توضیحات مجتمع فولاد کویر در خصوص کارزار «نه به ذوب فولاد کویر»

بنام خداوند بزرگ

با سلام و احترام

حضور محترم دوستداران محیط زیست، بازدید کنندگان از وبسایت کارزار و مدیریت کارزار «نه به ذوب فولاد کویر»

با سلام و احترام

نظر به انتشار متنی با عنوان کارزار «نه به ذوب فولاد کویر آران و بیدگل»، به استخضار می رساند محتوای متن مذکور حاوی مطالبی به دور از واقعیت است و مجتمع فولاد کویر ضمن احترام به دغدغه های دوستداران محیط زیست، در راستای تحقق اصل پاسخگویی و شفافیت، وظیفه اخلاقی خود می داند نکاتی را جهت تنویر افکار عمومی ذکر نماید.

  1. تصویر و متن منتشر شده در کارزار نشان می دهد که نگارنده اطلاع دقیقی از هویت و فعالیت های مجتمع فولاد کویر ندارد. تصویر کارزار موبوط به خط تولید یکی از شرکت های تولید ورق های فولادی است و هیچ ارتباطی با ماهیت تولید محصول شاخه و کلاف در فولاد کویر ندارد. همچنین سال شروع به تولید مجتمع فولاد کویر 1383 ذکر شده که 1385 صحیح می باشد و نیز براورد میزان مصرف آب در خط تولید ذوب 80 لیتر بر ثانیه ذکر شده که غیر مستند، اشتباه و بسیار فراتر از میزان واقعی است.
  2.  در این متن، علی رغم وجود مستندات و نظارت های دقیق سازمان های متولی حوزه آب، از آب شهری بعنوان یکی از منابع تامین خطوط مجتمع فولاد کویر نام برده شده است که به دور از حقیقت می باشد. از سوی دیگر شایان ذکر است، آب مورد استفاده کنونی در خطوط تولید از طریق دو حلقه چاه با دبی حداکثر 20 لیتر بر ثانیه و EC 17000 که غیر قابل استفاده در تمامی حوزه های کشاورزی، صنعت، فضای سبز و شرب می باشد استخراج و با صرف هزینه های سنگین تصفیه گردیده و در سیستم بازچرخانی آب مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. طبق آمارهای رسمی مدیریت منابع آب شهرستان آران و بیدگل از مجموع آب برداشتی از سفره های زیرزمینی این منطقه 88 درصد مربوط به بخش کشاورزی، 8 درصد مربوط به حوزه آب شرب و شهری و تنها 4 درصد از این میزان مربوط به کل صنایع شهرستان است و مجتمع فولاد کویر تنها بخشی از این 4 درصد را به خود اختصاص داده است. با این وجود این مجتمع در اقدامی مسئولانه و آینده نگرانه، اقدام به انتقال پساب فاضلاب شهری کاشان که در حال حاضر بدلیل رها شدن در طبیعت موجب بروز آلودگی های زیست محیطی و نگرانی متولیان این حوزه است، نموده و با سرمایه گزاری کلان جهت احداث تصفیه خانه تکمیلی در صدد است تا پایان سال جاری، فاضلاب را به آب قابل استفاده تبدیل کرده و در خطوط تولید خود جایگزین میزان اندک آب برداشتی از سفره های زیرزمینی نماید.
  4. در متن منتشر شده در این کارزار، مطالبی غیر مستند در خصوص آلایندگی فاز توسعه مجتمع فولاد کویر مطرح شده که ذکر نکاتی در این خصوص ضروری است. در فاز توسعه این مجتمع از به روز ترین سیستم های فیلتراسیون و جمع آوری  غبار Fume Extraction System تصفیه و کنترل آلاینده ها با کارایی نزدیک به ۹۹ در صد و بر مبنای روش های خشک استفاده می شود  که با دارا بودن حدود ۸۰۰۰ عدد فیلتر کیسه ای  و سطح جذب حدود ۳۲۰۰۰ مترمربع، بسیار فراتر از استانداردهای داخلی و جهانی است. قابل ذکر است در فاز توسعه این مجتمع سیستم پایش لحظه ای و آنلاین در نظر گرفته شده است که قابلیت کنترل لحظه ای و مداوم را داشته و اطلاعات آن به دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل حفاظت استان ارسال می گردد. لازم به ذکر است که بسیاری از صنایع بزرگ منطقه و کشور فاقد سیستم پایش آنلاین هستند یا بعد از گذشت چندین سال از بهره برداری اقدام به راه اندازی و نصب چنین سیستمی می کنند، در حالی که مجتمع فولاد کویر از همان ابتدا و در طراحی پلنت ذوب در راستای پایش و کنترل آلایندگی و شفاف سازی این سیستم را با وجود تحریم ها و هزینه بسیار بالای آن در نظر گرفته است.

مجتمع فولاد کویر با رویکرد تخصصی، علمی و مبتنی بر دانش و تکنولوژی روز جهانی، اهداف بلند توسعه پایدار را که تاکید ویژه ای بر رعایت استانداردها و حفظ محیط زیست دارد دنبال می کند و در اندیشه ی سازمانی خود، رونق اقتصادی، اشتغالزایی پایدار، انسان محور و مسئولانه را دنبال می نماید و امیدوار است با همراهی دغدغه مندانه، آگاهانه و مسئولانه ی مردم بتواند نقشی اثرگذار در رشد و تعالی جامعه از خود بر جای بگذارد. در این مسیر، طرح مطالب نادرست و غیر علمی در حوزه صنعت و محیط زیست، تنها موجب نگرانی در مردم و طرح مسائل غیر منصفانه، هیجانی و غیر علمی خواهد شد. لذا این مجتمع با احترام کامل به انتظارات شهروندان عزیز منطقه، آماده پاسخگویی، تعامل، شفاف سازی در خصوص تمامی مسائل و دغدغه های کارشناسانه ی صاحبنظران و فعالان اجتماعی و پذیرای ایشان جهت بازدید از سازمان خود می باشد.

روابط عمومی مجتمع فولاد کویر

۲۱ مرداد ۱۴۰۰