اخبار 29 شهریور 1402 - 8 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0
نامه «انجمن علمی روانپزشکان ایران» و «جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران» به وزیر بهداشت در خصوص افزایش خودکشی در بین دستیاران پزشکی؛

آماده همکاری برای رفع بحران خودکشی در بین دستیاران پزشکی

«انجمن علمی روانپزشکان ایران» و «جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران» طی نامه‌ای به وزیر بهداشت در خصوص افزایش خودکشی بین دستیاران پزشکی برای حل این بحران، جهت همکاری با این وزارتخانه اعلام آمادگی کردند.

به گزارش بهروان نیوز، طبق آمار منتشر شده توسط پزشکی قانونی و نیروی انتظامی، میزان خودکشی در ایران از سال 1399 به شدت افزایش یافته است؛ اما این میزان در میان دستیاران پزشکی بیشتر از گروه‌های دیگر بوده است. در واقع این میزان چیزی حدود 10 برابر جمعیت عمومی است. باتوجه به این مسئله «انجمن علمی روانپزشکان ایران» و «جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران» در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار اقدام جدی در این خصوص شده و آمادگی خود را جهت همکاری برای رفع این بحران اعلام نموده‌اند.

متن نامه به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر بهرام عین‌اللهی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

با سلام و احترام

همان‌گونه که استحضار دارید متاسفانه جامعه‌ی پزشکی شاهد افزایش خودکشی دستیاران تخصصی پزشکی در سه‌سال گذشته بوده است. همچنین می‌دانیم اگر پزشکی دچار افسردگی باشد، ضریب خطایش تقریبا ۶ برابر افزایش پیدا می‌کند.

در پژوهشی که به تازگی نتایج آن منتشر شده، مساله خودکشی در ۳۵۳ دستیار تخصصی در شهر تهران بررسی شده است. در این مطالعه عمده‌ی دستیار‌ان وضعیت درآمدی نامطلوبی داشتند، ۲۵ درصد دستیاران از افسردگی شدید و بسیار شدید رنج می‌بردند و ۳۴ درصد ایشان افکار خودکشی داشتند که ۱۰درصد، از این نظر پرخطر تشخیص داده شدند. این میزان افکار خودکشی تقریبا ۱۰ برابر جمعیت عمومی است. رمزگشایی از این آمار که می‌تواند به عوامل محیط کار و نابسامانی‌های اقتصادی و دلواپسی‌های اجتماعی و شغلی همکاران مربوط باشد امری مهم و ضرورتی انسانی است.‌

به عبارت دیگر، نظام سلامت با مساله‌ای بزرگ و جدی روبرو است که ضرورت مداخله‌ی فوری را می‌طلبد و خوشبختانه مداخلات موثر مبتنی بر شواهد برای مواردی این‌چنین وجود دارد.

انجمن علمی روانپزشکان ایران و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران ضمن اعلام آمادگی برای همیاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعدادی از مداختلات پیشگیرانه و روانی اجتماعی پیشنهادی را مطرح می‌نماید. مقدم بر این مسئله به نظر می‌رسد تشکیل کمیته‌ای برای مداخله فوری در این زمینه که مستحضر به دستور مقام محترم وزارت باشد ضروری است. کمیته مذکور می‌تواند مداخلاتی از جنس این موارد را در دستور کار خود قرار دهد.

  1. استاندارد سازی ساعت کار و کاهش ساعت در مورد غیرضروری موجود در برخی رشته‌ها
  2. توجه به وضعیت حقوق و بیمه و بهینه سازی شرایط زندگی
  3. مداخلات بهبود دهنده روابط بین فردی و احترام در محیط کار
  4. تسهیل امکان خودسنجی وضعیت سلامت روان از طریق طراحی ابزار مناسب
  5. فراهم کردن امکانات درمانی ویژه دستیاران با حفظ محرمانگی هویت ایشان
  6. توجه به آموزش افراد کلیدی (gatekeepers) مانند اساتید و پرستاران و خود دستیاران
  7. انجام مداخلات فوری پس از خودکشی یک دستیار برای سایر دستیارانی که ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند
  8. حمایت روانی از هم دروه‌ای‌ها، دوستان و خانواده دستیاران از دست رفته در اثر خودکشی

انجمن علمی روانپزشکان ایران و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران برای شکل‌دهی به این کمیته و مشاوره جهت طراحی و اجرای مداخلات، آمادگی کامل خود را اعلام می‌نماید.

آمادگی داریم در صورت موافقت، طی جلسه‌ای حضوری با جنابعالی ضمن ارائه گزارش دقیق‌تر وضعیت، پیشنهادها را به تفضیل ارائه نماییم.

دکتر سید وحید شریعت، رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران

دکتر حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران»

نویسنده
فاطمه فلاح
مطالب مرتبط
  • دیدگاه‌هایی که حاوی ناسزا و افترا است، به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • برای بهتر و روان‌تر خوانده شدن دیدگاه شما، بهتر است از متن به صورت فارسی استفاده کنید نه با حروف فینگلیش
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به دیدگاه دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *