برنامه رژیم غذایی اختصاصی

چه چیزهایی برای تیروئید کم کار خوبه
چه چیزهایی برای تیروئید کم کار خوبه
2021/10/11
عرقیات برای کبد چرب
عرقیات برای کبد چرب
2021/10/13
برنامه رژیم غذایی اختصاصی

برنامه رژیم غذایی اختصاصی

در این مقاله کاربردی، قصد داریم تا برنامه رژیم غذایی اختصاصی را بررسی نماییم. همراه شما هستیم.

برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای تمام افرادی که به بیماری خاصی دچار بوده یا قصد کاهش و اضافه وزن خود به شکلی اصولی و مطابق قاعده را دارند، الزامی است. البته رژیم غذایی تنها برای این موارد داده نمی شود، دلایل مختلف دیگری نیز برای نیاز به استفاده از رژیم غذایی وجود دارد.

برنامه رژیم غذایی اختصاصی

برنامه رژیم غذایی اختصاصی

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه رژیم غذایی با ما در تماس باشید.

۰۲۱۲۲۸۷۹۴۰۹

به عنوان مثال افرادی که قصد بارداری داشته یا برای زایمان راحت ملزم به تغییر سبک تغذیه خود می باشند نیز باید مطابق با اصول از یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی پیروی کنند. تنظیم برنامه اختصاصی کار هر کسی نیست.

این گونه برنامه ها را نمی توان به صورت رایگان از اینترنت و … دریافت کرد و برای برخورداری از آن تنها باید رژیم را زیر نظر یک متخصص تغذیه انجام داد. پیگیری و اجرای درست برنامه رژیم غذایی اختصاصی نیز از موضوعات مهمی است که به نتیجه گیری از آن کمک می کند. در این مقاله و با پاسخ به پرسش های زیر در مورد نحوه دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی و مزایای استفاده از این گونه برنامه ها صحبت خواهیم کرد.

فهرست مطالب

تغذیه چیست؟

تغذیه سالم و ناسالم چه تفاوت هایی دارند؟

اهمیت تغذیه سالم در سلامت بدن چیست؟

رژیم غذایی چیست؟

ویژگی های یک رژیم غذایی خوب و ایده آل چیست؟

چند نوع رژیم غذایی وجود دارد؟

بهترین نوع رژیم باید مطابق چه ویژگی هایی تنظیم شود؟

تنظیم برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای لاغری چه مراحلی دارد؟

آیا برای چاقی نیز می توان از برنامه رژیم غذایی اختصاصی استفاده کرد؟

چرا برای لاغری نیاز به رژیم غذایی داریم؟

برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای کنترل دیابت چه قواعدی دارد؟

جز دیابت کدام بیماری ها نیاز به رژیم غذایی دارند؟

آیا می توان از رژیم غذایی به عنوان یک روش درمانی استفاده کرد؟

اهمیت یک رژیم مناسب در دوران بارداری چیست؟

برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای بارداری به چه صورت است؟

رژیم غذایی اختصاصی بعد از کدام عمل های جراحی مورد نیاز است؟

آیا می توان با یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی، جنسیت جنین را تعیین کرد؟

بهترین روش برای دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی چیست؟

مزایای مراجعه به متخصص تغذیه چیست؟

برای دریافت رژیم غذایی اختصاصی، هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کرد؟

یک متخصص تغذیه خوب چه ویژگی هایی دارد؟

 

تغذیه چیست؟

تغذیه عملی است که پیش از تولد و از زمانی که اندام های اصلی بدن جنین تشکیل می شوند، آغاز می شود. این عمل که در ابتدا و تا دوره نوزادی وابسته به مادر و پس از زمان نوزادی به طور مستقل انجام می گیرد، می تواند سلامت فرد را تا حد زیادی تامین کند. به عبارتی تغذیه اثری مستقیم بر زندگی افراد دارد. بنابراین آشنایی با مفهوم و اصول آن ضروری است.

تغذیه چیست؟

تغذیه چیست؟

مفهوم تغذیه

در یک تعریف کلی و علمی، تغذیه را می توان تمام ورودی ها به بدن تعریف کرد. به عبارت دیگر هر چیز که بدن با مصرف آن انرژی بگیرد، نوعی از تغذیه محسوب می شود که می تواند مواد خوراکی، داروها، نور آفتاب و دریافت ویتامین دی توسط پوست و … باشد.

بنابراین می توان گفت که برخلاف تصور عموم، تغذیه تنها شامل مواد خوراکی نمی شود و هر چیزی که با مصرف آن سلول ها فعالیتی مفید را برای بدن انجام دهند، تغذیه محسوب می شود. اما رایج ترین حالت تغذیه مصرف مواد خوراکی در چند وعده اصلی به طور روزانه است که به شکل یک سیکل مکرر و به طور روزانه انجام می شود.

تغذیه با آماده سازی مواد خوراکی مختلف آغاز می شود. این مواد سپس توسط دهان به بدن وارد شده و با طی کردن مسیری مشخص به معده وارد شده و فرآیند هضم آن ها انجام می شود که در طول این فرآیند، انرژی های لازم برای سلامت فرد تامین می شود. البته که تغذیه به منظور زنده ماندن تنها مربوط به انسان نیست و تمام جانداران اعم از گیاهان، حیوانات و … نیازمند آن می باشند.

تاریخچه تغذیه

مفهوم تغذیه تا قرن نوزدهم تنها پر کردن شکم و رفع احساس گرسنگی بود. اما به مرور زمان این مفهوم دستخوش تغییرات مختلفی شد. در آن زمان موادی که برای تغذیه مورد استفاده قرار می گرفتند، بسیار محدود بودند. اما با افزایش شهرنشینی و یکجا نشینی و با آغاز کشاورزی و دامداری، تنوع مواد خوراکی بیشتر شدند.

نکته مهمی که به مفهوم تغذیه با گذر زمان آغاز شد، اهمیت روحی و روانی تغذیه علاوه بر مزایای جسمی آن است. تغذیه ابتدا بیشتر از مواد خوراکی به صورت تک مصرفی بود. به عنوان مثال در یک وعده تنها از گوشت یا یک نوع سبزی برای آماده سازی غذا استفاده می شد. اما با گذر زمان، این مسئله نیز دستخوش تغییر شد و تغذیه به شکل امروزی ایجاد شد.

تاریخچه تغذیه

تاریخچه تغذیه

تغذیه سالم و ناسالم چه تفاوت هایی دارند؟

با توجه به گفته های بخش قبل، متوجه شدیم که برخلاف گذشته که تنها هدف از تغذیه، سیری و برطرف کردن حس گرسنگی بوده است، امروزه این کار با دقت بیشتری انجام می شود و تنها هدفی که با تغذیه دنبال می شود، سیر شدن نیست.

تغذیه امروزه برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین تلاش می شود تا غذاهای مصرفی به گونه ای در برنامه فرد جای گیرند که به غیر از برطرف کردن گرسنگی، موجب سلامت سلول ها نیز شوند.

تغذیه سالم و ناسالم چه تفاوت هایی دارند؟

تغذیه سالم و ناسالم چه تفاوت هایی دارند؟

این کار یا سلامت سلول ها تنها زمانی اتفاق می افتد که تغذیه به صورت سالم انجام شود. اما این که تغذیه سالم چیست و چه مواردی برنامه غذایی را به تغذیه ناسالم تبدیل می کنند، موضوع این بخش است.

تغذیه سالم

همان طور که گفته شد، در تغذیه سالم تلاش می شود که در کنار پر کردن معده، سلول های بدن نیز از مواد غذایی حداکثر استفاده را کرده و با مصرف غذاها، عملکرد بهتری داشته باشند. تغذیه سالم از مواد غذایی سالم تشکیل می شود اما غذای سالم چیست؟

شاید عجیب باشد که حتی غذاهایی مانند چربی ها و شیرینی جات نیز می توانند غذای سالم محسوب شوند، به شرط تعادل غذایی. به این معنی که حتی غذاهای چرب و شیرینی جات نیز به اندازه و مطابق با نیاز بدن مورد استفاده قرار گیرند، این کار با داشتن یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی به سادگی قابل انجام است که در ادامه به طور مفصل در مورد رژیم و انواع آن صحبت خواهیم کرد.

تغذیه ناسالم

در مقابل تغذیه سالم، تغذیه ناسالم قرار می گیرد. تعریف تغذیه ناسالم تقریبا برای اکثر افراد واضح و مشخص است. هر ماده خوراکی که مصرف زیاد آن باعث آسیب به بدن شود، مواد غذایی ناسالم محسوب می شود.

رایج ترین نوع مواد غذایی ناسالم، گروه های با نیاز مختصر در هرم غذایی هستند که از جمله آن ها می توان شیرینی جات، چربی و روغن ها و … را مثال زد. تغذیه ناسالم در بهترین حالت موجب چاقی و اضافه وزن می شود. اما در صورتی که کنترل شده و درمانی برای آن در نظر گرفته نشود، قطعا فرد را به مشکلات مختلف دیگر مانند بیماری های قلبی و … دچار می کند.

تشخیص نوع و مقدار مصرف مواد خوراکی برای عدم خروج از محدوده سالم تغذیه با استفاده از یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی ساده تر می شود. برای دریافت این برنامه می توان به متخصص تغذیه مراجعه کرد. یکی از بهترین پزشکان در این زمینه دکتر کوهدانی می باشند.

تغذیه ناسالم

تغذیه ناسالم

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین دکتر تغذیه و لاغری در ایران دیدن کنید.

اهمیت تغذیه سالم در سلامت بدن چیست؟

با توجه به افزایش آگاهی و اطلاعات، اهمیت تغذیه سالم بر کسی پوشیده نیست. اما هنوز هم هستند افرادی که تنها مزیت تغذیه سالم را تناسب اندام می دانند و تصور می کنند افرادی که سبک تغذیه سالم را پیروی می کنند، بابت اضافه وزن و چاقی نگرانی دارند. در حالی که هر چند تغذیه سالم در تناسب اندام و داشتن وزن ایده آل تاثیرگذار است، اما این تنها مزیت آن نیست. از دیگر مزایای تغذیه سالم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

عملکرد بهتر سلول ها

با تغذیه سالم؛ بیشتر مواد مصرفی، توسط سلول ها استفاده می شوند، در نتیجه عملکرد بهتری داشته و از سلامت بیشتری برخوردار خواهند بود. به عنوان مثال بیشتر بیماری ها مانند دیابت ناشی از اختلال در ترشح هورمون ها هستند که این مشکل نیز ناشی از اختلال در عملکرد سلول های ترشح کننده انسولین می باشد. زمانی که افراد از تغذیه ای سالم پیروی کنند، سلول ها به بهترین شکل عمل کرده و احتمال بروز اختلال در آن ها کاهش پیدا می کند.

تناسب وزن و اندام

واضح ترین مزیت تغذیه سالم، تناسب اندام است، البته در صورتی که از ابتدا از تغذیه ای سالم پیروی شود. در غیر این صورت ممکن است تغذیه به رسیدن به تناسب اندام کمک کرده و در ادامه بتوان با دقت در کیفیت و کمیت مواد غذایی مصرفی به وزن سالم دست پیدا کرد.

سلامت اندام های داخلی

با تغذیه سالم، عملکرد مناسب سلول ها و … اندام های داخلی بدن نیز به بهترین شکل فعالیت کرده و کمتر دچار مشکل می شوند. به عنوان مثال در افرادی که تغذیه ای سالم دارند، دندان ها کمتر دچار آسیب و خرابی شده و قلب بهتر عمل می کند.

کاهش احتمال بروز بیماری در پیری

زمانی که اندام های بدن در سلامت کامل به سر ببرند، روند پیری به شکل مناسب تری سپری می شود. بسیاری از مشکلاتی که افراد در پیری به آن مبتلا می شوند، نظیر دردهای مفصلی، مشکلات قلبی مانند فشار خون و … به علت مشکلات ناشی از تغذیه در دوران جوانی و میانسالی اتفاق می افتند. تحقیقات نشان می دهد که پیروی از یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی سالم مانع پیری زودرس شده و بعد از ورود به این دوره نیز عوارض آن دیرتر بروز می کند.

سلامت روحی

در نهایت تغذیه تاثیری مستقیم در سلامت روح و روان نیز دارد. تغذیه مناسب می تواند کیفیت خواب را بهبود ببخشد، همچنین با کمک به گردش خون طبیعی موجب اکسیژن رسانی نرمال به سلول ها شود. برخی مواد خوراکی استرس را افزایش می دهند، در حالی که برخی مواد خوراکی تسکین دهنده درد یا اضطراب می باشند.

مزایای تغذیه سالم در موارد گفته شده خلاصه نمی شود. برای برخورداری از تغذیه سالم، داشتن رژیمی که توسط یک متخصص حرفه ای مانند دکتر کوهدانی تنظیم شده باشد، از ضروری ترین نیازهاست.

سلامت روحی

سلامت روحی

رژیم غذایی چیست؟

این یک مطلب اثبات شده است که تغذیه سالم نقش زیادی در سلامت کلی بدن و جلوگیری از بیماری ها داشته، همچنین تغذیه می‌تواند در مسائل مختلف مانند بارداری و زایمان راحت تر و رشد سریع تر تاثیر داشته باشد. اما این که تغذیه سالم چیست و به چه صورت باید انجام شود، امری است که نیاز به آشنایی با علم تغذیه دارد.

علم تغذیه

علم تغذیه بیان می کند که مواد غذایی در چه نوع، به چه مقدار و با چه روش طبخی مورد استفاده قرار گیرند. برای مصرف مناسب و موثر مواد غذایی، سازمان بهداشت جهانی هرمی را به عنوان هرم غذایی معرفی کرده است. در این هرم پایه ای ترین مواد غذایی که هر فرد برای سلامت به مصرف آن ها نیاز دارد، بر اساس مقدار مناسب مصرف دسته بندی شده است.

موادی که در این هرم قرار دارند، از کف تا راس هرم براساس ارزش غذایی مشخص شده اند. مواد موجود در کف هرم بیشترین ارزش غذایی را داشته و باید به مقدار بالاتر مصرف شوند و مواد راس به میزان کمتر.

تعریف رژیم غذایی

هر چند با استفاده از هرم غذایی می توان متوجه شد که کدام گروه ها باید بیشتر و کدام گروه ها کمتر مورد استفاده قرار گیرند، اما قاعده هرم در تمام افراد یکسان نیست. به عبارتی افراد با توجه به وضعیت بدنی خود باید میزان هر ماده خوراکی را مشخص کرده و به طور روزانه از آن پیروی کنند.

این فرآیند کار ساده ای نیست و نیاز به آشنایی کامل با هرم غذایی، ارزش هر ماده غذایی، زیان و فواید آن برای بدن، کالری، اثرات مواد غذایی بر یکدیگر و … دارد. اما در صورتی که فرد از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کند، می تواند تمام نکات گفته شده را به خوبی رعایت کند. رژیم غذایی برنامه ای است که وضعیت تغذیه هر فرد را متناسب با شرایط وی مشخص می کند. این برنامه نوع غذای مصرفی در یک شبانه روز، میزان آن و در مواردی حتی نوع پخت غذا را مشخص می کند.

بهترین رژیم غذایی، رژیمی است که به طور شخصی با توجه به شرایط فرد تنظیم شود. این رژیم را می توان با مراجعه به متخصص تغذیه دریافت کرد. از بهترین متخصصین تغذیه می توان دکتر کوهدانی را معرفی کرد.

تعریف رژیم غذایی

تعریف رژیم غذایی

ویژگی های یک رژیم غذایی خوب و ایده آل چیست؟

هر چند برخورداری از یک رژیم غذایی به افراد در سلامت بیشتر کمک می کند، اما هر رژیمی را نمی توان به عنوان رژیم خوب و مناسب معرفی کرد. بسیاری از افراد برای صرفه جویی در هزینه از رژیم های خودسرانه اینترنتی استفاده می کنند.

این رژیم ها حتی اگر در ابتدا پاسخگویی خوبی داشته باشند، در دراز مدت باعث بیماری و بروز مشکل می شوند. در صورتی که یک رژیم ایده آل، نه تنها ایجاد عارضه نکرده، بلکه بیماری هایی که ممکن است فرد به آن ها مبتلا شود را نیز به حداقل می رساند.

غذاهای قابل دسترس

غذاهایی که در یک رژیم ایده آل قرار داده می شوند، باید قابل دسترس و قابل تهیه به سادگی باشند. به عبارتی مواد غذایی باید با توجه به فصل و موقعیت زندگی بیمار در برنامه رژیم غذایی اختصاصی او قرار گیرند تا برای تهیه آن ها مشکلی ایجاد نشود. عدم امکان تهیه مواد غذایی باعث تغییرات خودسرانه در رژیم و عدم نتیجه گیری از آن می شود.

غذاهای قابل دسترس

غذاهای قابل دسترس

قابل انعطاف

دیگر ویژگی یک رژیم خوب، قابل انعطاف بودن آن است. در رژیم باید امکان جابجایی روزها وجود داشته باشد. همچنین در صورتی که بیمار نسبت به یک غذا علاقه مندی نداشته یا دچار حساسیت و … باشد، امکان تعویض آن با سایر مواد غذایی وجود داشته باشد.

شخصی سازی شده

شخصی و اختصاصی بودن رژیم از نکات بسیار مهم رژیم های ایده آل است. در این صورت فرد بهترین نتیجه را از رژیم غذایی دریافت می کند و اجرای آن ساده تر خواهد بود. رژیم های عمومی حتی در صورت اجرای دقیق و نتیجه گیری در ابتدا باعث بروز مشکلات مختلفی می شوند که حداقل آن ها مشکلات معده است.

کم هزینه

یک رژیم خوب و مناسب علاوه بر ویژگی های ذکر شده باید کم هزینه باشد. در صورت وجود مواد خوراکی گران قیمت در رژیم، تهیه آن ها آسان نخواهد بود و بیمار ناچار به حذف آن مواد یا به طور کل وعده غذایی می شود که این مسئله در روند اجرای صحیح رژیم، اختلالاتی ایجاد می کند.

تنوع

در نهایت رژیمی ایده آل، رژیمی است که تنوع مواد غذایی در آن بالا باشد. این مسئله کمک می کند که فرد از روند رژیم خسته نشده و به خوبی از برنامه غذایی خود پیروی کند. همچنین چون بدن در صورت تکرار یک چیز به آن عادت می کند، با وجود تنوع از عادت کردن بدن به رژیم جلوگیری کرده و نتیجه گیری از رژیم بهتر خواهد شد.

برای دریافت بهترین رژیم و برنامه غذایی اختصاصی می توانید با دکتر کوهدانی که یکی از بهترین متخصصین تغذیه هستند، ارتباط بگیرید.

تنوع

تنوع

چند نوع رژیم غذایی وجود دارد؟

به دلایل مختلفی ممکن است فرد به یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی نیاز  داشته باشد. هنگامی که صحبت از رژیم غذایی می شود، عموم افراد تصور می کنند که رژیم تنها برای لاغری و کاهش وزن است. در صورتی که بسیاری از مشکلات را می توان با تغذیه و رژیم غذایی مناسب تغذیه برطرف کرد. در این بخش به برخی از انواع و دلایل تنظیم برنامه رژیم غذایی اختصاصی خواهیم پرداخت.

رژیم لاغری

رایج ترین و شناخته شده ترین نوع رژیم های غذایی، رژیم لاغری است. با توجه به عنوان این رژیم، مشخص است که رژیم لاغری تنها برای کاهش وزن افراد مورد استفاده قرار می گیرد. رژیم های لاغری خود انواع مختلفی نظیر رژیم گیاهخواری، رژیم پروتئین، رژیم کتوژنیک و … دارند که انتخاب نوع آن با توجه به وضعیت بیمار انجام می شود. در یک رژیم لاغری، رعایت کامل و دقیق و اجرای رژیم زیر نظر یک پزشک متخصص از مهم ترین مسائل هستند که موجب نتیجه گیری از رژیم می شوند.

رژیم چاقی

نقطه مقابل رژیم لاغری رژیم چاقی است. همان طور که لاغری و کاهش وزن اصولی ماندگارتر و ساده تر است، چاقی و افزایش وزن نیز با رژیم غذایی ساده تر انجام شده و از بروز بیماری حین اضافه وزن جلوگیری می شود. رژیم چاقی نیز باید زیر نظر یک پزشک متخصص انجام شود و باید از اجرای خودسرانه رژیم جلوگیری شود. به عنوان مثال برخی افراد که نیاز به افزایش وزن دارند، با افزایش بی رویه حجم غذا برای چاقی تلاش می کنند که این مسئله می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود.

رژیم تعیین جنسیت

از دیگر دلایلی که افراد برای آن به متخصصین تغذیه مراجعه کرده و رژیم غذایی دریافت می کنند، تعیین جنسیت است. در رژیم تعیین جنسیت، غذاهایی که باعث تغییر ph محیط داخلی بدن شده و در اثر فعالیت تخمک ها و اسپرم ها تاثیر گذاشته و موجب تعیین یک جنسیت خاص می شوند، با توجه به خواسته بیمار در برنامه غذایی او قرار می گیرند. هر چند این روش ممکن است خطاهایی داشته باشد اما در اغلب موارد، نتیجه گیری از آن قطعی خواهد بود.

رژیم بارداری

علاوه بر جنسیت، زنان در دوران بارداری نیز می توانند به متخصص تغذیه مراجعه کرده و با دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی به رشد بهتر جنین کمک کرده و فرآیند زایمان را ساده تر کنند. به خصوص زنانی که در حین بارداری به بیماری هایی مانند دیابت بارداری مبتلا شده باشند، بیش از سایرین به دریافت رژیم بارداری نیاز دارند.

رژیم بعد از بیماری

در نهایت آخرین نوع رژیم غذایی که در این مقاله به معرفی آن می پردازیم، رژیم هایی هستند که بعد از عمل های جراحی یا به منظور درمان بیماری های مختلف برای افراد تجویز می شوند. این رژیم ها روند بهبودی را تسریع بخشیده و درمان راحت تر انجام خواهد شد.

رژیم بعد از بیماری

رژیم بعد از بیماری

در صورت نیاز به برنامه رژیم غذایی اختصاصی، ابتدا باید متخصص تغذیه خوب را پیدا کنید. به عنوان یکی از بهترین متخصصین می توان دکتر کوهدانی را معرفی کرد.

بهترین نوع رژیم باید مطابق چه ویژگی هایی تنظیم شود؟

در بخش های قبل، در مورد ویژگی هایی که هر رژیم خوب و ایده آل باید از آن ها برخوردار باشد، صحبت کردیم. اما این که هنگام تنظیم رژیم توسط متخصص تغذیه چه نکاتی اهمیت بیشتری داشته و باید مورد توجه قرار گیرد نیز بسیار مهم است. از جمله این نکات، مواردی که در ادامه بیان شده است را می توان معرفی کرد.

وضعیت سلامتی فرد

برای تنظیم برنامه رژیم غذایی اختصاصی نیاز است که ابتدا آزمایشاتی کامل از بیمار گرفته شود. در این آزمایشات، وضعیت سلامتی فرد مشخص می شود تا رژیم غذایی متناسب با آن برای بیمار تنظیم شود. به عنوان مثال در صورتی که کمبود ویتامینی خاص در بدن ملاحظه شود، به منظور جبران این کمبود از مواد غذایی حاوی این ویتامین بیشتر استفاده می شود.

توانایی مالی

دیگر نکته مهم که تقریبا می توان آن را جزو اصول تنظیم رژیم غذایی برای یک فرد دانست، توانایی مالی بیمار است. مواد خوراکی موجود در رژیم باید قابل تهیه باشند، در غیر این صورت امکان اجرای صحیح رژیم وجود ندارد و نتیجه ای از آن دریافت نخواهد شد.

سن و سال

دیگر فاکتور مهم در تنظیم رژیم غذایی سن و سال است. طبیعی است که کودکان در اجرای یک برنامه مشخص غذایی مشکلات بیشتری دارند. به خصوص در رژیم های محدود کننده تر مانند رژیم های درمانی یا رژیم لاغری که مصرف برخی غذاهای خاص به طور کامل حذف شده یا به مقدار زیاد کاهش پیدا می کند، تنظیم رژیم باید با دقت بیشتری انجام شود تا اجرای آن به بهترین نحو انجام گیرد.

شاخص توده بدنی

در نهایت برای هر نوع رژیم، به خصوص رژیم لاغری و چاقی باید به شاخص توده بدنی فرد نیز دقت کرد. البته رژیم های درمانی نیز به این مسئله نیاز دارند.

با مراجعه به یک متخصص تغذیه با تجربه می توانید برنامه ای با رعایت تمام نکات گفته شده دریافت کنید. از جمله پزشکان خوب در این زمینه، دکتر کوهدانی را می توان معرفی کرد.

شاخص توده بدنی

شاخص توده بدنی

تنظیم برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای لاغری، چه مراحلی دارد؟

همان طور که گفته شد، یکی از رایج ترین انواع رژیم های غذایی که پرکاربردترین رژیم غذایی نیز می باشد، رژیم لاغری است. رژیم های لاغری زمانی مورد نیاز هستند که وزن فرد از محدوده اضافه وزن فراتر رفته و به چاقی نزدیک شود. در این شرایط با مراجعه به متخصص تغذیه و دریافت رژیم لاغری باید مانع ورود به مرحله چاقی و بروز مشکلات آن شد. به منظور تنظیم یک رژیم لاغری مناسب، پزشک مراحل زیر را طی می کند.

بررسی شاخص توده بدنی بیمار

بیمارانی که وضعیت ظاهری آن ها نشاندهنده ابتلا به چاقی و اضافه وزن باشد، ابتدا توسط پزشک برای بررسی شاخص توده بدنی معاینه خواهند شد. در این بررسی، قد و وزن فرد به طور دقیق اندازه گیری می شود. سپس با استفاده از وضعیت استخوان بندی، شاخص توده بدنی محاسبه می شود.

آزمایشات مختلف

شاخص توده بدنی تنها موردی نیست که برای تنظیم یک رژیم غذایی به منظور لاغری مورد نیاز می باشد، بلکه بیمار باید آزمایشات مختلفی را انجام دهد تا پزشک، از مسائلی مانند اختلال در غدد و ترشح هورمون ها اطمینان حاصل کند. در صورتی که پزشک تشخیص چاقی بر اثر بیماری را داشته باشد، ابتدا باید بیماری درمان شده و سپس رژیم لاغری برای بیمار تنظیم شود.

بررسی علاقه مندی های بیمار

با توجه به این که در رژیم لاغری بسیاری از مواد غذایی تا حد زیادی به میزان کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید مطابق با علاقه‌مندی های بیمار، رژیم را تنظیم کرد و سایر مواد غذایی موجود در رژیم از مواردی انتخاب شوند که بیمار به آن ها علاقه داشته و جایگزین شدن آن ها با مواد غذایی مضر از ولع مصرف آن مواد جلوگیری کند.

مراحل گفته شده تنها برخی از مراحل سپری شده برای تنظیم یک رژیم غذایی اختصاصی برای لاغری می باشند. اما بسته به وضعیت بیمار، ممکن است مراحلی مانند درمان بیماری و … نیز در تنظیم رژیم لحاظ شوند. با مراجعه به پزشکان خوب و با تجربه می‌توان رژیمی با بهترین شرایط دریافت کرد. دکتر کوهدانی از بهترین پزشکان در این حوزه می باشند.

بررسی علاقه مندی های بیمار

بررسی علاقه مندی های بیمار

آیا برای چاقی نیز می توان از برنامه رژیم غذایی اختصاصی استفاده کرد؟

هر چند زمانی که صحبت از رژیم غذایی برای کنترل وزن می شود، بیشتر افراد، لاغری را تصور می کنند و این تصور تا حد زیادی صحیح است. چون لاغری پرطرفدارترین علت دریافت رژیم های غذایی است. اما پزشکان امروزه ثابت کرده اند که کمبود وزن نیز به اندازه چاقی خطرناک است و افراد مبتلا به این مشکل نیز باید تحت درمان قرار گیرند.

رژیم چاقی

در بررسی شاخص توده بدنی، اعدادی حاصل می شوند که با قرار دادن آن ها در جدول مخصوص شاخص که محدوده های وزنی در آن مشخص شده است، می توان وضعیت بدنی فرد را مشخص کرد. شاخص توده بدنی با کمبود وزن آغاز می شود و سپس به محدوده نرمال، اضافه وزن و چاقی وارد می شود.

در محدوده کمبود وزن نه تنها هیچگونه چربی در بدن وجود ندارد، بلکه بیمار دچار کمبود عضله و بافت سالم نیز هست که این مسئله می تواند به مشکلات مختلف، مانند بیماری های قلبی و … منجر شود. برای درمان این حد از لاغری نیز، نیاز به یک رژیم غذایی است. در رژیم چاقی، تمام مواد خوراکی با هدف دریافت حداکثر کالری توسط بدن انتخاب می شوند.

باورهای اشتباه در مورد رژیم چاقی

برخی از افرادی که برای دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی به منظور چاقی به پزشک مراجعه می کنند، معمولا خواهان چاقی و اضافه وزن بخش هایی از بدن می باشند، به خصوص چاقی صورت برای افراد از اهمیت بیشتری برخوردار است.

اما این یک باور اشتباه است. هیچ رژیمی برای چاقی و اضافه وزن یک بخش از بدن وجود ندارد و تمام رژیم ها، باعث چاقی یا لاغری کل بدن به یک میزان می شوند. اما می توان با انجام فعالیت های ورزشی در کنار رژیم چاقی از تغییر ظاهر بیش از حد سایر قسمت ها جلوگیری کرد.

رژیم چاقی نیز همانند رژیم لاغری باید توسط متخصص تنظیم شده و زیر نظر او انجام شود. دکتر کوهدانی به عنوان یکی از بهترین متخصصین تغذیه در زمینه ارائه این نوع رژیم نیز از بهترین ها می باشند.

باورهای اشتباه در مورد رژیم چاقی

باورهای اشتباه در مورد رژیم چاقی

چرا برای لاغری نیاز به رژیم غذایی داریم؟

زمانی که مطابقت نتیجه شاخص توده بدنی با جدول، نشاندهنده چاقی و اضافه وزن باشد، باید با رژیم لاغری درمان های لازم را آغاز کرد. گاهی رژیم لاغری به تنهایی پاسخگوی حل مشکل می باشد و گاهی در برخی افراد نیاز است که از دیگر روش ها نیز برای کاهش وزن سریع تر استفاده شود. اما به هر حال هر روشی که برای کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد، بدون یک رژیم خوب تثبیت نخواهد شد.

تغذیه عامل اصلی اضافه وزن

اگر بخواهیم تمام دلایل ابتلا به چاقی و اضافه وزن را جمع بندی کنیم، قطعا در صدر این دلایل تغذیه نامناسب قرار دارد. تغذیه نقش زیادی در افزایش سلول های چربی دارد و با توجه به این که اکثر افراد مبتلا به چاقی، یا تغذیه اشتباه و یا مصرف غذای بیش از حد دارند، با تنظیم یک رژیم غذایی اختصاصی برای لاغری می توان تا حد زیادی مقدار و نوع تغذیه را کنترل کرد.

کنترل کالری ها

با استفاده از رژیم لاغری برای کاهش وزن، کنترل کالری ها بهتر انجام می شود. در حالت کلی در صورتی که فرد بخواهد پیش از هر بار مصرف غذا کالری های آن را محاسبه کند، این کار با مشکلاتی مانند خطای محاسباتی، عدم تعیین درست مقدار غذا و … مواجه می شود. در صورتی که با یک رژیم کلی و از پیش تعیین کردن نوع و مقدار غذا می توان کالری ها را نیز به شکل بهتری محاسبه کرد.

ایجاد سبک سالم زندگی

رژیم غذایی، سبکی سالم در زندگی ایجاد می کند. اغلب افراد بعد از اتمام رژیم لاغری و رسیدن به وزن مناسب، همان سبک رژیم را برای سبک تغذیه و زندگی خود انتخاب می کنند که این مسئله اولا موجب تناسب اندام شده و ثانیا کمک می کند که فرد همواره از سلامت کامل بدنی برخوردار باشد.

تاثیر در تعادل عملکرد اندام ها

در نهایت رژیم لاغری در متعادل کردن وضعیت عملکردی اندام ها و ترشح هورمون ها نیز تاثیر زیادی دارد و با به کارگیری وضعیت اندام های داخلی نیز بهبود خواهند یافت.

دکتر کوهدانی از بهترین پزشکانی هستند که در صورت نیاز به یک برنامه لاغری می توان به ایشان مراجعه کرده و بهترین نتیجه را از برنامه رژیم غذایی اختصاصی خود، دریافت کرد.

تاثیر در تعادل عملکرد اندام ها

تاثیر در تعادل عملکرد اندام ها

برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای کنترل دیابت، چه قواعدی دارد؟

اگر بخواهیم بیماری های مختلف را از نظر رواج آن ها در جامعه طبقه بندی کنیم، قطعا دیابت یکی از رتبه های بالای این لیست را به خود اختصاص خواهد داد. این بیماری که در چند سال اخیر شیوع بیشتری داشته است، روز به روز در حال افزایش است و تعداد افراد بیشتری به آن مبتلا می شوند.

انواع بیماری دیابت

دیابت دارای دو نوع مختلف است. دیابت نوع یک و دیابت نوع دو؛ در دیابت نوع یک، بدن با کمبود یا نبود کلی انسولین تولیدی و طبیعی روبرو می شود که این کمبود باید با تزریق انسولین جبران شود. دیابت نوع دو، نوعی از دیابت است که در آن انسولین به میزان کافی ترشح می شود

اما به علت نبود گیرنده های سلولی، سلول های بدن به آن واکنشی نشان نداده و قند به جای مصرف توسط سلول ها در خون رها شده و تجمع پیدا می کند. سایر انواع این بیماری مانند دیابت بارداری و … دیابت نوع دو می باشند. نوع اول این بیماری در افراد کمتر از سی سال و نوع دوم از اواخر دهه بیست به بعد بروز می کند. به همین علت عامل بروز نوع یک، بیش از هر چیز ژنتیک و عامل دیابت نوع دو، مسائل مختلف به خصوص تغذیه می باشند.

تغذیه در بیماران دیابتی

در درمان بیماران دیابتی، مهم ترین مسئله تغذیه آنان است. گاهی اوقات با داشتن برنامه رژیم غذایی اختصاصی می توان بدون مصرف دارو نیز این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرد. در صورت ابتلا به دیابت نوع یک، فرد ممکن است با افت ناگهانی قند و فشار خون مواجه شود که در این صورت باید با قرار دادن مواد غذایی حاوی گلوکز و کربوهیدرات به مقدار کافی در برنامه او، می توان از تشدید بیماری جلوگیری کرد.

در دیابت نوع دو اما برخلاف نوع اول این بیماری، قند خون معمولا بالاتر از سطح نرمال است. این مسئله می تواند باعث بروز ناگهانی سکته های قلبی و مغزی، آسیب دیدن کلیه ها و ضعف اعصاب و بینایی شود. مبتلایان به این نوع دیابت باید در مصرف مواد غذایی شیرین، چربی ها، کربوهیدرات و نشاسته دقت کنند.

اما چون بخشی از انرژی بدن به این مواد بستگی دارد، بایستی با پیروی از یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی مناسب، هر کدام از این گروه ها را به مقدار کافی در برنامه غذایی قرار داد تا با وجود مصرف، آسیبی به بدن وارد نشود.

در مورد برخی بیماری های خاص، مانند دیابت، رژیم باید توسط پزشک مجرب تنظیم شود، چون بسته به شدت بیماری باید تغییراتی را به موقع در آن ایجاد کرد. از بهترین پزشکان در این زمینه می توان دکتر کوهدانی را نام برد.

تغذیه در بیماران دیابتی

تغذیه در بیماران دیابتی

جز دیابت، کدام بیماری ها نیاز به رژیم غذایی دارند؟

به جز بیماری دیابت، بیماری های مختلف دیگری نیز وجود دارند که برای کنترل و حتی درمان آن ها می توان از رژیم غذایی استفاده کرد. رژیم غذایی در هر بیماری متفاوت است و نوع مواد و حتی در مواردی، نوع پخت غذاها در هر بیماری متفاوت می باشد.

چربی خون

یکی از بیماری هایی که در صورت داشتن تغذیه مناسب می توان شدت گرفتن آن را کنترل کرده و به بهبودی سریع تر بیماری نیز کمک کرد، چربی خون می باشد. مبتلایان به این بیماری باید میزان چربی دریافتی از غذا را به حداقل برسانند.

به این معنی که روغن و سرخ کردنی ها را به طور کامل حذف و غذهایی که دارای چربی می باشند، مانند گوشت قرمز، پوست مرغ، سس ها و … را نیز به حداقل برسانند. لبنیات پرچرب و … برای این بیماران به شدت مضر می باشد. به همین دلیل به محض تشخیص چربی خون بالا توسط پزشک باید زیر نظر متخصص تغذیه، رژیمی مناسب را دریافت کنند.

بیماری های کلیوی

دیگر بیماری نیازمند برنامه رژیم غذایی اختصاصی، بیماری های کلیوی است. کلیه ها نقش مهمی در سلامت بدن، دفع مواد زائد و خطرناک و … دارند. بنابراین در صورت آسیب به آن ها احتمال بروز مشکلات جدی تر برای فرد بیشتر می شود.

رژیم غذایی بیماران کلیوی باید حاوی مقادیر کافی از هر ماده مغذی باشد. کالری ها باید متناسب با شرایط فیزیکی بیمار مشخص شده و مقدار پروتئین، کربوهیدرات و … نیز باید متناسب با نیازها و شدت بیماری در رژیم غذایی تعیین شود.

کبد چرب

کبد، بزرگ ترین اندام در بدن انسان است که مواد زائد دریافتی از غذاها با آنزیم های آن نابود می شوند. همانند تمام بخش های بدن، سلول های کبد نیز حاوی مقداری چربی می باشند. این چربی در حالت عادی باید کمتر از ۵ درصد وزن کبد باشد. اما زمانی که مقدار آن بیشتر از ۵ درصد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود. برای تغذیه این بیماران، چربی ها باید به حداقل برسند.

همچنین برخی مواد غذایی مانند لبنیات نیز صرفا باید از نوع کم چرب مورد استفاده قرار گیرند. در صورتی که بیمار اضافه وزن نداشته باشد، یک رژیم با میزان مناسب از تمام گروه ها برای وی قابل اجراست اما در بیمارانی که علاوه بر کبد چرب دارای اضافه وزن نیز می باشند، رژیم مناسب باید تا حد امکان بدون روغن باشد.

فشار خون

همانند دیگر بیماری های مطرح شده، فشار خون نیز از بیماری هایی است که برای درمان و کنترل آن، رژیم غذایی انتخاب مناسب تری از دارو درمانی می باشد. این بیماران نیز باید گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کرده و از خوردن بیش از حد چربی و شیرینی جات جلوگیری کنند.

فشار خون

فشار خون

آیا می توان از رژیم غذایی به عنوان یک روش درمانی استفاده کرد؟

تحقیقات بسیاری در زمینه ایجاد تغییر در رژیم غذایی و تاثیر در بهبودی بیماری یا عدم ابتلا به بیماری های مختلف انجام شده است. نتیجه بیشتر این تحقیقات به این صورت است که در صورت ایجاد تغییراتی جزئی در رژیم غذایی، می توان بیماری را تا حد زیادی تسکین داد.

تغذیه به عنوان روش درمانی

هنگامی که صحبت از تغذیه به عنوان یک روش درمانی می شود، تنها تغییر نوع غذاهای مصرفی مد نظر نیست. به منظور درمان بیماری با مصرف غذا، نه ‌تنها نوع غذاها باید تغییر کنند، بلکه نحوه پخت و مقدار غذای مصرفی در هر وعده نیز باید مطابق با وضعیت بیماری، تغییراتی داشته باشند.

در صورتی که تشخیص پزشک، عدم نیاز به مصرف دارو و کنترل بیماری با رژیم غذایی باشد، بیمار باید به متخصص تغذیه مراجعه کند. متخصص تغذیه با بررسی سابقه بیماری، تغییرات مورد نیاز در رژیم غذایی برای درمان و … رژیم مناسب را برای بیمار تنظیم کرده تا با پیروی از آن، بیماری تسکین پیدا کند.

نکات مهم در درمان بیماری با رژیم غذایی

در صورتی که برنامه رژیم غذایی اختصاصی جایگزین دارو درمانی شود، باید به اجرای دقیق رژیم غذایی دقت کرد تا روند درمان بیماری به خوبی سپری شود. در رژیم درمانی به خصوص برای بیماری های خاص مانند دیابت یا بیماری قلبی، کوچک ترین ناپرهیزی یا تغییر در روند رژیم می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای بیمار ایجاد کند.

همچنین در صورتی که در طول اجرای رژیم هر مشکلی برای بیمار ایجاد شود، باید فورا با پزشک خود ارتباط گرفته تا اقدامات لازم مانند تغییر در روند رژیم یا استفاده از سرم غذایی و … به موقع انجام گیرد.

با توجه به حساسیت بالای این نوع درمان و نیاز به دقت بالا در تنظیم رژیم، در صورت انتخاب این روش برای درمان بیماری بهتر است که از تجربه بهترین پزشکان این حوزه مانند دکتر کوهدانی استفاده کرد.

نکات مهم در درمان بیماری با رژیم غذایی

نکات مهم در درمان بیماری با رژیم غذایی

اهمیت یک رژیم مناسب در دوران بارداری چیست؟

بارداری یکی از مهم ترین دوره های زندگی چه برای مادر و چه برای جنین است. تغییراتی که در زمان بارداری در بدن مادر ایجاد می شود، ممکن است تا پایان عمر با او باقی بماند. همچنین در صورتی که جنین در این دوران رشد خوبی نداشته باشد، احتمال بروز بیماری های مختلف از زمان نوزادی تا پایان عمر وجود دارد. از مهم ترین مسائل در این دوران، رژیم غذایی است که باید خاص این بازه زمانی و مطابق با وضعیت مادر و جنین تنظیم شود.

مزایای تغذیه سالم برای جنین

با داشتن برنامه رژیم غذایی اختصاصی در دوران بارداری، می توان سلامت جنین را به خوبی تضمین کرد. از مزایای رژیم مناسب در این دوران برای جنین می توان به برخورداری از وزن مناسب در زمان تولد اشاره کرد.

همچنین مغز جنینی که مادر در دوران بارداری تغذیه خوبی داشته است، نسبت به سایر نوزادان تکامل یافته تر است. بسیاری از بیماری هایی که جنین به آن ها مبتلا می شود نظیر نقص لوله عصبی، اسپینابیفیدا و … وابسته به تغذیه مادر در دوران بارداری می باشند که به منظور جلوگیری از آن ها می توان از یک برنامه غذایی سالم پیروی کرد. همچنین روند رشد نوزاد، از نظر مطابقت سن بارداری با رشد جنین نیز با تغذیه قابل کنترل می باشد.

مزایای تغذیه سالم برای مادر

علاوه بر جنین، تغذیه سالم مزایای زیادی برای مادر باردار نیز دارد. در این دوره، تعادل هورمون ها بیشتر از سایر زمان ها دچار اختلال و به هم ریختگی می شود. در نتیجه مادر نسبت به ابتلای بیماری های مختلف ضعیف تر و آسیب پذیرتر می شود.

برخورداری از رژیمی اختصاصی و دقیق موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف نظیر کم خونی، دیابت، مشکلات دهان و دندان و … می شود. همچنین عوارضی مانند حالت تهوع صبحگاهی که گاهی اوقات شدت آن در زندگی روزمره مادر اختلال ایجاد می کند نیز با تغذیه تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.

غذاهای مناسب دوران بارداری

رژیم مادران باردار کاملا متفاوت با رژیم سایر افراد است. این گروه از افراد باید از تمام گروه های موجود در هرم غذایی به طور روزانه استفاده کنند چون سلامت جنین در گروی تغذیه ای است که توسط مادر انجام می شود. از مناسب ترین مواد غذایی برای استفاده در دوران بارداری می توان به نان و غلات اشاره کرد. همچنین میوه ها و سبزیجات مختلف، انواع پروتئین و لبنیات و قند و چربی نیز برای تغذیه مادر باردار ضروری می باشند، البته به مقدار مناسب و در زمان صحیح.

غذاهای مناسب دوران بارداری

غذاهای مناسب دوران بارداری

برنامه رژیم غذایی اختصاصی برای بارداری به چه صورت است؟

با توجه به اهمیت رژیم در دوران بارداری، در این بخش از مقاله به بایدها و نبایدهای رژیم های غذایی مخصوص این دوران خواهیم پرداخت. یک برنامه غذایی مناسب در این دوران باید تنوع غذایی داشته و این تنوع با غذاهای سالم تامین شود.

همچنین به این نکته دقت شود که رژیم غذایی باعث اضافه وزن بیش از حد مادر نشده و روند افزایش وزن، طبیعی و همراه با رشد جنین باشد. در غیر این صورت کاهش وزن بعد از زایمان سخت خواهد شد.

بایدهای رژیم بارداری

برنامه رژیم غذایی اختصاصی دوران بارداری باید سرشار از مواد مغذی باشد. در یک شبانه روز از رژیم غذایی حداقل نیاز به سه وعده پروتئین در غذای مادر است که به منظور مصرف راحت تر می توان از ترکیب گوشت و لبنیات استفاده کرد. همچنین غلات باید به میزان شش واحد در روز قرار گیرند. البته بیشتر شدن غلات به شرط استفاده از غلات سبک مشکلی در رژیم ایجاد نمی کند. مصرف میوه و سبزیجات در رژیم غذایی محدودیتی ندارد

اما برخی میوه ها مانند آناناس، انبه و … را باید با احتیاط بیشتری مصرف کرد چون احتمال آسیب به جنین و در سنین پایین خونریزی و سقط جنین وجود دارد. چربی های سالم، ویتامین ها و لبنیات نیز از مواد غذایی ضروری برای رژیم غذایی مادران باردار می باشند.

نبایدهای رژیم بارداری

اما برخی از مواد خوراکی نیز وجود دارند که استفاده از آن ها در رژیم غذایی روزمره آسیب هایی به جنین و مادر ایجاد می کند که جدی ترین آن ها سقط جنین است. از جمله این مواد می توان به الکل اشاره کرد. همچنین مصرف کافئین نیز در این دوران باید کنترل شده باشد.

گوشت قرمز، تمام غذاهای دریایی به خصوص ماهی و میگو باید کاملا پخته شده استفاده شوند و از مصرف این غذاها به شکل خام یا نیم پز جلوگیری کرد. همچنین بهتر است تا حد امکان از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه در این دوران جلوگیری کرد و در صورتی که امکان تهیه نوع دیگری از آن ها وجود نداشته باشد، با دقت کامل در نحوه پخت، این مواد را مورد استفاده قرار داد.

نکات گفته شده تمامی مواردی که باید برای یک بارداری سالم در رژیم رعایت شوند، نمی باشند. برای داشتن رژیمی کامل، بهترین کار مراجعه به متخصص است و از بهترین متخصصان تغذیه برای دریافت رژیم بارداری، دکتر کوهدانی می باشند.

نبایدهای رژیم بارداری

نبایدهای رژیم بارداری

رژیم غذایی اختصاصی بعد از کدام عمل های جراحی مورد نیاز است؟

بعد از انجام یک عمل جراحی، مراقبت های مختلفی مورد نیاز است تا بیمار به شرایط پیش از عمل رسیده و توان او برای انجام فعالیت های روزمره بازیابی شود. از جمله مراقبت های بعد از جراحی می توان به مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک اشاره کرد. همچنین استراحت مطلق از چند روز تا چند هفته بعد از عمل، بسته به نوع و وخامت جراحی از دیگر نکات مهم می باشد. اما در بیشتر جراحی ها رژیم غذایی نیز باید تا نقاهت کامل یا چند روز ابتدایی تغییر کند.

جراحی های معده

رایج ترین نوع جراحی هایی که برای بهبودی سریع تر و کاهش عوارض آن ها نیاز به رژیم غذایی است، جراحی های معده می باشند. به عنوان مثال بیمارانی که جراحی لاغری مانند اسلیو، بای پس و … انجام می دهند، به منظور بازگشت سریع تر معده به شرایط عادی و امکان مصرف غذاهای روزمره باید از یک رژیم مناسب پیروی کنند. رژیم این بیماران در روزهای ابتدایی آب و مایعات و به مرور غذاهای نرم و غذاهای معمول می باشد. معمولا جراحی در این اندام به هر منظوری نیازمند این رژیم است.

جراحی کیسه صفرا

کیسه صفرا، اندامی است که در هضم مواد غذایی نقش زیادی دارد. در برخی افراد با رسوب مواد زائد در این کیسه، سنگ هایی ایجاد می شود که موجب فشار به صفرا و دردهای شدید می شود. معمولا تنها درمان دردهای سنگ کیسه صفرا جراحی و برداشت آن است.

بعد از حذف این عضو، تا مدتی هضم غذاها با مشکل مواجه می شود. بنابراین به منظور جلوگیری از مشکلات گوارش باید از رژیمی اختصاصی پپیروی کرد. در این رژیم مصرف گوشت قرمز، چربی ها، لبنیات، سس و چاشنی های این چنینی و کافئین باید به حداقل برسد. همچنین در روزهای ابتدایی بعد از جراحی از مصرف غذاهایی که ایجاد یبوست می کنند نیز باید جلوگیری کرد.

جراحی قلب

دیگر جراحی نیازمند رژیمی سالم برای سپری شدن زودتر و ساده تر دوران نقاهت، جراحی قلب است. بعد از این جراحی، مصرف انواع گوشت باید به حداقل برسد و تلاش شود تا به جای گوشت، از سوپ و غذاهای حاوی سبزیجات استفاده کرد. همچنین لبنیات کم چرب جایگزین لبنیات پرچرب شده و مصرف موادی مانند زرده تخم مرغ نیز به حداقل برسد. نمک و ادویه ها نیز بهتر است که بعد از جراحی قلب تا مدتی از رژیم غذایی حذف شده یا به حداقل برسند.

جراحی بینی

شاید جالب باشد که بدانید حتی جراحی های زیبایی مانند جراحی بینی نیز نیاز به برنامه رژیم غذایی اختصاصی در دوران نقاهت دارند. رژیم غذایی بعد از این گونه جراحی ها به سرعت گیری ریکاوری بدن در دوران نقاهت و شکل گیری بهتر بینی کمک می کند.

بعد از این جراحی، پزشک معمولا مصرف غذاهای نرم را توصیه می کند. چون جویدن زیاد و تحرک فک می تواند موجب فشار به استخوان بینی و درد در اطراف صورت شود. همچنین مواد غذایی مانند آناناس که به جوش خوردن سریع تر زخم ها کمک کرده یا انار که گردش خون را بهبود می بخشد نیز بعد از این جراحی مناسب می باشند.

جراحی بینی

جراحی بینی

دکتر کوهدانی، یکی از بهترین متخصصین تغذیه می باشند که در زمینه ارائه انواع برنامه رژیم غذایی اختصاصی بعد از جراحی های مختلف نیز تجربه بالایی دارند.

آیا می توان با یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی، جنسیت جنین را تعیین کرد؟

افزایش دسترسی به ابزارهای اطلاع رسانی، تغییرات زیادی در آگاهی افراد ایجاد کرده است. به عنوان مثال امروزه پیش بارداری اقدامات مختلفی انجام می شود که برخی از آن ها حتی جنسیت جنین را نیز تعیین می کند. یکی از این اقدامات پیروی از یک رژیم مناسب است.

زمان مناسب برای رژیم تعیین جنسیت

نکته مهمی که در مورد رژیم تعیین جنسیت برای بارداری باید به آن توجه کرد، اجرای رژیم غذایی پیش از لقاح است. در واقع بعد از بارور شدن تخمک ها و تشکیل جنین، هیچ رژیمی نمی تواند جنسیت را تغییر دهد. البته رژیم های به این منظور، تنها شانس تعیین جنسیت را افزایش می دهند و عوامل مختلف دیگری نیز در قطعی شدن جنسیت جنین تاثیرگذار می باشند. البته برای تعیین جنسیت پیش از بارداری، تنها تغذیه مادر تاثیرگذار نیست و پدر نیز باید از رژیم مناسب پیروی کند.

رژیم تعیین جنسیت برای دختردار شدن

رژیم غذایی مناسب برای دختردار شدن، رژیمی است متشکل از لبنیات، توت فرنگی، گوجه فرنگی و تمشک. وجه اشتراک تمام این مواد کلسیم است. همچنین بهتر است از پنیر، ماکارونی، ماهی، خیار، برنج، ذرت نیز به مقدار مناسب در رژیم روزانه استفاده شود تا محیط تخمدان اسیدی شده و کروموزم ایکس که در ایجاد جنین دختر تاثیرگذار است، قوی تر شود.

رژیم تعیین جنسیت برای پسردار شدن

اما برای افرادی که تمایل به تولد نوزاد پسر دارند، مصرف غذاهای گفته شده ممنوع می باشد. همچنین باید در وعده صبحانه از غلات به مقدار بیشتری استفاده شود. آجیل و مغزیجات برای پسردار شدن بسیار مناسب هستند. همچنین میوه و سبزیجاتی مانند طالبی، زردآلو، کدو، اسفناج و … که طبیعتی گرم داشته و حاوی پتاسیم می باشند نیز در پسر شدن جنین تاثیرگذار می باشند.

دقت بالای رژیم غذایی و اجرای بدون خطای آن در افزایش احتمال جنسیت مورد نظر، تاثیر زیادی دارد. بهترین رژیم در این زمینه را می توانید از دکتر کوهدانی دریافت کنید.

رژیم تعیین جنسیت برای پسردار شدن

رژیم تعیین جنسیت برای پسردار شدن

بهترین روش برای دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی چیست؟

روش های مختلفی برای دریافت رژیم غذایی وجود دارد. بیشتر افرادی که به رژیم غذایی نیاز دارند، به خصوص در زمینه لاغری و کاهش وزن برای دریافت رژیم مناسب ابتدا به اینترنت مراجعه می کنند. برنامه های غذایی مختلفی در اینترنت وجود دارند.

نکته مهمی که در مورد این رژیم ها وجود دارد، عمومی بودن آن ها و عدم امکان مشورت با پزشک در صورت بروز مشکل است. رژیم های عمومی و رایگان همچنین باعث بروز مشکلاتی مانند زخم معده، ضعف، بیحالی و … نیز می شوند. بهترین روش برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب مراجعه به متخصص تغذیه است.

متخصص تغذیه بعد از بررسی شرایط و وضعیت بیمار، برنامه رژیم غذایی اختصاصی متناسب با نیاز و ویژگی های بدنی وی را تنظیم می کند. البته ممکن است برای تنظیم رژیم اختصاصی نیاز به انجام آزمایشاتی نیز باشد که در این صورت پزشک، نوع آزمایشات را مشخص خواهد کرد.

بهترین روش برای دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی چیست؟

بهترین روش برای دریافت برنامه رژیم غذایی اختصاصی چیست؟

مزایای مراجعه به متخصص تغذیه چیست؟

طبیعتا هر کاری که با مشورت متخصص انجام شود، نتیجه بهتری خواهد داشت. نتیجه گیری از رژیم های غذایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای دریافت بهترین نتیجه از رژیم غذایی، بهترین کار استفاده از تجربیات یک متخصص تغذیه است.

دریافت رژیم اختصاصی

از مهم ترین مزایای مراجعه به متخصص تغذیه، امکان دریافت رژیمی اختصاصی است. متخصص تغذیه، رژیم را کاملا متناسب با شرایط بیمار تنظیم می کند. در نتیجه اجرای آن ساده تر می شود. تمام ویژگی های شخصی مانند علائق، شاخص توده بدنی و … در رژیم غذایی اختصاصی در نظر گرفته می شود.

انگیزه گرفتن

دیگر مزیت دریافت رژیم غذایی شخصی از متخصص تغذیه، گرفتن انگیزه اجرای رژیم از پزشک است. یکی از مسائل مهمی که مانع ادامه رژیم شده و باعث نیمه کاره رها شدن برنامه های غذایی می شود، عدم انگیزه برای ادامه مسیر به خصوص زمانی است که رژیم غذایی کاملا متفاوت با رژیم سفره، یا رژیمی است که دیگر اعضای خانواده از آن پیروی می کنند.

برطرف کردن به موقع مشکلات

در نهایت آخرین مزیت مراجعه به پزشک تغذیه، به خصوص متخصصانی مانند دکتر کوهدانی که از تجربه و توانایی بالایی برخوردار می باشند، برطرف کردن به موقع مشکلاتی است که در حین اجرای رژیم اتفاق می افتد. همچنین در صورت نیاز به ایجاد هر گونه تغییر در طول رژیم می توان فورا با پزشک خود ارتباط گرفت و پاسخ پرسش های خود را دریافت کرد.

برطرف کردن به موقع مشکلات

برطرف کردن به موقع مشکلات

برای دریافت رژیم غذایی اختصاصی، هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کرد؟

نتیجه گیری از تمامی درمان ها در بیماری های مختلف به پیگیری روند درمان بستگی دارد. زمانی که فرد دارای یک برامه رژیم غذایی اختصاصی به هر علتی باشد، پیگیری روند درمان به نتیجه گیری سریع تر از رژیم نیز کمک می کند. به این منظور بیمار باید هر چند وقت یک بار به متخصص تغذیه مراجعه کند.

بسته به نوع رژیم و علت استفاده از آن، مراجعه به پزشک هر دو هفته تا سه هفته یک بار انجام می شود. در مراجعات دوره ای، میزان تغییرات بیمار بررسی می شود. در صورتی که تغییرات متناسب با انتظار پزشک باشد، برنامه ثابت مانده یا تغییری جزئی خواهد داشت.

در غیر این صورت برنامه غذایی به طور کل تغییر خواهد کرد. البته تعیین بازه زمانی به این معنی نیست که در صورت بروز مشکل برای بیمار حین این بازه، امکان مشورت با پزشک وجود نداشته باشد. هر زمان که بیمار دچار مشکلی در اجرای رژیم شود، می تواند مشکل را با پزشک در میان بگذارد.

برای دریافت رژیم غذایی اختصاصی، هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کرد؟

برای دریافت رژیم غذایی اختصاصی، هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کرد؟

یک متخصص تغذیه خوب چه ویژگی هایی دارد؟

دریافت بهترین برنامه رژیم غذایی اختصاصی نیازمند مراجعه به بهترین متخصص تغذیه است و برای پیدا کردن بهترین متخصص تغذیه، نیاز است که با ویژگی های بهترین پزشک آشنایی داشت.

یک پزشک تغذیه خوب، با انواع رژیم های غذایی آشنایی داشته و در زمینه تخصص خود از مهارت و تجربه کافی برخوردار است. یک متخصص خوب، به طور مرتب دانش خود را به روزرسانی می کند. با توجه به این که مراجعین متخصصین تغذیه ممکن است از هر گروه سنی با هر سطح تحصیلات و فرهنگی باشند، متخصص باید توانایی ارتباط بالایی داشته باشد.

قدرت مکالمه، درک مشکل، صبر و … از مهم ترین ویژگی هایی هستند که یک متخصص تغذیه خوب برای موفقیت در کار به آن ها نیاز دارد. بیشتر متخصصین امروزه دارای یک سایت اینترنتی یا شبکه اجتماعی می باشند که با مراجعه به آن ها و بررسی نظرات و تجربیات دیگر مراجعین می توان از وجود یا عدم وجود این ویژگی ها در پزشک، اطلاع کسب کرد.

از بهترین پزشکان تغذیه که از تجربه و سابقه کاری خوبی در زمینه انواع رژیم های غذایی برخوردار می باشند، می توان دکتر کوهدانی را نام برد.

منبع:

https://b2n.ir/x63742

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید