رژیم غذایی برای بیماری سلیاک

رژیم غذایی برای بیماری سلیاک

رژیم غذایی برای بیماری سلیاک ،بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که باعث آسیب شدید به پوشش روده کوچک می شود. گلوتن پروتئین موجود در گندم ، جو و چاودار علائم سلیاک را تحریک می کند.هیچ درمان قطعی برای سلیاک وجود ندارد. برای اینکه بدن شما بتواند بهبود یابد ، باید یک رژیم سخت فاقد گلوتن که به آن رژیم سلیاک گفته می شود، رعایت شود.اگر به بیماری سلیاک مبتلا هستید و حتی مقدار کمی گلوتن مصرف می کنید ، بدون توجه به عدم وجود علائم ، آسیب به روده ادامه خواهد یافت.برای کسانی که بیماری سلیاک دارند ، عدم مصرف گلوتن ضروری است.

در این مقاله مزایای رژیم غذایی بیماری سلیاک و لیستی از مواد غذایی مفید و مضررا ارائه می دهد.

رژیم غذایی مبتلایان به بیماری بیماری سلیاک چیست؟

رژیم غذایی برای بیماری سلیاک

هرکسی که به بیماری سلیاک مبتلا شود نیاز به اجتناب از گلوتن دارد ، پروتئینی که به طور طبیعی در چندین دانه از جمله گندم ، جو ، چاودار و کینوا (مقاله مرتبط : کینوا چیست) یافت می شود.

هنگامی که فردی مبتلا به سلیاک گلوتن مصرف میکند ، باعث ایجاد یک واکنش خود ایمنی در بدن می شود که به مخاط روده کوچک آسیب می رساند.

در نتیجه ، روده کوچک نمی تواند به درستی مواد مغذی را از مواد غذایی جذب کند ، علائمی مانند اسهال ، کاهش وزن غیر قابل توجیه و سو تغذیه ایجاد می کند.

تنها راه جلوگیری از این آسیب ، رعایت دقیق رژیم غذایی سلیاک بدون گلوتن است.

رژیم غذایی سلیاک از مصرف غذاهای حاوی گلوتن جلوگیری می کند تا از آسیب خود ایمنی روده در افراد مبتلا به سلیاک(حساسیت به گلوتن) جلوگیری کند.

رژیم غذایی سلیاک برای هر کسی که بیماری سلیاک تشخیص داده شود، فواید زیادی دارد.

فواید رژیم غذایی فاقد گلوتن

فواید رژیم غذایی فاقد گلوتن برای مبتلایان به سلیاک

علائم بیماری سلیاک را کاهش می دهد.

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری سلیاک علائم ناخوشایندی مانند اسهال ، سو هاضمه ، شکم درد ، خستگی و سردرد را تجربه می کنند.

پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند بهترین رژیم غذایی برای بیماری سلیاک است برای حداقل یک سال باعث بهبود این علائم در بیش از 90٪افرادمبتلا به بیماری سلیاک می شود و کیفیت زندگی را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد.

علائم روده ای مانند اسهال سریعاً برطرف می شوند.

به طور کلی ، پیشرفت های قابل توجه در حرکات روده ، نفخ و درد شکم به طور متوسط ​​یک ماه طول می کشد.

از آسیب روده کوچک جلوگیری می کند

برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک ، مصرف گلوتن باعث ایجاد یک پاسخ خود ایمنی می شود که به روده کوچک ، جایی که مواد مغذی جذب می شود ، آسیب می رساند.

اجتناب از گلوتن از روند خود ایمنی جلوگیری می کند و روده کوچک می تواند بهبود یابد و به عملکرد طبیعی خود بازگردد.

هرچه زودتر رژیم بدون گلوتن شروع شود ، بهتر است.

بهبود در بزرگسالان کندتر است. در طی دو سال 34-65٪به بهبود روده دست می یابند.

جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد

کمبود مواد مغذی به دلیل جذب ضعیف در روده کوچک در افراد مبتلا به بیماری سلیاک شایع است.

کمبود آهن ، کلسیم ، منیزیم ، روی ، ویتامینB12 ، نیاسین ، ریبوفلاوین و فولات و همچنین ویتامین هایA ، D ، E و K شایع ترین هستند.

کم خونی فقر آهن یکی از علائم بیماری سلیاک در بزرگسالان است.

اگر روده هنوز آسیب دیده مصرف مکمل ها کمبودها را در مبتلایان به سلیاک اصلاح نمی کند.

باروری را بهبود می بخشد

زنان مبتلا به بیماری سلیاک میزان ناباروری بیشتری دارند و ممکن است در معرض خطر سقط جنین بیشتر از زنان فاقد این بیماری باشند.

پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن برای بهبود باروری و کاهش میزان سقط جنین موثر است.

خطر سرطان را کاهش دهد

بیماری سلیاک با خطر سه برابر بیشتر در ابتلا به لنفوم غیر هوچکین همراه است و یک نوع تهاجمی سرطان که در سیستم لنفاوی رخ می دهد.

چندین مطالعه نشان داده است که تشخیص بیماری سلیاک به موقع و پیروی از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن می تواند این خطر را کاهش دهد.

خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد

در افراد مبتلابه بیماری سلیاک درمان نشده خطر پوکی استخوان بیشتر است.

به دلیل جذب کم کلسیم و ویتامینD و افزایش التهاب در استخوان سازی تداخل ایجاد میکند.

تشخیص بیماری سلیاک به موقع و شروع یک رژیم غذایی فاقد گلوتن می تواند به جلوگیری از از دست دادن استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کند.

غذاهای مجاز بدون گلوتن

بسیاری از غذاهای طبیعی بدون گلوتن در رژیم غذایی سلیاک مثل:

  • پروتئین های حیوانی: گوشت گاو ، مرغ ، لبنیات ، تخم مرغ ، گوشت شکار ، گوشت بره ، گوشت خوک ، غذاهای دریایی و بوقلمون ،سوسیس گیاهی.
  • چربی ها و روغن ها: آووکادو ، روغن نارگیل ، زیتون ، روغن ، چربی های جامد و کره، روغن حیوانی
  • میوه ها و سبزیجات: به هر شکل از جمله تازه ، منجمد ، خشک یا کنسرو شده.
  • غلات و حبوبات بدون گلوتن: گل آمرانت ، گندم سیاه ، ذرت ، ارزن ، کینوا ، برنج ارگانیک و برنج وحشی.
  • گیاهان و ادویه ها: همه گیاهان و ادویه جات تازه و خشک به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند و می توان آزادانه از آنها لذت برد.
  • حبوبات: لوبیا ، عدس ، بادام زمینی ، نخود فرنگی ، و سویا.
  • آجیل و دانه: هر نوع ، از جمله بادام ، بادام هندی ، چیا ، کتان ، اسپند ، پپیتاس ، آجیل کاج ، گردو و تنقلات سالم
  • نان بدون گلوتن ، غلات ، آردها ، پاستا
  • ارده (ارده کنجد)

تمام پروتئین های حیوانی ، میوه ها ، سبزیجات ، مغزها ، دانه ها ، حبوبات ، گیاهان و ادویه ها به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند. غلات و محصولات ویژه طبیعی و محصولات ارگانیک فاقد گلوتن نیز وجود دارد.

غذاهای حاوی گلوتن که باید از آنها اجتناب شود

غذاهایی که حاوی گلوتن هستند شامل غلات زیراست:

  • آرد سمولینا
  • دانه گندم
  • جوانه گندم
  • سبوس گندم
  • جو
  • چاودار

محصولات تهیه شده با این مواد عبارتند از:

  • صبحانه: نان شیرینی پزی ، بیسکویت ، نان ، نان ذرت ، کرپ ، کروسان ، پیراشکی ، نان پهن ، تورتیلا آرد ، نان تست فرانسوی ، کلوچه ، نان ، پنکیک ، نان پیتا ، نان سیب زمینی و وافل.
  • دسرها: براونی ، کیک ، کلوچه ، شیرینی ، پوسته پای و مقداری آبنبات.
  • پاستا، کوفته ، رشته فرنگی تخم مرغ ، گنوکی، راویولی ، رشته فرنگی سوبا ، رشته فرنگی و پاستای گندم.
  • تنقلات: کراکر ، ترقه گراهام ، و چوب شور.
  • برخی از نوشیدنی ها: آبجو و سایر نوشیدنی های مضر.
  • موارد دیگر: آرد سوخاری ، کروتون ، آرد گندم ، آرد جو ، آرد چاودار ، آب میوه ، طعم دهنده / عصاره مالت ، پانکو.

غذاهایی که حاوی گلوتن هستند عبارتند از:

  • غذاهای سرخ شده تجاری: بسیاری از رستوران ها تمام غذاهای خود را در همان سرخ کن سرخ می کنند ، این باعث می شود مواد فاقد گلوتن مانند سیب زمینی سرخ کرده آلوده شود.
  • در رستوران ها غذاهای بدون گلوتن به طور نامناسب تهیه می شود: مواد فاقد گلوتن را باید با تجهیزات مشخص گلوتن و یک دستکش تمیز تهیه کنید.
  • جو دوسر: جو دوسر اغلب با تجهیزات دانه های حاوی گلوتن فرآوری می شود و ممکن است آلوده شود مگر اینکه به طور خاص عاری از گلوتن باشد.

غذاهایی که غالباً حاوی گلوتن پنهان هستند عبارتند از:

  • شربت برنج قهوه ای: برنج قهوه ای به طور طبیعی فاقد گلوتن است ، اما این شربت اغلب با مالت جو تهیه می شود که حاوی گلوتن است. به دنبال انواع بدون گلوتن باشید.
  • چیپس:  حاوی سرکه مالت است.
  • بستنی و ماست یخ زده: مراقب مخلوط های کوکی ، کیک یا براونی باشید.
  • گوشت ناهار: برخی مارک ها نشاسته ای را که حاوی گلوتن است اضافه می کنند.
  • ماریناد و سس سالاد: ممکن است حاوی سرکه مالت ، سس سویا یا آرد باشد.
  • جایگزین های گوشت: سیتان ، همبرگرهای گیاهی ، سوسیس های گیاهی ، بیکن و غذاهای دریایی می توانند حاوی گلوتن باشند.
  • گوشت ها: برخی از مخلوط های گوشتی که از نظر تجاری تهیه می شوند حاوی گلوتن هستند یا با مواد حاوی گلوتن ترشی می شوند.
  • بسته های ادویه: ممکن است حاوی نشاسته یا آرد گلوتن باشد.
  • سوپ: مراقب غلیظ کننده آرد (غالباً در سوپ خامه ای استفاده می شود) یا جو باشید.
  • استاک ، آبگوشت و آب پز: برخی از انواع آن حاوی آرد است.

از مصرف گندم ، جو و چاودار در رژیم غذایی بیماری سلیاک و همچنین هر چیز ساخته شده با این غلات یا آلوده به گلوتن باید خودداری شود.

مواد غذایی فاقد گلوتن

برنامه غذایی هفتگی بدون گلوتن

شنبه

صبحانه: بیکن و تخم مرغ همراه با صبحانه سیب زمینی و توت.

ناهار: پیتزای مانده و یک سالاد کناری.

شام: ماهی با سبزیجات و برنج قهوه ای.

یکشنبه

صبحانه: املت با قارچ ، فلفل و پیاز به همراه میوه.

ناهار: چیلی حاوی پنیر چدار و آووکادو.

شام: گوشت گاو را با سیب زمینی ، هویج و پیاز تفت دهید.

در رژیم های بدون گلوتن لازم نیست وعده های غذایی تغییر زیادی کنند.

دوشنبه

صبحانه: تخم مرغ آب پز با بادام و عسل گون .

ناهار: کاهو با گوشت بدون گلوتن

شام: میگو و سس سویا بدون گلوتن و برنج قهوه ای

سه شنبه

صبحانه: ماست یونانی ساده با میوه های خرد شده ، آجیل و عسل.

ناهار: مانده را هم بزنید.

شام: مرغ با فلفل و پیاز همراه با لوبیا و سالسا

چهار شنبه

صبحانه: نان تست گلوتن همراه با آووکادو و یک تخم مرغ سرخ شده.

ناهار: تن ماهی با نخود

شام: مرغ پخته شده با ماکارونی عدس ، سس مارینارا و سبزیجات بو داده.

پنج شنبه

صبحانه: اسموتی میوه

ناهار: ماکارونی مانده مرغ و عدس.

شام: کینوا ، کلم پیچ ساطوری ، آووکادو و سیب زمینی شیرین

جمعه

صبحانه: جو دوسر بدون گلوتن

ناهار: سالاد اسفناج با روغن زیتون.

شام: پیتزا بدون گلوتن

مشکلات احتمالی و نکات مفید رژیم غذایی مبتلایان به سلیاک

کمبود مواد مغذی

محصولاتی که با آرد تصفیه شده مانند نان ، کراکر و ماکارونی تهیه می شوند ، باید با ویتامین های گروه B نیاسین ، تیامین ، ریبوفلاوین و اسید فولیک غنی شوند.

اگر مقدار زیادی از این محصولات را بخورید ، ممکن است خطر کمبود مواد مغذی را افزایش دهد.

گندم غلات ، جو و چاودار ،آرد بادام منابع خوبی از فیبر هستند ، هنگام اجتناب از گلوتن ، از سایر غذاهای غنی از فیبر مانند جو ، لوبیا و حبوبات استفاده کنید.

هزینه ها

محصولات فاقد گلوتن مانند نان ، کالاهای پخته شده ، کراکر و ماکارونی ممکن است بیش از دو برابر قیمت اقلام سنتی بر پایه گندم قیمت داشته باشد.

با مصرف غذاهای کم هزینه و طبیعی و بدون گلوتن ، می توانید به راحتی نیاز غذایی خود را برطرف کنید.

انعطاف پذیری کمتر

در حالی که اقلام فاقد گلوتن به طور گسترده تری در فروشگاه ها و رستوران ها در دسترس است ، رژیم غذایی سلیاک گاهی اوقات می تواند محدود کننده باشد.

این امر به ویژه در عروسی ، مهمانی ها یا صرف غذا با دوستان بیشتر صدق می کند.

با این حال ، پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن با گذشت زمان آسان می شود. تحقیقات نشان می دهد که بیشتر افراد پس از پنج سال به رژیم غذایی عادت کرده اند.

مشکلات احتمالی رژیم بیماری سلیاک شامل کمبود مواد مغذی ، هزینه های بیشتر و انعطاف پذیری کمتر هنگام صرف غذا است.

کلام آخر

رژیم سلیاک یک رژیم بدون گلوتن است که علائم بیماری را کاهش می دهد ، به روده اجازه می دهد تا بهبود یابد ، جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد و خطر ناباروری ، سرطان و پوکی استخوان را کاهش می دهد.

با مراجعه به وبسایت فروشگاه هایپرارگانو و مصرف موادغذایی فاقد گلوتن و مناسب افراد سلیاک میتوانید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه