پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی به دلایل چاه های غیر مجاز، عدم توجه به آبرسانی با لوله های مقاوم به ضربه و خشکسالی های پی در پی

 

 

 

کشاورزی آینده جهان- 18/ 05/ 1402

 

پیشگفتار

موضوع آب، آبرسانی، شیوه ها و بهره گیری از ابزارهای موثر برای جلوگیری از پِرت آب و دسترسی آسان کشاورزان، کارخانجات صنعتی یا مناطق شهری، از دیرباز یکی از شاخص های توسعه در عرصه استفاده بهینه از آب استحصالی از چاه ها، استخرهای ذخیره سازی آب یا حتی روان آبها بوده است، به همین دلیل بر آن شدیم با مدیرعامل شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های تولید انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن برای مصارف مختلف آبیاری و آبرسانی کشاورزی، انتقال گاز، فاضلاب و آبرسانی شهری با برند و استانداردهای ملی و بین المللی مصاحبه ای اختصاصی انجام دهیم تا موضوع انتقال آب و جلوگیری از هدررفت آن را مورد تاکید قرار دهیم.

مهندس علی اشرف منصوری، مدیرعامل جهاد زمزم، دارای دو مدرک فوق لیسانس در رشته ماشین های کشاورزی و همچنین مدیریت دولتی است که بعد از انجام وظیفه در سمت های مختلف مدیریتی از جمله مدیریت جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و تهران در رابطه با وضعیت فعلی شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم به خبرنگار ما می گوید: قبل از اینکه به تحولات و دستاوردهای اخیر این شرکت که مدتی با رکود دست و پنجه نرم می کرد اشاره کنم، باید خاطرنشان ساخت که به علت عدم رعایت استفاده بهینه و بیش از حد آب، چه در عرصه کشاورزی و چه صنایع، کشور ما با بحران کمبود آب و کاهش سطح سفره های آب های زیرزمینی مواجه شده است.

 

کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی

ایشان یادآور شد: وجود چاه های غیر مجاز و استحصال آب غیر ضابطه مند از این چاه ها، در کنار عدم توجه به زیرساختهای آبرسانی با لوله های مقاوم در مقابل ضربه و در نهایت، خشکسالی های پی در پی مزید بر علت شده است.

منصوری در ادامه بحث خود می گوید: تجربه دانشمندان و کارشناسان هیدرولوژی آشکار می سازد که آب نباید در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرد چون ضریب تبخیر را افزایش می دهد.

وی یادآور شد: حتی بعضی از روش های کلاسیک آبیاری که توام با پاشش پودری آب یا به اصطلاح روش بارانی هستند در دماهای بالا موجب تبخیر و هدررفت آب می شوند و اخیرا نیز کارشناسان این روش را در مناطق گرم با دمای بالای 25 درجه سانتیگراد و حتی کمتر از آن ممنوع کرده اند. این ممنوعیت به ویژه در عملکرد روز و زیر نور مستقیم آفتاب منع شده است.

مهندس منصوری می گوید: به همین دلیل است که از لوله و اتصالات پلی اتیلن برای انتقال آب به عنوان یک زیرساخت تعیین کننده در سامانه های نوین آبیاری و آبرسانی کشاورزی یاد می شود و این موضوع در عرصه لوله های انتقال فاضلاب که غالبا زیرسطحی است و باید دارای مقاومت بالایی باشند حائز اهمیت است.

 

 

تولیدات کارخانجات جهاد زمزم در خدمت صرفه جویی آب

وی می افزاید: با این توصیف، کارخانجات شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم به عنوان یکی از شرکت های موسسه جهاد استقلال با پراکندگی مناسب در استان های مختلف تاسیس شده اند تا بتوانند با تولیداتی که دارند در خدمت کشاورزی مملکت به ویژه در حوزه آب، همچنین در عرصه توسعه گازرسانی و یا انتقال فاضلاب نیازهای کشور را تامین کنند.

مدیرعامل شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم در توضیح بیشتر توانایی های این شرکت به خبرنگار ما می گوید: این شرکت وابسته به موسسه جهاد استقلال، از سازمان های زیر مجموعه وزارت جهادکشاورزی و دارای 5 کارخانه در استان های زنجان، کردستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی است. کارخانجات شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم، ظرفیت تولید 16 هزار تن انواع لوله های آب، گاز و فاضلاب را با استانداردهای ملی و بین المللی دارند که همگی طبق ضوابط علمی و با کیفیت بالا تولیدات خود را به بازار عرضه می کنند.

مهندس منصوری مدیرعامل شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم، زیرمجموعه موسسه جهاد استقلال خاطرنشان ساخت: ظرفیت کارخانه های پنجگانه به گونه ای است که قادر است به هر میزان تقاضای مورد نیاز بخش کشاورزی و دیگر دستگاه های اجرایی را پاسخ گوید.

 

 

 

مدیریت خلاق و برون رفت از بحران

از مهندس منصوری سوال می کنم: چند سالی بود که فعالیت های شرکت زمزم کم و حضور موثر و برجسته خود در بازار را از دست داده بود، علت آن چه بود و در حال حاضر وضعیت این شرکت با سرمایه گذاری عظیم ملی چگونه است؟

منصوری می گوید: باید بپذیریم که دستیابی به موفقیت در چنین مؤسسات و شرکت های بزرگی، نیازمند مدیریت و راهبردهای مدیریتی طبق اصول علمی و در عین حال اراده و عزم انقلابی و مسئولانه است.

اکنون مدیریت متناسب با بازرگانی و متکی بر بازارسازی و بازاریابی نقش تعیین کننده ای در رونق و شکوفایی شرکت های تولیدی دارد.

منصوری افزود: نگرش یک سویه به تولید بدون توجه به بازار و بازرگانی محصولات می تواند به طور کلی شرکت ها را به ورشکستگی بکشاند، لذا می توانم بگویم شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم از چند سال قبل، از مدیریتی ضعیف و ناکارآمد رنج می بُرد، این ضعف مدیریتی تا آنجا بود که شرکت به دلیل زیان دهی و زیان انباشته قابل توجه به مرحله انحلال و تعطیلی رسید ولی با تدابیر و برنامه ریزی اصولی، منطقی، مناسب و واقع گرایانه در حوزه بازرگانی و رفع موانع تولید طی 6 ماه گذشته، توانست از مشکلات گذر کند.

مدیرعامل شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم گفت: در ابتدا مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات فراهم شد و با انجام تعهدات و همچنین کاهش هزینه ها و نظارت همه جانبه بر تولید، شرکت به سود دهی رسید.

 

 

الگوی جهادی در مدیریت پنج کارخانه معظم

از منصوری سوال می کنم: با توجه به وضعیتی که توصیف شد، آیا می توان این دستاورد را به عنوان یک الگوی جهادی در مدیریت اداره پنج کارخانه معظم تعریف و ترویج کرد؟

می گوید: همین طور است. به واقع متوجه شدیم که با اجرای برنامه درست و دقیق و یک مدیریت خلاق می توان مشکلات بزرگ در تولید یکی از کالاهایی که مورد نیاز مبرم کشور به ویژه در حوزه کشاورزی است را برطرف کرد. بازار تقاضا برای کالاهایی مانند لوله و اتصالات پلی اتیلن بسیار وسیع است و فقط با یک مدیریت قوی، همه جانبه نگر و آگاه به بازار به نتیجۀ مطلوب می رسد.

منصوری یادآور شد: طبق ارزیابی ها و بررسی های به عمل آمده، این شرکت در شش ماهه اول سال مالی جاری توانسته است 2 و نیم برابر مدت مشابه سال قبل تولید و فروش داشته باشد و این روند همچنان رو به جلو و در حال افزایش است.

منصوری می گوید: ما توانستیم علاوه بر جبران زیان سنوات قبل به سود قابل توجهی نیز دست پیدا کنیم که در تاریخ فعالیت شرکت صنایع پلاستیک زمزم بی سابقه است.

از منصوری می پرسم: می توانید به شاخص ها و عوامل اصلی این تحول به عنوان سرفصل های اجرایی اشاره کنید؟

ایشان به برنامه ریزی مناسب، کنترل روزانه فعالیت کارخانجات پنجگانه، رفع موانع تولید، تامین به موقع مواد اولیه، خاتمه به قراردادهای زیان ده و جلوگیری از انعقاد مجدد آنها، ارزیابی و کنترل هزینه های غیر ضروری، مشارکت با بخش خصوصی، تامین منابع مالی توسعه و تکمیل سبد تولید کارخانجات، بازسازی و نوسازی خطوط تولید، کوتاه نمودن زمان تعمیرات و استفاده از نیروهای کارآمد در مدیریت کارخانه ها و ... اشاره می کند و آنها را از جمله عوامل موثر برای ایجاد تحول در مجموعه کارخانجات برمی شمرد.

 

 

عبور از رکود و رسیدن به وضعیت مطلوب

وی یادآور شد: تاکید بر این شاخص ها و پیگیری مسئولانه و منظم هر کدام در ساختار یک مدیریت کلان موجب شد در زمان کمی، شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم از یک وضعیت نامطلوب و نگران کننده به سود دهی و رونق فعالیت و شرایط مطلوب دست یابد.

مهندس علی اشرف منصوری مدیرعامل شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم، ضمن قدردانی از حمایت های بی دریغ و اطمینان بخش مدیران ارشد موسسه جهاد استقلال، از تمامی مهندسان، کارشناسان و کارگران مسئول و متعهد مجموعه شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم تشکر کرد و یادآور شد: بدون کمک، همراهی، همدلی و مسئولیت تک تک فعالان، امکان دست یابی به چنین موفقیتی امکان پذیر نبود.

در پایان لازم است یادآور شویم؛ مهندس علی اشرف منصوری در سمت های مختلف مدیریتی از جمله معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار ایلام، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های کشاورزی کشور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان های تهران و کرمانشاه و سمت های مختلف دیگر تجربه مدیریتی داشته و با اندوخته ای قابل اتکا از تجارب عملی، مسئولیت مدیرعاملی شرکت صنایع پلاستیک جهاد زمزم را بر عهده گرفته است.

 

 در شبکه های اجتماعی ما را دنبال نمایید:

t.me/kajpress00

instagram.com/kajpressnews 

ble.ir/@kajpress_ir
eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .