۲۸ آبان ۱۴۰۰، ۱۵:۱۶

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر:

پرنده نایاب چکچک سیاهِ سر سفید در شوشتر کشف شد

پرنده نایاب چکچک سیاهِ سر سفید در شوشتر کشف شد

شوشتر- رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر گفت: پرنده چکچک سرسفید از گونه‌های کمیاب ایران در منطقه حفاظت شده کرائی شهرستان شوشتر مشاهده شده است.

بهروز نجاتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سرشماری حیات‌وحش در منطقه حفاظت شده کرائی که چهارشنبه (۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰) به انجام رسید علاوه بر شناسایی گونه‌های شاخص و معمول، یکی از گونه‌های بسیار کمیاب پرندگان در ایران به نام چکچک سیاه سرسفید مشاهده و از آن عکس‌برداری شده است.

وی در خصوص این پرنده گفت: این پرنده نایاب دارای طول بدنی ۱۷ سانتی‌متر است و چکچکی به رنگ سیاه شفاف با زیر تنه تا زیر پاها سیاه و در اغلب بالغین سر سفید است و در نابالغ‌ها و بعضی از بالغان سر سیاه است و در مناطق صخره‌ای و معمولاً فاقد پوشش به سر می‌برد و آشیانه خود را در سوراخ‌ها و گاهی درون ساختمان‌ها می‌سازد.

نجاتی ادامه داد: چکچک سرسفید، پرنده بسیار کمیابی است که به‌صورت اتفاقی و سرگردان در ایران دیده شده و در ترکیه، بحرین و امارات متحده نیز به‌صورت سرگردان دیده می‌شود.

وی یادآور شد: علاوه بر این‌گونه چکچک، منطقه حفاظت شده کرائی نیز زیستگاه گونه‌های دیگری همچون چکچک ایرانی، دشتی، بیابانی، ابلق، ابلق جنوبی، هیوم، چکچک پشت سفید و چکچک گوش سیاه شرقی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، منطقه حفاظت شده کرائی با وسعت بالغ‌بر ۶٠ هزار هکتار در ٣۵ کیلومتری جنوب شرقی شوشتر واقع شده و علاوه بر اهمیت زیستگاهی، اکولوژیکی و تنوع زیستی منحصربه‌فرد، مهم‌ترین زیستگاه قوچ و میش یا گوسفند وحشی در استان خوزستان محسوب می‌شود.

کد خبر 5355574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha