجام کولونوسکوپی به چه صورت است؟
فرآیند انجام کولونوسکوپی به چه صورت است؟

کولونوسکوپی آزمایشی مقعدی است و معمولا طی یک جراحی سرپایی به وسیله بی حسی موضعی یا با تزریق آرامبخش انجام می شود.

فرآیند این جراحی ساده است و در صورتی که بیمار در زمان انجام آن آرامش کافی داشته باشد، آزمایش بدون هیچ مشکلی به اتمام می رسد. در این بخش از مقاله بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد و پیش از توضیح اقدامات بعد از آزمایش کولونوسکوپی، در مورد مراحل انجام آن صحبت خواهیم کرد.

پیش از انجام آزمایش

کولونوسکوپی لباس مخصوصی دارد که بیمار پیش از انجام آزمایش باید آن را به تن کند. بعد از آمادگی بیمار از نظر پوشیدن لباس مناسب، پزشک اقدام به تزریق آرامبخش برای کاهش استرس بیمار می کند. تا زمانی که آرامبخش اثر کرده و بیمار آمادگی انجام آزمایش را داشته باشد، پزشک لوله کولونوسکوپ را آماده می کند.

در صورتی که هدف از انجام آزمایش صرفا مشاهده فضای داخلی روده بزرگ باشد، این لوله تنها با دوربین و در صورتی که نیاز به نمونه برداری از بافت روده نیز باشد، ابزار مخصوص نمونه برداری نیز به سر لوله متصل شده و همراه با کولونوسکوپ به داخل بدن فرستاده می شود.

پیشنهاد می کنیم از پست آمادگی جهت کولونوسکوپی دیدن کنید.

فرآیند انجام کولونوسکوپی

برای انجام این آزمایش، بیمار باید به پهلو دراز بکشد. سپس پزشک کولونوسکوپ را از مقعد وارد روده بزرگ می کند. دلیل ورود لوله آزمایش از این بخش، عدم نیاز به جراحی و نزدیکی مسیر روده بزرگ به ورودی مقعد است.

برای مشاهده بهتر فضای داخلی روده بزرگ، پزشک از طریق لوله ای که وارد روده شده است، مسیر آن را با دی اکسید کربن یا هوا پر می کند.

این کار باعث باد شدن روده و دید بهتر به فضای داخلی آن می شود. در صورتی که کولونوسکوپی تنها برای معاینه بیمار انجام شود، این آزمایش چیزی حدود 30 دقیقه زمان خواهد برد و در صورتی که نیاز به بیوپسی یا تهیه نمونه ای از بافت روده باشد، تا 60 دقیقه زمان می برد.

برای انجام آزمایش کولونوسکوپی باید به مرکزی معتبر مراجعه کرد تا فرآیند انجام و مراقبت های بعد از آن به خوبی انجام شوند. یکی از بهترین مراکز برای انجام این آزمایش، بیمارستان ایرانشهر می باشد.

پیش از انجام کولونوسکوپی چه اقداماتی باید انجام شود؟

پیش از انجام کولونوسکوپی چه اقداماتی باید انجام شود؟
پیش از انجام کولونوسکوپی چه اقداماتی باید انجام شود؟

مهم ترین آمادگی برای انجام کولونوسکوپی، خالی بودن روده بزرگ حداقل 24 ساعت قبل از انجام آزمایش است. در صورت بی توجهی به انجام این کار، آزمایش با اختلال مواجه شده و در برخی موارد نیمه کاره رها می شود.

تغذیه مناسب

24 ساعت قبل از انجام کولونوسکوپی مصرف غذاهای جامد ممنوع می باشد. آب ساده، چای کمرنگ و قهوه بدون افزودنی تنها خوراکی هایی هستند که مصرف آن ها پیش از کولونوسکوپی مجاز است و در صورتی که بیمار احساس گرسنگی زیادی داشته باشد، مصرف آب گوشت کم چرب و نوشیدنی های بدون گاز مجاز می باشند.

همچنین مصرف مایعات قرمز رنگ، به خصوص مایعاتی که با رنگ خوراکی قرمز می شوند، به دلیل امکان اشتباه گرفتن با خون ممنوع می باشد.

رعایت مصرف داروها

برای انجام راحت تر کولونوسکوپی و کاهش مشکلات بعد از آن، پزشک معمولا مصرف ملین ها را به بیمار توصیه می کند. ملین ممکن است به صورت قرص یا شربت برای بیمار تجویز شود.

همچنین مصرف برخی داروهای خاص پیش از انجام کولونوسکوپی ممنوع می باشد. از جمله این داروها می توان به مکمل های حاوی آهن اشاره کرد.

همچنین مبتلایان به دیابت یا فشار خون برای مصرف داروهای خود باید از دستورالعمل پزشک پیروی کنند. مصرف آسپرین، وارفارین و داروهایی که غلظت و پلاکت های خون را تحت تاثیر قرار می دهند نیز برای انجام کولونوسکوپی غیر مجاز است.

تخلیه روده بزرگ

در صورتی که با استفاده از ملین ها و دیگر روش ها بیمار باز هم احساس سنگینی در روده بزرگ داشته باشد، باید با استفاده از تنقیه، روده بزرگ را به طور کامل تخلیه کند.

البته این روش به تمام بیماران توصیه نمی شود و تنها در بیمارانی که با وجود تغییر رژیم غذایی دچار یبوست هستند، این کار به منظور آمادگی انجام کولونوسکوپی مورد نیاز است.

آزمایش کولونوسکوپی یکی از آزمایش هایی است که در بیمارستان ایرانشهر به طور تخصصی انجام شده و پزشکان حاذق برای انجام آن، تمام اقدامات لازم برای آمادگی آزمایش را به بیمار اطلاع می دهند.

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد؟

بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد؟
بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد؟

در پاسخ به این سوال که بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد، لازم است بگوییم که بیمار باید از یک رژیم غذایی خاص پیروی کند. بسته به وضعیت بیمار و نتایج دریافت شده از آزمایش، این رژیم ممکن است مدت طولانی تری داشته یا تنها برای یک روز مورد نیاز باشد.

ورود یک ابزار خارجی به روده بزرگ، تحمل آن برای هضم و جذب مواد غذایی را کاهش می دهد. بنابراین بعد از کولونوسکوپی، تغییر رژیم غذایی الزامی است.

نوع مواد غذایی مناسب بعد از کولونوسکوپی

بهترین نوع مواد غذایی برای مصرف بعد از انجام آزمایش کولونوسکوپی، مایعات و غذاهای نرم هستند. هضم این مواد برای سیستم گوارش ساده تر است،

همچنین غذاهای آبکی نیز برای تغذیه بعد از کولونوسکوپی انتخاب مناسبی می باشند چون از کم آبی بدن جلوگیری کرده و مانع ابتلای بیمار به مشکلاتی مانند یبوست نیز می شوند.

رژیم بعد از کولونوسکوپی باید کم فیبر باشد، در صورت نیاز، این رژیم باید تا مدتی بعد از کولونوسکوپی ادامه داشته باشد. همچنین خوردن لبنیات برای بعد از کولونوسکوپی انتخاب مناسبی می باشد.

جزئیات مواد غذایی بعد از کولونوسکوپی

الکترولیت یا نوشیدنی حاوی آب، نمک دریا، سرکه سیب یا آب لیمو یکی از بهترین انتخاب ها برای تغذیه بعد از کولونوسکوپی است. آب و آب میوه های طبیعی، در کنار آب سبزیجات نیز انتخاب مناسبی بعد از کولونوسکوپی هستند.

کراکرهای نمکی، سوپ، پوره سیب، تخم مرغ، سبزیجات پخته، کنسرو میوه به خصوص میوه های ملین مانند انجیر یا هلو، لبنیاتی مانند ماست، پنیر خامه ای، بستنی، انواع ژله ها به خصوص ژله های بدون قند، نان تست، کره سیب یا کره بادام زمینی نیز بعد از کولونوسکوپی غذاهای مناسبی هستند که به آماده سازی روده برای بدن کمک می کنند.

لیست غذاهایی که بعد از انجام کولونوسکوپی، بیمار مجاز به مصرف آن هاست، معمولا پیش از آزمایش توسط پزشک به بیمار ارائه می شود.

مدت زمان استفاده از این مواد غذایی و ادامه رژیم به زمان آمادگی بیمار بستگی داشته و هر زمان که روده پذیرش مصرف غذاهای جامد یا دیر هضم را داشته باشد، می توان استفاده از آن ها را از سر گرفت. یکی از بهترین مراکز با پزشکان حاذق برای انجام کولونوسکوپی، بیمارستان ایرانشهر می باشد.

چه غذاهایی را نباید بعد از کولونوسکوپی مصرف کرد؟

چه غذاهایی را نباید بعد از کولونوسکوپی مصرف کرد؟
چه غذاهایی را نباید بعد از کولونوسکوپی مصرف کرد؟

آزمایش کولونوسکوپی فرآیند پیچیده ای ندارد اما آمادگی بدن بعد از انجام آن نیاز به زمان و سپری کردن دوران نقاهت دارد. بسته به وضعیت بیمار و مشکلی که کولونوسکوپی برای آن انجام شده است، مدت زمان نقاهت در بیماران مختلف متفاوت است.

برخی بیماران یک روز بعد از کولونوسکوپی می توانند به زندگی عادی بازگشته و مصرف غذاهای روزمره را از سر گیرند اما برخی بیماران تا مدت ها باید از رژیم و سبک زندگی به خصوصی پیروی کنند.

غذاهای ممنوع بعد از کولونوسکوپی

در یک تقسیم بندی کلی می توان گفت که بعد از انجام کولونوسکوپی، مصرف مواد غذایی پرفیبر که هضم آن ها دشوار بوده و مصرف غذاهای پر ادویه که بر عملکرد هضم از طریق روده تاثیر می گذارند، ممنوع می باشد.

همچنین غذاهای پرچرب که باعث احساس تهوع در بیمار می شوند نیز بعد از این آزمایش ممنوع هستند. در طول انجام کولونوسکوپی، برای دید بهتر پزشک به فضای داخلی روده از گاز یا هوا استفاده می شود.

بنابراین امکان دفع گاز از روده تا مدتی وجود دارد، در نتیجه مصرف نوشیدنی های گازدار نیز بعد از کولونوسکوپی ممنوع می باشد. نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی های با شیرین کننده مصنوعی که در عملکرد هضم تاثیر می گذارند، بعد از کولونوسکوپی ممنوع هستند.

استیک و گوشت های دیر هضم به خصوص در صورتی که به صورت نیم پز یا سرخ کرده آماده شوند نیز بعد از کولونوسکوپی نباید استفاده شوند.

مصرف مغزیجات، حبوبات، میوه با پوست و میوه خشک نیز باید تا زمانی که پزشک توصیه می کند، پرهیز شود. ادویه های تند مانند سیر، کاری یا فلفل قرمز نیز بعد از کولونوسکوپی باعث بروز مشکل برای بیمار می شوند.

دستورالعمل مصرف غذا بعد از انجام آزمایش کولونوسکوپی در بیمارستان ایرانشهر به طور کامل به بیماران گفته می شود.

مصرف غذای نامناسب بعد از کولونوسکوپی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

مصرف غذای نامناسب بعد از کولونوسکوپی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
مصرف غذای نامناسب بعد از کولونوسکوپی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

یکی از اقدامات مهم بعد از انجام آزمایش کولونوسکوپی، رعایت تغذیه مناسب است. تغذیه از بروز هر گونه مشکلی بعد از کولونوسکوپی جلوگیری می کند یا اختلالاتی که بعد از این آزمایش احتمال بروز آن ها وجود دارد را کاهش می دهد. برخی از مشکلاتی که در اثر تغذیه نامناسب بعد از کولونوسکوپی ایجاد می شوند، به شرح زیر هستند.

تخلیه گاز روده

تغذیه بعد از کولونوسکوپی تاثیر زیادی در تسریع بهبودی بیمار و کاهش مشکلات احتمالی بعد از این آزمایش دارد. یکی از مشکلات رایج در میان بیمارانی که نیاز به انجام آزمایش دارند، تخلیه گاز روده به دفعات و بدون اختیار بیمار است. تغذیه و مصرف غذای نامناسب تاثیر زیادی در این اختلال داشته و باعث افزایش دفعات و شدت تخلیه گاز روده می شود.

اسهال

اسهال دیگر عارضه ای است که تغذیه نامناسب بعد از کولونوسکوپی باعث بروز آن می شود. پیش از انجام کولونوسکوپی به منظور دفع راحت تر پزشک به بیماران، مصرف داروها و غذاهای ملین را توصیه می کند اما پس از این آزمایش، مصرف مواد غذایی ملین برای بیمار مشکل اسهال را ایجاد می کند. اثرات داروی بی حسی یا بیهوشی و آزردگی روده، دلایل بروز این مشکل هستند.

پیشنهاد می کنیم از پست تغذیه بعد از عمل برداشتن رحم دیدن کنید.

پر شدن معده و عدم هضم و دفع مواد غذایی

یکی دیگر از مشکلاتی که تغذیه نامناسب بعد از کولونوسکوپی ایجاد می کند، پر شدن بیش از حد معده و عدم دفع مواد غذایی به آسانی است. روده بعد از کولونوسکوپی تا چند ساعت و گاها تا یک روز به علت مصرف داروهای آرامبخش یا بی حس کننده ضعیف است. بنابراین مصرف غذاهای دیرهضم و سنگین مانند گوشت قرمز و … موجب درد معده و یبوست می شوند.

در صورت بروز هر گونه از مشکلات گفته شده بعد از انجام کولونوسکوپی، باید فورا به پزشک مراجعه کرد. از بهترین مراکز برای رسیدگی به مشکلات بعد از این آزمایش و انجام کولونوسکوپی، بیمارستان ایرانشهر می باشد.

رعایت رژیم خاص بعد از کولونوسکوپی تا چه زمان مورد نیاز است؟

رعایت رژیم خاص بعد از کولونوسکوپی تا چه زمان مورد نیاز است؟
رعایت رژیم خاص بعد از کولونوسکوپی تا چه زمان مورد نیاز است؟

به طور کل نمی توان زمان مشخصی را برای تغییر رژیم غذایی بعد از کولونوسکوپی تعیین کرد. مدت زمان تغییر رژیم غذایی به مسائلی مانند بیماری احتمالی فرد، مدت زمان کولونوسکوپی و نحوه انجام آن و … بستگی دارد و در برخی بیماران تا 24 ساعت و در برخی دیگر یک تا دو هفته بعد از انجام آزمایش به طول می انجامد.

نوع بیماری

نوع بیماری که بعد از انجام کولونوسکوپی تشخیص داده شود، در طول زمان رعایت رژیم غذایی بعد از آزمایش تاثیرگذار است. در صورتی که تشخیص پزشک، بیماری هایی مانند گرفتگی روده و … باشد، برای باز شدن مسیر آن و ساده شدن فرآیند دفع باید تا مدتی مصرف غذاهای آبکی را ادامه داد.

شرایط بیمار پیش از آزمایش

شرایط بیمار پیش از آزمایش نیز در مدت زمان اجرای رژیم خاص بعد از کولونوسکوپی تاثیرگذار هستند. در صورتی که بیمار دارای مشکلاتی مانند ضعف روده در دفع، خونریزی حین دفع و … باشد، رژیم غذایی مناسب به بهبودی سریع تر بعد از کولونوسکوپی کمک می کند.

مشکلات حین آزمایش

مشکلاتی که حین آزمایش برای بیمار ایجاد می شود نیز در تعیین مدت زمان تغذیه تاثیرگذار است. به عنوان مثال بیمارانی که آزمایش آن ها به منظور نمونه گیری انجام می شود، ممکن است دچار زخم های سطحی شوند که در این شرایط باید مصرف مایعات به خصوص آب آناناس را برای جوش خوردن سریع تر زخم ها تا مدتی ادامه داد.

با مراجعه به بیمارستان ایرانشهر و انجام آزمایش کولونوسکوپی زیر نظر پزشکان حاذق این بیمارستان، آزمایش کمترین عارضه را داشته و بهبودی بیمار و بازگشت به شرایط عادی زندگی، سریع تر اتفاق می افتد.

آزمایش کولونوسکوپی با چه هدفی انجام می شود؟

آزمایش کولونوسکوپی با چه هدفی انجام می شود؟
آزمایش کولونوسکوپی با چه هدفی انجام می شود؟

کولونوسکوپی و تمام مراقبت های قبل و بعد از آن مانند تغییر تغذیه با هدف مراقبت از روده بزرگ انجام می شوند. به خصوص در افرادی که سن بیشتر از 50 سال دارند، ابتلا به مشکلاتی مانند تنبلی روده، خشکی روده و … بیشتر اتفاق می افتد.

بنابراین بیمار باید آزمایشاتی مانند کولونوسکوپی را به طور مرتب انجام دهد. بعد از 50 سالگی، کولونوسکوپی باید هر 10 سال یک بار انجام شده و در صورتی که در وضعیت بیمار مشکلات خاصی مشاهده شود، این آزمایش همراه با غربالگری و نمونه برداری باشد.

حفظ سلامت روده بزرگ

سلامت روده بزرگ تاثیر زیادی در سلامت کلی فرد دارد. کیفیت خواب زمانی که روده بزرگ در سلامت کامل باشد، بهتر می شود. همچنین جذب مواد معدنی از غذاها و خوراکی ها در روده سالم بیشتر و بهتر می شود.

سلامت روده بزرگ همچنین در سلامت کل دستگاه گوارش نیز تاثیر دارد. باکتری های مفیدی در روده بزرگ وجود دارند که به ایمنی بدن کمک می کنند و در صورتی که روده دچار مشکل شود، ایمنی بدن نیز کاهش پیدا می کند.

رعایت سبک زندگی سالم، به خصوص تغذیه مناسب، در سالم نگه داشتن روده بزرگ تاثیر زیادی دارد. با استفاده از تغذیه مناسب می توان به تناسب وزن بدن نیز کمک کرد که این مسئله نیز در سلامت روده بزرگ تاثیرگذار است.

با توجه به اهمیت آزمایش کولونوسکوپی به خصوص در سنین بالاتر از 50 سالگی، این آزمایش باید در مراکز معتبر و توسط پزشکان با تجربه انجام شود. بهترین متخصصین برای انجام آزمایش کولونوسکوپی را می توانید در بیمارستان ایرانشهر بیابید.

به غیر از تغذیه، چه مراقبت هایی بعد از آزمایش کولونوسکوپی مورد نیاز هستند؟

به غیر از تغذیه، چه مراقبت هایی بعد از آزمایش کولونوسکوپی مورد نیاز هستند؟
به غیر از تغذیه، چه مراقبت هایی بعد از آزمایش کولونوسکوپی مورد نیاز هستند؟

کولونوسکوپی آزمایشی است که طی یک جراحی سرپایی انجام می شود. در نتیجه برخی از عوارض جراحی ها در این آزمایش نیز مشاهده می شود.

به عنوان مثال در اثر مصرف داروهای بی حسی یا بیهوشی بعد از کولونوسکوپی، احتمال بی حالی و ضعف بیمار وجود دارد. به همین دلیل مراجعه بیمار به بیمارستان برای انجام آزمایش باید با یک همراه باشد. در صورتی که علاوه بر آزمایش نیاز به بیوپسی یا نمونه برداری نیز باشد، پزشک بیمار را ملزم به رعایت رژیمی خاص پیش از کولونوسکوپی می کند تا انجام نمونه گیری بهتر انجام شود.

احساس نفخ به دلیل وارد کردن هوا به روده بعد از کولونوسکوپی طبیعی است. بنابراین بیمار باید تا چند ساعت انتظار تخلیه هوا از روده را داشته باشد. پیاده روی آرام برای کاهش عوارض کولونوسکوپی بعد از انجام این آزمایش الزامی است. همچنین بیمار باید توقع مشکلاتی مانند خونریزی یا درد در ناحیه روده را نیز داشته باشد.

چه مشکلاتی بعد از کولونوسکوپی نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند؟

چه مشکلاتی بعد از کولونوسکوپی نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند؟
چه مشکلاتی بعد از کولونوسکوپی نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند؟

بیشتر عوارض و مشکلات ناشی از کولونوسکوپی با رعایت تغذیه مناسب بعد از چند روز از بین می روند. به خصوص در صورتی که در تغذیه بعد از کولونوسکوپی از غذاهای آبکی بیشتر استفاده شود، درمان مشکلات تسریع پیدا می کنند. با این حال در صورت بروز برخی از مشکلات باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

البته این مشکلات باید 24 ساعت بعد از کولونوسکوپی و با وجود رعایت رژیم غذایی مناسب ایجاد شوند. تب و لرز بعد از 24 ساعت به طور ناگهانی، خونریزی مقعدی در هر بار دفع، درد زیاد شکم و نفخ همزمان با درد، حالت تهوع و استفراغ،

تپش قلب شدید یا بی حالی بیش از حد ناشی از افت فشار و کاهش ضربان قلب، غش کردن و احساس دفع مزاج با وجود داشتن یبوست از جمله مشکلاتی هستند که هشداردهنده وجود عارضه در روده بزرگ بوده و با مشاهده آن ها باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

سوالات متداول

مشکلات بعد از کولونوسکوپی چیست؟

  • داشتن مشکلات تنفسی
  • سیاه یا خون‌آلود بودن مدفوع
  • استفراغی که خون یا زردآب در آن باشد
  • سفت و حساس به لمس شدن شکم
  • ناتوان بودن در دفع یا ادرار
  • آخرین مورد نیز داشتن علائم شدید است.

آیا می توان بعد از کولونوسکوپی پیتزا خورد؟

خیر؛ زیرا حاوی چاشنی های سنگین، سس های اسیدی و چربی زیادی است.

معمولاً چه مدت طول می کشد تا پس از کولونوسکوپی بهبودی حاصل شود؟ 

معمولاً بیش از ۲۴ ساعت طول نمی کشد تا فرد بتواند به کار یا زندگی روزمره خود پس از کولونوسکوپی بازگردد.

منبع:

b2n.ir

Table of Contents

5 پاسخ

  1. متشکرم از اطلاعات کاملتان دکتر من در کلینیک غرب با اینکه فوق تخصص گوارش بود ولی نمیدانم چرا هیچ اطلاعاتی از اقدامات تغذیه ای را گوشزد نکرد و متاسفانه عمل دفع مرا دچار صدمات فراوانی کرد

  2. بسیار ممنون از توضیحات کامل شما، تقریبا مطالب را در وبسایت دیگری نمی‌شد پیدا کرد.

  3. سلام.من این آزمایش و انجام دادم ولی الان سه روزه اسهال هستم و استفراغ هم داشتم اصلا اشتها ندارم.نمی دونم چیکار کنم درد شدید تو شکمم احساس میکنم تو رو خدا راهنمایی کنید

  4. دختر من بعداز کولونوسکوپی دچار یبوست شدید شده و با خوردن قرص بیزاکودیل هم یبوست رفع نشده بفرمایید چه کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی : خیابان شریعتی، نرسيده به سه راه طالقاني، خیابان جواد کارگر
تلفن : 71960-021
نمابر : 77607016-021
كد پستي : 1563793111
ايميل : [email protected]
Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید