نمای دو پوسته چیست و چه مزایایی دارد؟

نمای دو پوسته چیست و چه مزایایی دارد؟

شاید شما هم با نگاه کردن به ساختمان های بلند شیشه ای، از خود پرسیده باشی که این نمای دو پوسته چگونه ساخته می شود و دلیل طراحی این نوع ساختمان ها چیست؟ در اولین برخورد با یک ساختمان اولین چیزی که توجه افراد را به خود جلب می کند، نمای بیرونی ساختمان است.

با گسترش روز افزون تکنولوژی، شاهد ظهور فناوری های نوین در تمام زمینه ها هستیم. نماهای ساختمان هم از این قاعده مستثنی نیستند و به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که ویژگی و قابلیت های ساختمان را بهبود دهند. یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین سبک های طراحی نمای ساختمان، نمای دو پوسته است. برای تصور آسان و درک بهتر مکانیزم ساختاری این نماهای شیشه ای را می توان مانند شیشه های دو جداره در نظر گرفت. این نماها در عین زیبایی، کاربرد ها و مزیت های فراوانی دارند. برای آشنایی با این ساختمان های عجیب و با ساختار کاملاً شیشه ای، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

پروژه های نمای دو پوسته چینه 

پروژه اداری تجاری دولت، چینه نیاوران و چینه شمیران از نمونه پروژه های موفق شرکت چینه در حوزه طراحی نمای دو پوسته هستند. برای دیدن تصاویر بیشتر از هر پروژه روی هر عکس کلیک کنید.

پروژه طراحی نمای دو پوسته دولت

پروژه اداری تجاری دولت

پروژه چینه شمیران

پروژه اداری تجاری چینه شمیران

 پروژه چینه نیاورن

پروژه طراحی نمای ساختمان چینه در نیاوران

 

نمای دو پوسته

امروزه بسیاری از معماران و طراحان اروپایی، استفاده از نماهای دو پوسته را نسبت به سایر نماها ترجیح می دهند. چرا که جداسازی نمای ساختمان از ساختار داخلی آن، امکان توسعه مستقل نما و سازه، انعطاف پذیری بیشتر در طراحی و سبک بودن باورنکردنی ساختمان ها را فراهم می سازد.

در نماهای دو پوسته معمولاً از دو لایه شیشه استفاده می شود که هوا می تواند در حفره میانی جریان یابد. نمای دو پوسته بسته به نوع سیستم تهویه مورد استفاده در حفره میانی، می تواند به صورت مکانیکی یا به صورت طبیعی تهویه شود. این نماها به عنوان نماهای تهویه فعال و منفعل (تعاملی) شناخته می شوند.

 

نمای دو پوسته چیست؟

نمای دو پوسته چیست؟

نمای دو پوسته (Double-Skin Facade) شامل دو فضای شیشه ای می باشد که بین محیط داخلی ساختمان و بیرون آن قرار می گیرند. لایه ی بیرونی از جنس شیشه تک لایه بوده و شیشه داخلی از جنس شیشه دو جداره می باشد. در فاصله بین این دو لایه ی ذکر شده، فضای خالی برای تهویه هوا تعبیه شده است که به عنوان یک کانال هوا مورد استفاده قرار می گیرد.
همانگونه که در شیشه های دو جداره، یک فضای خالی به عنوان عایق در نظر گرفته می شود، فضای بین دو لایه از نمای دو پوسته نیز عایقی در برابر دما، رطوبت و صوت اعمال می کند. به همین دلیل از این نماها می توان برای ساخت ساختمان های مقاوم در برابر طوفان شدید و آلودگی صوتی و موارد دیگر بهره گرفت.

یکی دیگر از سبک های معروف در طراحی انواع نمای ساختمان، طراحی نما کلاسیک می باشد. نما کلاسیک از قدیمی ترین سبک های طراحی نما می باشد که همچنان در میان مردم محبوب است. برای آشنایی با این نوع طراحی نما مقاله زیر را حتما بخوانید:

طراحی نما کلاسیک ساختمان

انواع نماهای دو پوسته

نمای دو پوسته را می توان به 4 حالت عمده تقسیم بندی نمود:

نمای یکپارچه

نماهای دو پوسته ای که در این نوع قرار می گیرند، به صورت یکپارچه و پیوسته می باشند. در این حالت جریان هوا به صورت نامحدود و کاملاً آزاد بین محیط و فضای داخلی در جریان است. سادگی طراحی یکی از ویژگی های این نوع نماهای ساختمان است.

نما با ساختار بسته

در این نوع از نماهای دو پوسته، پنل هایی با در نظر گرفتن ابعاد هر طبقه تعبیه می شود. از مزایای این سیستم می توان به قابل کنترل بودن دما برای هر طبقه به صورت جداگانه اشاره کرد و نقطه نظر منفی این نوع نما، تأثیر مستقیم کیفیت هوای خروجی یک طبقه بر کیفیت هوای ورودی طبقه دیگر دانست.

نمای افقی

نحوه عملکرد این نما بدین گونه است که می توان با کنترل توازن ورود و خروج هوا در محفظه هایی با طراحی افقی، توانایی کنترل دمای هر طبقه را به صورت انتخابی بدون مشکل تداخل تهویه طبقات مختلف با یکدیگر، به دست آورد.

نمای عمودی

جریان هوا در این نماها به صورت حرکت عمودی بوده و کنترل دما از طریق دریچه هایی که در مجاورت پوسته قرار گرفته اند، انجام می شود. در این نوع از پوسته ها از عایق های صدا به صورت عمودی در فضای بین دو پوسته جهت جلوگیری از انتقال آلودگی صوتی به فضا های داخلی پوسته های مجاور استفاده می گردد.

 

طراحی نمای دو پوسته

انواع پوسته های ساختمانی

پوسته ها در طراحی نمای دو پوسته می توانند از متریال مختلفی ساخته شوند که هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند. به طور کلی یکی از این پوسته ها عموماً شیشه است و پوسته ی داخلی را تشکیل می دهد. پوسته ی رویی اصولاً متریال مقاوم تری است که به بحث امنیت ساختمان نیز کمک می‌کند. در ادامه چند مورد از معروف ترین پوسته های بیرونی در طراحی نمای دو پوسته را با هم بررسی می کنیم.

ورق های آهنی

یکی از بهترین پوسته هایی که بیشتر معماران توصیه می کنند در طراحی نمای دو پوسته استفاده کنید، ورق های آهنی است. آهنی که در طراحی نمای دو پوسته استفاده می شود معمولاً دو میلی متر ضخامت دارد و می توان آن را به اشکال مختلف به کار برد. از حالت پنجره ای گرفته تا حالت یکپارچه. انتخاب طرح آن به این بستگی دارد که شما بخواهید چقدر از نمای داخلیِ ساختمان، از بیرون دید داشته باشد. از این منافذ بین این پوسته در ساختمان های عمومی بیشتر است و در ساختمان های مسکونی به دلیل افزایش حریم شخصی کوچکتر می شود. در هر حال اندازه ی آن به حدی است که مانع از ورود نور به داخل ساختمان نشود.

ورق های آلومینیومی

یکی دیگر از متریالی که در نمای ساختمان از آن استفاده ی زیادی می شود، ورق های آلومینیومی است که سبک تر از آهن هستند و به مقاومت ساختمان در برابر زلزله کمک می‌کنند. با این حال رنگ آمیزی آنها نسبت به ورق های فلزی دشوارتر است و رنگ روی آن باید ضخامت بیشتری داشته باشد تا در برابر شرایط جوی دوام بیاورد.

ورق های آلومینیوم کامپوزیت

یکی از جدیدترین متریالی که در طراحی نمای دو پوسته از آن استفاده می شود، ورق آلومینیوم کامپوزیت است. این ورق نه تنها سبک است بلکه نیاز به رنگ آمیزی هم ندارد و در نتیجه سرعت اجرای آن در طراحی نما بسیار بالاتر است. با این حال این متریال هم مانند سایر متریال ها مشکلات خود را دارند. به عنوان مثال نمای داخلی این ورق جلوه ی زیبایی ندارد و در نتیجه در بسیاری از ساختمان ها از آن استفاده نمی شود.

جزئیات نمای دو پوسته

نمای دو پوسته از یک سیستم کلی پیروی می کند. سیستمی که در پنجره های دو جداره هم به کار می رود: به دام انداختن هوا. این هوای به دام افتاده به عنوان یک عایق عمل می کند و مانع از انتقال انرژی بین درون و بیرون ساختمان می شود. مسئله ی جریان هوا در این ساختمان ها اهمیت زیادی دارد. از نظر جریان هوا انواع نمای دو پوسته را می توان به دو گروه کلی تقسیم کرد:

1. تهویه شونده:

در این حال هوای به دام افتاده در بین دو پوسته در حال جا به جایی است. این جا به جایی می تواند به روش های مختلف از جمله دستگاه های مکانیکی یا به صورت طبیعی انجام شود. جریان هوا باعث می شود دمای هوا در بخش های مختلف ساختمان علی رغم ارتفاعشان یکسان باشد.

2. بدون تهویه:

در این دسته از نماهای دو پوسته هوای به دام افتاده بین دو پوسته جابه جا نمی شود و ثابت است. این موضوع باعث می شود دما در بخش های مختلف هم متفاوت باشد و به صورت طبیعی بخش های بالایی گرمتر از بخش های پایینی باشند.

نمای دو پوسته ساختمان

ویژگی های طراحی نمای دو پوسته

روزانه به علت مزایای فراوان نماهای دو پوسته، تقاضا برای استفاده از آنها افزایش می یابد. نماهای دو پوسته به سیستم هایی اطلاق می شود که شاید در ظاهر تفاوت چندانی نداشته باشند، اما ساختار عملکردی آنها کاملاً متفاوت است. تفاوت های اساسی این نماهای شیشه ای عبارتند از:

• نمای دو پوسته ای که فاقد هر گونه دریچه دسترسی بوده و اصطلاحاً به آن فضا بسته می گویند. در این نوع نماها فضای خالی ایجاد شده، مانند عایقی در برابر دما، رطوبت و صوت عمل می کند.

• در این نوع نمای دو پوسته، یک فضای خالی وجود دارد که در آن یک سیستم تهویه اتومکانیک تعبیه شده است و عملکرد پوسته خارجی، تنها به عنوان عایق صوتی می باشد.

• نماهای نوع سوم فاقد هرگونه سیستم های تهویه و از این قبیل سیستم ها می باشند. نحوه عملکرد آنها بصورت جریان هوای طبیعی مانند سیستم های تهویه سنتی (بادگیر) در ساختمان های قدیمی، با استفاده از فضاهای داخلی باز، عمل کرده و تهویه ای متناسب با شرایط آب و هوایی ایجاد می کند. به همین علت هزینه نگهداری بسیار کمتری نسبت به انواع دیگر نما ها دارد.

نحوه عملکرد نمای دو پوسته

نحوه عملکرد نمای دو پوسته بدین گونه است که در فصول گرم، با استفاده از دریچه های تعبیه شده در لایه ی بیرونی پوسته، باعث کاهش دمای فضای بین لایه ها شده و بدین شکل باعث می شود انتقال دمای همرفتی بین محیط و ساختمان کمتر شود. از طرفی با تابش نور خورشید و گرم شدن لایه بیرونی، شاهد اثر مکش قوی تر در حفره های لایه بیرونی بوده که باعث خنک شدن فضای داخلی می شود.

نحوه عملکرد نمای دو پوسته

روش های استفاده از نمای دو پوسته در فصول سرد زمستان

حالت اول:

با بسته نگه داشتن تمامی دریچه ها و حبس هوای درون فضای بین دو لایه، شاهد افزایش دمای آن منطقه بوده و دمای سطح لایه داخلی را افزایش داده و در نتیجه گرمایش کلی ساختمان را در پی خواهد داشت.

حالت دوم:

با استفاده از تزریق هوای گرم داخل ساختمان و افزایش دمای فضای بین دو لایه، همانند حالت اول شاهد افزایش دمای سطح بیرونی پوسته داخلی هستیم. همچنین با استفاده از کرکره های موجود در لایه بیرونی، می توان گرمای پرتو های خورشید که اغلب در فصول سرد مطلوب هستند را جهت افزایش بازدهی این سیستم استفاده نمود.

مزایا و معایب استفاده از نماهای دو پوسته

در طول سالیان طولانی که از نماهای دو پوسته استفاده‌شده است، با استفاده از تجزیه و تحلیل یافته ها و بحث در مورد آنها، معماران و طراحان ساختمان به نتایج مهمی درباره مزایا و معایب استفاده از نمای دو پوسته دست یافته اند. مزایای استفاده از نما های شیشه ای عبارتند از:

• بهبود بهره وری انرژی

• افزایش میزان استفاده از انرژی خورشیدی و حرارتی در زمستان

• کاهش اتلاف انرژی حرارتی

• افزایش زاویه دید

• عایق بندی

• افزایش امنیت

• امکان تهیه مطبوع و مانع آلودگی

• کاهش مصرف روشنایی مصنوعی

• افزایش طول عمر ساختمان

• بهبود راحتی ساکنین ساختمان

• محافظت در آینده

• ایجاد خروجی اضطراری

• عایق و حفاظت صوتی

• و موارد دیگر.

با وجود مزایای فراوان نماهای دو پوسته، این نما ها چندان بی عیب و نقص نیستند. معایب این نماها عمدتاً می تواند موارد زیر باشد:

• افزایش هزینه اولیه ساخت و ساز

• افزایش حجم کلی ساختمان

• خطر گرمای بیش از حد و آتش سوزی در تابستان

• هدر رفتن فضای مفید ساختمان

• هزینه های نگهداری و تعمیر سیستم های مورد استفاده

مزایای استفاده از نماهای دو پوسته

سؤال مهمی که ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر می کند، این است که نمای دو پوسته چگونه می تواند به کاهش مصرف انرژی ساختمان کمک کند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که کاهش مصرف انرژی در نماهای دو پوسته به عواملی چون نوع و کاربری ساختمان، جهت گیری ساختمان، میزان عایق بندی و نسبت شفافیت سطوح مورد استفاده در پوسته داخلی بستگی دارد.

شما می توانید عملکرد نمای خارجی ساختمان را با استفاده از یک سری نکات ساده بهبود ببخشید:

• استفاده از متریال مناسب برای هر دو نمای داخلی و خارجی

• بهره گیری مناسب از نواحی آفتاب گیر

• میزان شفافیت یا کدر بودن سطوح

• میزان عمیق بودن فضای بین دو پوسته

• استفاده مناسب از دستگاه های تهویه هوا

• انتخاب موقعیت مناسب برای محل های تبادل هوا

• بهره گیری از سیستم های تخصصی برای جا به جایی هوای اتاق و حفره میانی

با بهره گیری از موارد گفته شده و اطلاعاتی که در اختیار شما قرار داده شد، شما می توانید با توجه به بودجه و موقعیت مکانی بر حسب شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، نوع نمای دو پوسته، متریال و سیستم تهویه ساختمان خود را به راحتی انتخاب کنید.

قیمت نمای دو پوسته

تعیین قیمت نمای دو پوسته به طور کلی ممکن نیست قیمت اجرای این نما به میزان زیادی تحت تأثیر شرکت اجرا کننده، متریال به کار رفته، نوع تهویه ی هوا، تعداد طبقات ساختمان و ... بستگی دارد. شما می توانید بعد از پایان طراحی ساختمان و انتخاب متریال مناسب، برآورد قیمتی را انجام دهید.

چطور می توانید این نما را برای ساختمانتان اجرا کنید؟

یکی از بهترین شرکت های طراحی نمای دو پوسته و اجرای آن، شرکت مهندسین مشاور چینه ایوان پردیس است. کارشناسان مجموعه ی ما می توانند بسته به هدف کاربری ساختمان شما بهترین نماهای دو پوسته را برایتان طراحی و اجرا کنند تا ساختمان شما هم نمای زیبایی داشته باشد و هم بتوان در آن از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد. کارشناسان ما در گروه ایوان پردیس به شما کمک می کنند که متریال مناسب برای این پوسته ها را انتخاب کرده و هر کدام از روش های تهویه‌ای که می خواهید را در آن اجرا کنید.

اگر می خواهی از نمای دو پوسته برای ساختمان خود استفاده کنید، تنها کافی است با کارشناسان مجموعه ی ما تماس بگیرید تا آنها شما را راهنمایی کنند و یک برآورد قیمتی برایتان انجام دهند تا بتوانید دید بهتری از آنچه که در انتظارتان قرار دارد به دست آورید.

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به مهندسین مشاور چینه میباشد.

[ طراحی وب سایت و سئو | امپریال برند ]