قصد خواندن بهترین کتاب ها را دارید؟ مجله بامیک سایت تخصصی معرفی انواع کتاب و رمان,از بهترین نویسندگان ایران و جهان به همراه نقد و بررسی کتاب

انتخاب و خرید بهترین انواع مارک پروتز زانو

0 296

بهترین مارک پروتز زانو چه می باشد؟ چگونه می توان بهترین برند ایمپلنت های زانو را انتخاب کرد؟ قیمت های پروتز زانو به چه صورت است؟

مطالب مرتبط
1 از 78

اگر این ها سوالاتی هستند که در ذهن شما ایجاد شده است و به دنبال اطلاعات بیشتر در خصوص پروتز های زانو می باشد، توصیه می کنیم تا انتها این مطلب همراه ما باشید.

انواع پروتز زانو

 

زمانی که شما به کلینیک زانو در تهران به جهت جراحی خود مراجعه می کنید، در طی عمل تعویض مفصل زانو، جراح ارتوپد زانوی آسیب دیده شما را با اجزای مصنوعی که ایمپلنت نامیده می شود، تعویض می کند.

انواع مختلفی از ایمپلنت ها وجود دارد. این که دقیقا از چه برند و طراحی برای شما استفاده شود و کدام یک مناسبتان می باشد، به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:

  • نیازهای شما، بر اساس مشکل زانو و آناتومی زانو، و همچنین سن، وزن، سطح فعالیت و سلامت عمومی شما
  • تجربه و آشنایی پزشک شما با دستگاه
  • هزینه ای که می توانید پرداخت کنید

در ادامه شما را با سه مدل رایج از پروتز های زانو آشنا می کنیم.

پروتز ثابت

این نوع از پروتز زانو جزو پروتز هایی است که بیشترین آمار مصرفی را دارد، روال کار با این پروتز به این صورت است که باید تحرک خیلی بالایی نداشته باشید، زیرا به اندازه سایر مدل ها قوی نیست، بنابراین بهترین گزینه برای بیمارانی است که اضافه وزن ندارند و سبک زندگی فعالی ندارند.

عموما از این مدل برای افراد مسن که تحرک پایینی دارند و امکان بروز ساییدگی یا پارگی های جدی وجود ندارد استفاده می شود.

پروتز متحرک

طراحی های استفاده شده در این مدل به بالشتک پلاستیکی قسمت تیبیا اجازه می دهد تا بچرخد و به بیماران انعطاف پذیری بیشتری در سمت داخلی (داخلی) و جانبی (خارجی) زانو می دهد، بنابراین ایمپلنت های بلبرینگ متحرک برای بیماران جوان و فعال بیشتر توصیه می شود و انتخاب مناسب تری می باشد.

جزء پلی اتیلن در ایمپلنت های بلبرینگ متحرک به گونه ای طراحی شده است که در قسمت سینی تیبیا فلزی قرار گیرد به گونه ای که امکان چرخش محدود را فراهم کند.

با اینکه ایمپلنت های بلبرینگ متحرک فشار کمتری بین سطوح استخوان ران و تیبیا دارند و امکان انعطاف پذیری برای راه رفتن و حتی خمیدگی عمیق زانو به بیمار می دهد. اما بازهم طول عمر بیشتری که دیده شده است مربوط به افراد مسن می باشد.

پروتز متحرک در بخش های داخلی

در این مدل، طراحی محوری میانی دارای یک بلبرینگ متحرک است تا عملکرد طبیعی زانو را به طور موثرتری تکرار کند، مانند یک مفصل طبیعی زانو می چرخد، می پیچد و خم می شود.

با توجه به این که از طرح های بلبرینگ ثابت یا استاندارد، پیچیده تر می باشند، بنابراین هزینه بیشتری دارند.

چگونه بهترین مارک پروتز زانو را انتخاب کنیم؟

مارک های مختلفی از پروتز های زانو وجود دارد که سبب شده است، برای افرادی که اطلاعاتی در این زمینه ندارند انتخاب سخت باشد. به جهت این که شما بتوانید انتخاب مناسبی برای عمل پروتز زانو خود داشته باشید، لازم است که نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • طول عمر پروزتز زانو انتخابی
  • آیا پزشک شما قبلا از این مدل استفاده کرده است و یا از نتایج آن اطلاع دارد
  • پروتز انتخابی دارای بهترین عملکرد و کم ترین میزان عوارض باشد

همچنین این مورد را در نظر داشته باشید که گاهی ممکن است یک مدل یا مارک از پروتز های زانو برای شخصی مناسب باشد اما برای شما گزینه خوبی نباشد، این موضوع به این دلیل است که پروتز ها بر اساس نیاز فرد، نوع آسیب و … انتخاب می شوند.

بنابراین توصیه ما این است که این مورد و انتخاب پروتز مناسب را بر عهده پزشکتان بگذارید.

طول عمر پروتز های مصنوعی چقدر است؟

 

عمر مفصل های جایزگین زانو حدود 15 سال می باشد، اما در صورتی که مراقبت های لازم از آن انجام می شود به 20 سال نیز می رسد. البته باید این مورد را هم در نظر داشته باشید که همیشه تمامی بیماران شبیه به هم نمی باشند و ممکن است این عدد در افراد مختلف متفاوت باشد.

عموما بیمارانی که زودتر از 15 سال به جراحی مجدد احتیاج پیدا می کنند، یا خودشان مراقبت های لازم را انجام نداده اند و یا مشکل از جنس پروتز و جراحی پزشک می باشد. دقت داشته باشید که بروز هرگونه مشکل در پروتز های زانو سبب می شود تا به طور مجدد احتیاج به عمل داشته باشید.

موضوع دیگری که وجود دارد مربوط به بیماران جوان تر می باشد، عموما افراد جوان در بیشتر مواقع به جراحی مجدد نیاز پیدا می کنند، زیرا عمل فرسایش در آن ها حتما رخ می دهد.

با تمامی این موضوعات شما باید به این موضوع توجه کنید، که هر چقدر هم که جنس پروتز انتخابی شما مناسب باشد، بازهم یک ابزار مصنوعی می باشد که هیچ گاه مثل مفصل زانوی اصلی شما نمی شود؛ بنابراین نباید با آن همانند قبل رفتار کنید و اگر می خواهید زمان طولانی تری برای شما کار کند، نسبت به نگهداری آن دقت کنید.

چرا به ایمپلنت مجدد احتیاج می شود؟

برخی از عوامل وجود دارند که موجب می شوند، بیمار به جراحی مجدد تعویض مفصل زانو احتیاح پیدا کند، این عوامل شامل:

طراحی معیوب: ایمپلنت یا ابزار منجر به عوارض می شوند

جایگذاری نامناسب: جایگاه اشتباه باعث آسیب به استخوان یا دستگاه می شود

شل شدن: ایمپلنت شل می ‌شود یا هرگز به استخوان نمی‌ چسبد

سایش زودرس: ایمپلنت زودتر از حد انتظار از کار می افتد

اجزای اشتباه: قسمت های زانوی چپ و راست با هم مخلوط می شوند یا اندازه های اشتباه در آن گنجانده شده است

عوارض طولانی مدت پروتز های زانو

جدی ترین عوارض طولانی مدت شامل سایش پروتز، شل شدن، عفونت و درد مزمن است. شکستگی های پری پروتز یا شکستگی استخوان اطراف ایمپلنت، یکی دیگر از عارضه های مهم است که البته در موارد کمی رخ می دهد.

در نهایت آخرین عوارض که جزو عارضه های نادر است آرتروفیبروز می باشد که یک جای زخم بیش از حد است. در صورت رخ دادن حرکت مفصل را محدود می کند. به طور کلی این عوارض تقریباً همیشه نیاز به جراحی مجدد برای جایگزینی ایمپلنت دارند.

قیمت انواع پروتز های زانو چه قدر است؟

یکی از سوال های رایجی که مراجعین کلینیک خانه درد از ما می پرسند، مربوط به هزنیه های انواع پروتز زانو می باشد، همان طور که تا اینجا مقاله توضیح دادیم، مدل های متنوعی از پروتز ها زانو وجود دارد، بنابراین دارای بازه قیمت بسیار متنوعی هستند که نمی توان تمامی آن ها را عنوان کرد.

علاوه بر آن عوامل بسیار متنوعی بر روی قیمت تاثیر دارند که بهترین کسی که در این زمینه می تواند شما را راهنمایی کند، جراحتان می باشد. بنابراین در اینجا یک اطلاعات کلی به دست آورید و برای سوالات جزئی تر نزد پزشک خود مراجعه کنید.

کلام آخر

در آخر در نظر داشته باشید که پروتز انتخابی شما قرار است بین 10 تا 20 سال برای شما کار کند، به همین جهت حتما در انتخاب نوع و برند آن دقت کافی داشته باشید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید، می توانید به سایت کلینیک خانه درد به آدرس painhouse.ir مراجعه کنید.

میانگین امتیاز ها 0 / 5. 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عضویت در کانال تلگرام بامیک

X