پیش‌بینی اقتصاددانان ارشد: احیای اقتصادی چین با قدرت بیشتری به جلو حرکت می‌کند
2022/06/28 15:01:21

اقتصاددانان و تحلیلگران بر این باورند پس از ثبات رشد اقتصادی در ماه مه، احیای اقتصادی چین مصمم به برداشتن گامی قدرتمند در نیمه دوم سال جاری میلادی است و پرجمعیت‌ترین کشور جهان با کمک سیاست‌های هدفمندتر و موثرتر، احتمالا رشد اقتصادی کاملی را در کل سال در دامنه‌ای منطقی حفظ می‌کند.

علی‌رغم فعالیت اقتصادی تضعیف‌شده از ماه مارس به دلیل شیوع مجدد موارد کرونای داخلی و تغییرات در وضعیت بین‌الملل، چین احتمالا رشد مثبتی را در سه ماهه دوم ثبت می‌کند و اقتصاد آن در ماه‌های آتی با اجرایی شدن کامل تدابیر محرک، جان خواهد گرفت.

بر اساس داده‌هایی که «دفتر آمار ملی چین» روز دوشنبه 27 ژوئن (6 تیر) منتشر کرد، سود شرکت‌های صنعتی چین در ماه مه با توجه به آنکه شیوع کووید-19 متوقف و کار و تولید تدریجا از سر گرفته شد، روند افزایشی آهسته‌ای را به ثبت رساند؛ این افزایش سود بسیار بهتر از کاهش چشمگیری است که این شرکت‌ها در ماه آوریل نسبت به مارس 2020 تجربه کرده بودند.

داده‌های فوق نشان داد که سود صنعتی چین در ماه مه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 6.5 درصد افت داشته؛ در مقایسه با آنکه این شرکت‌ها در ماه آوریل کاهش سود 8.5 درصدی را ثبت کرده بودند. سود شرکت‌های صنعتی از ژانویه تا مه در مقایسه با مدت مشابه سال 2021 رشد یک درصدی را تجربه کرد. این در شرایطی است که این شاخص در چهار ماه ابتدایی 2022 رشد 3.5 درصدی را به ثبت رساند.

«جو هانگ» کارشناس ارشد آمار در دفتر آمار ملی چین می‌گوید رشد سود صنعتی به دلیل تدابیر موثر دولت برای مهار کووید-19، از سرگیری کار و تولید و تضمین عملیات‌های روان لجستیکی به ثبت رسیده است.

وی در عین حال هشدار داد شرکت‌های صنعتی هنوز با فشارهای ناشی از افزایش هزینه‌ها و دشواری‌ها در تولید و عملیات مواجه‌اند و خواستار تلاش‌های بیشتری به منظور اجرای سیاست‌های موجود در حوزه باثبات‌سازی اقتصاد صنعتی و کمک به شرکت‌ها برای غلبه بر مشکلاتشان شد.

«یین یوئه» تحلیلگر موسسه «اوراق بهادار هانگتا» در شانگهای به بهبود اساسی در حوزه سود صنعتی در مناطقی که شدیدا تحت تاثیر پاندمی قرار گرفته بودند، اشاره کرد و گفت برخی شاخص‌های اقتصادی بزرگ با توجه به کاهش بیشتر اثرات منفی کرونا در ماه‌های آینده، احتمالا به سطح پیش از پاندمی باز می‌گردند.

بر اساس داده‌های دفتر آمار ملی چین، کاهش سود شرکت‌های صنعتی واقع در استان‌های شانگهای و جیانگسو،‌ جیلین و لیائونینگ در مقایسه با ماه‌های قبل بیش از 20 واحد درصد بوده است.

برخی شاخص‌های اقتصادی در ماه مه به دلیل سیاست حمایتی قدرتمندتر و کنترل بهتر پاندمی بهبود یافت و بنا بر این حاکی از نشانه‌های جدید احیای اقتصادی محسوب می‌شود.

«تامی وو» اقتصاددان ارشد در اندیشکده «آکسفورد ایکانامیکس» با اشاره به داده‌های دفتر آمار ملی چین، گفت: هم خروجی ارزش افزوده صنعتی و هم سرمایه‌گذاری در دارایی ثابت در ماه مه پس از کاهش در ماه قبل آن، بهبود یافته چرا که تاثیر کووید-19 در بیشتر بخش‌های چین کمتر شده است.

وی گفت: انتظار داریم رشد اقتصادی در ماه ژوئن و پس از ثبات در ماه مه، افزایش چشمگیرتری داشته باشد. همچنین انتظار داریم زنجیره‌های تامین در سه ماهه سوم به حالت عادی بازگردند چرا که بسته‌های محرک نیز نقشی اساسی در افزایش تقاضای داخلی در نیمه دوم سال بازی خواهند کرد.

این اقتصاددان ارشد افزود احیای اقتصادی محرک‌محور را در نیمه دوم 2022 پیش بینی می‌کند که به شکل زیادی حاصل از سرمایه گذاری زیرساختی است.

وو افزود: سیاستگذاران مجموعه‌ای از تدابیر محرک از جمله مواردی که در «گزارش کار دولت» و 33 تدبیر جدیدی که در ماه مه، اعلام شد را طراحی کرده‌اند. انتظار داریم سرمایه گذاری زیرساختی اقدام قابل توجهی در حمایت از رشد اقتصادی در نیمه دوم انجام دهد.

«جو جیان‌فَنگ» اقتصاددان ارشد در موسسه «اوراق بهادار CITIC» با تمجید فراوان از 33 تدبیر سیاستی دولت برای ثبات کلی اقتصاد گفت که اقتصاد چین در نیمه دوم سال با وجود چنین حمایت سیاستی قوی، به شکل قابل توجهی رشد خواهد کرد.

وی تاکید کرد با وجود اینکه چین با فشارهای کوتاه مدت متعددی روبروست اما همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان باقی خواهد ماند.

جو با توجه به نتیجه سیاست حمایتی قدرتمند دولت برای ثبات رشد اقتصادی گفت که تیمش انتظار دارد تولید ناخالص داخلی چین در نیمه دوم 2022 کمی رشد داشته باشد.

  • 2022/06/28 15:01:21
  • GMT+08:00
  • /